abonnement Unibet Coolblue
pi_99831082
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 10:41 schreef Freeflyer het volgende:

[..]

Ik krijg met regelmaat uit die hoek van de wereld documenten toegezonden. Kosten zijn ongeveer 65 USD voor 20-30 A4-tjes. Andersom wanneer ik het stuur is het zo dat mij ongeveer 75 Euro kost. Zo, nu jij, wat zijn de echte kosten of heb je je wat laten vertellen zonder het te controleren?

Echt, ik snap dit soort dingen niet. Als je wilt dat het goed gaat dan ga je toch niet vertrouwen op de post. In West Europa gaat het nog wel maar wanneer je post naar Afrika stuurt duurt het flink langer en dan ga je er nog maar vanuit dat het aankomt...
Belangrijke documenten moet je inderdaad niet via de gewone post versturen, maar aangetekend of via een koerier. Voor die paar tientjes moet je niet gaan tobben. Het gaat vaak om gelegaliseerde documenten en als die niet aankomen dan moet je weer opnieuw alle stempeltjes e.d. halen.

Een internationale relatie kost gewoon geld. Telefoonkosten, reiskosten om elkaar te bezoeken, de papierwinkel, etc... Kun je dat financieel niet dragen, dan moet je er m.i. niet aan beginnen.
pi_99831485
Misschien heb ik de fout gemaakt om te geloven dat een gewone brief wel zou aankomen maar dat is gebeurd en kan ik niets meer aan veranderen. Het is nu eenmaal zo dat de post in betreffend land nu eenmaal erg traag is en die brief kan gewoon op de stapel liggen en pas over een week aan de beurt zijn. Laat ik eerst maar volgende week afwachten wat ze bij de ambassade zeggen.

quote Een internationale relatie kost gewoon geld. Telefoonkosten, reiskosten om elkaar te bezoeken, de papierwinkel, etc... Kun je dat financieel niet dragen, dan moet je er m.i. niet aan beginnen.
Mag ik niet verliefd worden op iemand in een ver land omdat ik nu geen geld hebt?
pi_99831717
Ik zeg niet dat dat niet mag. Ik zeg alleen dat het behoorlijk wat geld kost en dat je je dat wel moet beseffen. Daarnaast zijn verliefd zijn en een relatie beginnen twee heel verschillende dingen.
pi_99832298
Wij hebben het regelmatig getest. (gewone even een leuk briefje, kaartje, foto, etc.)

Utrecht - Moskou
Moskou - Utrecht

Via gewone post komt het in 50% van de gevallen aan, het zij soms flink vertraagd. Volgens het postkantoor duurt het ongeveer 2 weken. De keren dat het aankwam had het toch al vaak meer dan een maand geduurd.

Eind dit jaar moet mijn vriendin een aantal gelegaliseerde documenten mijn kant op sturen. Never nooit dat we dat gaan doen via de normale post. Een familielid die toevallig deze kant op komt neemt het mee en anders via DHL. Voor Rusland kost dat ongeveer ¤70,- tegenover ¤10,- bij de gewone post. Geen probleem, als het maar aankomt.
pi_99841250
had ook eens kaartje opgestuurd naar finland. kaartje koste me 13euro en verzenden koste me 20.
moet wel vertellen dat het kaartje wel zeker een meter groot was :P
  zaterdag 23 juli 2011 @ 17:25:00 #281
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_99843935
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 16:26 schreef redboyke het volgende:
had ook eens kaartje opgestuurd naar finland. kaartje koste me 13euro en verzenden koste me 20.
moet wel vertellen dat het kaartje wel zeker een meter groot was :P
:D Wel leuk om zoiets te ontvangen natuurlijk :P
pi_99966609
Nog 5,5 week... :(
pi_99970527
Nog 5,5 week voor je naar Moskou gaat toch waarom deze dan
quote:
:(
Ik heb gister inmiddels gesproken met de ambassade en ze gaan accoord met de gefaxte kopietjes van de uitnodigingspapieren...dus voor mij een :-)
pi_99970787
Vind het erg knap hoe jullie het allemaal doen. Mijn vriend zit voor een paar weken Zweden en van mij mag hij wel terug komen.. Is zo stil in huis zo.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_99972788
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2011 19:12 schreef eon68 het volgende:
Nog 5,5 week voor je naar Moskou gaat toch waarom deze dan

[..]

Ik heb gister inmiddels gesproken met de ambassade en ze gaan accoord met de gefaxte kopietjes van de uitnodigingspapieren...dus voor mij een :-)
Omdat we al samen 6 weken niet samen zijn + nog 5,5 week te gaan. Zo lang hebben we zelden moeten wachten... Maar je hebt gelijk, het komt vanzelf.

Visumaanvraag is alweer verstuurd. :)

Nice van de ambassade trouwens! Feli!
pi_99992543
Ook wij al 6 weken niet bij elkaar dus ik weet wat je voelt. Nog even volhouden !!
  woensdag 27 juli 2011 @ 11:53:22 #287
126522 Samsonneke
Moaaah Gertjuh!!! :')
pi_99997533
Mijn naam kan uit de OP verwijderd worden. We zijn er zo'n 3-4 maanden geleden mee gestopt.

Het was een leuke tijd, maar ik ben an sich niet droevig om het feit dat het nu voorbij is. Zelf kon ik de afstand wel aan, maar voor haar was het zichtbaar lastiger. Daarnaast bleken de cultuurverschillen (ze is Aziatisch) en "world views" toch te verschillend te zijn. Zij is erg materialistisch en dat kwam ook duidelijk tot uiting in de relatie, terwijl ik dat juist totaal niet ben. En zo waren er nog wel meer dingen.

Jammer, maar ik ben dankbaar voor de ervaringen en ga met opgeheven hoofd verder :) Zal hier nog regelmatig lurken.

@Alec690: Echt tof om te zien dat jullie droom steeds dichterbij komt! :)
De vliegende flipperkast wist ternauwernood te ontsnappen aan de vlijmscherpe wieken der ventilatoren.
pi_100020062
Op welke manier kwam dat tot uiting in jullie relatie, Samsonneke?
  donderdag 28 juli 2011 @ 14:00:28 #289
126522 Samsonneke
Moaaah Gertjuh!!! :')
pi_100045771
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2011 21:10 schreef Halcon het volgende:
Op welke manier kwam dat tot uiting in jullie relatie, Samsonneke?
Het materialisme, bedoel je?

Allereerst voelde ze zich soms verheven boven mij, aangezien zij geneeskunde studeert en ik "slechts" biologie. Door haar ouders is het er nogal in geramd dat ze met een dokter dan wel advocaat haar toekomst moet delen. Verder vond ze het ook een groot nadeel dat er geen advocaat of dokter in mijn familie zit, iets wat ze me ook regelmatig liet weten.

Dat vond ik erg verwerpelijk, zeker gezien het feit dat mijn ouders erg gastvrij voor haar waren en indirect ook veel gedaan hebben voor onze relatie. Ze was wel heel vriendelijk en positief over ze, maar de familie was "te laag" opgeleid (vrijwel allemaal universitair, daar niet van, maar goed). Oftewel, geld en macht is het belangrijkste en ware liefde komt op nummer twee. Persoonlijk vind ik dit een slechte instelling waar je mijn inziens niet gelukkig van wordt, maar dat is klaarblijkelijk een cultuurverschil. Jammer alleen dat ze dat niet aan het begin van de relatie zei, maar pas na meer dan een jaar.

Leuk detail om erbij te vertellen is dat ik geprobeerd heb bij haar in Duitsland aan de universiteit te studeren. Mijn Duits heb ik van A2 naar C1 opgekrikt, verscheidene taaltoetsen moeten maken en tot slot moest ik uitgebreide documentatie inleveren bij de desbetreffende universiteit. Dit laatste vond ik moeilijk, omdat mijn Duits nog zeker niet perfect was en derhalve kon ik haar hulp goed gebruiken.

Helpen deed ze zeker, maar achteraf zei ze vaak dat ze zich irriteerde aan het feit dat ze zoveel moest helpen. Granted, ze deed veel voor me. Mijn argumentatie dat het voor ons beiden is, zij de taal vloeiend spreekt en ik het grotendeels voor haar en ons doe, werd echter weggewuifd met de woorden "irresponsible" en "careless". Dat was eigenlijk het moment waarop ik sterke twijfels kreeg of ik wel hiermee door moest gaan.

En zo waren er nog wel meer dingen die de emmer deden doen overlopen. Ze heeft bijvoorbeeld een erg kort lontje en schreeuwde regelmatig tegen me om de kleinste dingen. En dan bedoel ik écht luttele dingen. Daartegenover ben ik juist een persoon die nooit schreeuwt, kalm is en zijn emoties (te) goed in bedwang houdt. Dan krop je dingen op en dan is dit misschien niet de gezondste combinatie die een relatie kan hebben.

Verder was geld een probleem voor haar, ook al had ze netto een hoger inkomen dan ik. Zij is in totaal drie keer bij mij geweest, ik veertien keer bij haar. Dat vond ik overigens totaal niet erg, want ik ben echt dol op reizen en het was telkens weer iets waar ik naar uitkeek. Daarnaast was ik ook gewoon flexibeler qua tijd. Ook deelden we de reiskosten, zij het niet helemaal eerlijk (meestal 25%/75%), maar ook daar had ik verder niet heel veel problemen mee.

Enfin, nu laat ik het wel klinken alsof ze een slecht persoon is. Dat is natuurlijk niet zo. Ze heeft heel veel voor mij betekend gedurende die anderhalf jaar en ik ben echt ontzettend dankbaar voor al die mooie herinneringen. We zijn achteraf gezien echter niet voor elkaar weggelegd, wat meteen ook de reden voor onze break-up is.

Niet alles heeft met jouw vraag naar materialisme te maken, maar het voelde goed om even de belangrijkste punten van me af geschreven te hebben :)
De vliegende flipperkast wist ternauwernood te ontsnappen aan de vlijmscherpe wieken der ventilatoren.
pi_100059058
Zoiets is te begrijpen als zij bijvoorbeeld geneeskunde zou sturen en jij hebt een MBO diploma. Wellicht is dat voor Nederlanders moeilijk te begrijpen, maar in veel landen denkt men toch nog in bepaalde klassen. Er zijn zelfs landen, zoals Colombia, waar ze indelingen hebben gemaakt, zodat iedereen van iedereen kan weten tot welke klasse diegene behoort, Met je familie wordt je geboren, die heb je ook niet zelf uitgekozen en jouw invloed op de beroepen van jouw familie is grenzend aan nihil. Geen goede basis voor een relatie inderdaad.

Nogmaals, zoiets valt te begrijpen als zij universitair opgeleid is en jouw familie zou bestaan uit stratenmakers. Dan is het nog redelijk respectloos, want de straten waar zij overheen rijdt, moeten ook door iemand gemaakt worden, maar er valt dan iets voor te zeggen. Is niet het geval, dus het zal de arrogantie van mevrouw zijn die haar op deze manier doet denken. Geld is wel belangrijk natuurlijk, maar we hebben het hier over universitair opgeleiden. Dan hoef je normaliter niet bang te zijn dat je aan het eind van de maand geen dubbeltje hebt om je kont te krabben.

Ze zou het zelf toch ook waarderen als jij haar zou helpen bij het leren van Nederlands? Neem aan dat je gewoon je best hebt gedaan. Is er dan iemand in huis die kan helpen, dan is het logisch dat diegene af en toe meehelpt.

Tja, been there, done that. Heb het zelf dus ook meegemaakt. In Nederland gaat het erom wat je zegt, in veel andere landen gaat het erom met welke toon je het zegt. Heb ook wel gemerkt dat veel dingen pas landen als je het schreeuwend zegt. Is uiteraard niet de manier waarop je zou moeten willen discussiëren. Toch wel jammer dat mevrouw zich enerzijds boven iedereen verheven voelt, maar anderzijds discussies meent te moeten "winnen" door te schreeuwen. Helemaal als het dan ook nog eens om triviale zaken gaat.

Mijn geld is mijn geld, jouw geld is ons geld. Zoiets? :{ 14 om 3 is een scheve verhouding. Vaak komt dat omdat buitenlandse partners niet veel te makken hebben, maar daar lijkt hier geen sprake van te zijn. Dit lijkt me 'n druppeltje dat de emmer over deed lopen.

Niet alles zal slecht zijn aan haar, anders was je er nooit een relatie mee begonnen, maar de balans is helaas wat de verkeerde kant opgeslagen. Dan kun je er beter mee stoppen, want iemand veranderen kost tijd en lukt meestal niet.
pi_100301024
mijn vriendin is pas 2,5 weken weg, maar omdat ze m'n eerste serieuze relatie is, en we ook pas een anderhalve maand wat hebben is het gemis toch vrij groot. kom ik mezelf toch tegen, supernuchter figuur dat ik normaal gesproken altijd ben :p nog maar 2 weekjes wachten gelukkig

test voor januari, wanneer ze 6 maanden weggaat. taai hoor, als ik de verhalen hier zo lees ;) leuk topic!
pi_100308071
Mijn eerste long distance relatie was met een leuke Colombiaanse meid, maar na een paar maanden begon mij op te vallen dat ze zich vreemd gedroeg en begon ik argwaan te krijgen dat ze mij misschien alleen wil gebruiken om een betere toekomst te krijgen of voor drugs smokkel ofzo. Dus heb de relatie toen verbroken.

En toen ontmoete ik Cristina uit Canada in een online 3D chat programma. We zijn nu ruim 2 jaar samen en nog steeds super verliefd op elkaar en hebben vlinders in onzo buik als we chatten met de webcam. Chatten met webcam doen we niet al te vaak dus dan blijft het speciaal.
Had plannen om een jaar geleden rond deze tijd haar te gaan ontmoeten, maar door die crisis en alles ben ik mijn baan kwijt geraakt en ben diep in de problemen gekomen financieel gezien. Dus die ontmoeting kon helaas niet doorgaan. Ook zij heeft momenteel niet genoeg geld voor een trip naar Nederland, dus we hebben elkaar nog niet in het echt ontmoet helaas.
Maar we hebben elkaar wel geroken. We hebben namelijk een T-shirt een dag gedragen en die naar elkaar toegestuurd. Dat is trouwens echt een aanrader voor de mensen met een lange aftand relatie die elkaar nog niet ontmoet hebben.

Ik zelf had niet gedacht dat ik sterk genoeg zou zijn om een lange afstandsrelatie vol te kunnen houden, want er zijn maar weinig mensen die dit kunnen. Het enige wat vervelend is, is het tijdsverschil van 6 uur en het gemis van lichamelijk contact. Ik mis het samen op de bank zitten, mijn armen om haar heen. Of het simpele hand in hand lopen door de stad.
  donderdag 4 augustus 2011 @ 11:40:30 #293
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_100308196
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2011 11:53 schreef Samsonneke het volgende:
Mijn naam kan uit de OP verwijderd worden. We zijn er zo'n 3-4 maanden geleden mee gestopt.

Het was een leuke tijd, maar ik ben an sich niet droevig om het feit dat het nu voorbij is. Zelf kon ik de afstand wel aan, maar voor haar was het zichtbaar lastiger. Daarnaast bleken de cultuurverschillen (ze is Aziatisch) en "world views" toch te verschillend te zijn. Zij is erg materialistisch en dat kwam ook duidelijk tot uiting in de relatie, terwijl ik dat juist totaal niet ben. En zo waren er nog wel meer dingen.

Jammer, maar ik ben dankbaar voor de ervaringen en ga met opgeheven hoofd verder :) Zal hier nog regelmatig lurken.

@Alec690: Echt tof om te zien dat jullie droom steeds dichterbij komt! :)
Jammer dat het zo geëindigd is, en helemaal jammer dat ze pas zo laat haar ware aard liet zien eigenlijk. Maar gelukkig hebben jullie wel een leuke tijd gehad :) En je bent weer een ervaring rijker natuurlijk.
pi_100322587
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 11:36 schreef Zerachiel het volgende:
Mijn eerste long distance relatie was met een leuke Colombiaanse meid, maar na een paar maanden begon mij op te vallen dat ze zich vreemd gedroeg en begon ik argwaan te krijgen dat ze mij misschien alleen wil gebruiken om een betere toekomst te krijgen of voor drugs smokkel ofzo. Dus heb de relatie toen verbroken.

En toen ontmoete ik Cristina uit Canada in een online 3D chat programma. We zijn nu ruim 2 jaar samen en nog steeds super verliefd op elkaar en hebben vlinders in onzo buik als we chatten met de webcam. Chatten met webcam doen we niet al te vaak dus dan blijft het speciaal.
Had plannen om een jaar geleden rond deze tijd haar te gaan ontmoeten, maar door die crisis en alles ben ik mijn baan kwijt geraakt en ben diep in de problemen gekomen financieel gezien. Dus die ontmoeting kon helaas niet doorgaan. Ook zij heeft momenteel niet genoeg geld voor een trip naar Nederland, dus we hebben elkaar nog niet in het echt ontmoet helaas.
Maar we hebben elkaar wel geroken. We hebben namelijk een T-shirt een dag gedragen en die naar elkaar toegestuurd. Dat is trouwens echt een aanrader voor de mensen met een lange aftand relatie die elkaar nog niet ontmoet hebben.

Ik zelf had niet gedacht dat ik sterk genoeg zou zijn om een lange afstandsrelatie vol te kunnen houden, want er zijn maar weinig mensen die dit kunnen. Het enige wat vervelend is, is het tijdsverschil van 6 uur en het gemis van lichamelijk contact. Ik mis het samen op de bank zitten, mijn armen om haar heen. Of het simpele hand in hand lopen door de stad.
Als ik het goed heb begrepen, dan hebben jullie elkaar nog niet gezien?
pi_100324254
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 19:00 schreef Halcon het volgende:

[..]

Als ik het goed heb begrepen, dan hebben jullie elkaar nog niet gezien?
Beetje vreemd inderdaad.
pi_100324535
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 19:42 schreef Alec690 het volgende:

[..]

Beetje vreemd inderdaad.
Vooral dat je dan de stelling poneert dat je een relatie met een lange afstand kunt handlen. Dat weet je immers helemaal nog niet. Je moet elkaar nog ontmoeten, dat moet nog klikken, je moet het dan nog maar eens in stand zien te houden en eens zal, als je met elkaar verder wilt, iemand de stap over de oceaan moeten maken en ook dan moet je het nog maar eens vol zien te houden. Het lijkt me verstandig als we verder praten als zij aan deze kant van de oceaan zit of hij aan haar kant van de oceaan.
pi_100384439
Ok, denk dat ik op een verkeerd forum beland ben, die bedoeld is voor mensen die te dom zijn voor een opleiding. Het is erg duidelijk dat jullie totaal geen verstand hebben van wat een lange afstand relatie inhoud.
En als jij niet kan begrijpen dat je ook verliefd kan worden op iemand via het internet dan zie ik totaal geen rede waarom ik nog met jou wilt praten.
Ik ga wel op zoek naar een beter forum met mensen die dit wel kunnen begrijpen en ook een stuk vriendelijker zijn, want jou post was zeer respectloos.
En om jou wat slimmer te maken zal ik je het volgende meegeven. In een ontmoeting met een potentiele partner is geur de belangrijkste factor. En dat hebben we opgelost door elkaar een T-shirt te sturen die we gedragen hebben.
pi_100398742
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 09:29 schreef Zerachiel het volgende:
Ok, denk dat ik op een verkeerd forum beland ben, die bedoeld is voor mensen die te dom zijn voor een opleiding. Het is erg duidelijk dat jullie totaal geen verstand hebben van wat een lange afstand relatie inhoud.
En als jij niet kan begrijpen dat je ook verliefd kan worden op iemand via het internet dan zie ik totaal geen rede waarom ik nog met jou wilt praten.
Ik ga wel op zoek naar een beter forum met mensen die dit wel kunnen begrijpen en ook een stuk vriendelijker zijn, want jou post was zeer respectloos.
En om jou wat slimmer te maken zal ik je het volgende meegeven. In een ontmoeting met een potentiele partner is geur de belangrijkste factor. En dat hebben we opgelost door elkaar een T-shirt te sturen die we gedragen hebben.
Goed, veel plezier op het forum waar mensen een chatrelatie wel verwarren met een echte relatie. Waarom ook al dat gezeur hier over dure vliegtickets om elkaar twee weken te kunnen zien en huis en haard opgeven om bij elkaar te kunnen wonen? Is allemaal nergens voor nodig. Je gaat gewoon lekker een dagje zweten in een shirtje en dan stuur je dat shirtje op. :W
pi_100401390


Even een update:

Ik heb hem nu 2 keer ontmoet en wij zijn helemaal in de wolken. We merken dat communicieren niet altijd ideaal is via het internet. We hebben regelmatig hevige discussies en merken het cultuur verschil heel erg ( vb. daar is alles relaxed en op z'n gemakje, en hier zijn wij altijd bezig met iets ).

Na mijn laatste bezoek is het voor hem duidelijk. Hij wil naar mij verhuizen. Eerst zou hij in Juli komen, maar hij moet nog een missie volstaan in het leger. De planningen zijn nu begin september, maar ik heb alle tijd. Hij wil het liefst de volgende dag al hier zijn, maar ik vind het belangrijker dat hij niet te snel beslissingen maakt. Zal jullie bijpraten als hij hier inmiddels is...
Sappig !!
pi_100406984
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 20:54 schreef Loontjah het volgende:
[ afbeelding ]

Even een update:

Ik heb hem nu 2 keer ontmoet en wij zijn helemaal in de wolken. We merken dat communicieren niet altijd ideaal is via het internet. We hebben regelmatig hevige discussies en merken het cultuur verschil heel erg ( vb. daar is alles relaxed en op z'n gemakje, en hier zijn wij altijd bezig met iets ).

Na mijn laatste bezoek is het voor hem duidelijk. Hij wil naar mij verhuizen. Eerst zou hij in Juli komen, maar hij moet nog een missie volstaan in het leger. De planningen zijn nu begin september, maar ik heb alle tijd. Hij wil het liefst de volgende dag al hier zijn, maar ik vind het belangrijker dat hij niet te snel beslissingen maakt. Zal jullie bijpraten als hij hier inmiddels is...
Goed om te horen inderdaad! Hou ons op de hoogte.

Over een kleine 4 weken ben ik in Moskou... daagjes tellen. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')