abonnement Unibet Coolblue
pi_95847119
Welkom in alweer het 14e Spinvistopic. :)



Biografie

1976-2000
Erik de Jong groeit op in een muzikale omgeving. Zijn moeder speelt hawaïgitaar en ukelele en zijn vader gitaar. Op vijftienjarige leeftijd, in 1976, wordt De Jong het jongste bandlid in de punkband van zijn broer, Blitzkrieg en later The Duds. Hij speelt ook in de Utrechtse bands Hi Jinx en Judy Nylon. Een vast instrument bespeelt De Jong niet. Als de drummer niet kan, mag hij drummen en als de bassist niet kan, mag hij bassen. Later gaat De Jong naar het conservatorium om slagwerk te studeren. Als hij tot de ontdekking komt niet echt een instrumentalist te zijn, stapt hij over op de richting arrangement en compositie. Hij raakt verslingerd aan elektronica en drumcomputers en doet opdrachten voor films en documentaires. Onder de naam J.D. Traven is hij op 4 maart 1995 op het podium van Tivoli te zien tijdens het festival Onutrechtse Toestanden.

2001
Na jaren experimenteren, opnemen, knippen en plakken op een computer in zijn woning in Nieuwegein heeft de inmiddels 41-jarige Erik de Jong eindelijk een cassette met schetsen van drie nummers die hij verstuurt naar platenmaatschappij Excelsior. Labelbaas Ferry Roseboom is direct enthousiast over de - door De Jong zelf benoemde - singer-sample-songwritermuziek en twee weken later besluit Excelsior Spinvis te tekenen.

2002
Als op 1 april het album Spinvis uitkomt, reageert de pers unaniem enthousiast. Spinvis scoort vooral erg hoog bij muziekcritici en behaalt zodoende snel de hoogste positie in Oor's Moordlijst. Spinvis maakt muziek bij een kunstwerk van Walter van Broekhuizen voor de manifestatie Over Helden, Schurken En Hadewijch. In drie nummers verwerkt hij de stem van cabaretier Abraham de Winter (1841-1920) zoals die klinkt op 78 toerenplaten uit 1901. De tracks verschijnen in de zomer op een speciale single tijdens de manifestatie Het Geheugen Van Een Stad te Breda. In eerste instantie is De Jong niet van plan zijn muziek live ten gehore te brengen, maar eind 2002 staat Spinvis dan toch op de planken tijdens het Crossing Border festival in Amsterdam. Hij heeft voor deze gelegenheid een bijzondere zevenkoppige band samengesteld, bestaande uit vaak oudere ervaren muzikanten die niet uit de popmuziek komen, zoals drummer Louis Debij (vaste muzikant bij TROS Session, Toots Thielemans, Rogier van Otterloo, de Beau Hunks en Fungus), pianist Han Reiziger (o.a. componist en begeleider van cabaretgroep Lurelei), harpiste Carla Bos (o.a. Schönberg Ensemble en Holland Symfoniaen), saz-speler Cengiz Tutar en Erik's vader, gitarist Walter de Jong. Het optreden wordt als een van de hoogtepunten van Crossing Border gezien. In december belandt het album Spinvis op de tweede plaats in de eindlijst van muziekblad Oor. Het liedje Smalfilm wordt tweede in de door VPRO-luisteraars samengestelde Song van het Jaar 2002. In beide gevallen moet Spinvis de Amerikaanse band Queens Of The Stone Age voor zich laten. Eind 2002 ontvangt De Jong een Essent Award..

2003
Spinvis speelt in januari in een eenvoudigere bezetting op Noorderslag in Groningen. In het voorjaar doet hij een korte, succesvolle tournee met muzikanten die hem ook een jaar eerder begeleidden tijdens zijn livedebuut. Voor een compilatie op de website 3voor12.nl maakt Spinvis een liedje met Bauer. Spinvis speelt in augustus zowel op het Duitse Haldern Open Air festival als op het Beglische Pukkelpop. Nieuwegein Aan Zee is zowel een cd als een dvd, De cd bevat vier liedjes die niet op het debuutalbum waaronder een versie van Astronaut gezongen door het Belgische Lais en gespeeld door het Spinvis Orkest. De dvd bevat liveregistraties en het onderdeel De Tijdmachine ofwel een overzicht van een jaar Spinvis in beeld en geluid. Op 17 december doet Spinvis met orkest, voor de gelegenheid uitgebreid met strijkers, het laatste Nederlandse optreden in Vredenburg te Utrecht.

2004
Begin januari wordt bekend gemaakt dat Spinvis een Zilveren Harp heeft gewonnen. In maart wint hij de Annie M.G. Schmidt-prijs 2003 voor het lied Voor Ik Vergeet (in de uitvoering van cabaretière Lenette van Dongen). Voor de vierde editie van het festival Cross-Linx in Enschede maakt Spinvis in opdracht een compositie die bestaat uit drie ritmische monologen van tien minuten elk, uitgevoerd door actrice Roos Ouwehand, operazangeres Lucia Meeuwsen en acteur Hans Dagelet en begeleid door het Rosa Ensemble en het Ives Ensemble, aangevuld met gitaar en gemanipuleerde geluiden van Spinvis. Spinvis componeert de titelsong van Medea, een zesdelige televisieserie van Theo van Gogh over de hedendaagse Nederlandse politiek die in de winter wordt uitgezonden. Het Hoofd Van Ferdinand Cheval is een hoorspel over een Franse postbode die rond het begin van de vorige eeuw veertig jaar lang eigenhandig een paleis bouwde. Spinvis verknipt het hoorspel in achttien stukjes van elk zo'n twee tot drie minuten lang. Hij geeft achttien verschillende filmmakers de opdracht er een filmpje bij te maken. Het resultaat verschijnt begin november op DVD bij Nijgh & Van Ditmar, inclusief zakjes met stukjes steen en bouwdoosjes om zelf een paleis te maken. Spinvis draagt voor in het nummer Nieuwbouwwijk op de cd Niet Alleen van Claudia de Breij.

2005
The Ringtone Society presenteert tijdens Noorderslag een website die is gericht op de artistieke ontwikkeling van de ringtones. Een van de deelnemende artiesten is Spinvis. De muzikant is met het nummer Idee Zeventien te horen op de compilatie The Pet Series : Volume 4. Na een try-out in Ekko te Utrecht op 25 februari gaat Spinvis in het voorjaar op tournee langs Nederlandse theaters met het programma Lotus Europa. Zijn band bestaat tijdens de tournee uit Jan van Eerd (vibrafoon), Saartje van Camp (cello), Lucas Oldeman (piano), Arjan Witte ('kosmos en echo'), Jeroen Kleijn (drums) en Cor van Ingen (basgitaar). Het duo Solo reist mee als voorprogramma. Speciaal voor de Filmmuseum Biënnale 2005 in april maakt Spinvis onder de titel De Explicateur een theatrale voorstelling met archiefmateriaal, muziek en dialogen. Hij voert de muziek zelf uit in Filmmuseum Cinerama samen met band en acteur Hans Dagelet. De Explicateur maakt ook deel uit van The Night Of The Unexpected, 8 september in Paradiso. Het optreden van Spinvis op 11 september in het Amsterdamse Concertgebouw samen met het orkest Holland Symfonia tijdens de Dutch Moroccan Music Experience gaat niet door omdat de organisatie van het festival bezwaar heeft tegen het nummer Het Mes Van God. De organisatie vindt de tekst te gevoelig omdat Spinvis daarin verwijst naar de moord door Mohammed B. op cineast Theo van Gogh op 2 november 2004. Spinvis levert een gastbijdrage op het album De Geluiden Van Weleer van at the close of every day. In november verschijnt het tweede album Dagen Van Gras, Dagen Van Stro. De eerste single van de plaat is Het Voordeel Van Video. De titel van de plaat is ontleend aan het science fictionboek Days Of Grass, Days Of Straw van R. A. Lafferty uit 1973. Volgens Spinvis is zijn tweede album veel persoonlijker dan het debuut. De release wordt gevolgd door een tournee langs de grote zalen van Nederland en België, te beginnen op 1 december in Brussel. Spinvis wordt begeleid door dezelfde muzikanten als tijdens de vorige tournee, aangevuld met Hans Dagelet (trompet) en Hans Kok (video).

2006
Spinvis maakt zelf een nieuwe mix voor de singleversie van Ik Wil Alleen Maar Zwemmen. De single bevat ook een dubversie van het nummer. Tekenaar Hanco Kolk maakt een stripversie van Voor Ik Vergeet. De strip is onderdeel van Strips In Stereo, een boek en cd met veertien stripversies van veertien Nederlandstalige liedjes. De uitgave wordt in maart in Paradiso gepresenteerd aan de vooravond van de Boekenweek 2006. Spinvis maakt onderdeel uit van de NL Impressionisten, een verzamelnaam voor zeven Nederlandstalige bands die hun eigen identiteit als uitgangspunt voor hun werk nemen. Naast Spinvis zijn ook Meindert Talma, De Kift, at the close of every day, André Manuel, Mondo Leone en D'r Sjaak bij dit project betrokken. Vanaf 18 maart spelen de NL Impressionisten in groepen van twee tot drie enkele maanden in diverse Nederlandse zalen. Op 20 maart verschijnt het album JA!, de honderdste uitgave op Excelsior en een samenwerking met Simon Vinkenoog. Het project vloeit voort uit een ontmoeting tussen de dichter en de muzikant op de Dag van de Literatuur in de Rotterdamse Doelen in 2005. Op het album staan zeven stukken, waarvan één live opgenomen in de Paradiso op 21 januari 2006. Het duo wordt terzijde gestaan door schrijver, 'Hammond- en echoman' Arjan Witte. JA! wordt ondersteund met optredens in Rotterdam, Antwerpen, Groningen en Drachten. Met het programma De Suikerklok staan het Spinvis-orkest en Simon Vinkenoog op De Parade. De Suikerklok is gebaseerd op een roman van de Portugese schrijver Michael Magio. Spinvis staat met zijn band op Lowlands, Waterpop, Dranouter en de Venlose Zomerfeesten. Het laatste optreden is op 1 september in het bostheater De Kersouwe te Heeswijk-Dinther. Voor het project De Kunst Van Het Wandelen, georganiseerd door het Centrum Beeldende Kunst Gelderland, maakt Spinvis het muziekstuk Hertenkoor (Deel 2)... Een Wandelsprookje. Wandelaars op het Zuid-Veluwse Elfbergenpad kunnen in december tijdens de tocht met koptelefoon luisteren naar een collage van heimachines, vogels, gitaarrifs en mijmeringen over het klokbekervolk. In zijn geluidscompositie verwijst Spinvis naar het wandellogboek van kunstenaar Q.S. Serafijn.

2007
Tijdens Noorderslag in Groningen krijgt Spinvis de Popprijs 2006 uitgereikt. 'Spinvis is eigenzinnig en origineel en trekt zich niets aan van de hitlijsten. Hij legt alleen verantwoording af aan zichzelf en heeft tekstdichten in de Nederlandse taal naar een nieuw plan getrokken', aldus de jury. In het voorjaar gaat Spinvis de theaters in met de voorstelling Op Een Avond In Het Heelal, begeleid door Saartje van Camp (cello), Lucas Oldeman (toetsen), Jeroen Kleijn (drums), Cor van Ingen (bas), Arjan Witte (orgel), Jan van Eerd (vibrafoon) en Hans Dagelet (trompet). Begin maart doet Spinvis ook enkele optredens in Zuid-Afrika. Spinvis staat opnieuw met band op de Parade in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Tijdens de voorstelling Noga heeft Simon Vinkenoog een gastrol. Noga wordt tweemaal per avond opgevoerd en alle avonden worden afgesloten met het programma Alleen Maar Liedjes. Het album Goochelaars & Geesten (augustus) bevat liedjes die Spinvis in de loop der tijd heeft gemaakt in opdracht van een psychiatrische instelling in Vlaanderen, een kinderalbum en de tv-serie Medea van Theo van Gogh aangevuld met ander niet eerder uitgebracht songmateriaal. Op de bonus-cd staat muziek die de muzikant heeft gecomponeerd voor de Belgische speelfilm Man Zkt Vrouw (internationale titel: A Perfect Match) van Miel van Hoogenbemt met een hoofdrol voor Jan Decleir. Het album komt binnen op de vierde plaats van de Mega Album Top 100. Spinvis 2002-2007 is een luxe uitgave van de drie albums voor Excelsior, uitgebracht in samenwerking met uitgeverij Rubinstein. Tijdens de concerten in december verzorgen de labelgenoten van The Madd het voorprogramma.

2008
Naar aanleiding van Simon Vinkenoogs tachtigste verjaardag op 18 juli brengt Spinvis een muzikaal eerbetoon in de vorm van Ritmebox, een boekuitgave inclusief cd in een gelimiteerde oplage van 2000 genummerde exemplaren. De cd bevat een collage van muziek en geluid, samengesteld uit vele uren archiefmateriaal van de dichter. Ritmebox komt op 14 juli uit in een hardcover boekwerk, in een gelimiteerde én genummerde oplage van 2000 exemplaren. Spinvis maakt de soundtrack voor Vox Populi, de speelfilm van Eddy Terstall die in het najaar in de bioscoop draait. Hij is een van de vijf componisten die muziek maken voor het album Freeland bij de roman Vreeland van de Utrechtse auteur en popjournalist Jerry Goossens. De nummers op de cd worden uitgevoerd door de fictieve groep The Group.

2009
Eind januari gaat Spinvis de Belgische theaters in met KamerMuziek. Vanaf maart is de solovoorstelling ook in Nederland te zien, onder meer in de zomerperiode tijdens De Parade. Het album Dagen Van Gras, Dagen Van Stro (2005) behaalt in juni na vier jaar de gouden status.

2010
4 april gaat op RTV Noord-Holland het muzikale sprookje Het Geheugen Van Lupo Thomas in première. Deze muzikale trip van ongeveer 50 minuten door Vathors is eind augustus 2009 door Spinvis en regisseur Hans Kok in samenwerking met onder anderen Tom Pintens, Arjan Witte, Hans Dagelet, Hanco Kolk en Saartje van Camp. Spinvis maakt met de Vlaamse zangeres Geike Arnaert (ex-Hooverphonic) muziek bij de speelfilm Adem die in 2011 in de bioscopen draait. Het filmdebuut van regisseur Hans Van Nuffel en gaat over twee mucopatiënten. Tijdens het festival De Geest Moet Waaien op 29 mei in Arnhem krijgt Spinvis de Johnny van Doornprijs voor de Gesproken Letteren, voor zijn muzikale taalgebruik en poëtische oeuvre.

Bron van de biografie

Discografie


Spinvis (2002)


Nieuwegein aan Zee (2003)


Dagen van gras, dagen van stro (2005)


Goochelaars & Geesten (2007)

Met Simon Vinkenoog:
Ja (2006)
Ritmebox (2008)

Singles
Smalfilm (2002)
Voor ik vergeet (2002)
Bagagedrager (2003)
Het voordeel van video (2005)
Ik wil alleen maar zwemmen (2006)
Flamingo (2006)

Vorige topics

| 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 |

Officiële site

www.spinvis.nl

De OP is hier te vinden

[ Bericht 16% gewijzigd door conobram op 22-04-2011 12:56:09 ]
  vrijdag 22 april 2011 @ 16:38:41 #2
141482 Q.
JurassiQ
pi_95855184
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2011 12:33 schreef conobram het volgende:

[..]

Ik heb het even geteld en ik sta nu op precies 10 keer! Hoe vaak ben jij deze tour gegaan dan? Al speelde hij de tweede keer dus wel Bagagedrager, 3 keer (bijna) hetzelfde gaat me toch echt te ver. :P
Dit was mijn eerste keer bij De Weerman. :+
Moet nog maar een keer gaan binnenkort. :7
For great justice!
  vrijdag 22 april 2011 @ 16:40:29 #3
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_95855249
In Delft al geweest, volgende week in hometown Leiden!
pi_96074974
Wat was dat een mooi, tof, leuk en goed concert! O+
Ik heb volgens mij de hele avond met een grijns naar het podium zitten kijken. :D

Ook tof: Erik en Saartje hebben ook nog mijn gips ondergekliederd. :)
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_96080007
Volgende week *O*
  donderdag 28 april 2011 @ 15:32:20 #6
27648 Weakling
available in strong mint
pi_96091606
Idem, in Tilburg, mooi begin van een korte vakantie.
There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_96159945
Dit topic staat wel bij mijn actieve topics, maar ik heb er nog niet in gepost? Nouja, just in case een extra tvp. En om een beetje ontopic te doen ga ik nu even Spinvis youtuben!
  zaterdag 30 april 2011 @ 12:57:50 #8
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_96173116
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 22:24 schreef Hanneke12345 het volgende:
Dit topic staat wel bij mijn actieve topics, maar ik heb er nog niet in gepost? Nouja, just in case een extra tvp. En om een beetje ontopic te doen ga ik nu even Spinvis youtuben!
Dat komt volgens mij door die reeksen die er nu zijn, dan kun je op de TT klikken en dan zie je alle topics die eerder over Spinvis zijn gemaakt. Best leuk, had nog even het eerste topic uit 2002 gelezen. 'Volgens mij heet hij Erik de Jong en 'Ik hoorde dat hij niet live gaat optreden'.. nu weten we wel beter ;)
Is er trouwens al iets bekend over het album? Heeft die daar al wat over los gelaten?
pi_96173174
Nieuw album, moet dit najaar klaar zijn. Oktober had hij het over.
Er komen flink wat optredens in België aan in het najaar en daarna komen er weer clubshows in Nederland. :)

Bron: heeft ie tegen me gezegd terwijl hij mn gips onderkliederde. :P
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
  † In Memoriam † zaterdag 30 april 2011 @ 17:58:01 #10
128220 Peter6000
pi_96179526
Het schijnt dat de titel van het nieuwe album "Tot ziens, Justine Keller" is.
Bron: http://www.abconcerts.be/nl/concerten/p/detail/spinvis-23-11-2011

Of dat klopt is natuurlijk een tweede.

"De grote zon" vind ik nu al een topnummer.
Toen ik het 2 jaar geleden voor het eerst hoorde had ik tranen in mijn ogen, en de laatste keer in Utrecht kwam het ook weer overweldigend binnen.

Melancholie = Spinvis.

Maar is absurditeit ook nog steeds Spinvis?
Compromisloosheid.
Want dat is wat ik ook in zijn muziek waardeer.

Ik heb het idee dat hij liever 20.000 exemplaren van een toegankelijk album verkoopt, dat 5.000 exemplaren van iets moeilijks.
Hij zegt zelf dat hij het meest houdt van popliedjes van 3 a 4 minuten, en dat zijn liedjes een groot publiek moeten aanspreken.
http://hardhoofd.com/2011/03/02/interview-spinvis/

Nu wappert mijn smaak de laatste tijd toch al allerlei kanten op, dus in die zin past het vast wel binnen mijn muzikale spectrum. Al was het maar omdat het van Spiv is. O+

Zijn Dorleac-project van vorig jaar (dat toen wat langs me heen gegaan is), stemt iig hoopgevend.

pi_96217392
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 17:58 schreef Peter6000 het volgende:
"De grote zon" vind ik nu al een topnummer.
Toen ik het 2 jaar geleden voor het eerst hoorde had ik tranen in mijn ogen, en de laatste keer in Utrecht kwam het ook weer overweldigend binnen.
Is van dit nummer een opname uitgebracht? Ik kan alleen een live uitvoering op youtube vinden, in crappy kwaliteit :(
  zondag 1 mei 2011 @ 20:02:14 #12
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_96218627
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 19:28 schreef Starman89 het volgende:

[..]

Is van dit nummer een opname uitgebracht? Ik kan alleen een live uitvoering op youtube vinden, in crappy kwaliteit :(
Die zou ik ook wel graag willen, ik doe het ook al een hele tijd met die youtube-rip.. Of kan iemand even een degelijke live recording maken van deze tour O-)
  maandag 2 mei 2011 @ 11:44:15 #13
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_96242157
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 20:02 schreef kciR het volgende:

[..]

Die zou ik ook wel graag willen, ik doe het ook al een hele tijd met die youtube-rip.. Of kan iemand even een degelijke live recording maken van deze tour O-)
Ja, nietzman bijvoorbeeld!

De (niet eens zo geweldig opgenomen) lotus europa tour heb ik tientallen maken gehoord, denk ik.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_96630285
Ik kwam er pas vandaag achter dat de cd mogelijk "Tot ziens, Justine Keller'" heet....

Vraag van de dag.... wie is Justine Keller???

Het bekt niet echt lekker zo een cd naam....

Erik had het op Face-culture er over dat het geen "Alcolhol" kon worden omdat iemand anders dat al ooit had gedaan... zie hier: (ik kan nog steeds niet verstaan welke band hij zegt rond minuutje 2.... iemand tips?)
In zelfde filmpje heeft hij het ook over Oorlog, tja kan ook wel heftige titel zijn vind ik dan hé!

Laatste keer in Amsterdam Kleine Comedie na afloop nog even gepraat met hem en tipje gegeven dat ik het liedje Huis uit Lupo Thomas zo 1 op 1 op de cd zou zetten als ik hem was... vond hij wel kicken geloof ik.

Ben alleen beetje bezorgd.... tegenwoordig heb je niet echt meer dan 12 nummers op een cd lijkt het bij veel bands.... en nu kennen we hier er al aardig wat van Erik zijn nieuwe nummers dankzij de formidabele shows van hem de laatste tijd en ik hoop dan eigenlijk op een cd met zegge zo een 18 nummers krijgen...... dan kan ik denk ik wel tijden mee zoet zijn. Maar kijk in het zelfde filmpje hier boven even op het einde..... hij zegt dat hij er al 15 a 16 nummers heeft en dat er dan nog misschien wel wat afvallen...... dat zou ik eigenlijk wel heel weinig tof vinden!

Want als we beetje gaan meetellen met Erik.... zie begin van filmpje boven krijg ik nu dit...

1) De Grote Zon
2) Koning Alcohol
3) Heel goed nieuws
4) Hoogachtend verblijven wij...
5) Justine
6) Overvecht

Hier onder gok ik zelf...

7) Huis... Ik schreef het al hierboven...
8) Ogen van de bruid (uit Kamermuziek)... die mag er toch ook zeker op vind ik zelf!!

9) ....
10) ...
11) ...
12) ...

En dan liefst dus nog

13) ...
14) ...
15) ...
16) ...



Wil namelijk toch nog eens gevloerd worden zoals ik ooit deed met de Dagen van Gras cd presentatie.... maar dat gevoel beschrijf ik hier later nog wel een keertje.... of iemand nu al heel benieuwd???

[ Bericht 10% gewijzigd door Mossels op 11-05-2011 00:15:00 ]
  woensdag 11 mei 2011 @ 00:38:41 #15
230345 conobram
is neit lam
pi_96632440
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2011 23:44 schreef Mossels het volgende:Erik had het op Face-culture er over dat het geen "Alcolhol" kon worden omdat iemand anders dat al ooit had gedaan... zie hier: (ik kan nog steeds niet verstaan welke band hij zegt rond minuutje 2.... iemand tips?)
Serge Gainsbourg, een Franse zanger. Maar volgens mij was "L’alcool" geen album maar alleen een liedje.

Ik heb even gegooled op de album naam die jij noemde en toen vond ik dit op de site van AB, een concertzaal in Brussel, over een show die in November gaat plaatsvinden:

quote:
Spinvis: "Tot ziens, Justine Keller" Première!

Lekker koken kost tijd en Spinvis-liedjes zijn geen snelle hap. Maar nu, na het bewandelen van vele zijpaden, is de tafel weer gedekt met luisterrijke schotels, wonderlijke hapjes, gevaarlijke wijnen en spul waar je raar van gaat dromen.
"Tot ziens, Justine Keller" is de titel van de Spinvis CD die ergens in september/oktober zal verschijnen. Een album vol ironieloze romantiek deze keer. Zorgvuldige liedjes over gebroken harten, droeve sneeuw en oorlog.
http://www.abconcerts.be/nl/concerten/p/detail/spinvis-23-11-2011

Dus nog een tour? Meerdere shows of een eenmalige show voor de album-presentatie? Lijkt me sterk dat er maar één show is en dan alleen in Brussel. Albumtitel, beetje vreemd maar ik denk dat dat wel went. De andere albums hebben ook niet allemaal een naam waar je één, twee, drie op komt. Justine Keller, geen idee wie dat is. Spanning en sensatie! :)

Edit: Ah ik heb nog wat data gevonden, allemaal in Belgie en flink uit elkaar:
15 december in Gent http://www.handelsbeurs.be/concert.php?c=592
31 januari 2012 in Sint-Truiden http://debogaard.be/nl/aanbod/d/detail/tot-ziens-justine-keller

[ Bericht 8% gewijzigd door conobram op 11-05-2011 00:46:07 ]
  † In Memoriam † woensdag 11 mei 2011 @ 00:56:04 #16
128220 Peter6000
pi_96632961
Hij is ook geboekt in de Kleine Komedie op 9 november.

En er komt naast een voortzetting in het theater (met nog meer nieuwe nummers?) ook een clubtour.
Gelezen in een tweet van Marcel van As (bandlid), en Spiv heeft het persoonlijk tegen een user gezegd (zie eerder dit topic).

Ik hoop overigens wel dat het album goed wordt.
Althans: dat ik het goed vind.

Uitsluitend ironieloze romantiek hoeft nou ook weer niet.
"Ze sprak als een dove, ik verstond er geen reet van" mag ook best.
Graag zelfs.
  woensdag 11 mei 2011 @ 01:02:44 #17
230345 conobram
is neit lam
pi_96633157
Ah ik zie hier net boven dat die pagina al besproken is, ik verzuimde even terug te lezen :@
pi_96634371
Het was mooi in Eindhoven. Ik vond zijn nieuwe nummers ook erg fijn. Anders (simpeler misschien) maar erg fijn. :) O+
pi_97105294
Goed nieuws van Spinvis op zijn eigen site....

De verhalen gaan dat er heel binnenkort op een geheime datum (woensdagavond 25 mei 1900u) video-opnames van een hoop nieuwe spinvis-liedjes gaan plaatsvinden.Live.De locatie is hartstikke topsecret (Tivoli De Helling ) Zou je wel bij willen zijn ? forget it… onbetaalbaar (gratis) Bovendien, hoe kom je aan zo’n gouden reservering ? Bij wie moet je zijn ? Willy Wonka ? Strauss-Kahn ?
(reserveren : hanskok@xs4all.nl / 06-248 223 43)

op=op

Ehm.... ik heb dus idd ook maar mailtje gestuurd,komt nog goed uit ook in mijn rooster!
  † In Memoriam † zaterdag 21 mei 2011 @ 13:44:03 #20
128220 Peter6000
pi_97115587
Onbetaalbaar gratis.

Ik heb het serieus overwogen, maar ik kan me niet ontspannen in ruimtes met camera`s.

Voor actuele concertdata (ga je het ook bijhouden Marcel ;) ) hier nog een link:
http://marcelvanas.blogspot.com/
pi_97186404
Kijk aan... Bruna weet al weer wat het worden gaat...

Een mooi (strip) boekje + cd dus...

"Heel goed nieuws" zeg ik dan!

http://www.bruna.nl/boeken/tot-ziens-justine-keller-9789061699101
  maandag 23 mei 2011 @ 13:08:19 #22
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_97195976
quote:
6s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 00:47 schreef Mossels het volgende:
Goed nieuws van Spinvis op zijn eigen site....

De verhalen gaan dat er heel binnenkort op een geheime datum (woensdagavond 25 mei 1900u) video-opnames van een hoop nieuwe spinvis-liedjes gaan plaatsvinden.Live.De locatie is hartstikke topsecret (Tivoli De Helling ) Zou je wel bij willen zijn ? forget it… onbetaalbaar (gratis) Bovendien, hoe kom je aan zo’n gouden reservering ? Bij wie moet je zijn ? Willy Wonka ? Strauss-Kahn ?
(reserveren : hanskok@xs4all.nl / 06-248 223 43)

op=op

Ehm.... ik heb dus idd ook maar mailtje gestuurd,komt nog goed uit ook in mijn rooster!
Ik ben erbij. *O*.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_97197028
quote:
7s.gif Op maandag 23 mei 2011 13:08 schreef I.R.Baboon het volgende:

[..]

Ik ben erbij. *O*.
Ik heb ook gemaild. Zou zó vet zijn!
  donderdag 26 mei 2011 @ 12:55:19 #24
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_97334183
Was erg tof. De band stond in op de zaalvloer van Tivoli de Helling, man of 40-50 eromheen en 3-4 camera's. Ze speelden Heel Goed Nieuws - Reislied - Koning Alcohol - Overvecht - Oostende - Mare Frigoris, pauze, nog een keer die set (maar tussendoor een keer Astronaut omdat er een batterij van een camera leeg was). Daarna mochten mensen nog toegiften roepen (helaas vond Erik mijn suggestie Handige Tante te moeilijk), en speelden ze Bagagedrager - Ronnie gaat naar huis - Wespen op de Appeltaart - Kindje van God - Ik wil alleen maar zwemmen.

Beelden komen als het goed is aan het eind vh jaar door de nieuwe muziekfilm heen, maar voor die tijd komt het album uit.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  donderdag 26 mei 2011 @ 16:49:48 #25
141482 Q.
JurassiQ
pi_97343968
Leuk hoor!
For great justice!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')