Ook niet van de Koch Bros.quote:Op donderdag 10 maart 2011 15:13 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Democratie is niet echt jouw ding, wel?
Zitten die tegenwoordig ook al op Fok?quote:Op donderdag 10 maart 2011 15:13 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ook niet van de Koch Bros.
quote:http://www.volkskrant.nl/(...)btenaren-cao-s.dhtml
MADISON - De Senaat van de Amerikaanse staat Wisconsin heeft toch een omstreden voorstel aangenomen om ambtenaren-cao's af te schaffen. De Republikeinse gouverneur van Wisconsin wil op die manier fors bezuinigen om het begrotingstekort te beperken.
*
© reuters
*
© reuters
De afgelopen weken was veel te doen over de nieuwe wetgeving. Zo zorgden tegenstanders voor de grootste betogingen in de staat sinds de oorlog in Vietnam rond 1970. Ook reageerden de vakbonden furieus en bleken meer en meer inwoners van Wisconsin tegen de nieuwe regelgeving.
Misère
Volgens de Democraten gebruikt gouverneur Scott Walker de economische misère in zijn staat om de rechten van de vakbonden in te binden. De 43-jarige bestuurder was blij dat het voorstel werd aangenomen, ondanks afwezigheid van veel Democraten.
Die verschuilden zich al drie weken in een aangrenzende staat. Door hun afwezigheid ontbrak lange tijd het vereiste minimumaantal leden voor een normale stemming. Het voorstel werd daarom door de Republikeinen iets aangepast, zodat het niet langer nodig was dat de veertien 'vermiste' Democratische senatoren zouden meestemmen.
Not amused
De Democraten waren dan ook 'not amused', toen er toch over het voorstel gestemd werd. 'In dertig minuten hebben achttien senatoren vijftig jaar burgerrechten in Wisconsin ongedaan gemaakt', raasde senator Mark Miller. 'Hun oneerbiedigheid voor het volk van Wisconsin en hun rechten is een schande, die niet vergeten zal worden.'
Nu hun vertragingstactiek niets heeft uitgehaald, kondigden de Democraten aan terug te keren. 'We hebben gedaan wat we konden om de wet te vertragen, zodat mensen konden horen wat erin staat en konden onderhandelen over een voorstel dat niet de rechten van arbeiders compleet elimineert', aldus Miller.
Als de markt (kennelijk) niet bepaalt wat een eerlijke prijs is, wie heeft dan de wijsheid om dat wel te doen?quote:Op donderdag 10 maart 2011 15:09 schreef Arolsen het volgende:
Arbeid verdient een eerlijke prijs! Dan maken die graaiers maar wat minder winst.
Mensen zelf. En mensen grijpen de macht. Het gebeurd overal, het is toevallig in het MO begonnen.quote:Op donderdag 10 maart 2011 18:55 schreef Argento het volgende:
[..]
Als de markt (kennelijk) niet bepaalt wat een eerlijke prijs is, wie heeft dan de wijsheid om dat wel te doen?
Vrij simpel te berekenen aan de hand van de gemiddelde kosten van huur, servicekosten, eten en drinken en andere noodzakelijke dingen om van te kunnen leven. Dat is wat bedoeld wordt met de term 'living wage'.quote:Op donderdag 10 maart 2011 18:55 schreef Argento het volgende:
[..]
Als de markt (kennelijk) niet bepaalt wat een eerlijke prijs is, wie heeft dan de wijsheid om dat wel te doen?
En vergeet Charlie Sheen nietquote:Op donderdag 10 maart 2011 21:47 schreef popolon het volgende:
Het wordt nog leuker:
Michigan is under siege, is anybody watching?
Rachel Maddow says emergency financial manager bill sounds like it is out of a 'dystopian leftist novel from the future'
Leuk al die 'commie' plannen, zeg maar dag tegen de democratie. Maar zolang Limbaugh en Beck de meute in slaap weten te sussen kraait er geen haan naar.
Fiscaal conservatisme is een onding. Conservatisme is geen economisch geörienteerde ideologie, althans nooit geweest tot het neoliberalisme opkwam. Als je veel in Amerika komt lijkt dat misschien zo, maar dat is dus iets tamelijk recents. Zo'n twee eeuwen betekende conservatisme (afgaande op grondleggers ervan) niet het ideaal van een kleine overheid in elk geval (ook niet van een grote, overigens). Conservatisme sluit op zich een planeconomie uit; dat past niet in de conservatieve traditie. Maar een zo klein mogelijke overheid, qua bemoeienis of qua uitgaven, is geen conservatief maar een liberaal idee.quote:Op donderdag 10 maart 2011 07:38 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Mijn indruk is dat de teaparty vooral ageert tegen het gebrek aan fiscaal conservatisme binnen de Republikeinse partij. Dit als reactie op de Bush jaren, met zijn 'compassionate neo-liberalism', waarbij de overheid en staatsschuld als kool groeide, maar de economie en de salarissen van werknemers nauwelijks. Is dit wat jij traditioneel conservatisme noemt?
Waarom zouden hogere lonen leiden tot lagere winsten bij bedrijven? De bedrijven verhogen gewoon hun prijs en berekenen het dus door aan de consument. Aangezien de consument zelf zijn brood moet verdienen, is loonsverhoging een vicieuze cirkel omdat prijzen gewoon meestijgen.quote:Op donderdag 10 maart 2011 15:09 schreef Arolsen het volgende:
[..]
Leugens, verzonnen door rechtsconservatieven om te maskeren dat wat hen betreft bedrijven hun werknemers nog verder mogen uitbuiten om hun winsten te maximaliseren. Wat hen betreft mag de gewone man tot onderbetaalde werkslaaf worden gedegegradeerd
Arbeid verdient een eerlijke prijs! Dan maken die graaiers maar wat minder winst.
Det geld idd voor de meeste mensen. Lonen volgen globaal de inflatie.quote:Op donderdag 10 maart 2011 23:31 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Waarom zouden hogere lonen leiden tot lagere winsten bij bedrijven? De bedrijven verhogen gewoon hun prijs en berekenen het dus door aan de consument. Aangezien de consument zelf zijn brood moet verdienen, is loonsverhoging een vicieuze cirkel omdat prijzen gewoon meestijgen.
Het grote probleem is dat er door (bijna) alle partijen ge-cherry-picked wordt.quote:Op zondag 13 maart 2011 01:39 schreef Illiberal het volgende:
Conservatieven in de VS willen klassiek-liberalisme conserveren.
Lees eens iets conservatiefs, en dan zullen ze vaak zelf toegeven dat conservatisme eigenlijk zeer onconservatief is.
Misschien is het echte bastion van ECHT conservatisme de "John Birch Society".
Deze club is bijvoorbeeld tegen globalisering en vrije handel. Daarnaast heb je bijvoorbeeld "National Greatness" conservatisme van bijvoorbeeld McCain. Hij vond het top dat burgers zich gingen inzetten in soort van paramilitaire organisaties.
Merk op dat de Tea-party ook een libertaire vleugel heeft. Daarnaast hebben we ook nog fusionisme van Frank Meyer, een gedachtegang dat stelt dat vrijheid en deugden samengaan.
En over Wisconsin, we zien overal ter wereld de wrakken van een grote verzorgingsstaat en het terreur van vakbonden. Kijk naar Detroit, kijk naar Griekenland en kijk naar Spanje. Dat zo'n Walker dat tegengaat lijkt me niet meer dan logisch.
Helaas hebben we hier in Nederland ook veel clubjes die het nodig vinden om de boel kort en klein te slaan in Den Haag als er een liberaal voorstel doorheen komt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |