abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 1 juli 2011 @ 21:26:10 #151
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98926544
Vandaag weer bezig geweest maar ben niet zo tevreden:



Met de topping zat het wel goed maar ik kreeg de bodem niet krokant, het bleef broodachtig...
pi_98926637
Ziet er wel lekker uit! Van mij zit er ook een pizza in de oven, maar ik denk dat ie niet heel goed zal zijn: het deeg voelde niet zo goed, de oven die ik op dit moment tot mijn beschikking heb kan maar tot 250 graden en bij gebrek aan weegschaal of ander gerei om dingen af te meten is het een beetje schatten met ingredienten! :D
  vrijdag 1 juli 2011 @ 21:52:43 #153
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_98927829
Ze verkopen hier bij de turk Tipo00 bloem. :o *O*
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  vrijdag 1 juli 2011 @ 21:59:16 #154
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98928131
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2011 21:28 schreef ArtemisQ het volgende:
Ziet er wel lekker uit! Van mij zit er ook een pizza in de oven, maar ik denk dat ie niet heel goed zal zijn: het deeg voelde niet zo goed, de oven die ik op dit moment tot mijn beschikking heb kan maar tot 250 graden en bij gebrek aan weegschaal of ander gerei om dingen af te meten is het een beetje schatten met ingredienten! :D
Die van mij gaat ook maar tot 250 graden Celsius, om de warmte beter vast te houden bak ik mijn pizza's dan ook op een stoeptegel. Aan het deeg kun je meestal ook wel redelijk voelen of het goed is of niet :)
  vrijdag 1 juli 2011 @ 23:17:36 #155
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_98932213
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2011 21:26 schreef Erasmo het volgende:
Vandaag weer bezig geweest maar ben niet zo tevreden:

[ afbeelding ]

Met de topping zat het wel goed maar ik kreeg de bodem niet krokant, het bleef broodachtig...
ik ben ook lang bezig gewwst om dat te verbeteren. Uiteindelijk wel gelukt, vooral door beter vormen. Ook ervaring en langer en langzamer rijzen.

Succes voor de volgende keer ^O^
heitieh
pi_98948939
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2011 21:28 schreef ArtemisQ het volgende:
Ziet er wel lekker uit! Van mij zit er ook een pizza in de oven, maar ik denk dat ie niet heel goed zal zijn: het deeg voelde niet zo goed, de oven die ik op dit moment tot mijn beschikking heb kan maar tot 250 graden en bij gebrek aan weegschaal of ander gerei om dingen af te meten is het een beetje schatten met ingredienten! :D
En hij was inderdaad niet zo geweldig: het deeg was te knapperig. Maar toch een foto:

pi_98974429


Naar Recept van Maximus. Was redelijk goed gelukt. Deze bodem was wat hard.
Maar de vorige was een beetje te sompig...
pi_99024389
Ik heb zaterdag ook het recept van Maximus uitgeprobeerd (met m'n nieuwe Bestron oventje) en het was heerlijk! Had alleen nog wat moeite met het vormen van het deeg en om het vervolgens netjes in de oven te krijgen. Maar oefening baart kunst, hoop ik...
pi_99034212
Gisteren ook weer eens wat PZA op de BBQ gebakken :P

Erg goed gelukt al zeg ik het zelf! Voor de bodem heb ik het recept uit de OP gebruikt, bloem gewoon die van AH, gist idem, lekker laten rijzen, dagje laten rijpen in koelkast, klaar. Erg elastisch deeg, ik kon de bodem lekker dun maken. Beetje rollen, beetje knepen, beetje laten hangen, niet helemaal netjes rond, maar ja.

Voor de saus ook grotendeels het recept uit de OP gehanteerd. Wat rode wijn erin, goed in laten koken en nog even in de blender voor een mooie gladde saus.

Voor de topping heb ik geraspte "gewone" kaas en een bolletje mozzarella gebruikt. Twee pizza met chorizo worst en een uitje en een pizza met gerookte zalm en uitje.

de zalmpizza:


De Weber opgestookt met wat briketten in de starter:


De hete briketten in cirkelvorm op het brikettenrooster gelegd, nog wat houtskool er boven op voor de houtsmaak en voor de nog betere houtsmaak wat nat rookhout erop:


Pizzasteen erop en goed heet laten worden. De pizza's heb ik eerst met bakpapier op de steen gelegd, het papier na een paar minuten weggehaald. De pizza zijn na ca 10 minuten klaar. De (het?) deksel niet te vaak eraf halen om de hitte goed in de BBQ te houden.


knapperige stevige bodem:


Al met al erg lekker geworden! Op de foto's lijkt de bodem wat bleek, zo bleek waren ze in het echt niet, maar ze hadden wel iets bruiner/donkerder gekund voor het oog. De smaak was er niet minder om. Nog wat pica's:




  maandag 4 juli 2011 @ 19:59:37 #160
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99034380
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juli 2011 23:17 schreef Joooo-pi het volgende:

[..]

ik ben ook lang bezig gewwst om dat te verbeteren. Uiteindelijk wel gelukt, vooral door beter vormen. Ook ervaring en langer en langzamer rijzen.

Succes voor de volgende keer ^O^
Ik had diezelfde dag het deeg gemaakt dus ik vermoed dat daar het probleem ligt, samen met het feit dat dit geen 00-bloem was en mijn pizzagooimotoriek nog niet helemaal vlekkeloos is.
pi_99086800
Dat bbq-project is interessant. Ziet er niet verkeerd uit.
Ook nog eentje gemaakt:
pi_99087479
Hmm, heb al eerder pizza's gemaakt n.a.v. dit topic, met het eerste recept.
Nu die van MaximusTG maar 'ns een keer proberen. Maar 2 vraagjes hierover:
#1: De eerste alinea van pagina 3: dat doe je dus ook gewoon met de linker mixers, en de tweede alinea met de rechter toch?:

#2: Je kneedt dus eigenlijk niets zelf met je handen toch? Je mixt het alleen met de mixer?
pi_99087875
nieuw huis, nieuwe oven, nieuwe pizza's. Hij kan minder warm nu (240) dus zaterdag gaan we kijken hoe 't gaat. Ben benieuwd! :)

oh, en het bbq project ziet er goed uit! :D
Ja doei.
pi_99087902
Ik doe alles met de rechter. Wordt ook weer eens tijd om zelf pizza te maken. De laatste maanden was ik een beetje lui en heb wat pizza's in Amsterdam besteld. Echt te gek voor woorden wat je voor rond de 9 euro -O- voorgeschoteld krijgt.
pi_99088586
Ja. Jullie allebei. Niet bepaald de minsten van deze topic-reeks.
  † In Memoriam † woensdag 6 juli 2011 @ 01:00:36 #166
91830 MaximusTG
pi_99096182
@iemand91: Mengen van ingrediënten doe ik niet met de mixer, maar met een lepel of spatel. Verder kneed ik met de deeghaken ja. Niet met de hand nee. Kan wel maar geeft meer rotzooi.
pi_99096898
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2011 01:00 schreef MaximusTG het volgende:
@iemand91: Mengen van ingrediënten doe ik niet met de mixer, maar met een lepel of spatel. Verder kneed ik met de deeghaken ja. Niet met de hand nee. Kan wel maar geeft meer rotzooi.
Ah thanks. Maar weer 'ns een keer proberen dan. :9
pi_99160472

Eerste keer zelf pizza's bakken! Het deeg was een beetje taai, dus we kregen het niet mooi uitgerold, en de bodem was dus iets te dik, maar verder smaakte hij echt prima! Gaan we vaker doen :)
  donderdag 7 juli 2011 @ 18:04:54 #169
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_99161968
Ziet er allemaal lekker uit :9
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_99216975

Hallo, ik volg dit topic al een tijdje. Dit is mijn favoriete pizza: saus, ham, champignons, olijf, ui,kaas.
Zoals ik ze maak:

• Voor het deeg gebruik ik gewone bloem,en geen olijfolie. Om het te laten rijzen doe ik het per portie met een scheutje olijfolie in een boterhamzakje in de koelkast de dag ervoor
• Voor de saus: een blikje gepelde tomaten even met de staafmixer. Scheut olijfolie erbij, peper en zout, paar takjes verse rozemarijn. Laten trekken terwijl de oven voorverwarmt, en dan de rozemarijn er weer uit.
• Als pizzasteen gebruik ik een omgekeerde stenen taartvorm van de ikea (29cm).
• De oven goed voorverwarmen, gaat tot 250C. Dan een paar minuten de grill aan, dan gaat hij tot zo'n 270C.En tijdens het bakken de magnetron erbij! Op de laagste stand, voor dat extra beetje power.

smullen!

[ Bericht 4% gewijzigd door kuifje_fok op 08-07-2011 20:28:19 ]
pi_99246343
Nou, dat doe je niet verkeerd, Kuifje. Dit is zeker niet je eerste pizza.Ik krijg er haast trek van. Met je robuuste glaasje wijn.
pi_99246825
Zuijuist een pizzasteen aangeschaft. Vanavond mijn eerste zelfgemaakte pizza op het menu :)
pi_99256071
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 16:43 schreef Yvesss het volgende:
Nou, dat doe je niet verkeerd, Kuifje. Dit is zeker niet je eerste pizza.Ik krijg er haast trek van. Met je robuuste glaasje wijn.
Dank je wel! Deze was ook wel goed gelukt, dus ik dacht, ik post ook eens een plaatje.
pi_99257745
net voor het eerst pizza gemaakt in onze nieuwe oven in Engeland!
Deeg was fijn elastisch (ga er voortaan scheutje olijfolie doorheen doen, deed ik hiervoor niet :P

Bodem was dun genoeg naar onze smaak. Onderkant wat vroodachtig, maar korsten zeer krokant, en dat met een oven die maar tot 240 gaat!

Heb 1 foto, maar kan die pas volgende week uploaden :') nog geen vast internet ;(

maar ze waren heerlijk! O+
Ja doei.
pi_99257966
Fijn Mo dat hij het doet! Overigens niet teveel olijfolie ;) iets met kauwgom enzo :X :D
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99431645
Ik doe de pizza zelden met ui. Maar eigenlijk zijn een paar uienringetjes best lekker.
pi_99443207
Ui hoort standaard op een pizza. Net als knoflook. _O_
pi_99443227
Maar je pizza ziet er echt lekker uit yvesss. ^O^ Ik krijg er nu echt trek van en heb spijt dat ik er geen deeg in de vriezer heb liggen. ;(
pi_99474512
Dus naar twee maanden weer eens pizza gemaakt. Was ook te merken...had vergeten om de pizza te draaien in mijn alfredo waardoor de ene kant wat krokanter was. :')

pi_99477686
Zie je wel? Jij kunt het zelfs beter. Die kwartslag draaien laat ik vaak achterwege. Klein stukje zwartgeblakerde rand is niet zo erg. Over die ui: alleen de geur tijdens het bakken is de moeite al meer dan waard. En het smaakt ook nog eens prima. Nooit meer pizza zonder een uitje.
  † In Memoriam † vrijdag 15 juli 2011 @ 13:55:35 #181
91830 MaximusTG
pi_99500248
Hmm, vanavond ook weer eens pizzabakken! Voor de verandering weer eens met deel desem/deel gist.
pi_99500482
Wij gaan morgen ook weer pizza bakken!
Even in de stemming komen, volgende week gaan we ze op Sicilië testen ;-)
  † In Memoriam † vrijdag 15 juli 2011 @ 14:01:54 #183
91830 MaximusTG
pi_99500538
En dan blijkt dat je er zo goed in geworden bent, dat die op Sicilië tegenvallen :+.
pi_99500699
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2011 14:01 schreef MaximusTG het volgende:
En dan blijkt dat je er zo goed in geworden bent, dat die op Sicilië tegenvallen :+.
Haha, wie weet! :D
pi_99501188
Morgen ook weer *O*
Ga denk ik maar eens een pizza pesto maken.
Verder een gevulde groente pizza :9
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99507459
Nog tips voor hoe ik het beste het deeg kan invriezen?
pi_99508201
in bolletjes in diepvrieszakjes en zo zoveel mogelijk lucht eruit krijgen voordat je ze dichtknoopt zou ik doen :)
Ja doei.
pi_99508310
Voor of na het rijzen? En als je dan ontdooit moet het dan nog rijzen?
pi_99508386
ah, da's wel een goeie ja!
Ja doei.
pi_99508456
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2011 17:15 schreef Young_David het volgende:
Voor of na het rijzen? En als je dan ontdooit moet het dan nog rijzen?
Dat is ook de vraag :Y
pi_99508859
Kan volgens mij gewoon allebei, met het verschil dat je als je het ongerezen invriest het na ontdooien moet laten rijzen.

Heb 't zelf nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik voor ongerezen deeg invriezen zou gaan? Maar daar weten de 'profi's' hier vast meer van.
Ja doei.
pi_99510009
Ik rijs altijd eerst omdat ik de 'koude' rijs doe en daar staat 24 uur of een veelvoud daarvan doen. Daarna bolletjes van draaien en in de vriezer doen. Weet ik nu dat ik bijv. Morgen pizza wil eten, dan haal ik vast een bolletje uit de vriezer en zet dit in een klein bebloemd bakje in de koelkast. Je ziet dan meestal de volgende dag dat het bolletje in omvang verdubbeld is. Een soort tweede rijs dus. Gaat altijd prima.
pi_99510189
Heb één keer koud laten rijzen, maar vond 't niet heel fijn moet ik zeggen :) Maargoed, ieder zo z'n methode en voorkeuren natuurlijk :P

Volgende week maar weer pizza maken (hè, wat rot), staat hier nu volkorendeeg te rijzen voor turkse broodjes :9 en heb net wat deeg voor empanada's gemaakt, maar da's wat anders natuurlijk :P
Ja doei.
pi_99513427
Vandaag alleen met tomaten en (droge )basilicum. Was wel zeer lekker. Hoop op meer photo's van de ander pizzaiolos hier. ;)

  † In Memoriam † vrijdag 15 juli 2011 @ 20:10:26 #195
91830 MaximusTG
pi_99514223








Wat zei je, wou je foto's :+ ? Deze vanavond gebakken, deel gist, deel zuurdesem in elke pizza. Ze smaakten iig prima, terwijl ik pas vanochtend had bedacht dat ik vanavond pizza wou maken. Van bovenlinks tot onder rechts: Deeg in potje op aanrecht, gevormde pizza op schieter, belegde pizza, pizza in oven, gebakken pizza, gebakken pizza, pizza voorgebakken met alleen saus voor in vriezer en als laatste nog een gebakken pizza.
Was niet helemaal tevreden over de bruining, steen zat net iets te dicht op de grill. Maar goed, de smaak was super. En ik was zeer tevreden over de narijs in de oven, mn desemcultuur wordt steeds potenter :).
pi_99514502
Dat bedoel ik haha :D Ziet er ook echt lekker uit. En een goed idee met het voorbakken van het deeg en dan met saus in de vriezer. Misschien ga ik dat ook eens proberen.
  † In Memoriam † vrijdag 15 juli 2011 @ 20:18:38 #197
91830 MaximusTG
pi_99514570
Hehe, dank je! Heb in dit topic al eens resultaten gepost van voorgebakken en ingevroren deeg. Dat werkt perfect!
pi_99514881
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2011 20:10 schreef MaximusTG het volgende:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Wat zei je, wou je foto's :+ ? Deze vanavond gebakken, deel gist, deel zuurdesem in elke pizza. Ze smaakten iig prima, terwijl ik pas vanochtend had bedacht dat ik vanavond pizza wou maken. Van bovenlinks tot onder rechts: Deeg in potje op aanrecht, gevormde pizza op schieter, belegde pizza, pizza in oven, gebakken pizza, gebakken pizza, pizza voorgebakken met alleen saus voor in vriezer en als laatste nog een gebakken pizza.
Was niet helemaal tevreden over de bruining, steen zat net iets te dicht op de grill. Maar goed, de smaak was super. En ik was zeer tevreden over de narijs in de oven, mn desemcultuur wordt steeds potenter :).
_O_
Ja doei.
pi_99543873
Deeg staat te rijzen, vanavond voor het eerst eigengemaakte pizza uit deze oven
pi_99543976
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 16:04 schreef Sarabi het volgende:
Deeg staat te rijzen, vanavond voor het eerst eigengemaakte pizza uit deze oven
maak je een foto van het resultaat Sarabi?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')