al doende leert menquote:
quote:Op vrijdag 23 september 2011 06:30 schreef FRDeventer het volgende:
Gister een blunder.Half wakker een eitje willen bakken, pan op het vuur en ipv vloeibare boter, mayonaise in de pan doen..
Gelukkig was de pan nog niet warm en was hij ook zo weer schoon maar echt slim was het niet ofzo
Ik blijf me verbazen over mensen die pannen op het vuur zetten en daarna het huis verlaten.quote:Op vrijdag 23 september 2011 08:25 schreef Sorella het volgende:
Eieren opzetten, weggaan en 2 uur later thuis komen, we zijn bij de buren gaan zitten en de visite ging meteen weg.
Neee, wat zonde!quote:Op vrijdag 23 september 2011 08:25 schreef Sorella het volgende:
Mijn schoonzus en haar man kwamen een keer op visite en hij vroeg om een whiskey, mijn man wou een biertje maar ik had al fris ingeschonken voor hem dus hij kreeg dat eerst, zegt mijn zwager dat de whiskey bedorven is en hij een biertje wou.
Ik de whiskey weggegooid en wat er nog in de fles zat (halfvol) wist ik veel dat whiskey niet kan bederven
Inderdaad. Al is zoiets zo gedaan zonder erg. Zelf niet mee gemaakt overigens, wel iets anders.quote:Op vrijdag 23 september 2011 10:09 schreef Fixers het volgende:
[..]
Ik blijf me verbazen over mensen die pannen op het vuur zetten en daarna het huis verlaten.![]()
![]()
![]()
Was op vakantie in mexico, verteld de gids tijdens een rondleiding in tulum, ah, kijk dit is de wilde plant waar de chilipepers, paprika etc later allemaal uit gefokt zijn. Ik trek een rijstkorrel groot vruchtje er van af en kauw er op, mmmm zeg ik terwijl mijn bek brandt, lekker zoet en knipoog naar gids. Rest van gezelschap probeert ook en brand hun mond.quote:Op dinsdag 19 april 2011 17:10 schreef Resistor het volgende:
Madame Jeanettes zijn niet geschikt om rauw in de mond te doen en goed te kauwen
En ik was ook nog nuchter, geen vrienden die mij aanmoedigden... Ik wilde het gewoon even proeven
(maar na een half uurtje is de pijn wel over, valt wel mee, en in de 'nasi' waren ze heerlijk)
quote:Op vrijdag 23 september 2011 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Was op vakantie in mexico, verteld de gids tijdens een rondleiding in tulum, ah, kijk dit is de wilde plant waar de chilipepers, paprika etc later allemaal uit gefokt zijn. Ik trek een rijstkorrel groot vruchtje er van af en kauw er op, mmmm zeg ik terwijl mijn bek brandt, lekker zoet en knipoog naar gids. Rest van gezelschap probeert ook en brand hun mond.
LOL
Klopt, maar die stond al vanaf 4 uur smiddags op het vuur. Achteraf vond ik het vreemd dat ik het niet geroken had. Heeft toch zowat 15 uur lang op een klein pitje gestaan laagste standje.quote:Op vrijdag 23 september 2011 11:04 schreef Bluurgh het volgende:
pan op het vuur zetten en gaan slapen vind ik ook niet erg slim
Dat is echt stom. Echt heel stom.quote:Op woensdag 16 november 2011 17:50 schreef unknown89 het volgende:
Oh en een eitje stuk tikken gaat veel makkelijk op het aanrecht dan op de rand van de pan..tot nu toe hoefde ik maar één keer rauw ei te ruimen tussen het gasfornuis en het aanrecht..
Nee wat jij doet is geniaalquote:Op woensdag 16 november 2011 18:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is echt stom. Echt heel stom.
Zou geen medelijden hebben als je moet ruimen.
Stommerik.
Wat heb jij vandaag?quote:Op woensdag 16 november 2011 18:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is echt stom. Echt heel stom.
Zou geen medelijden hebben als je moet ruimen.
Stommerik.
En dit is hierna gewoon opgegeten?quote:Op woensdag 16 november 2011 21:03 schreef SadKingBilly het volgende:
Ben 39 en de enige kookblunder die ik me kan herinneren is een wokpan met krieltjes op de wokbrander zetten, ze bakken (acht tot tien minuten constant schudden anders branden ze aan, rotdingen) en als ze klaar zijn naar een andere pit zetten om snel de saus te binden... En de pan dan zo scheef op de pit zetten dat 'ie kantelt en alle krieltjes aan de rol gaan over het aanrecht. Gelukkig had ik dat net ontsmet en opgeruimd dus ze konden er zo weer terug in, maargoed. Blij dat mijn vrouw in de kamer zat en het niet meekreeg
Seinfeld was een leuke serie he.quote:Op woensdag 16 november 2011 21:12 schreef zyx1981 het volgende:
[..]
En dit is hierna gewoon opgegeten?
Beetje in de categorie van de actie van een jonge nicht van me. Ze liet de tandenborstel van haar zus in de wc vallen...en zette die borstel terug in de beker. Pas twee weken later durfde ze dit op te biechten.
Een serie dat 8 jaar geleden op tv was.quote:Op woensdag 16 november 2011 21:16 schreef zyx1981 het volgende:
[..]
? Ik kijk reeds 7 jaar geen tv meer, wat is Seinfield?
quote:Op woensdag 16 november 2011 21:18 schreef mootie het volgende:
Zelf soep trekken, na een paar uur met een warrig hoofd afgieten. En het dan verkeerd om doen.
Daar stond ik, met een vergiet vol soepgroente, mergpijp en soepvlees
En de rest door de afvoer? Och heit, arme zielquote:Op woensdag 16 november 2011 21:18 schreef mootie het volgende:
Zelf soep trekken, na een paar uur met een warrig hoofd afgieten. En het dan verkeerd om doen.
Daar stond ik, met een vergiet vol soepgroente, mergpijp en soepvlees
Geen drupje bouillon over.quote:Op woensdag 16 november 2011 21:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En de rest door de afvoer? Och heit, arme ziel
Gelukkig hebben jullie een rookmelderquote:Op woensdag 16 november 2011 21:42 schreef DuranK het volgende:
Een blunder van mijn moeder.
Ze was boontjes aan het koken en toen ging ze even naar de winkel. Ze dacht dat ze het vuur uit had gedaan, echter ze had het vuur op de hoogste stand gezet!!
Even later word ik wakker van gepiep (het was 's ochtends hoor). Ik denk, kut wekker. Nee is het niet, kut telefoon! Nee, ook niet. Loop ik de gang op, helemaal gevuld met zwarte rook en een kei hard piepende rookmelder. De boontjes waren ondertussen helemaal verkoold, net houtskool.
Oeps
Hier hang 1 rookmelder... op zolder.. zonder batterij.quote:Op woensdag 16 november 2011 21:50 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
Gelukkig hebben jullie een rookmelder
Zonde, is best lekker !quote:Op woensdag 16 november 2011 22:36 schreef Melleyn het volgende:
Ik had zo'n gratis zakje Braadstoom Geheimen of hoe heet het van Knorr, dus ik dacht die gaan we eens proberen. Oven voorverwarmd, kip, groenten en kruiden in de ovenzak en hup de oven in.
Kwartiertje later ging de rookmelder af. Had ik de over op grill gezet in plaats van hete luchtDe zak was over de hele boel heen gemolten
Ik heb het later nog een keer gemaakt (met de nodige grappen vooraf van mijn wederhelftquote:
Toen lag de vloer nog niet vol ofzoquote:Op woensdag 16 november 2011 23:59 schreef 19hunter91 het volgende:
Na 6 liter in de pan gegooid te hebben, kwam ik er pas achter
hier voor de placemets, die druipen heel mooi over t rekjequote:Op woensdag 16 november 2011 22:54 schreef junkiexp het volgende:
Wij gebruiken trouwens de oven vaak als bergruimte voor verse broodproducten.
De rest kunnen jullie wel raden
Mijn moeder vond de oven wel een mooie opbergplek voor de handleidingquote:Op woensdag 16 november 2011 22:54 schreef junkiexp het volgende:
Wij gebruiken trouwens de oven vaak als bergruimte voor verse broodproducten.
De rest kunnen jullie wel raden
het kraantje zat aan de achterkant.quote:Op donderdag 17 november 2011 00:16 schreef DrNick het volgende:
[..]
Toen lag de vloer nog niet vol ofzo
"Will it blend?" (zie YouTube)quote:Op donderdag 17 november 2011 10:39 schreef rhubarb het volgende:
M'n huisgenote had niet door dat er nog een theelepel in de blender zat, tijdens het maken van pina colada...
Geweldig topicquote:Op woensdag 16 november 2011 22:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Dit topic
Boerenkool met een eigen wil.
Ik ontbijtkoek, wordt het ook lekker dikke jus vanquote:Op vrijdag 18 november 2011 18:46 schreef Isegrim het volgende:
Dat is geen blunder, wij doen heel vaak speculaaskruiden in runderstoofpotjes!
voor mij was et gewoon smerig om te ruikenquote:Op vrijdag 18 november 2011 18:46 schreef Isegrim het volgende:
Dat is geen blunder, wij doen heel vaak speculaaskruiden in runderstoofpotjes!
Een beetje zoals havermout maken en daar nootmuskaat overheen gooien in plaats van kaneelquote:Op vrijdag 18 november 2011 19:23 schreef bonke het volgende:
[..]
voor mij was et gewoon smerig om te ruikenheb ook meteen die bus weggegooid want waarschijnlijk heb ik die verkeerd uit de winkel gehaald
Dat had me vader tamelijk vaakquote:Op vrijdag 18 november 2011 19:27 schreef Naamah het volgende:
Een beetje zoals havermout maken en daar nootmuskaat overheen gooien in plaats van kaneel
Zo'n vergiet (nouja, eigenlijk een zeef, want de gaten van een vergiet zijn te groot voor rijst) valt haast niet schoon te maken.quote:Op vrijdag 18 november 2011 21:44 schreef Isegrim het volgende:
Je bent wel weer aardig hè?
Waarom geen vergiet gebruiken voor de rijst?
Maarreh, afgieten is überhaupt niet nodig als je rijst kookt zoals het hoort, namelijk in afgepast water. Dan wordt je rijst ook nog eens veel lekkerder. Rijstkoker is helemaal makkelijk, dan heb je er geen omkijken naar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |