Waar is dat artikel van?quote:Op maandag 4 april 2011 20:11 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Ik ga morgen een artikel voor je scannen dat al deze fabels laat verdwijnen.
Niks mis met eieren. Een enkel ei bevat al een teringlading aan mineralen, vitaminen en eiwitten. En cholesterol is overrated.
Ditquote:Op maandag 4 april 2011 20:14 schreef Waterpistoolheldin het volgende:
Ik eet al jarenlang minimaal 3 eieren per dag. Als het zo slecht was, was mijn cholesterol wel gestegen ipv gedaald.
Stond in de krant een tijd geleden, twee pagina's vol over de voedingswaarde van eieren. Maar kan hier niet scannen, morgenochtend pas op werk.quote:Op maandag 4 april 2011 20:16 schreef Svnn het volgende:
[..]
Waar is dat artikel van?
Ik ben benieuwd. Wil er nou wel eens duidelijkheid over hebben..
Dat artikel jaquote:Op maandag 4 april 2011 21:21 schreef Dreaming-of-Paris het volgende:
Nee eieren zijn niet slecht. Stond laatst een groot artikel over in de Spits kan het nu alleen niet vinden.
Wel deze: http://www.gezondheidsnet(...)ieren-gezond-of-niet
Volgens dit artikel kun je ''best'' 2 a 3 eieren per week eten of 1 per dag waarbij je overigens andere producten daarna dient te laten liggen. Zo rooskleurig ziet het er niet uit als je dit leest.quote:Op maandag 4 april 2011 21:21 schreef Dreaming-of-Paris het volgende:
Nee eieren zijn niet slecht. Stond laatst een groot artikel over in de Spits kan het nu alleen niet vinden.
Wel deze: http://www.gezondheidsnet(...)ieren-gezond-of-niet
quote:
Met mate dus wel hequote:Cholesterolgehalte
Het idee dat veel eieren eten slecht is voor je cholesterolgehalte, is niet helemaal waar. Zolang je niet meer dan 300 mg cholesterol per dag binnen krijgt en weinig andere producten eet met verzadigde vetten, zit je goed. Bij een ei is het wit vrij van cholesterol, de eidooier bevat 200 mg. Je kunt dus zonder problemen twee tot drie eieren per week eten.
Dat sowieso. Maar 1 ei bevat dus in feite 2/3 van je dagelijkse dosis cholesterol die gezond geacht word.quote:Op maandag 4 april 2011 21:29 schreef Dreaming-of-Paris het volgende:
[..]
Ja maar is alles niet met mate?
Proteïne is een van de meest essentiële dingen die elk organisme nodig heeft om te overlevenquote:Op maandag 4 april 2011 22:31 schreef OMGWTFBBQSAUCE het volgende:
In een ei zit heel veel eiwit, en daar heb je niet zoveel van nodig, dus het is niet gezon om veel eieren te eten.
Hier nog een, eet minstens 8 eieren per dag, voor al ruim een jaar, en minstens 4 per dag voor ruim 2 jaar. Lipiden en leverwaarden zijn prima geweest over 6 metingen verspreid over een half jaar.quote:Op maandag 4 april 2011 20:14 schreef Waterpistoolheldin het volgende:
Ik eet al jarenlang minimaal 3 eieren per dag. Als het zo slecht was, was mijn cholesterol wel gestegen ipv gedaald.
Dat hele cholesterol-dramaverhaal is vooral een kwestie van slechte genen, heb ik het idee. Als je die genen niet hebt, een béétje beschaafd eet en regelmatig beweegt, hoef je er niet echt continu over na te denken.quote:Op maandag 4 april 2011 21:28 schreef Stokstaart het volgende:
Met mate dus wel he.
Als je cholesterol al te hoog is kun je ze beter laten staan.
Daarom heb je er nog wel niet zo veel voor nodig.quote:Op maandag 4 april 2011 22:45 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Proteïne is een van de meest essentiële dingen die elk organisme nodig heeft om te overleven
In een ei zit geen overdosering aan eiwit ofzo. Je hebt veel meer van dat nodig per dag om te functioneren.quote:Op dinsdag 5 april 2011 18:26 schreef OMGWTFBBQSAUCE het volgende:
[..]
Daarom heb je er nog wel niet zo veel voor nodig.
Als je gewoon normaal boterhammen eet en avondeten, heb je echt geen eieren nodig.quote:Op dinsdag 5 april 2011 18:28 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
In een ei zit geen overdosering aan eiwit ofzo. Je hebt veel meer van dat nodig per dag om te functioneren.
Ja en neequote:Op dinsdag 5 april 2011 18:28 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
In een ei zit geen overdosering aan eiwit ofzo. Je hebt veel meer van dat nodig per dag om te functioneren.
Cholesterol heb je ook nodig.quote:Op dinsdag 5 april 2011 18:31 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Ja en nee
Het wit van het ei is zeer gezond. Het geel is een cholesterolbom.
Dude, why?quote:Op dinsdag 5 april 2011 13:42 schreef Diabox het volgende:
[..]
Hier nog een, eet minstens 8 eieren per dag, voor al ruim een jaar, en minstens 4 per dag voor ruim 2 jaar. Lipiden en leverwaarden zijn prima geweest over 6 metingen verspreid over een half jaar.
Wat lul je nou de hele tijd. ijzer heeft je lichaam ook nodig, maar je eet toch ook geen stuk ijzer.quote:Op dinsdag 5 april 2011 19:26 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Cholesterol heb je ook nodig.
Dat bepaalt iedereen wel voor zichzelf.quote:Op dinsdag 5 april 2011 18:31 schreef OMGWTFBBQSAUCE het volgende:
[..]
Als je gewoon normaal boterhammen eet en avondeten, heb je echt geen eieren nodig.
Prachtig manquote:Op dinsdag 5 april 2011 19:33 schreef OMGWTFBBQSAUCE het volgende:
[..]
Wat lul je nou de hele tijd. ijzer heeft je lichaam ook nodig, maar je eet toch ook geen stuk ijzer.
Je lichaam heeft dat gewoon niet nodig, heeft niks met zelf bepalen te maken.quote:Op dinsdag 5 april 2011 19:35 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Dat bepaalt iedereen wel voor zichzelf.
Alsof iedereen exact hetzelfde is. Wat iemand nodig heeft, is aan die persoon. En of hij er dood van gaat of niet, is niet eens relevant.quote:Op dinsdag 5 april 2011 19:38 schreef OMGWTFBBQSAUCE het volgende:
[..]
Je lichaam heeft dat gewoon niet nodig, heeft niks met zelf bepalen te maken.
Jij weet dus duidelijk niet wat een exaggeratie is.quote:Op dinsdag 5 april 2011 19:38 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Prachtig man
Er wordt gezegd ei en cholesterol he, en gelijk pavlov alsof het tantoeslecht is. En
interessant doen met vergelijkingen die er totaal niks mee te maken hebben.
Ja, beter doe je dat.quote:Op dinsdag 5 april 2011 20:45 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
beter dat je inziet dat je het fout had
Voor de eiwitten en vetten, though life of a bodybuilder, ik zeg het je.quote:
Oh ja, als je een ei bakt of kookt komt er uit het derde dal universum wat cholesterol aangewaaid.quote:Op woensdag 6 april 2011 12:11 schreef SEMTEX het volgende:
Volgens mij had ik ergens gelezen dat rauw ei geen cholesterol bevat, maar gebakken of gekookt ei wel. Denk dat slecht cholesterol sowieso eerder zit in koek, chips, chocola, ijs, frituurzooi en je je daar beetr zorgen om kunt maken. Ei is een goede manier om aan je eiwitten te komen.
http://forum.dutchbodybuilding.com/f9/rauwe-eieren-99345/quote:Op woensdag 6 april 2011 12:36 schreef Diabox het volgende:
[..]
Oh ja, als je een ei bakt of kookt komt er uit het derde dal universum wat cholesterol aangewaaid.
Eat shitquote:De Waarheid over Cholesterol
Vers rauw eigeel bevat meer vitamines en mineralen dan wat voor voedsel dan ook.
Net zoals eiwitten en vetten, is ook cholesterol een waardevolle voedingsstof. Dat weet je misschien niet eens, omdat cholesterol jarenlang zwart gemaakt is geworden. Natuurlijk cholesterol is zowel onschuldig als onmisbaar; vitamine D en de sekshormonen worden er van gemaakt, en 10 tot 20% van de hersenen is opgebouwd uit cholesterol.
Net als een aantal vitamines (zoals B2, B3 en B5), kan je lichaam ook zelf cholesterol maken, maar net als bij vitamines, kan je wel degelijk een tekort aan cholesterol krijgen als je het in onvoldoende mate via je voeding binnen krijgt. Een tekort aan cholesterol is vooral slecht voor je lever en je hersenen [1]. Vooral voor vrouwen is cholesterol erg belangrijk. Bij een tekort aan cholesterol zal je menstruatie heel erg pijnlijk zijn, met moodswings en depressies. Als je regelmatig veel rauw eigeel eet, verloopt je menstruatie probleemloos.
(...)
Ons voedsel moet voldoende cholesterol bevatten. Als we geen cholesterol nodig zouden hebben uit ons voedsel, zouden we ook geen tekorten op kunnen lopen. Met name vers rauw eigeel, maar ook rauwe vis bevat goede cholesterol. Wees nooit bang dat je teveel cholesterol binnen krijgt, want als het cholesterol uit rauw voedsel betreft, is het altijd goede cholesterol, en dat kan je altijd omzetten in galzuren die je gebruikt voor de vertering van vet.
Van goede cholesterol kan je niet teveel eten. En toch kan cholesterol ook levensgevaarlijk zijn, maar alleen waar het beschadigd cholesterol betreft, uit bereid voedsel.
Beschadigd Cholesterol
Onder de invloed van hitte verandert ongeveer 30% van de gezonde cholesterol in oxicholesterol. Uit proeven bleek dat ongeveer 6% van dit oxicholesterol daadwerkelijk in het bloed werd opgenomen. [4]
Rauw eigeel bevat alleen maar gezonde cholesterol, maar als je een ei kookt of bakt, raakt een deel van de cholesterol in dat ei beschadigt; het oxideert tot oxicholesterol.
Oftewel: men heeft ons jarenlang bang gemaakt voor het eten (verse) rauwe eieren, en gezegd dat je deze vanwege het gevaar van bacteriën (waar het lichaam heel goed mee om kan gaan, mits er aan gewend) flink door moet koken of bakken, terwijl dat er nou juist voor zorgt dat er stoffen ontstaan die wel echt schadelijk zijn.
Volgens mij kan jij niet lezenquote:Op woensdag 6 april 2011 12:46 schreef SEMTEX het volgende:
[..]
http://forum.dutchbodybuilding.com/f9/rauwe-eieren-99345/
[..]
Eat shit
Zolang je ze rauw eet, krijg je alleen de goede soort binnen.quote:Op woensdag 6 april 2011 13:17 schreef Wootism het volgende:
Als je snel last hebt van een te hoog cholesterol dan moet je gewoon geen eieren eten, althans niet het ei-geel. Eigeel bevat enorm veel cholesterol. Ei-wit is daarentegen weer zeer gezond.
Ik bak mijn eitjes altijd zonder het ei-geel.
Dus ei-geel krijgt pas een hoog cholesterol-gehalte na het koken/bakken? Wist ik niet.quote:Op woensdag 6 april 2011 13:25 schreef SEMTEX het volgende:
[..]
Zolang je ze rauw eet, krijg je alleen de goede soort binnen.
Wijs dan eens aan waar staat dat een rauw ei geen cholesterol bevat en een gekookt of gebakken ei plots wel, zoals je beweert in deze post:quote:Op woensdag 6 april 2011 12:46 schreef SEMTEX het volgende:
[..]
http://forum.dutchbodybuilding.com/f9/rauwe-eieren-99345/
[..]
Eat shit
Opmerkelijk overigens dat de auteur die 6% opname van oxicholesterol bij ratten extrapoleert naar mensen.quote:Op woensdag 6 april 2011 12:11 schreef SEMTEX het volgende:
Volgens mij had ik ergens gelezen dat rauw ei geen cholesterol bevat, maar gebakken of gekookt ei wel. Denk dat slecht cholesterol sowieso eerder zit in koek, chips, chocola, ijs, frituurzooi en je je daar beetr zorgen om kunt maken. Ei is een goede manier om aan je eiwitten te komen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |