abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage zondag 10 juli 2011 @ 23:34:18 #176
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_99301977
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2011 10:36 schreef Aisumasen het volgende:
TheGrandWazoo, aaaah, wat mega! Eerlijk gezegd had ik - na wat je van tevoren vertelde - al wel verwacht dat je hem in dat geval in ieder geval zou ontmoeten, maar zoals ik het hier lees was het veel meer dan een snelle anonieme handdruk. Je hebt er veel baat bij gehad dat het in een festival-omgeving was, waar alles natuurlijk een stuk minder afgeschermd en losser is. Ben wel benieuwd, als je daar iets van hebt meegekregen, werd hij 'ingevlogen', deed hij z'n show, en was hij weer weg? Of bleef hij echt even hangen, en kon je toen je kans pakken?
Weet je, er waren veel mensen die met hem op de foto wilde. Dat wilde ik niet en daar heb ik geen spijt van. The Weight Of The World vind ik echt een topnummer van hem en zelfs één van de beste solo-Beatle nummers ooit! Dat wilde ik hem zeggen, meer niet. Hij is op z'n hoede (logisch) maar wel heel toegankelijk. Ik heb met opzet alles heel goed bekeken en in de gaten gehouden. Ik zag gewoon twee uur lang de hele voorbereiding van zo'n optreden. Ringo die grapjes maakt met de band, het eeuwige wachten enzovoorts. Dan hoef ik hem niet eens uitgebreid te spreken maar bekijk ik het liever. Hij vloekt trouwens prachtig :) En toen-ie aan 'mijn' sta-tafeltje stond was het voor mij helemaal feest.

Na de show vloog hij meteen de limo in. Toen kwam Tom E. nog even met die oude foto's. Was een mooi moment. Ik heb dus vooral de voorpret meegemaakt. Waarbij overigens opviel dat de band echt een bánd was. Heel hecht.

Leuk ook dat Greg Allman bij hem de kleedkamer binnen liep :)
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
  Redactie Frontpage zondag 10 juli 2011 @ 23:35:33 #177
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_99302055
Oh ja! Iemand wilde een 'autograph' maar hij zei natuurlijk (met Peace and Love) No!
Waarop ik: Not anymore ey, Ring! Waarop hij: It was even on fuckin' CNN! hohoho...

Echt...zoiets vergeet je niet :)
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 11 juli 2011 @ 09:56:37 #178
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_99311378
Ik zal hem hier ook even plaatsen, voor de fans:


Nothing lasts forever but the certainty of change
pi_99311862
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 23:44 schreef TheGrandWazoo het volgende:
Mooiste vergeet ik nog! Tom Egberts was er ook en nu is dat iemand die alle grootheden uit de sport wel gesproken heeft. Ook hij was backstage en enorm aan het kicken dat Ringo er was. Wat bleek...had-ie foto's (originele!) van Ringo uit eind jaren 50 begin 60 bij zich. Hij is namelijk bezig met een boek over Rory Storms and the Hurricanes!
Tom Egberts heb ik ook zien staan. Cool dat hij een boek over Rory Storms bezig is. Wie was daar ook al weer de drummer ;)

Jammer dat je Ringo niet echt mocht interviewen, maar wel gaaf dat je hem even van heel dichtbij bent tegen gekomen en enkele woorden hebt gewisseld. Dat is veel meer dan de meesten van ons. :D
pi_99312350
Ik zal straks nog even mijn youtube filmpjes plaatsen, best redelijke kwaliteit. Misschien ook nog foto's.

Ik ben niet echt een festival ganger. De bands die speelden waren allemaal wel goed, maar uiteindelijk kwam ik alleen voor Ringo. Coldplace was muzikaal best goed, maar de zang zat er toch wel zeer regelmatig naast. Blaas of Glory was om te lachen, jongens met maillots en langharige pruiken, rock nummers (jump- van halen, final countdown) in folk uitvoering, KT Tunstall herkende ik toch wel 1 nummer van. Ringo live = Ringo live (zie hierboven), Brian Setzer van de Straycats, voor mij een stukje jeugd sentiment.

De eerste keer dat ik Ringo zag was tijdens het optreden van KT Tunstall, liep Ringo (met zwarte hoed op) heel ontspannen aan de linkerkant van het podium op en heeft verscholen achter de speakers 3 of 4 nummers staan kijken. Daarna liep hij weer weg. heb ik de rest van dat optreden alleen maar naar links staan kijken, maar hij kwam (uiteraard) geen 2e keer.

Ringo speelde een kwartier langer dan de planning, dus totaal 1:15 uur en ben benieuwd hoe lang de show in Düsseldorf heeft geduurd. Hoeveel hebben we gemist op Bospop.

Ik vond het het zeker waard om Ringo live te zien op Bospop. Ik heb nu alle Beatles live gezien die mogelijk zijn. :D
  Moderator maandag 11 juli 2011 @ 11:01:34 #181
32436 crew  belsen
Young, gifted and black
pi_99312857
Geef angst en haat een stem
Ranja: "mijn bukgeit begrijpt mj niet. "
pi_99313574
Erg naar m'n zin gehad gisterenavond. Hij had toch nog zo'n 2500 man op de been weten te brengen naar Düsseldorf. Tuurlijk, grootste deel was 50+, en heb amper tot geen mensen geboren na 1980 kunnen ontdekken. Show duurde bijna 2 uur. Een Ringo-show zoals je van Ringo verwacht. Grappige anekdotes, leuke interactie met het publiek.

Niet alles, maar wel een groot deel van de All Star Band-optredens waren redelijk vermakelijk. Persoonlijk hoogtepunt werd "Talking In Her Sleep" door The Romantics' Wally Palmar. Het publiek reageerde niet op alle nummers met volledige overgave, maar deze kreeg alle aanwezigen van hun stoeltjes.

De notenpoeperij na het eerste uur onder leiding van Edgar Winter had van mij niet gehoeven, maar toen Ringo terug op het podium was voor "Boys" op drums, was alles weer goed. Tuurlijk, iedereen weet dat hij amper nog meedrumt, maar het blijft wel de echte Ringo Starr, een 71-jarige Beatle.

Ben blij dat ik toch weer ben gegaan. Een originele Beatle op het podium kun je niet vaak genoeg meemaken.
  maandag 11 juli 2011 @ 12:56:19 #183
159761 Arn0
Abbey Road
pi_99316393
Wat was het supervet _O_ Heb me echt super geamuseerd. En zelfs de andere bandleden konden me (bijna altijd) bekoren :P

Ringo is na al die jaren nog altijd even joviaal O+
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_99318669
De opening op Bospop (It don't come easy - Happy birthday Ringo - Honey don't)


Die 'notenpoeperij' van Edgar Winter (bijna 10 minuten van de 75) had van mij ook niet gehoeven, dat hadden ook 3 andere nummers kunnen zijn :) Bv 'boys' die wij niet hebben gehoord. En 'Talking in her sleep' hebben we ook moeten missen, ik heb wel "That's what I like about you" opgenomen.
pi_99331143
Dat is wel het nadeel aan de festival-setlist van Ringo, hij dropt niet de nummers van de bandleden, maar alleen zijn eigen liedjes. Dan was het nog voordelig dat hij 75 minuten speelde, in plaats van de 60 die op het schema stond, want anders was de helft van de show geschrapt!

Het instrumentale gedeelte van Edgar Winter vond ik de eerste 5 minuten behoorlijk tof, het was eigenlijk vooral de (wat OOR, die terecht een stekende opmerking maakte over "de andere helft" van Ringo's show, prachtig omschreef als) "veel te lange, Spinal Tap-achtige gitaarsolo van Rick Derringer" die tenenkrommend was.

De gespeelde Ringo-nummers waren gisterenavond: "It Don't Come Easy", "Honey Don't", "Choose Love", "I Wanna Be Your Man", "The Other Side Of Liverpool", "Yellow Submarine", "Peace Dream", "Back Off Boogaloo", "Boys", "Photograph", "Act Naturally", "With A Little Help From My Friends" en "Give Peace a Chance". Of mis ik er nog een?

"Peace Dream" stond voorheen op de lijst, maar was godzijdank geschrapt.
  maandag 11 juli 2011 @ 19:30:06 #186
159761 Arn0
Abbey Road
pi_99331901
Ik was echt aangenaam verrast door door de All-Starr band. Tuurlijk waren er wel mindere momenten (die gitaarsolo en de doodse, terechte stilte) maar ook erg leuke verrassingen. Hang On Sloopy bijvoorbeeld, kende het nummer wel maar wist helemaal niet dat het gespeeld ging worden. En dat Edgar Winter de eerste met een "keytar" was: Vet! _O_
By hook or by crook, I'll be last in this book.
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 11 juli 2011 @ 20:08:47 #187
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_99334053
quote:
10s.gif Op maandag 11 juli 2011 14:02 schreef awijmans het volgende:
De opening op Bospop (It don't come easy - Happy birthday Ringo - Honey don't)


leuk, ik sta er ook op.
Nothing lasts forever but the certainty of change
pi_99384440
Laat in de avond op BBC1: een ingekorte versie van de bejubelde documentaire LennonNYC van PBS die vorig jaar verscheen. Jaren naar uitgekeken, op dit moment nog steeds niet gezien :').
  Redactie Frontpage dinsdag 12 juli 2011 @ 23:49:51 #189
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_99393718
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 21:13 schreef Aisumasen het volgende:
Laat in de avond op BBC1: een ingekorte versie van de bejubelde documentaire LennonNYC van PBS die vorig jaar verscheen. Jaren naar uitgekeken, op dit moment nog steeds niet gezien :').
Thanks!
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_99396391
Als je de tijd hebt, in aanloop naar de première van de film vorig jaar werden de complete interviews in audio-vorm gepubliceerd als podcast: http://feeds.feedburner.com/lennonyc-beyond-broadcast Erg mooie anekdotes.

Geloof dat de originele documentaire (met 45 minuten meer) ook in Nederland op DVD verschenen is. Heb in ieder geval ergens een Blu-Ray met Nederlandse ondertiteling. Kan me wel herinneren uit de reacties dat de docu erg gekleurd was. Om het samen te vatten, een quote van May Pang na afloop van de première was: "I'll re-write my book to correct this".
  Redactie Frontpage woensdag 13 juli 2011 @ 01:11:29 #191
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_99397551
Ik heb altijd al respect gehad voor Yoko maar dat is alleen maar meer geworden. Natuurlijk is het gekleurd. Zeker als Britten het maken...daar zijn The Beatles simpelweg heilig. Vond het zeer vermakelijk en het geeft een mooi beeld van de NY tijd. En die beelden van Ten for two! Prachtig....ze bestaan dus!
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
  Redactie Frontpage woensdag 13 juli 2011 @ 01:12:54 #192
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_99397593
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 00:41 schreef Aisumasen het volgende:
Als je de tijd hebt, in aanloop naar de première van de film vorig jaar werden de complete interviews in audio-vorm gepubliceerd als podcast: http://feeds.feedburner.com/lennonyc-beyond-broadcast Erg mooie anekdotes.

Geloof dat de originele documentaire (met 45 minuten meer) ook in Nederland op DVD verschenen is. Heb in ieder geval ergens een Blu-Ray met Nederlandse ondertiteling. Kan me wel herinneren uit de reacties dat de docu erg gekleurd was. Om het samen te vatten, een quote van May Pang na afloop van de première was: "I'll re-write my book to correct this".
Wat gaaf! Heb morgen een dag vrij dus dat komt mooi uit!
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_99397638
Oh, en over de mensen die hebben gelezen over het "Beatles-reünie"-gerucht (HOE dan :')?!) welke elke komkommertijd weer uit de kast wordt gehaald: "There will NEVER be a Beatles reunion, because two of the members of the band have since passed... And NO ONE could, or should try to replace them... End of....", aldus Julian Lennon zojuist via Facebook.

McCartney gaat spelen op de opening van de Olympische Spelen in Londen volgend jaar. Niets bevestigd, maar wat een verrassing. The Sun maakt daar van dat misschien Ringo ook wel komt optreden. Wie weet treden ze wel samen op. Sterker nog, wat als de zonen van Lennon en Harrison meedoen? ... Er is geen verhaal hier, en dat is maar beter ook.
pi_99397765
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 01:11 schreef TheGrandWazoo het volgende:
Ik heb altijd al respect gehad voor Yoko maar dat is alleen maar meer geworden. Natuurlijk is het gekleurd. Zeker als Britten het maken...daar zijn The Beatles simpelweg heilig. Vond het zeer vermakelijk en het geeft een mooi beeld van de NY tijd. En die beelden van Ten for two! Prachtig....ze bestaan dus!
Had het natuurlijk vooral over het Lost Weekend-gedeelte. Maar ach, iedereen heeft zijn eigen verhaal over die tijd. Doet er niet bepaald iets aan af natuurlijk. (Trouwens een Amerikaanse docu, 2 uur in totaal).

"Ten For Two", er bestaat zelfs een complete originele documentaire over dat benefiet. Wel geinig, ik heb een persoonlijk gesigneerde "Some Time In New York City"-LP door John Sinclair :D.
pi_99433260
Eindelijk is het zo ver:

"HBO has acquired the North American TV rights to the highly anticipated "George Harrison: Living in the Material World," the documentary on the former Beatle produced by famed director Martin Scorsese, it said Wednesday. The documentary will premiere over over two nights, Oct. 5 and 6, the network said."

http://www.examiner.com/b(...)miner_alerts_article
pi_99433306
Boh gaaf, erg benieuwd!
Bleuh.
  woensdag 13 juli 2011 @ 22:49:21 #197
159761 Arn0
Abbey Road
pi_99433375
Yess, daar kijk ik erg naar uit. Al een hele tijd inderdaad :P
By hook or by crook, I'll be last in this book.
  donderdag 14 juli 2011 @ 17:48:28 #198
159761 Arn0
Abbey Road
pi_99466721
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 22:47 schreef Aisumasen het volgende:
Eindelijk is het zo ver:

"HBO has acquired the North American TV rights to the highly anticipated "George Harrison: Living in the Material World," the documentary on the former Beatle produced by famed director Martin Scorsese, it said Wednesday. The documentary will premiere over over two nights, Oct. 5 and 6, the network said."

http://www.examiner.com/b(...)miner_alerts_article
Meer info:
http://www.georgeharrison(...)y-and-book-announced
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_99467776
Hetgeen wat mij vooral warm maakt voor de film is dat naar verluidt het merendeel van de gebruikte beelden nooit eerder vertoond zijn, en dat er een CD met nooit eerder uitgebrachte liedjes verschijnt. Helaas natuurlijk wel weer als onderdeel van een zonder twijfel zwaar overprijsde gelimiteerde Blue-Ray deluxe set...

Ik oordeel pas wanneer het in de schappen ligt, maar alles wat EMI de afgelopen 10 jaar heeft uitgebracht op het gebied van George Harrison solo-uitgaves was teleurstellend. Wat mij betreft gaan Olivia/Dhani nog maar eens goed nadenken over hun samenwerking met olietanker EMI. Ze zullen niet de eerste en zeker niet de laatste zijn die dat hebben gedaan... *kuch Paul McCartney

Ten tijde van de eerste verhalen over de Scorsese-docu, werd er geschreven dat er een aantal onbekende Beatles-era demo-liedjes in het archief zitten, en ook dat liedjes als "Isn't It A Pity" al reeds in 1966 componeert werden. Vind het wel interessant, want het lijkt mij sterk dat iemand die veel liedjes inclusief een paar van zijn beste songs van zijn solo debuutplaat in die periode al geschreven zou hebben, voor bijvoorbeeld de "Yellow Submarine" soundtrack welgeteld twee liedjes moest schrijven, eindigt met "Only A Northern Song" en "It's All Too Much".
pi_99469187
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2011 01:06 schreef Aisumasen het volgende:
Oh, en ik heb hierdoor echt goede hoop op een flink opgeschudde setlist. Je kunt veel over zijn setlist zeggen, maar als hij terugkomt in dezelfde stad is altijd zo'n beetje de helft van zijn setlist anders dan de vorige keer. En aangezien hij voor het laatst pas 2 jaar terug in dezelfde stad stond, 3 mega-shows die op DVD zijn verschenen, zul je zien dat hij wat verrassingen heeft.
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2011 16:07 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Bell Centre, Montreal. In dezelfde stad op dezelfde plek als 2010, nog niet eens een jaar na het vorige optreden. Dat is, behalve een unicum voor McCartney, nog een grote reden om in mijn bovenste quote te gaan geloven. Ben erg benieuwd.
Morgenavond start nieuwe tournee McCartney in het Yankee Stadium. Ik heb nog steeds goede hoop. Tuurlijk, "Maybe I'm Amazed" en/of "Coming Up" en/of "Every Night", maar met "Junior's Farm" op de lijst liggen alle kansen open. "The Night Before" als nieuw Beatles-nummer, blijven er weinig meer over. Maar gaan er echt nog gekkere dingen gebeuren? "Silly Love Songs" eindelijk? "Listen To What The Man Said" dan?

Zo'n 15 songs zullen opgeschud worden, maar laten we hopen dat het niet al te veel 'nieuwe toevoegingen' in de trant van "I Saw Her Standing There", "Penny Lane", "C Moon", "Michelle", "Can't Buy Me Love" etc. zijn. Met andere woorden, liedjes (klassiekers, begrijp me niet verkeerd) die al kapot gespeeld zijn, en alleen tijdens de Up & Coming-tournee werden overgeslagen. En laten we al helemaal niet hopen dat we voor het eerst in zijn carrière meemaken dat McCartney in eenzelfde stad als de vorige tournee voor 80% dezelfde set speelt. En dat verwacht ik toch écht niet... 6 uur tijdsverschil, 02:30 vrijdag op zaterdag aanvang, hmm... :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')