abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_94757396
Overigens is het natuurlijk altijd ook interssant wie voor bepaalde films uiteindelijk de financiering voor rekening neemt...
JFK had een budget van 150 miljoen dollar, met liefde betaald door bedrijven die onder veel BNW'ers juist graag gelden als de 'spinnen' in complot-webben... (idd de eerder genoemde Disney, Time/Warner)

iemand als Jesse Ventura met zn 'Conspiracy Theorey' wordt door Time/Warneren Turner Broadcasting (mediabedrijf dat ook CNN bezit) daarvoor dik betaald.

Een beroemde Quote uit de fiulm:
"All the President's Men" (1976)
quote:
Bob Woodward: The story is dry. All we've got are pieces. We can't seem to figure out what the puzzle is supposed to look like. John Mitchell resigns as the head of CREEP, and says that he wants to spend more time with his family. I mean, it sounds like bullshit, we don't exactly believe that...
Deep Throat: No, heh, but it's touching. Forget the myths the media's created about the White House. The truth is, these are not very bright guys, and things got out of hand.
Bob Woodward: Hunt's come in from the cold. Supposedly he's got a lawyer with $25,000 in a brown paper bag.
Deep Throat: Follow the money.
Bob Woodward: What do you mean? Where?
Deep Throat: Oh, I can't tell you that.
Bob Woodward: But you could tell me that.
Deep Throat: No, I have to do this my way. You tell me what you know, and I'll confirm. I'll keep you in the right direction if I can, but that's all. Just... follow the money.


En nog een leuke Satirische film, die enige overeenkomst heeft met 1984:
Brazil van Monty Python's Terry Gilliam:

Een satire over betekenisloze en kafkaeske bureaucratische samenlevingen..
en alhoewel gemaakt in 1985 ook best wel een grappig beeld van een 'informatie-samenleving' (inclusief een overdreven angst voor een vage definitie van 'terroristen')

[ Bericht 8% gewijzigd door RM-rf op 29-03-2011 13:04:49 ]
Der der den Wind der Veršnderung spŁrt, sollte keinen Windschutz sondern eine WindmŁhle bauen.
pi_95220741
Straks zeitgeist kijken, al is dat meter een documentaire , tvp dus
pi_95221295
The Men Who Stare at Goats

MV5BMjIwOTQwNzg1MV5BMl5BanBnXkFtZTcwODc4MDU4Mg@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

Storyline

A reporter, trying to lose himself in the romance of war after his marriage fails, gets more than he bargains for when he meets a special forces agent who reveals the existence of a secret, psychic military unit whose goal is to end war as we know it. The founder of the unit has gone missing and the trail leads to another psychic soldier who has distorted the mission to serve his own ends.

EDIT: oops... was al genoemd door Resonancer.

[ Bericht 3% gewijzigd door anoniem_221020181818 op 08-04-2011 16:04:35 ]
pi_95876102
hm hm hmm interessant
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_96337756
Heb van t weekend 'the source code' gezien. 1,5 uur propaganda.

Het verhaal is als volgt: een militair wordt op revolutionaire wijze gebruikt om de laatste 8 minuten van een overleden persoon te herleven. In deze situatie kan hij zich vrij bewegen, praten, akties ondernemen, omgeving verkennen, enzovoorts. Op deze manier probeert men te achterhalen wie de terrorist is die verantwoordelijk is voor het opblazen van een trein, om toekomstige aanslagen te voorkomen.

Meerdere malen wordt het proces van 'terug in de tijd sturen' herhaald totdat de terrorist gevonden is.

De film is amerikaans en zit dus vol amerikaanse propaganda om de bevolking te programmeren een tyranniek regime te accepteren.

Er zijn enkele subliminale boodschappen:
Er zijn 3 verdachte terroristen: een donker gekleurde indisch/arabisch ogende man, een lichte arabisch ogende man met een baard+snor, a la libanees, en de derde is een blanke amerikaan.

De eerste 2 verdachte terroristen dienen om te bevestigen dat deze groepen personen nog altijd gevaarlijk zijn. Ook al zijn ze niet de ware terroristen, het brein linkt onveiligheid aan die karaktertrekken, omdat die emoties aangewakkerd worden door de film. Mensen die deze film zien, zullen dus onbewust met argwaan naar die mensen kijken. Of in ieder geval zal dat iets versterkt worden.

De ware terrorist is een soort psychopathische amerikaan. Hij verlaat de trein enkele minuten voordat de bom ontploft. Wanneer de hoofdrolspeler hem achterhaalt, blijkt de man in het bezit te zijn van een busje dat volgeladen is met explosieven. In het midden van het busje staat een grote doos bekleed met een amerikaanse vlag, waarin de detonators zitten. 'Zeer patriottisch', wordt gezegd. De reden waarom hij aanslagen wil plegen, is omdat de maatschappij 'satanisch' is.

Wat geeft dit voor boodschap op subliminaal niveau?

Er wordt een link gelegd tussen patriottisme door middel van de vlag en terrorisme. De kijker wordt dus geprogrammeerd met het idee dat patriottische en terrorisme gelinkt zijn, en zal met argwaan kijken naar patriotten (zij die de VS juist vrij willen houden van de tyrannieke Bush en Obama en toekomstige regeringen) en zelf ontmoedigd worden om zo te zijn en zo'n houding aan te nemen. Daarnaast wordt (christelijk) religieus fundamentalisme ontmoedigt, met die opmerking dat alles satanisch is. Nu al en in de toekomst zijn het juist deze twee groepen die zich sterk uitspreken tegen de huidige koers van de regering, patriotten en religieus fundamentalisten die bijv. ook in de eindtijd geloven. Door de regering zijn deze twee (en meer) groepen al aangewezen als verdachten, daar zijn documenten van uitgegeven aan bijv. politie en andere instanties.

Dan is er de directie die de militair begeleidt: dit zijn een man en een vrouw die zeer dwingend, onvriendelijk en oppressief te werk gaan. De militair zit in een kleine ruimte van ijzeren platen en draden en schermen, waar het zeer koud is, en hij kan er niet uit, wat hij wel wil. Maar hij wordt bijna gedwongen mee te werken, omdat men daardoor levens kan redden. De boodschap is duidelijk: tyrannie en dwang van bovenaf is goed om de veiligheid te bewaren. Het is beter je conditie als gevangene (slaaf) te accepteren, want dat is voor de veiligheid van jezelf en je naasten.

Dan is er een vrouwelijke hoofdrolspeler die steeds in de flashbacks terugkomt. Zij heet 'Christina', is in blauw gekleed, en een typisch lief, vrolijk, onschuldige jonge vrouw van rond de 28. Zij dient als programmering van het slachtoffer. Blauw staat voor onschuld, puurheid. Haar naam 'christina' duidt ook op haar onschuld. Steeds in de flashbacks, totdat de militair erachter is gekomen wie de terrorist is, wordt zij met de trein opgeblazen, dat wordt volop in beeld gebracht. Zij is het onschuldige slachtoffer van het kwaad zoals Jezus Christus onschuldig slachtoffer is van het kwaad. Dit ter verdere demonisering van de terrorist, subliminaal dus de patriottische en religieus fanatieke amerikaan. Hij is immers verantwoordelijk voor de gruwelijke dood van dat onschuldige meisje.

Dan nam de film aan het einde een vreemde wending waaruit bleek dat er een soort parallelle realiteit gecreerd was. Wat daar de boodschap precies van is, weet ik niet. Er waren nog andere vreemde elementen maar dit was wat ik er uit kon halen.

Veel films van tegenwoordig zitten vol propaganda en social engineering elementen.
pi_96452571
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2011 22:27 schreef Gulo het volgende:
Ik heb hier al diverse topics gezien over documentaires, maar ik kon zo snel geen topic over speelfilms vinden.

Nu ben ik dus op zoek naar films die enigszins betrekking hebben op het thema van dit forum.
m.i. goede voorbeelden
James Bond past hier ook wel eigenlijk, zitten ook veel verwijzingen in.

Ik heb het idee dat Metropolis (1927) hier ook wel past
quote:
In a futuristic city sharply divided between the working class and the city planners, the son of the city's mastermind falls in love with a working class prophet who predicts the coming of a savior to mediate their differences.
The Interpreter (2005)
quote:
Political intrigue and deception unfold inside the United Nations, where a US Secret Service agent is assigned to investigate an interpreter who overhears an assassination plot.
m.i. slechte voorbeelden
ivm duidelijke verdraaiingen van wat bekend is
Conspiracy Theory (1999) met Mel Gibson
National Treasure 1 & 2 met Nicolas Cage
Da Vinci Code
Angels & Demons
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
pi_96452780
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 12:53 schreef Ali_Kannibali het volgende:
- interessante analyse -
Iets soortgelijks zag ik laatst in een stukje uit de film 10:5: Apocalypse http://www.imdb.com/title/tt0463850/

2 broers hadden iemand uit een vliegtuig gered en toen kwam iemand van de FEMA vertellen dat ze naar hem moeten luisteren en vooral niet zelf moeten handelen. FEMA gast komt met verhaal dat bij rampen verhouding geredde mensen : redders 1:2 is. Hij vraagt later aan zijn vrouwelijke collega: 'was ik te hard'?
Wat ik er meteen al uithaalde, is eigenlijk soortgelijk aan wat Ali aangeeft: niet zelf denken, autoriteit respecteren en volgen
(twas overigens een superslechte B-film.. eigenlijk is Z-film nog niet afdoende :P)
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
pi_96457130
Fair Game
CIA onderzocht WMDs van Saddam. Hun conclusie er is niets. Prompt verkondigd Bush dat er wel is en staat haar naam volledig in de krant. Gebaseerd op "true events". Met Naomi Watts en Sean Penn. Reallife toespraken van Bush, Cheney e.d. zijn gebruikt.

Sinking of Japan (2006)
Japan blijkt na onderzoek weg te glijden mee waar de tectonische platen samen komen. Na herberekeningen is binnen 1 jaar Japan weg gezonken. Een onderzoeks team probeert deze tectonische beweging tegen te houden. Vette graphics. Gewoon een degelijke film.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_96505612
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 12:53 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Heb van t weekend 'the source code' gezien. 1,5 uur propaganda.

Het verhaal is als volgt: een militair wordt op revolutionaire wijze gebruikt om de laatste 8 minuten van een overleden persoon te herleven. In deze situatie kan hij zich vrij bewegen, praten, akties ondernemen, omgeving verkennen, enzovoorts. Op deze manier probeert men te achterhalen wie de terrorist is die verantwoordelijk is voor het opblazen van een trein, om toekomstige aanslagen te voorkomen.

Meerdere malen wordt het proces van 'terug in de tijd sturen' herhaald totdat de terrorist gevonden is.

De film is amerikaans en zit dus vol amerikaanse propaganda om de bevolking te programmeren een tyranniek regime te accepteren.

Er zijn enkele subliminale boodschappen:
Er zijn 3 verdachte terroristen: een donker gekleurde indisch/arabisch ogende man, een lichte arabisch ogende man met een baard+snor, a la libanees, en de derde is een blanke amerikaan.

De eerste 2 verdachte terroristen dienen om te bevestigen dat deze groepen personen nog altijd gevaarlijk zijn. Ook al zijn ze niet de ware terroristen, het brein linkt onveiligheid aan die karaktertrekken, omdat die emoties aangewakkerd worden door de film. Mensen die deze film zien, zullen dus onbewust met argwaan naar die mensen kijken. Of in ieder geval zal dat iets versterkt worden.

De ware terrorist is een soort psychopathische amerikaan. Hij verlaat de trein enkele minuten voordat de bom ontploft. Wanneer de hoofdrolspeler hem achterhaalt, blijkt de man in het bezit te zijn van een busje dat volgeladen is met explosieven. In het midden van het busje staat een grote doos bekleed met een amerikaanse vlag, waarin de detonators zitten. 'Zeer patriottisch', wordt gezegd. De reden waarom hij aanslagen wil plegen, is omdat de maatschappij 'satanisch' is.

Wat geeft dit voor boodschap op subliminaal niveau?

Er wordt een link gelegd tussen patriottisme door middel van de vlag en terrorisme. De kijker wordt dus geprogrammeerd met het idee dat patriottische en terrorisme gelinkt zijn, en zal met argwaan kijken naar patriotten (zij die de VS juist vrij willen houden van de tyrannieke Bush en Obama en toekomstige regeringen) en zelf ontmoedigd worden om zo te zijn en zo'n houding aan te nemen. Daarnaast wordt (christelijk) religieus fundamentalisme ontmoedigt, met die opmerking dat alles satanisch is. Nu al en in de toekomst zijn het juist deze twee groepen die zich sterk uitspreken tegen de huidige koers van de regering, patriotten en religieus fundamentalisten die bijv. ook in de eindtijd geloven. Door de regering zijn deze twee (en meer) groepen al aangewezen als verdachten, daar zijn documenten van uitgegeven aan bijv. politie en andere instanties.

Dan is er de directie die de militair begeleidt: dit zijn een man en een vrouw die zeer dwingend, onvriendelijk en oppressief te werk gaan. De militair zit in een kleine ruimte van ijzeren platen en draden en schermen, waar het zeer koud is, en hij kan er niet uit, wat hij wel wil. Maar hij wordt bijna gedwongen mee te werken, omdat men daardoor levens kan redden. De boodschap is duidelijk: tyrannie en dwang van bovenaf is goed om de veiligheid te bewaren. Het is beter je conditie als gevangene (slaaf) te accepteren, want dat is voor de veiligheid van jezelf en je naasten.

Dan is er een vrouwelijke hoofdrolspeler die steeds in de flashbacks terugkomt. Zij heet 'Christina', is in blauw gekleed, en een typisch lief, vrolijk, onschuldige jonge vrouw van rond de 28. Zij dient als programmering van het slachtoffer. Blauw staat voor onschuld, puurheid. Haar naam 'christina' duidt ook op haar onschuld. Steeds in de flashbacks, totdat de militair erachter is gekomen wie de terrorist is, wordt zij met de trein opgeblazen, dat wordt volop in beeld gebracht. Zij is het onschuldige slachtoffer van het kwaad zoals Jezus Christus onschuldig slachtoffer is van het kwaad. Dit ter verdere demonisering van de terrorist, subliminaal dus de patriottische en religieus fanatieke amerikaan. Hij is immers verantwoordelijk voor de gruwelijke dood van dat onschuldige meisje.

Dan nam de film aan het einde een vreemde wending waaruit bleek dat er een soort parallelle realiteit gecreerd was. Wat daar de boodschap precies van is, weet ik niet. Er waren nog andere vreemde elementen maar dit was wat ik er uit kon halen.

Veel films van tegenwoordig zitten vol propaganda en social engineering elementen.
Gelukkig heb ik m al gezien, maarre... SPOILER ALERT?!
  zondag 8 mei 2011 @ 17:40:19 #35
219590 oompaloompa
doompadeedee
pi_96510147
the constant gardner: wantoestanden medische industrie in derde wereld landen
http://www.imdb.com/title/tt0387131/

Das experiment: mensen zijn gemeen
http://www.imdb.com/title/tt0250258/

starship troopers zodra je je realiseert dat het een grote cynische parodie is (helaas doen maar weinigen dat)
http://www.imdb.com/title/tt0120201/

Gattaca: maakbaarheid van de mens en de wenselijkheid daarvan
http://www.imdb.com/title/tt0119177/plotsummary

super size me: gevolgen van fast-food, simpel vermakelijk en toch een boodschap
http://www.imdb.com/title/tt0390521/

biurth of a nation: ultieme propaganda, verwerpelijke ideen maar interessant om te zien hoe dat in 1915 gebruikt werd om de ideeen binnen de samenleving te beinvloeden
http://www.imdb.com/title/tt0004972/

Last king of scotland: corrupte regering in Uganda en hoe die "spelletjes" gaan.
http://www.imdb.com/title/tt0455590/

quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2011 23:40 schreef Lambiekje het volgende:
1984 - lijkt met duidelijk
Netwerk (1976) - Media fakery - fantastische one-liners
Network gaat toch juist niet over tv-fakery, integendeel!
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2011 16:03 schreef J0kkebr0k het volgende:
The Men Who Stare at Goats

[ afbeelding ]

Storyline

A reporter, trying to lose himself in the romance of war after his marriage fails, gets more than he bargains for when he meets a special forces agent who reveals the existence of a secret, psychic military unit whose goal is to end war as we know it. The founder of the unit has gone missing and the trail leads to another psychic soldier who has distorted the mission to serve his own ends.

EDIT: oops... was al genoemd door Resonancer.
Het boek is 1000x beter dan de film, eigenlijk zonde om de film te kijken aangezien deze op alle fronten net niet is.

(en als je dan toch Jon Ronson leest, sla zijn bezoekje met die radio-schreeuwert (kan even niet op zijn naam komen) aan bohemian grove niet over)
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_96510246
My dinner with Andrť uit 1981:

Wauw... Een single-set film met niets anders dan twee mannen die praten over het leven. Deze film zit boordevol boodschappen uit verschillende hoeken, van boeddhisme tot social engineering en allerhande levensfilosofieen. Geen verborgen thema's en boodschappen, maar directe duidelijke overpeinzingen. WŠt een film, misschien wel mijn favoriete film aller tijden. Een aanrader voor iedereen.

Deze post zal ik op een later tijdstip aanpassen met links, afbeeldingen en relevante info.
pi_96510426
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 17:40 schreef oompaloompa het volgende:
the constant gardner: wantoestanden medische industrie in derde wereld landen
http://www.imdb.com/title/tt0387131/

Das experiment: mensen zijn gemeen
http://www.imdb.com/title/tt0250258/

starship troopers zodra je je realiseert dat het een grote cynische parodie is (helaas doen maar weinigen dat)
http://www.imdb.com/title/tt0120201/

Gattaca: maakbaarheid van de mens en de wenselijkheid daarvan
http://www.imdb.com/title/tt0119177/plotsummary

super size me: gevolgen van fast-food, simpel vermakelijk en toch een boodschap
http://www.imdb.com/title/tt0390521/

biurth of a nation: ultieme propaganda, verwerpelijke ideen maar interessant om te zien hoe dat in 1915 gebruikt werd om de ideeen binnen de samenleving te beinvloeden
http://www.imdb.com/title/tt0004972/

Last king of scotland: corrupte regering in Uganda en hoe die "spelletjes" gaan.
http://www.imdb.com/title/tt0455590/

[..]

Network gaat toch juist niet over tv-fakery, integendeel!

[..]

Het boek is 1000x beter dan de film, eigenlijk zonde om de film te kijken aangezien deze op alle fronten net niet is.

(en als je dan toch Jon Ronson leest, sla zijn bezoekje met die radio-schreeuwert (kan even niet op zijn naam komen) aan bohemian grove niet over)
Bedankt voor de tip ^O^

Ik heb er ook nog 1:

Iron_Sky_by_LordDavid04.jpg

Iron+Sky+Poster.jpg

http://www.ironsky.net/

quote:
Wanneer de Duitsers in 1945 voelen aankomen dat het wel eens verkeerd voor ze kan aflopen, vertrekken ze naar de maan. In een geheime basis houden ze zich schuil en berusten zich op wraak. In 2018 komen ze terug naar de Aarde.
Jammer dat het een comedy is.

[ Bericht 1% gewijzigd door anoniem_221020181818 op 08-05-2011 18:52:04 ]
pi_96512726
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 17:48 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip ^O^

Ik heb er ook nog 1:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

http://www.ironsky.net/


[..]

Jammer dat het een comedy is.
Het is wat losjes gebaseerd op zaken die echt speelde. De nazis zijn op de maan geweest. Hitler is waarschijnlijk naar ArgentiniŽ verhuist.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_96512907
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 18:49 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Het is wat losjes gebaseerd op zaken die echt speelde. De nazis zijn op de maan geweest. Hitler is waarschijnlijk naar ArgentiniŽ verhuist.
Laten we dit topic vrij houden van discussies over onwaarschijnlijke/onmogelijke zaken. Of discussies in het algemeen. Misschien een opmerking hier en daar over het wel of niet thuishoren van een film in dit topic, maar verder niet.
  dinsdag 10 mei 2011 @ 01:56:49 #40
171936 DuTank
Spaashaas.
pi_96582584
Zijn Green Zone1 en The Hunting Party2 al genoemd?

1. Gaat over Irak en de nooit gevonden massa vernietigingswapens. En het (mogelijke) complot er omheen.
2. Over de "gezochte" oorlogsmisdadigers in voormalig JoegeslaviŽ. In deze film draait het om Karadzic (in de film heet hij Bogdanovic, aka de Vos).

[ Bericht 75% gewijzigd door DuTank op 10-05-2011 02:02:13 ]
Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.
pi_96664031
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 18:54 schreef Gray het volgende:

[..]

Laten we dit topic vrij houden van discussies over onwaarschijnlijke/onmogelijke zaken. Of discussies in het algemeen. Misschien een opmerking hier en daar over het wel of niet thuishoren van een film in dit topic, maar verder niet.
Hitler in ArgentiniŽ, het staat toch in de krant?

Of gaan mensen nu ineens zeggen dat je niet alles moet geloven wat in de krant staat?

Als dat zo zou zijn dan kunnen we pas echt beginnen...

Maar goed, je heb wel gelijk, topic gaat over films.

Snel even een linkje ter relevantie: http://www2.dose.ca/photos/movies/conspiracies.html?g=0

Staan wel goeie films in. Enemy of the state vol met komieken bijvoorbeeld, the conversation over privacy, three days of the condor over M-O olie.

Als je zo naar die ouwe filmpies kijkt is het soms toch opvallend hoeveel er werkelijk van 'terecht gekomen is' (vaak meer dan mensen destijds zouden denken).

[ Bericht 2% gewijzigd door GoudIsEcht op 11-05-2011 19:50:52 ]
pi_96665642
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 19:41 schreef GoudIsEcht het volgende:

[..]

Hitler in ArgentiniŽ, het staat toch in de krant?

Of gaan mensen nu ineens zeggen dat je niet alles moet geloven wat in de krant staat?

Als dat zo zou zijn dan kunnen we pas echt beginnen...

Maar goed, je heb wel gelijk, topic gaat over films.

Snel even een linkje ter relevantie: http://www2.dose.ca/photos/movies/conspiracies.html?g=0

Staan wel goeie films in. Enemy of the state vol met komieken bijvoorbeeld, the conversation over privacy, three days of the condor over M-O olie.

Als je zo naar die ouwe filmpies kijkt is het soms toch opvallend hoeveel er werkelijk van 'terecht gekomen is' (vaak meer dan mensen destijds zouden denken).
Laat mij eerst zien waar en vooral hoe dat in de krant staat. En of kranten betrouwbaar zijn? Er worden fouten gemaakt, net als in elk verhaal dat doorverteld wordt, maar zal in grote lijnen wel kloppen. Over geheime agenda's in de berichtgeving heb ik nog geen overtuigend bewijs gezien, al wordt er wel degelijk een selectie gemaakt uit het nieuws, dat uit elke hoek van de wereld afkomstig is. Op die manier is het wel een mogelijkheid dat berichtgeving beinvloed wordt.

Om zelf nog maar een film aan te dragen, een van m'n recente favorieten:
Megamind
megamind-latestfullposter-fullsize1.jpg
Alhoewel deze film niet over conspiracies gaat, raakt het wel verschillende facetten betrokken bij BNW-gerelateerde zaken: verstoorde informatie, religie vs wetenschap, goed vs kwaad, geheime identiteiten, nieuwsmedia, bedrog, ook politiek en hoe belangrijk imago is bij de meute en natuurlijk aliens.

Maar het is vooral een grappige film. :)

[ Bericht 3% gewijzigd door Gray op 29-06-2011 15:11:04 ]
pi_96671303
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 17:44 schreef Gray het volgende:
My dinner with Andrť uit 1981:

Wauw... Een single-set film met niets anders dan twee mannen die praten over het leven. Deze film zit boordevol boodschappen uit verschillende hoeken, van boeddhisme tot social engineering en allerhande levensfilosofieen. Geen verborgen thema's en boodschappen, maar directe duidelijke overpeinzingen. WŠt een film, misschien wel mijn favoriete film aller tijden. Een aanrader voor iedereen.

Deze post zal ik op een later tijdstip aanpassen met links, afbeeldingen en relevante info.
Thnx voor de tip

In dezelfde categorie kan ik Waking Life aanbevelen
quote:
Waking Life: een levensechte droom in filmvorm. Letterlijk zweverig gebracht (in de vorm van telkens bewegende animatie) met een socio-politieke-filosofisch-religieuze inhoud in het breedste zin van het woord. Voor de stoners onder ons zal de film wellicht een belletje doen rinkelen. Een vriend en ik hebben het er nog wel eens over: wat was jouw eerste keer toen je van Waking Life hoorde? Voor mij heeft deze film jarenlang als leidraad voor mijn veranderende kijk op de wereld gediend. Is it all just a dream?
De film bevat 35 verschillende scenes in/over dromen en als toetje nog eens lucide ook. Ook komen er tips voor de dromer in de film naar voren, wordt iemand uitgelachen omdat ie een droom binnen een droom had verfilmd en wordt er gewezen op het feit dat al eeuwen sjamanen, dichters en filosofen het leven als een opgerolde droom zien.. kortom, there's more to explore.. much more!
Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
pi_96800988
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 18:49 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Het is wat losjes gebaseerd op zaken die echt speelde. De nazis zijn op de maan geweest. Hitler is waarschijnlijk naar ArgentiniŽ verhuist.
Lambiekje, hier wel eens van gehoord ?

Mit dem Balkenkreuz zum Mond [Gebundene Ausgabe]
Friedrich Georg (Autor)

http://www.amazon.de/Mit-(...)id=1305389567&sr=1-1

BTW: Duitsers en Nazi's zijn niet hetzelfde; en er zijn ook verschillende Duitse Nazi-groeperingen.
pi_96880138
Fight Club: gal spuwen op de consumptiemaatschappij. De film doet je de aard van de realiteit betwijfelen.

Zoals gezegd The Matrix en Metropolis. O-)

The Lord of the Rings heb ik nog niet gezien, volgens mij.

All Quiet On the Western Front. Is een anti-oorlogfilm. De film toont de waanzin ervan en hoe een oorlog een soldaat en zijn familie verscheurt.

Supersize Me. Zit tussen documentaire en speelfilm in. Vermakelijk doch informatief. De film toont hoe desastreus het eten van McDondald's is.

Uiteraard The Devil's Advocate. ;)

Memento. Een enorme brainfuck. Misschien niet direct gerelateerd aan BNW, maar het doet je de aard van de realiteit betwijfelen.

Die Paul Verhoeven-films met Arnold Scharzenegger.

Star Wars. Duidelijker wordt het niet.

2001: A Space Odysee van Stanley Kubrick.
pi_96937179
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 17:44 schreef Gray het volgende:
My dinner with Andrť uit 1981:

Wauw... Een single-set film met niets anders dan twee mannen, beide theatermakers, die praten over het leven. Deze film zit boordevol boodschappen uit verschillende hoeken, van boeddhisme tot social engineering en allerhande levensfilosofieen. Geen verborgen thema's en boodschappen, maar directe duidelijke overpeinzingen. WŠt een film, misschien wel mijn favoriete film aller tijden. Een aanrader voor iedereen.

Deze post zal ik op een later tijdstip aanpassen met links, afbeeldingen en relevante info.
Vreemd genoeg kan ik m'n post niet aanpassen, dus dan maar zo:

My Dinner With Andre [1981]
my_dinner_with_andre.jpg
pi_97259916
Right at your door uit 2006:

poster_right-atyourdoor.jpg

Een onzekere werkeloze huisman zwaait zijn vrouw uit, die de kost wint voor hen twee, wanneer hij op de radio hoort dat in het centrum van de stad een 'dirty bomb' is ontploft. Omdat zijn vrouw daar werkende is gaat hij direct naar haar op zoek. Echter, politie staat al klaar om het omliggende gebied in quarantaine te plaatsen. De bevolking wordt geÔnstrueerd de ramen en deuren hermetisch af te sluiten en binnenshuis te blijven. De huisman zit opgesloten in zijn huis met een gevluchte buurman, onwetend van wat ťcht gebeurd is, in onzekerheid van het het met zijn vrouw gesteld is.

Interpretatie (kan spoilers bevatten):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_98201826
The Adjustment Bureau uit 2011

the_adjustment_bureau04.jpg

In deze romantische sci-fi thriller ontdekt een politicus dat zijn leven grotendeels gepland is door derden. Om onbekende redenen proberen ze hem bij zijn liefde vandaan te houden. Wie zijn die derden, waarom drijven ze een wig tussen de twee geliefden en vooral: hoe weten ze zoveel?

Deze film laat zien hoe politici onderdeel van een poppenkast kunnen zijn, zowel bewust als onbewust. Verder is het een eenvoudige film, leuk om te kijken met de familie of vriend(in). Het heeft een aantal stevige plotwendingen wat de film boeiend houdt, evenals de continue sensatie van mysterie. Ookal is het thema van de film een groots complot, het brengt het op een luchtige manier aan de kijker, waardoor ook de 'gewone man' aan het denken wordt gezet.
pi_98464306
Ik wil binnenkort dit topic even opschonen en een goede OP maken waarin het doel en een opmaakvoorbeeld komt te staan voor het beschrijven van films en de ervaring daarbij. Ik zal van de week een opzet plaatsen.

Als er geen (negatieve) reacties zijn hierop haal ik dit topic deels leeg en zal ik sommige posts even aanpassen om te voldoen aan de opmaak. Als men wil reposten (hun post zelf opnieuw schrijven/opmaken) dan graag.

Dit is uiteraard om een overzichtelijke verzameling aan te leggen van films met een boodschap. ;)
pi_98467088
We must guard against the aquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex.
We must never let the weight of this combination endanger our liberties or democratic processes.
Eisenhower1961.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')