abonnement Unibet Coolblue
pi_99431645
Ik doe de pizza zelden met ui. Maar eigenlijk zijn een paar uienringetjes best lekker.
pi_99443207
Ui hoort standaard op een pizza. Net als knoflook. _O_
pi_99443227
Maar je pizza ziet er echt lekker uit yvesss. ^O^ Ik krijg er nu echt trek van en heb spijt dat ik er geen deeg in de vriezer heb liggen. ;(
pi_99474512
Dus naar twee maanden weer eens pizza gemaakt. Was ook te merken...had vergeten om de pizza te draaien in mijn alfredo waardoor de ene kant wat krokanter was. :')

pi_99477686
Zie je wel? Jij kunt het zelfs beter. Die kwartslag draaien laat ik vaak achterwege. Klein stukje zwartgeblakerde rand is niet zo erg. Over die ui: alleen de geur tijdens het bakken is de moeite al meer dan waard. En het smaakt ook nog eens prima. Nooit meer pizza zonder een uitje.
  † In Memoriam † vrijdag 15 juli 2011 @ 13:55:35 #181
91830 MaximusTG
pi_99500248
Hmm, vanavond ook weer eens pizzabakken! Voor de verandering weer eens met deel desem/deel gist.
pi_99500482
Wij gaan morgen ook weer pizza bakken!
Even in de stemming komen, volgende week gaan we ze op Sicilië testen ;-)
  † In Memoriam † vrijdag 15 juli 2011 @ 14:01:54 #183
91830 MaximusTG
pi_99500538
En dan blijkt dat je er zo goed in geworden bent, dat die op Sicilië tegenvallen :+.
pi_99500699
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2011 14:01 schreef MaximusTG het volgende:
En dan blijkt dat je er zo goed in geworden bent, dat die op Sicilië tegenvallen :+.
Haha, wie weet! :D
pi_99501188
Morgen ook weer *O*
Ga denk ik maar eens een pizza pesto maken.
Verder een gevulde groente pizza :9
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99507459
Nog tips voor hoe ik het beste het deeg kan invriezen?
pi_99508201
in bolletjes in diepvrieszakjes en zo zoveel mogelijk lucht eruit krijgen voordat je ze dichtknoopt zou ik doen :)
Ja doei.
pi_99508310
Voor of na het rijzen? En als je dan ontdooit moet het dan nog rijzen?
pi_99508386
ah, da's wel een goeie ja!
Ja doei.
pi_99508456
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2011 17:15 schreef Young_David het volgende:
Voor of na het rijzen? En als je dan ontdooit moet het dan nog rijzen?
Dat is ook de vraag :Y
pi_99508859
Kan volgens mij gewoon allebei, met het verschil dat je als je het ongerezen invriest het na ontdooien moet laten rijzen.

Heb 't zelf nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik voor ongerezen deeg invriezen zou gaan? Maar daar weten de 'profi's' hier vast meer van.
Ja doei.
pi_99510009
Ik rijs altijd eerst omdat ik de 'koude' rijs doe en daar staat 24 uur of een veelvoud daarvan doen. Daarna bolletjes van draaien en in de vriezer doen. Weet ik nu dat ik bijv. Morgen pizza wil eten, dan haal ik vast een bolletje uit de vriezer en zet dit in een klein bebloemd bakje in de koelkast. Je ziet dan meestal de volgende dag dat het bolletje in omvang verdubbeld is. Een soort tweede rijs dus. Gaat altijd prima.
pi_99510189
Heb één keer koud laten rijzen, maar vond 't niet heel fijn moet ik zeggen :) Maargoed, ieder zo z'n methode en voorkeuren natuurlijk :P

Volgende week maar weer pizza maken (hè, wat rot), staat hier nu volkorendeeg te rijzen voor turkse broodjes :9 en heb net wat deeg voor empanada's gemaakt, maar da's wat anders natuurlijk :P
Ja doei.
pi_99513427
Vandaag alleen met tomaten en (droge )basilicum. Was wel zeer lekker. Hoop op meer photo's van de ander pizzaiolos hier. ;)

  † In Memoriam † vrijdag 15 juli 2011 @ 20:10:26 #195
91830 MaximusTG
pi_99514223








Wat zei je, wou je foto's :+ ? Deze vanavond gebakken, deel gist, deel zuurdesem in elke pizza. Ze smaakten iig prima, terwijl ik pas vanochtend had bedacht dat ik vanavond pizza wou maken. Van bovenlinks tot onder rechts: Deeg in potje op aanrecht, gevormde pizza op schieter, belegde pizza, pizza in oven, gebakken pizza, gebakken pizza, pizza voorgebakken met alleen saus voor in vriezer en als laatste nog een gebakken pizza.
Was niet helemaal tevreden over de bruining, steen zat net iets te dicht op de grill. Maar goed, de smaak was super. En ik was zeer tevreden over de narijs in de oven, mn desemcultuur wordt steeds potenter :).
pi_99514502
Dat bedoel ik haha :D Ziet er ook echt lekker uit. En een goed idee met het voorbakken van het deeg en dan met saus in de vriezer. Misschien ga ik dat ook eens proberen.
  † In Memoriam † vrijdag 15 juli 2011 @ 20:18:38 #197
91830 MaximusTG
pi_99514570
Hehe, dank je! Heb in dit topic al eens resultaten gepost van voorgebakken en ingevroren deeg. Dat werkt perfect!
pi_99514881
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2011 20:10 schreef MaximusTG het volgende:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Wat zei je, wou je foto's :+ ? Deze vanavond gebakken, deel gist, deel zuurdesem in elke pizza. Ze smaakten iig prima, terwijl ik pas vanochtend had bedacht dat ik vanavond pizza wou maken. Van bovenlinks tot onder rechts: Deeg in potje op aanrecht, gevormde pizza op schieter, belegde pizza, pizza in oven, gebakken pizza, gebakken pizza, pizza voorgebakken met alleen saus voor in vriezer en als laatste nog een gebakken pizza.
Was niet helemaal tevreden over de bruining, steen zat net iets te dicht op de grill. Maar goed, de smaak was super. En ik was zeer tevreden over de narijs in de oven, mn desemcultuur wordt steeds potenter :).
_O_
Ja doei.
pi_99543873
Deeg staat te rijzen, vanavond voor het eerst eigengemaakte pizza uit deze oven
pi_99543976
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 16:04 schreef Sarabi het volgende:
Deeg staat te rijzen, vanavond voor het eerst eigengemaakte pizza uit deze oven
maak je een foto van het resultaat Sarabi?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')