abonnement Unibet Coolblue
pi_95113762
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 april 2011 21:50 schreef Spektor het volgende:
Mooie foto's k_man! Je hebt sowieso al aardig wat van de wereld gezien, ben jaloers! Hoe lang ben je in Chilli geweest? En heb je daar alles zelf geregeld of een georganiseerde reis? Voor dat laatste voelen m'n vriendin en ik niet zoveel namelijk, we zijn liever onafhankelijk, maar misschien dat jij er juist goede ervaringen mee hebt?
Ruim drie weken, georganiseerd.

Je hebt georganiseerd en georganiseerd. Ik vind het zelf wel handig als iemand anders zorg draagt voor hotels, vervoer, visa en dat soort gedoe. Ik hou er niet van als een reisleider je de hele dag aan het handje meeneemt van het ene kerkje naar het volgende museum. Ik boek dus reizen waarbij vervoer en onderkomen geregeld zijn, maar waarbij je vervolgens volledig vrij bent in je doen en laten. Je kunt dan met wat anderen de stad in gaan, of alleen, of gewoon niet. En hetzelfde geldt voor je eten.
pi_95114302
quote:
7s.gif Op woensdag 6 april 2011 11:37 schreef Lienekien het volgende:
Wie weet een onderwerp?
Speciaal onderwijs?
Mijn vriendin is, nog steeds, bezig met de PABO. Nu heeft ze via via een baan in speciaal voortgezet onderwijs. Daar wordt ontzettend in bezuinigd. waarschijnlijk is ze haar baan dus kwijt.
Zonder baan, zonder opleiding, met koophuis.
Die plannen van het kabinet waren al bezopen, maar nu ze direct invloed hebben wordt het nog minder leuk.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  woensdag 6 april 2011 @ 12:21:16 #28
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_95114349
Is het onderwerp speciaal onderwijs, bezuinigingen of werkloosheid?
The love you take is equal to the love you make.
pi_95116389
Bezuinigingen in het speciaal onderwijs en de gevolgen daarvan.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_95116429
Ik vind het echt ridicuul dat er in het speciaal onderwijs maar grotere klassen gemaakt moeten worden. Dan krijgen de kinderen niet de aandacht die ze nodig hebben en heeft het hele speciaal onderwijs geen nut meer.
De zwakkere in de maatschappij worden keihard aangepakt.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_95116878
In het onderwijs moet je toch zo een nieuwe baan kunnen vinden?
Aldus.
  woensdag 6 april 2011 @ 13:40:24 #32
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_95117400
Het beste zou zijn om zwakbegaafden helemaal geen onderwijs meer te geven, zodat er veel goede docenten vrijkomen voor hen die wel willen leren.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_95118966
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 13:27 schreef Z het volgende:
In het onderwijs moet je toch zo een nieuwe baan kunnen vinden?
In het westen van het land wel met alle probleemkinderen daar. Die hebben wij in het oosten niet. De banen in het onderwijs liggen hier niet voor het oprapen.

quote:
2s.gif Op woensdag 6 april 2011 13:40 schreef Ringo het volgende:
Het beste zou zijn om zwakbegaafden helemaal geen onderwijs meer te geven, zodat er veel goede docenten vrijkomen voor hen die wel willen leren.
Als dit serieus is, zul je wel blij zijn met dit kabinet. Dit is namelijk wel hoe het kabinet erover denkt.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_95119082
quote:
2s.gif Op woensdag 6 april 2011 13:40 schreef Ringo het volgende:
Het beste zou zijn om zwakbegaafden helemaal geen onderwijs meer te geven, zodat er veel goede docenten vrijkomen voor hen die wel willen leren.
Nu kunnen zwakbegaafden tenminste nog iets betekenen in de maatschappij, omdat ze wel enigzins onderwijs gehad hebben. Anders zouden ze echt alleen maar op onze kosten teren.
pi_95119366
Voor Gellius:

Onze gemiddelde levensverwachting is de laatste 100 jaar gestegen van 45 naar 80 jaar, terwijl wij in diezelfde periode steeds minder lichamelijke inspanning behoefden te verrichten. Men zou dus verwachten dat de conclusie hiervan was: mooi, langer lui dan moe. Niets is echter minder waar. Men is het over weinig zaken eens in de wereld, maar waar je ook komt, iedereen denkt dat het slecht is dat we tegenwoordig zo weinig bewegen, en dat we alleen maar gezond kunnen blijven door te sporten. En dus kun je niet meer rustig door het bos lopen zonder te worden ingehaald door hijgende, zwetende en overduidelijk lijdende joggers. Ieder zichzelf respecterend bedrijf sponsort sporters, er worden marathons gelopen voor kankerpatiëntjes. Het AMC, dat beter zou moeten weten, organiseert jaarlijks een prestatieloop. Nederland wordt vanaf kwart voor zeven s ochtends meegesleept in de fitrace door de omroep MAX, waarbij ouderen ritmisch bewegen in onweerstaanbare springpakjes.

Hoe is het misverstand dat sport gezond is eigenlijk ontstaan? Zeker niet, zoals ik deed, door zondagen op de eerste hulp van een ziekenhuis door te brengen. Het was begin januari 2009 weer raak. Het ging even vriezen, half Nederland ging twee weken schaatsen, en de eerste hulp van ieder ziekenhuis moest overuren draaien vanwege zon 10000 extra patiënten met botbreuken, onderkoeling en andere ellende. Was dat gezond? Ook de jaarlijkse gipsvluchten uit de wintersportgebieden pleiten niet voor het idee dat sporten gezond is. Er ontstaan in Nederland 1,5 miljoen sportblessures per jaar, waarvan de helft medisch behandeld moet worden. Als je het sporten zou verbieden, zouden we in één klap van de wachtlijsten af zijn. Dat boksers elkaar blijvende hersenschade slaan, wisten we al. Kickboksers blijken nog tien maal erger te zijn. Veel koppen, zo nu en dan een elleboogje bij het voetballen, kost de spelers ook hersencellen. Vanaf de allereerste marathon in Griekenland vielen er doden bij deze langeafstandsloop. Van de dwarslaesies is 15% ontstaan tijdens sport. Zo viel de Amerikaanse filmacteur Christopher Reeve, die beroemd werd met zijn Superman-vertolking, van zijn paard, brak zijn nek en was voor de rest van zijn leven verlamd.

Sport, de noodzaak voelen om te bewegen, kan ook een uiting zijn van ziekte, zoals de heftige bewegingsdrang die samengaat met anorexia nervosa. Anorexia-nervosapatiënten zijn vaak verslaafd aan de sportschool. Decennia geleden, lang voordat joggen in was, keek prof. Frans Stam uit het raam van zijn werkkamer aan het Valeriusplein. Hij zag tot zijn verbazing iemand uit een huis aan de overkant komen, heel hard een paar keer om het Valeriusplein rennen, en weer naar binnen gaan. Dat herhaalde zich soms enkele malen per dag. Na enkele maanden werd hij opgenomen en bleek hij de ziekte van Pick te hebben. Dat is een vorm van dementie met atrofie van de prefrontale cortex die vaak met gedragsstoornissen begint. Sinds hij mij dat vertelde, wantrouw ik elke jogger. Niemand lijkt overigens kopzorgen te hebben over de toegenomen kans op Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) door sporten, of over het gegeven dat er in Nederland zon 100 mensen per jaar onverwacht overlijden tijdens het beoefenen van hun sport. In sportscholen spuit met zichzelf vol met anabole steroïden, en voorheen gebruikte men groeihormoonpreparaten, die soms besmet bleken met de ziekte van Creutzfeldt-Jakob, een razendsnel verlopende vorm van dementie. Het lijkt er inderdaad op, zoals indertijd in Vrij Nederland stond, dat de helft van de bevolking aan sport doet en de andere helft hen naar het ziekenhuis rijdt.

Nu zou men kunnen tegenwerpen dat dit de kleine ongemakken zijn van een levensstijl die de Nederlandse bevolking aan een lang en gezond bestaan helpt. Ook deze mening lijkt op niets te berusten. Pearl concludeerde al in 1924 dat zware lichamelijke inspanning het leven zou bekorten. Dat blijkt voor het hele dierenrijk op te gaan. Uit vergelijkend onderzoek van Michel Hofman in het Herseninstituut is gebleken dat er twee factoren zijn die onze levensduur bepalen: de stofwisseling van het lichaam en de grootte van de hersenen. Hoe hoger de stofwisseling van het lichaam, hoe korter de levensduur. Dat klopt met de waarneming dat topsporters in Harvard korter leefden. De enorme lichamelijke inspanning bij sporten lijkt dus levensbekortend te zijn. De Amerikaanse onderzoeker Sohal vond dat hoe meer vliegbewegingen een vlieg maakt, hoe eerder hij dood neervalt. Voorkom je het verspillen van energie van vliegen door ze tussen twee plastic platen rond te laten scharrelen en zo het vliegen onmogelijk te maken, dan leven ze driemaal langer. Eén orgaan, de hersenen, beïnvloedt onze levensduur echter in de omgekeerde richting. Hoe groter en actiever de hersenen zijn, hoe langer de levensduur. Stimulatie van de hersenen lijkt ook de ziekte van Alzheimer uit te stellen en als de ziekte eenmaal is opgetreden, de symptomen van deze ziekte te kunnen verminderen. Omgekeerd zie je bij ziekten waarbij de hersenen te klein zijn, zoals microcephalie en downsyndroom, een kortere levensduur. Bovendien zouden eminente wetenschappers grotere hersenen hebben en ook langer leven. Je kunt de hersenen in grootte laten toenemen door ze te stimuleren met steeds weer nieuwe informatie, zoals experimenteel in een verrijkte omgeving. Het lijkt daarom een stuk gezonder, als je het tenminste leuk vindt, om naar topsport te kijken, dan het zelf te beoefenen. En als je toch absoluut aan sport wilt doen, dan kun je wellicht het beste gaan schaken.


Uit Wij zijn ons brein van Dick Swaab.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  woensdag 6 april 2011 @ 14:27:30 #36
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_95119435
Ja, maar Ringo meent dat toch niet.
The love you take is equal to the love you make.
pi_95120487
quote:
19s.gif Op woensdag 6 april 2011 14:25 schreef Claudia_x het volgende:
Uit Wij zijn ons brein van Dick Swaab.
Goed stuk. Vermoedelijk kennen jullie Lichamelijk oefening van Midas Dekkers al; dat de hele sportillusie genadeloos geestig onderuit haalt.
pi_95121387
quote:
19s.gif Op woensdag 6 april 2011 14:25 schreef Claudia_x het volgende:
Voor Gellius:

Uit Wij zijn ons brein van Dick Swaab.
Dat die man arts en neurobioloog is en dan toch een boekje met zinloze polemiek volschrijft, is natuurlijk wel schrijnend.
pi_95121932
Mooi. Ik verkondig ook altijd dat sport juist ongezond is. Ik weet me nu gesteund door een dubieus wetenschapper.
  woensdag 6 april 2011 @ 15:27:53 #40
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_95121970
Sport is bewegen met haast.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_95122786
Sport is een rationele mythe; een concept waarvan breed wordt verondersteld dat deze goed is. Je moet je eraan conformeren omdat je anders je legitimiteit verliest. Je kunt het vergelijken met de hang naar marktwerking in de jaren negentig, citymarketing wat elke gemeente meent te moeten doen, of hoorcolleges, nog zo'n achterhaald idee. Sport is zo'n concept waar iedereen voetstoots vanuit gaat dat het goed is, ook al blijft de wetenschappelijke onderbouwing achter. Het wijst eerder in de tegengestelde richting. Bewegen is goed, sport niet. Je moet sporten wanneer je het leuk vindt, en niet mee koketteren als een schijnintellectueel die James Joyce leest.
pi_95122936
Toen Harry Mulisch in een van de eerste pagina's van De aanslag de vader des huizes Spinoza's Ethica laat lezen, heb ik het ingepakt en aan iemand cadeau gegeven.
  woensdag 6 april 2011 @ 15:52:19 #43
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_95122993
Geil jij nou ontzettend op jezelf, Mainport?
The love you take is equal to the love you make.
pi_95123270
quote:
14s.gif Op woensdag 6 april 2011 15:27 schreef k_man het volgende:
Mooi. Ik verkondig ook altijd dat sport juist ongezond is. Ik weet me nu gesteund door een dubieus wetenschapper.
Er is niks dubieus aan de beste man, al heeft hij in de jaren '80 enkele doodsbedreigingen gehad omdat hij beweerde dat seksuele oriëntatie niet door de sociale omgeving maar door het brein wordt voortgebracht. Daarover schreef Gerard Reve nog: "Toen pas bleek, welk een ernstig verzuim Professor Swaab had begaan: hij had voor zijn onderzoek geen voorafgaande toestemming gevraagd bij de homoseksuele vakbond, het C.O.C. Nu, de gevolgen lieten zich zien en horen: een grote groep gemotiveerde personen verscheen op Zondagmorgen voor Professor Swaab zijn woning in Amstelveen, roepende in koor en met grote stem: 'Dick, snijd in je eigen p(..)!' Wel eigenaardig, als men bedenkt dat Professor Swaab wel een onderzoek deed dat met seksualiteit te maken had, maar daartoe hersenen en géén geslachtsdelen onderzocht. Maar de aanhangers van die vakbond hebben geen hersenen doch wel geslachtsdelen, dus op een bepaalde manier klopt het."
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_95123836
quote:
5s.gif Op woensdag 6 april 2011 15:52 schreef Lienekien het volgende:
Geil jij nou ontzettend op jezelf, Mainport?
Kortzichtige mensen maken vaak de fout zichzelf heel intelligent te vinden. Zolang ik me aan die megalomane neiging schuldig maak, geil ik op mezelf, maar het is wel een smerig soort geilen, zoals het geilen op een kind of een familielid, dat je weet dat er iets niet helemaal honderd met je is.
pi_95123852
Wat een slap stukje. Wat is sport? Wat hebben blessures met de algehele gezondheid te maken? En zou er dan niets goed zijn aan sport? Ik doe denk ik niet aan sport zoals hij dat beschrijft, ik beweeg. En ik voel me aangesproken.
Aldus.
  woensdag 6 april 2011 @ 16:22:04 #47
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_95124260
Sporters zullen hun sport altijd blijven verdedigen zoals junkies hun drug. Het sporten bevredigt nu eenmaal een zekere behoefte. Ik zeg: als iedereen maar gelukkig is.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_95124430
quote:
7s.gif Op woensdag 6 april 2011 16:22 schreef Ringo het volgende:
Sporters zullen hun sport altijd blijven verdedigen zoals junkies hun drug.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_95126277
Ik wilde net gaan reageren met "sport = drugs O+" en toen had ik Ringo's post nog niet gelezen.

Ik ben trouwens 1x met 'n georganiseerde reis meegeweest. Dacht dat dat niets voor mij zou zijn maar koos er om praktische redenen (aanwezigheid openbaar vervoer in het betreffende gebied was zowat nihil) toch maar voor. Is me alleszins meegevallen. Niemand heeft zin om alsmaar gezellig te doen met de groep, dus iedereen gaat z'n eigen gang. Alleen de dagen waarop we urenlang opgepropt in het busje zaten vond ik naar.
pi_95126704
quote:
2s.gif Op woensdag 6 april 2011 13:40 schreef Ringo het volgende:
Het beste zou zijn om zwakbegaafden helemaal geen onderwijs meer te geven, zodat er veel goede docenten vrijkomen voor hen die wel willen leren.
Ik verslikte me in mijn appelsap.
No. I don't drink vodka every day. And it's so close today...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')