Nee. Bij inductie blijft het ook nog een tijdje heet.quote:Op zaterdag 10 maart 2012 21:27 schreef tomaat52 het volgende:
Volgens mij ben je in de war met keramisch.
Dat.quote:Op zaterdag 10 maart 2012 21:27 schreef tomaat52 het volgende:
Volgens mij ben je in de war met keramisch.
Inductiekoken werkt door een magneetveld dat voorwerpen die stroom geleiden verwarmt. Dus je kookplaat (van glas) wordt niet warm, net als je handschoen of je hand.quote:Op zaterdag 10 maart 2012 21:19 schreef Madame_Paon het volgende:
[..]
Eierkokers zijn rotdingen.
Laatst was die van mij blijkbaar kapot, want hij ging niet "piepen" zeg maar.
Wou ik 'm zelf uitzetten, kon dat niet, want hij stond onder stroom.![]()
De stekker er dus uit getrokken en mijn hand deed later op de avond best wel pijn.![]()
Ik heb sinds kort inductie (heb altijd een gasaansluiting gehad).
Dus ben er nog niet helemaal aan gewend.
Had ik een ovenwant op een van die pitten gelegd, maar met inductie blijft het natuurlijk nog een hele tijd heet.
Net op tijd achtergekomen en nu heb ik een overwant die aan een kant donkerbruin is.
Daarom kan het idd dus niet.quote:Op zondag 11 maart 2012 00:00 schreef Tchock het volgende:
[..]
Inductiekoken werkt door een magneetveld dat voorwerpen die stroom geleiden verwarmt. Dus je kookplaat (van glas) wordt niet warm, net als je handschoen of je hand.
Ligt niet alleen aan jou hoor Madame.quote:Op zondag 11 maart 2012 01:27 schreef Madame_Paon het volgende:
Dan hebben ze dat verkeerd aan mij doorgegeven.
Wat een prutsers.
Dat heb ik een keertje gehad, maar dan met mijn bloed.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 19:13 schreef Quispi het volgende:
Ik heb het ook een keer gehad, het leek net of ik iemand vermoord had in mn witte keuken. Het zat echt overal. Kastjes, muur, plafond....
Robin!quote:Op dinsdag 13 maart 2012 17:53 schreef RobinOok het volgende:
Nog nooit meegemaakt.
Mijn moeder wel ooit. Vroeger, in de caravan in Zuid-Frankrijk bij 45 graden celsius.
Lachen vonden we dat. :-)
Zei niet zo.
En ik zou zweren dat ik het gisteren meteen bij het intikken al veranderde. Zal je zien dat ik het verfouterde! Ha. Dat is de aftakeling.quote:
Kan ik nou niet echt een blunder noemen.quote:Op woensdag 14 maart 2012 18:20 schreef hugsy33 het volgende:
Een verse blunder van mij:
was n paar eitjes aan t bakken voor over de nasi, toen ik zag dat t randje aanbakte.
Dus ik maakte t randje los en leg de spatel bovenop de eieren(ze waren toch bijna klaar) maar dan bakt je ei dus vast aan je spatel ipv in de pan
Juist.quote:Op maandag 12 maart 2012 00:23 schreef 2cv het volgende:
Bij inductiekoken wordt theoretisch het kooktoestel niet warm. Maar de pan wel. Die geeft de warmte niet alleen door aan het eten, maar ook weer aan de inductiekookplaat. Een inductiekookplaat wordt dus wel warm als je er op kookt. Maar dan ook echt alleen als je er op kookt, niet als hij aan staat zonder pan er op.
Hier staat een pannetje met water te koken, die wordt niet warmer dan 100 graden.quote:Op zondag 11 maart 2012 00:12 schreef Tchock het volgende:
Mochten alle voorgaande argumenten niet genoeg zijn:
[ afbeelding ]
Inductiekoken kan zelfs door een krant heen. En ik hoop dat je ovenhandschoen wel wat meer kan hebben.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |