abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 2 april 2011 @ 23:22:33 #1
171357 Rikketik
Dorothy was right, though
pi_94960081


Waar ben ik nu weer beland?
Welkom in het centrale Pokémon topic op Fok!! Voor de release van Black & White kreeg elk deel zijn eigen topic, maar die liepen, zodra de game een paar maanden uit was, niet bijzonder goed meer. Hoeft ook niet, maar hopelijk krijgt de franchise op deze manier een impuls op het forum. Bovendien kun je hier ook terecht met vragen en opmerkingen over de vele andere games uit zowel de hoofdserie als alle spin-offs.

Hoewel ik denk dat iedereen wel weet waar Pokémon over gaat, toch even een korte uitleg, te beginnen met de geschiedenis.

De geschiedenis van Pokémon, dat is vast reuze interessant.
Dat is het zeker! Het begon allemaal met Pokémon Red, Green en Blue in Japan, waar ze in 1996-1997 verschenen op de Game Boy. De games werden een groot succes, niet alleen in het Aziatische land, maar ook in Noord-Amerika, Australië en Europa, waar Pokémon Red en Blue in 1998-1999 uitkwamen. Een jaar later verscheen ook nog Pokémon Yellow, dat gericht was op fans van de tekenfilmserie (animé). Deze vier games vormden uiteindelijk de eerste generatie, bestaande uit 151 Pokémon.

De tweede generatie zag in 2000-2001 het levenslicht, volledig in kleur op de GameBoy Color. Pokémon Gold en Silver, en uiteindelijk ook Pokémon Crystal, voegden een heel aantal nieuwe features toe aan de sterke fundering die gelegd was met de eerste generatie; features die we tien jaar later, ondertussen in de vijfde generatie, nog steeds tegenkomen. Naast 100 nieuwe pokémon werden bijvoorbeeld ook breeding, de dag/nacht cyclus en de optie om als meisje te spelen geďntroduceerd.

Hoewel de initiële hype rond Pokémon toen al weg was, verkochten de games uit de tweede generatie goed en werd er een derde generatie aangekondigd. Pokémon Ruby en Sapphire kwamen in 2002-2003 uit en voerden de speler weg van de twee provincies uit de eerste twee generaties (Kanto en Johto). Daarvoor in de plaats werd het eiland Hoenn geďntroduceerd, waar 135 nieuwe pokémon gevangen konden worden. Dit bracht het totaal aantal pokémon op 386. Deze games, die op de Game Boy Advance uitkwamen, konden echter niet ruilen met games uit de eerste twee generaties. Daardoor waren 184 van 251 originele pokémon niet beschikbaar in het spel, een tegenvaller in een franchise die als motto "Gotta catch 'em all!" heeft. Dit werd echter opgelost met de introductie van Pokémon FireRed en LeafGreen, remakes van de games waar het allemaal mee begon, vijf jaar eerder. Later kwam er ook nog Pokémon Emerald uit, een geüpgrade versie van Ruby en Sapphire, die onder andere de Battle Frontier met zich meebracht.

De vierde generatie begon in 2006-2007, met de release van Pokémon Diamond en Pearl, de eerste games uit de main serie die voor de Nintendo DS ontwikkeld werden. De graphics waren sterk verbeterd en voor het eerst kon men via het internet ruilen en vechten met mensen over de hele wereld. Er werden 107 nieuwe pokémon geďntroduceerd, waarmee het totaal op 493 uit kwam. Ondertussen werd er druk gespeculeerd over remakes van Gold en Silver, die in 2009-2010 uitkwamen als Pokémon HeartGold en SoulSilver. Tussendoor werd ook nog Platinum uitgebracht, een verbeterde versie van Diamond en Pearl.

Met de release van Pokémon Black en White, september 2010 in Japan en maart 2011 in de rest van de wereld, is de franchise aangekomen bij de vijfde generatie, die gezien kan worden als een "reboot"; een nieuw begin. De speler wordt meegenomen naar het compleet nieuwe Unova, een gebied gebaseerd op New York, waar hij/zij 156 nieuwe pokémon kan vangen. Pokémon uit de eerdere generaties worden pas later in de game beschikbaar, waarmee de game breekt met een lange traditie van bijvoorbeeld Geodudes en Zubats die in elke cave te vinden waren, in/op welke provincie/eiland de game ook plaatshad. Over de verdere toekomst van deze generatie is nog niets bekend, al doen geruchten de rondte dat er remakes van Ruby en Sapphire gepland staan. Let wel: dit zijn enkel geruchten! Wat echter wel zeker is, is dat de Pokémon franchise na vijftien jaar nog altijd zeer populair is en er ongetwijfeld nieuwe games in de franchise gepland staan.

Allemaal leuk en aardig, maar ik heb nog nooit een Pokémon game gespeeld. Wat moet ik me erbij voorstellen?
Pokémon is een zogenaamde Role Playing Game waarin je als speler de rol aanneemt van een beginnende Pokémon trainer. Je krijgt aan het begin van het spel je eerste pokémon, een klein en kleurrijk monstertje, waarmee je vervolgens door de wereld trekt met als doel de beste Pokémon trainer allertijden te worden. Dat doel bereik je door onderweg pokémon te vangen en te trainen, andere trainers te verslaan en badges te verdienen bij Gym Leaders. Ook krijg je te maken met criminele organisaties, die pokémon willen gebruiken om hun snode plannen werkelijkheid te laten worden. Aan jou en je pokémon om hen tegen te houden en om je sterker te tonen dan alle andere trainers in de game. Alleen dan mag je jezelf de Champion noemen...

Dat is het verhaal, vertel ook eens wat over de gameplay.
Zoals gezegd gaat het erom dat je pokémon vangt en traint. Dit doe je door met andere pokémon te vechten in een soort opgeblazen vorm van rock-paper-scissors. Iedere pokémon heeft namelijk een bepaald type, zoals Fire, Grass of Water. Elke type heeft zijn eigen sterke en zwakke punten en het is aan jou als speler om die uit te buiten. Er zijn in totaal zeventien types in totaal, die veelal in combinaties voorkomen, waardoor je goed moet nadenken welke pokémon en welke aanvallen je gebruikt.

Er zijn echter nog duizend andere dingen om rekening mee te houden. Stats zijn erg belangrijk, zij geven aan op welk gebied je pokémon sterk is. Items spelen ook een cruciale rol, een potion kan het verschil maken tussen eeuwige glorie en bitter verlies. Dan zijn er ook nog weersomstandigheden, aandoeningen zoals verlamming en vergiftiging... teveel om op te noemen. Ik zou zeggen: gewoon spelen die game, dan leer je het vanzelf wel.

Ik las ook iets over spin-offs...
Klopt. Naast de games uit de zogenaamde "main franchise" zijn er ook een heel aantal spin-offs ontwikkeld. Ik ga ze niet allemaal opnoemen en beschrijven; dit zijn waarschijnlijk de bekendste op een rijtje:

- Pokémon Stadium en Pokémon Stadium 2. Games voor de Nintendo 64 console van Nintendo, waarmee de pokémon uit de handheld games in 3D op je televisie met elkaar konden vechten.
- Pokémon Pinball. Spreekt voor zich lijkt me. Later kwam er een vervolg uit onder de naam "Pokémon Pinball Ruby & Sapphire".
- Pokémon Snap. Een spel voor de Nintendo 64, waarin je als een jongen genaamd Todd Snap foto's moest maken van Pokémon. In 3D, dus cooler dan het klinkt. Écht.
- Pokémon Colosseum en Pokémon XD: Gale of Darkness. De opvolgers van Pokémon Stadium, uitgebracht op de GameCube. Beide games hadden, naast de (multiplayer)stadiongevechten ook een singleplayer mode, waarin je Pokémon op een speciale manier moest vangen in een land genaamd "Orre".
- Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team en Blue Rescue Team. Opvallend doordat je als speler in de huid van een daadwerkelijke pokémon kroop én dat de rode versie voor de Game Boy Advance ontwikkeld was en de blauwe versie voor de Nintendo DS. Later kwamen er nog eens drie vervolgen uit, deze allemaal enkel voor de Nintendo DS en gebaseerd op de vierde generatie, waar de originele games gebaseerd waren op de derde.
- Pokémon Ranger. In deze game, waar later nog eens twee vervolgen op uitkwamen, speel je een ranger, die met behulp van pokémon, maar zonder ze te vangen, de balans van de natuur bewaakt. Één van de leuke spin-offs volgens mij, al heb ik ze nog nooit zelf gespeeld.

Juist ja. Geef eens een aantal linkjes, het is me nog niet helemaal duidelijk allemaal.
Officiële sites:
- Nederland
- Noord-Amerika
- Japan

Fansites:
- Serebii Pokédex - Een database met daarin alle pokémon, de aanvallen die ze kunnen leren, de stats die ze hebben, locaties in de game... Erg handig als je snel iets op moet zoeken over een pokémon.
- Serebii Pokéarth - Een database ingedeeld op locatie. Alle routes, alle caves en alle steden staan erin, samen met de pokémon én de trainers die je op die locatie kunt vinden.
- Bulbapedia - Wikipedia... Pokémon style. Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat je hier bakken vol info kunt vinden.

En om af te sluiten, de mascotte van dit alles:



D'aaaaaawwwww. O+

Game on!
Charlie, listen to me. Kill the kid, torch the house, we gotta get out of here.
  zaterdag 2 april 2011 @ 23:23:42 #2
171357 Rikketik
Dorothy was right, though
pi_94960123
Laatste reacties:

quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2011 23:07 schreef Madame_Paon het volgende:
Ik heb nu al een week of 3 Pokémon White.
Mijn zesde spel .... na Pokémon Yellow, Silver, Sapphire (die was trouwens waardeloos), Pearl en Heartgold.

Wat zitten jullie Pokémon trouwens op lage levels! Serieus met Pokémon van level 50 naar de Elite Four gaan?
Ik heb, traditiegetrouw, een team van 3 Pokémon waar ik mee vecht. Op dit moment ben ik rond Driftveil City aan het trainen en heb ik 4 badges.
Mijn team:
Simisear lv 43
Seismitoad lv 43
Scrafty lv 43

Zodra ze alledrie op level 45 zitten, ga ik naar de Driftveil Gym.
Ik heb zeg maar een soort schema:

Voor gym 1 Pokémon minstens op level 20.
Voor gym 2 Pokémon minstens op level 30.
Voor gym 3 Pokémon minstens op level 35.
Voor gym 4 Pokémon minstens op level 40.
Voor gym 5 Pokémon minstens op level 45.
Voor gym 6 Pokémon minstens op level 50.
Voor gym 7 Pokémon minstens op level 55.
Voor gym 8 Pokémon minstens op level 60.
Voor de Elite Four Pokémon minstens op level 70.

Beetje dwangmatig, maar goed, ik ben dan ook een stomme OCD'er. :')

Ik snap dat hele EV-trainen trouwens niet. Ik heb het wel een keer geprobeerd in Heartgold omdat mijn Parasect False Swipe en Spore kon om Pokémon te vangen, maar supersloom was.
Ontelbare Rattata's, Pidgeys en andere Pokémon die je Speedpunten bezorgen verslagen, maar het heeft totaal geen nut gehad ... :?
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 april 2011 23:10 schreef Deoxyribonucleic het volgende:

[..]

Heh? Elite Four zijn de eerste keer maar Lvl 46-48 :? en ze stellen niks voor, enige die mij een verzetje gaf was Ghetsis
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En je pokes lvl 43 en maar 4 badges? sheeet, hoezo veel grinden
Op dit punt hoef je niet eens meer te trainen, je red het wel vanaf dit punt met die levels puur door enkel op trainers los te gaan.
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 april 2011 23:18 schreef Rikketik het volgende:
De Kanto Elite Four uit Red en Blue (en de remakes) was wel sterk. Lorelei had bijvoorbeeld pokémon van minimaal level 50 en Lance (nog niet eens de champ) had een Dragonite van level 62. In Gold en Silver moest je het echter opnemen tegen Will, die met pokémon van begin level 40 kwam aanzetten. Van Hoenn weet ik het niet meer en in Sinnoh zaten ze netjes rond level 50 ŕ 60. In B&W zijn de verschillen kleiner, maar dat komt doordat je de Elite Four in willekeurige volgorde kunt uitdagen én doordat je pas echt champion bent als je de Elite Four voor de tweede keer hebt verslagen, gevolgd door Alder. Dan hebben ze allen pokémon van level 70 tot 80. Vrij hoog lijkt me.
Charlie, listen to me. Kill the kid, torch the house, we gotta get out of here.
pi_94960515
Ik krijg nog nachtmerries van Steven :') vooral omdat ik koppig ben, ik moest en zou hem met Sceptile als starter verslaan! zonder legendaries!

Uit mijn hoofd begon de Hoenn E4 met een lvl 48 Mightyena en eindigte het met Steven's Metagross van lvl 56 of 58 :)
trotse eigenaar van post nr. 52m
Op zaterdag 22 december 2007 00:29 schreef Alexxxxx het volgende:
Mods met een x zijn tof.
  zaterdag 2 april 2011 @ 23:47:33 #4
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_94961199
Steven vond ik zelf niet zo'n probleem. Maar dat komt ook omdat ik altijd met een Fire of Water Pokémon start.
Grass Pokémon vind ik echt 10x niks. Ik ben in al die jaren 3x met een Grass Pokémon gestart en heb 1x een Grass Pokémon aan m'n team toegevoegd (Roselia), maar dat doe ik dus echt nooit meer.
Ik heb zelfs in Pokémon Silver m'n Meganium van level 56 vrijgelaten omdat ik er zat van was. _O-

Maar ik speel sowieso niet zo graag met starters. Ik kies of de Fire, of de Water Pokémon en daar speel ik me tot ik drie fatsoenlijke vervangers heb gevonden. O-)
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  zaterdag 2 april 2011 @ 23:58:36 #5
171357 Rikketik
Dorothy was right, though
pi_94961670
Toen ik nog niet met mezelf kon ruilen, hield ik altijd wel vast aan mijn starter. Dat was dan ook echt de eindbaas van m'n team. :P Nu ben ik daar veel losser in. Ik heb wel altijd een starter in m'n team omdat ze er meestal wel tof uitzien, maar die heb ik dan wel gebreed en dat is meestal een starter uit een eerdere generatie.

Ik moest wel lachen toen ik laatst mijn GBA weer tegenkwam en Silver weer opstartte. Ik had een Typhlosion als starter en de moveset was als volgt:
- Fire Wheel
- Flamethrower
- Fire Blast
- Fire Punch

Type coverage was niet aan mij besteed als jochie van twaalf. :D
Charlie, listen to me. Kill the kid, torch the house, we gotta get out of here.
  zondag 3 april 2011 @ 00:04:47 #6
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_94962002
_O- _O- _O- _O- _O- _O-

Dan had je vast wel heel veel problemen tegenover Water, Fire en Rock types en zo.

Ik raadpleeg altijd serebii.net voordat ik mijn team samenstel.
Ik wil wel Pokémon die goede aanvallen kunnen leren van veel verschillende types.
Dat heb ik bij Heartgold ook gedaan, maar dat pakte niet zo goed uit .... Ik koos namelijk een Furret. Die zou ik dan Surf, Fire Punch, Ice Punch en Thunderpunch leren.
Surf kon eerder en die andere zou ik hem dan bij de Move Tutor in Blackthorn City laten leren ... blijkt dus dat je hem die aanvallen bij een hele andere Move Tutor veel later in spel pas kon laten leren ... ;(
Zat ik dus met zo'n kutbeest met Surf, Shadow Claw en Strength en Headbutt. :')

Zou iemand trouwens kunnen uitleggen hoe dat EV-trainen nou precies werkt?
Want bijvoorbeeld alleen maar Pokémon verslaan die je Speed punten geven (als je een slome Pokémon hebt), zoals Rattata en Pidgey, werkt totaal niet ...
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_94962363
Hoi :W
HT: FC Dinamo Assen (504765)
  zondag 3 april 2011 @ 00:16:33 #8
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_94962561
Hoi. :W
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_94962989
quote:
Op zondag 3 april 2011 00:16 schreef Madame_Paon het volgende:
Hoi. :W
ik kan je helaas niet helpen met je EV vraag, want ik snap het zelf ook niet echt :)
HT: FC Dinamo Assen (504765)
  zondag 3 april 2011 @ 00:47:47 #10
171357 Rikketik
Dorothy was right, though
pi_94963984
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 00:04 schreef Madame_Paon het volgende:
_O- _O- _O- _O- _O- _O-

Dan had je vast wel heel veel problemen tegenover Water, Fire en Rock types en zo.
Klopt, maar daar had ik dan weer andere pokémon voor, hč? Tegen water bijvoorbeeld een Ampharos met Thundershock, Thunderbolt, Thunderpunch en Thunder Wave. Want ja, een pokémon moet toch gewoon doen waar-ie goed in is? :P

Maar nu heb ik het licht wel gezien, hoor. Ik ben ook afgestapt van mijn overtuiging dat er altijd types als Fire en Electric in mijn team moesten zitten. Op zich wel handig natuurlijk, maar in Platinum had ik bijvoorbeeld een (vrouwelijke :@) Lopunny waar ik Fire Punch en Thunder Punch in had gebreed. Verder had ik een Mismagius die Thunderbolt kende en een Slowbro met Flamethrower. Dan zit je wat die twee types betreft al goed qua coverage.

quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 00:04 schreef Madame_Paon het volgende:
Zou iemand trouwens kunnen uitleggen hoe dat EV-trainen nou precies werkt?
Want bijvoorbeeld alleen maar Pokémon verslaan die je Speed punten geven (als je een slome Pokémon hebt), zoals Rattata en Pidgey, werkt totaal niet ...
Pidgeys en Rattatas geven ook weinig EV-points af. Maar ééntje geloof ik en je hebt er zes nodig om één extra stat point te verdienen. Een ongetrainde Parasect van level 30 heeft bijvoorbeeld een speed stat van 40 (ik zeg maar wat) en dertig Pidgeys later heeft-ie 45 speed. Schiet niet echt op. Pidgeotto's en Raticates geven twee speed EV's, komen ook veel voor in het wild dus dan kun je er beter daar een heleboel van afmaken.

Voor de rest weet ik er ook niet bijzonder veel van. Ik heb me er ook nog nooit aan gewaagd, ik denk dat ik er het geduld niet voor heb.
Charlie, listen to me. Kill the kid, torch the house, we gotta get out of here.
  zondag 3 april 2011 @ 09:48:19 #11
324060 RianaLuna
Blessed be :)
pi_94970398
Ik heb de league verslagen op white :D
Always live your life with full happiness and laughter ;)
pi_94972117
tvp
pi_94972698
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 00:04 schreef Madame_Paon het volgende:
_O- _O- _O- _O- _O- _O-

Dan had je vast wel heel veel problemen tegenover Water, Fire en Rock types en zo.

Ik raadpleeg altijd serebii.net voordat ik mijn team samenstel.
Ik wil wel Pokémon die goede aanvallen kunnen leren van veel verschillende types.
Dat heb ik bij Heartgold ook gedaan, maar dat pakte niet zo goed uit .... Ik koos namelijk een Furret. Die zou ik dan Surf, Fire Punch, Ice Punch en Thunderpunch leren.
Surf kon eerder en die andere zou ik hem dan bij de Move Tutor in Blackthorn City laten leren ... blijkt dus dat je hem die aanvallen bij een hele andere Move Tutor veel later in spel pas kon laten leren ... ;(
Zat ik dus met zo'n kutbeest met Surf, Shadow Claw en Strength en Headbutt. :')

Zou iemand trouwens kunnen uitleggen hoe dat EV-trainen nou precies werkt?
Want bijvoorbeeld alleen maar Pokémon verslaan die je Speed punten geven (als je een slome Pokémon hebt), zoals Rattata en Pidgey, werkt totaal niet ...
De basis van EV trainen: http://pkmn.eu/?action=content&page=viewpage&id=2710
EV training in Black en White: http://pkmn.eu/?action=content&page=viewpage&id=8877
  zondag 3 april 2011 @ 17:34:23 #14
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_94985127
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 11:46 schreef Haerrem het volgende:

[..]

De basis van EV trainen: http://pkmn.eu/?action=content&page=viewpage&id=2710
EV training in Black en White: http://pkmn.eu/?action=content&page=viewpage&id=8877
Mijn dank is groot. _O_

Maar dan snap ik nog steeds niet hoe het kan dat ik in Heartgold een Parasect minstens 30 Pidgeys en Rattata's heb laten verslaan en hij toch maar 1 Speed point kreeg toen-ie naar het volgende level ging ... :?
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_94985831
Ik ben nu met een Cheat-Run op Diamond bezig en bij de league op Black ^^
Heb Black al uitgespeeld in JP versie ook dus kom er snel doorheen
pi_94990292
Ik speel nu Black, mijn friend code is: 4770 7429 6878
Voegt u mij maar toe, ben nu ook ff iedereen aan het toevoegen :)
pi_95023575
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 17:34 schreef Madame_Paon het volgende:

[..]

Mijn dank is groot. _O_

Maar dan snap ik nog steeds niet hoe het kan dat ik in Heartgold een Parasect minstens 30 Pidgeys en Rattata's heb laten verslaan en hij toch maar 1 Speed point kreeg toen-ie naar het volgende level ging ... :?
Tegen dit probleem ben ik ook aangelopen, maar heb het antwoord ondertussen gevonden. :P
Elke 4 EVs krijg je een stat punt als je lvl 100 bent.

Als je dus 100 EVs hebt op lvl 20, krijg je 25 stats erbij op lvl 100 en waarschijnlijk maar 5 op level 20. Ik had dit probleem toen ik 10 Proteins had gebruikt en maar 5 stats in att kreeg, pas als je pokémon lvl 100 bereikt, krijgt hij alle stats van de 100 EVs (10 proteins), daarom spelen veel trainers online met lvl 100 limit pokémon.
  maandag 4 april 2011 @ 17:13:31 #18
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_95029689
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 14:53 schreef Haerrem het volgende:

[..]

Tegen dit probleem ben ik ook aangelopen, maar heb het antwoord ondertussen gevonden. :P
Elke 4 EVs krijg je een stat punt als je lvl 100 bent.

Als je dus 100 EVs hebt op lvl 20, krijg je 25 stats erbij op lvl 100 en waarschijnlijk maar 5 op level 20. Ik had dit probleem toen ik 10 Proteins had gebruikt en maar 5 stats in att kreeg, pas als je pokémon lvl 100 bereikt, krijgt hij alle stats van de 100 EVs (10 proteins), daarom spelen veel trainers online met lvl 100 limit pokémon.
:{

Dan denk ik dat ik maar niet aan dat EV-trainen ga beginnen, want tegen de tijd dat mijn Pokémon op level 100 zitten (ik gebruik geen cheats), heb ik de Champion waarschijnlijk al verslagen ...
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_95030014
Het enige waar ik op let is dat ze een naar mijn mening gunstige nature hebben.. :)
HT: FC Dinamo Assen (504765)
pi_95031481
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 17:13 schreef Madame_Paon het volgende:

[..]

:{

Dan denk ik dat ik maar niet aan dat EV-trainen ga beginnen, want tegen de tijd dat mijn Pokémon op level 100 zitten (ik gebruik geen cheats), heb ik de Champion waarschijnlijk al verslagen ...
Bij een online match worden de pokémon meestal automatisch op 100 gezet (of 50). Dan maakt EV best veel uit, plus de goede nature natuurlijk :)
  maandag 4 april 2011 @ 18:08:47 #21
171357 Rikketik
Dorothy was right, though
pi_95031868
Aan EV-training doe ik verder niet (ik speel ook niet competitive), maar ik let er wel op dat mijn pokémon goede natures hebben. Zo'n +10%/-10% ga je op de lange duur merken en het is op zich niet zo'n heel grote moeite om een goede te breeden.

Voor de mensen die het nog niet wisten, een tip: geef de vrouwelijke pokémon een Everstone mee als hold item voordat je d'r in de daycare trapt en je hebt 50% kans dat de gebreede pokémon dezelfde nature heeft. Overduidelijk handig als de moeder een goede nature heeft die je door wil geven aan de 'baby' pokémon.

Hoe zit het hier met genders trouwens, letten jullie daar nog een beetje op? Als het verder geen gameplay-voordelen geeft, bedoel ik. Meestal maakt het me niet zo veel uit, maar er zijn pokémon waarvan ik vind dat ze eigenlijk mono-gender moesten zijn. Een mannelijke Lopunny bijvoorbeeld, dat kan toch niet? Of een vrouwelijke Machoke. :')
Charlie, listen to me. Kill the kid, torch the house, we gotta get out of here.
pi_95033940
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 17:34 schreef Madame_Paon het volgende:

[..]

Mijn dank is groot. _O_

Maar dan snap ik nog steeds niet hoe het kan dat ik in Heartgold een Parasect minstens 30 Pidgeys en Rattata's heb laten verslaan en hij toch maar 1 Speed point kreeg toen-ie naar het volgende level ging ... :?
Een pokemon kan maximaal 510 ev's hebben. Alle kills die je maakt nadat je al 510 ev's hebt, maken geen verschil meer.
pi_95037303
quote:
14s.gif Op maandag 4 april 2011 18:08 schreef Rikketik het volgende:
Aan EV-training doe ik verder niet (ik speel ook niet competitive), maar ik let er wel op dat mijn pokémon goede natures hebben. Zo'n +10%/-10% ga je op de lange duur merken en het is op zich niet zo'n heel grote moeite om een goede te breeden.
dat doe ik idd ook.. ik kijk naar de movepool, naar de stats en op basis daarvan bepaal ik wat een goede nature is
quote:
Voor de mensen die het nog niet wisten, een tip: geef de vrouwelijke pokémon een Everstone mee als hold item voordat je d'r in de daycare trapt en je hebt 50% kans dat de gebreede pokémon dezelfde nature heeft. Overduidelijk handig als de moeder een goede nature heeft die je door wil geven aan de 'baby' pokémon.
ik ken em al, maar idd goede tip ^O^
quote:
Hoe zit het hier met genders trouwens, letten jullie daar nog een beetje op? Als het verder geen gameplay-voordelen geeft, bedoel ik. Meestal maakt het me niet zo veel uit, maar er zijn pokémon waarvan ik vind dat ze eigenlijk mono-gender moesten zijn. Een mannelijke Lopunny bijvoorbeeld, dat kan toch niet? Of een vrouwelijke Machoke. :')
Jep. ik let daar wel op.. zo vind ik bijvoorbeeld Chikorita en Snivy (Snivy vooral gezien de laatste evolutie) eigenlijk vrouwtjes zouden moeten zijn..
HT: FC Dinamo Assen (504765)
  maandag 4 april 2011 @ 20:08:37 #24
171357 Rikketik
Dorothy was right, though
pi_95039123
Haha, ik ben daar behoorlijk gefixeerd op, maar dan ben ik dus niet de enige. :P

Chikorita en Snivy zie ik ook als vrouwelijke pokémon, net zoals Eevee + alle eeveelutions, ondanks dat ze in de game een male-female ratio hebben van 8:1. Gardevoir is ook een goed voorbeeld van wat eigenlijk een 100% female pokémon had moeten zijn, zeker na de introductie van Gallade (die vreemd genoeg wél 100% male is).
Charlie, listen to me. Kill the kid, torch the house, we gotta get out of here.
pi_95039900
quote:
14s.gif Op maandag 4 april 2011 20:08 schreef Rikketik het volgende:
Haha, ik ben daar behoorlijk gefixeerd op, maar dan ben ik dus niet de enige. :P

Chikorita en Snivy zie ik ook als vrouwelijke pokémon, net zoals Eevee + alle eeveelutions, ondanks dat ze in de game een male-female ratio hebben van 8:1. Gardevoir is ook een goed voorbeeld van wat eigenlijk een 100% female pokémon had moeten zijn, zeker na de introductie van Gallade (die vreemd genoeg wél 100% male is).
en wat te denken van Ampharos, dat moet ook een vrouwtje zijn.. :)
HT: FC Dinamo Assen (504765)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')