Eurekaweek is wat mij part betreft gewoon keihard verplicht! Ik vind het nog steeds de leukste ervaring van mijn eerste jaarquote:Op woensdag 16 maart 2011 00:29 schreef Stuurver het volgende:
Is die Eurekaweek wat? Klinkt als een week vol met geforceerde gezelligheid.
Is dat niet een beetje de tragiek van het hele Nederlandse onderwijssysteem op het moment? Zeker aan de EUR gaat het volgens mij lang niet meer om goed onderwijs. Veels te veel verplichtingen die misschien de slechtere studenten aan de voldoende (lees: niet de kennis) helpen en goede studenten beperken in hun mogelijkheden..quote:Op woensdag 16 maart 2011 09:03 schreef Kaas- het volgende:
Holy fuck zeg, dus als sommige rechtenstudenten niet in staat zijn zich op meer dan één ding tegelijk te focussen dan moet je het hele onderwijsprogramma maar op hen aanpassen?
Maar heey, elke daling van het niveau levert de universiteit wel weer extra geld op omdat dan meer (zwakkere) studenten de studie kunnen afronden.
Ik weet eigenlijk niet wat ik van compensatoir toetsen moet vinden. Aan de ene kant compenseer je een minder sterk vak met een vak waar je juist in goed in ben. Dus in dit geval compenseer je een vijf voor Rechtsgeschiedenis met een zeven voor Inleiding Strafrecht & Criminologie. Met het beperkte aantal herkansingen spaar je vooral herkansingen uit door compensatoir toetsen. Zelf ga ik elke tentamen er vol in en ik vertoon zeker geen berekend gedrag dat ik bijvoorbeeld een vijf kan hebben, aangezien ik toch het vorige blok die zeven had gehaald. Dat ga je dus krijgen met compensatoir toetsen dat mensen zich minder gaan inzetten, aangezien ze toch ergens nog een zeven hebben.quote:Op woensdag 16 maart 2011 01:36 schreef Ansu het volgende:
[..]
Beperkte herkansingen (2) zijn er nu al en intensief onderwijs is er ook, al is dat in groepjes van 20. Groepen van 10 zijn met mankrachten gewoon niet haalbaar, period. En ook nu is voorbereiding noodzakelijk anders mag je je deeltentamens niet maken (ze controleren namelijk alsof het een middelbare school is). Bij andere studies, bijv. Bedrijfskunde, is die controle er totaal niet. Geen verplichtingen, geen werkgroepen, geen 2 maar zelfs 4 vakken per periode (wat een onzin, 1 vak per periode zeg) en toch haalt iedereen het ook, maar goed over het niveau kun je altijd je bedenkingen hebben. Je moet studenten niet behandelen als scholieren, en dat al helemaal niet gaan aanscherpen.
Het compensatoir toetsen vind ik op zich nog redelijk. Sommige vakken kunnen je soms niet liggen, en het is fijn dat je dat kan compenseren. Maar volgens mij is het ook zo (wat mijn vaardighedendocent iig zei) dat als je dat hebt, je die 5 niet meer kan herkansen zodat je dus een 5 op je propedeuse hebt.quote:Op donderdag 17 maart 2011 23:19 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Ik weet eigenlijk niet wat ik van compensatoir toetsen moet vinden. Aan de ene kant compenseer je een minder sterk vak met een vak waar je juist in goed in ben. Dus in dit geval compenseer je een vijf voor Rechtsgeschiedenis met een zeven voor Inleiding Strafrecht & Criminologie. Met het beperkte aantal herkansingen spaar je vooral herkansingen uit door compensatoir toetsen. Zelf ga ik elke tentamen er vol in en ik vertoon zeker geen berekend gedrag dat ik bijvoorbeeld een vijf kan hebben, aangezien ik toch het vorige blok die zeven had gehaald. Dat ga je dus krijgen met compensatoir toetsen dat mensen zich minder gaan inzetten, aangezien ze toch ergens nog een zeven hebben.
Ik heb mijn bedenkingen bij het intensief onderwijs. Zelf kom ik van het hbo en zelfs daar was het nog niet zo serieus. Een voorbeeld is dat de sectie Internationaal Recht & Europees Recht de vaardighedendocenten de opdracht heeft meegegeven om het huiswerk te controleren. Zo erg heb ik het nog niet meegemaakt. Wat jij zegt klopt dan ook. Als je niet voorbereid bent, dan val je meestal door de mand. Soms voel ik mij als een scholier, maar ik laat het lekker over mij heen komen, aangezien ik nog 6 weken vaardighedenonderwijs geniet.
In hoeverre zouden toekomstige werkgevers hier naar kunnen kijken? Ik vind een vijf op mijn lijst eerlijk gezegd niet zo mooi staan. Ik dacht ook zoiets gehoord te hebben toen die dame voor de Dean's List langskwam. Er was iemand bij Rechtsgeschiedenis die zuchtte omdat ze het vak dit jaar over moest doen doordat deze regeling vorig jaar niet gold. Ze had een zeven voor Inleiding Strafrecht, maar door die vijf moest ze alles opnieuw volgen van Rechtsgeschiedenis.quote:Op donderdag 17 maart 2011 23:30 schreef Ansu het volgende:
[..]
Het compensatoir toetsen vind ik op zich nog redelijk. Sommige vakken kunnen je soms niet liggen, en het is fijn dat je dat kan compenseren. Maar volgens mij is het ook zo (wat mijn vaardighedendocent iig zei) dat als je dat hebt, je die 5 niet meer kan herkansen zodat je dus een 5 op je propedeuse hebt.
Veel succes dan. Ik moet dankzij de vrijstellingen alleen nog twee vakken van het eerste jaar halen, aangezien ik het vorige blok alles gehaald had. Ik moet voor het vak Internationaal Recht en Europees Recht volgende week dinsdag een toets maken. Dan heb ik nog in blok 4 het vak Burgerlijk Procesrecht. Helaas moet ik nog in mei terugkomen voor de taaltoets doordat ik voor Stijl een fout te veel hadquote:Op donderdag 17 maart 2011 23:53 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Komende week wordt belangrijk, enige vak van het eerste jaar wat ik heb laten liggen moet nog gehaald worden, publiekrecht vind ik zo vervelend.
Er komt (bij E&BE althans) geen 5 op je cijferlijst te staan als je een vak hebt gekompenseerd. Er staat dan slechts 'voldaan'. Dat staat al weer minder negatief. Zelf vind ik het compenseren natuurlijk wel handig, maar ik zie ook het slechte er niet zo van in. Sommige vakken zijn gewoon totaal niet relevant voor de richting die je uiteindelijk kiest. Als dit vak je dan ook nog eens niet blijk te liggen is het wel erg prettig dat je hem mag compenseren.quote:Op donderdag 17 maart 2011 23:47 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
In hoeverre zouden toekomstige werkgevers hier naar kunnen kijken? Ik vind een vijf op mijn lijst eerlijk gezegd niet zo mooi staan. Ik dacht ook zoiets gehoord te hebben toen die dame voor de Dean's List langskwam. Er was iemand bij Rechtsgeschiedenis die zuchtte omdat ze het vak dit jaar over moest doen doordat deze regeling vorig jaar niet gold. Ze had een zeven voor Inleiding Strafrecht, maar door die vijf moest ze alles opnieuw volgen van Rechtsgeschiedenis.
Examencommissie.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 08:49 schreef Qwerty911 het volgende:
Weet iemand overigens of er mogelijkheden zijn als je het niet eens bent met de beoordeling van je tentamen. Een aantal vragen heb ik exact wat er bij het antwoordmodel staat en toch weigert de docent het goed te rekenen. Andere punten waar ik het ook niet mee eens ben zouden ook NIET besproken kunnen worden, we konden immers niet bezig blijven met een inzage. Het is voor mij een essentieel vak (aan de ESL) en gaat om een een 7,4 nu wat dan een 7,5 zou worden..
Wees eens iets specifieker, welke van de 2 richtingen?quote:Op vrijdag 18 maart 2011 20:06 schreef MagicIsland1 het volgende:
Zijn hier nog mensen die de schakelprogramma voor de master Economics and Informatics hebben gedaan?
Ikke, kwam vanaf WO informatica. Moest vijf vakjes doen, voornamelijk management-achtig, waren allemaal niet moeilijk.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 20:06 schreef MagicIsland1 het volgende:
Zijn hier nog mensen die de schakelprogramma voor de master Economics and Informatics hebben gedaan?
Gebeurt ook gewoon elke keer. En altijd achteraf excuses. Ja, maak het gewoon voor eens en altijd duidelijk dat je die antwoorden gewoon mee mag nemen op een apart blaadje. Zo moeilijk is het ook weer niet.quote:Op zondag 20 maart 2011 14:08 schreef eleusis het volgende:
Dat is op de EUR de norm lijkt het. Standaard mag ik niks meenemen. De opgaven ook niet! Wtf is dat voor shit.
Sowieso zijn er ook altijd superweinig voorbeeldtentamens beschikbaar
Vroegah was alles beter...
Ja, het verschilt echt per bejaardequote:Op zondag 20 maart 2011 14:07 schreef wikwakka2 het volgende:
Wat is dat toch altijd met die surveillanten. Mochten we (onterecht) onze antwoorden van het tentamen niet meenemen.
Enige waar ik redelijk bang voor ben is dat je dan gelijk heel de sectie tegen je injaagt en aangezien het gaat om een master zit ik wel heel erg vaak bij die sectie vakken te doen en moet daar ook m'n scriptie geschreven worden. Iemand ervaring met hoe men in zo'n geval daarmee omgaat? Ik had nu nml bij de docent al dat het gewoon de gun-factor niet was..quote:
Ik vind gedragseconomie tot nu toe opzich wel oke. Doel van het vak is geloof ik ook niet om een alternatief te geven (dat is er immers -nog- niet) voor de micro-economische modellen, maar vooral om de zwakheden van die modellen te herkennen. Ik heb wel het gevoel een betere econoom te worden door ook te snappen waar die biases van de micromodellen door veroorzaakt worden en wat de implicaties daarvan zijn. Je kan er in de praktijk wellicht niet zoveel mee, maar het vak verhoogt wel je begrip van de tekortkomingen van je eigen modellen en in welke richting je zou moeten denken voor een meer realistisch antwoord.quote:Op zondag 20 maart 2011 00:12 schreef Sjappel het volgende:
Wat vinden we van gedragseconomie als vak? Ik vind het zelf een beetje jammer dat ze een aantal micro-economische modellen ontkrachten en vervolgens geen beter alternatief geven. Inhoudelijk is het tot nu toe niet heel sterk.
Het is natuurlijk al snel beter en relevanter voor economen dan het kassaboekhouding-voor-gevorderden-vak (ACI 1a) wat er eerst werd gegeven in de plaats van gedragseconomie.quote:Op maandag 21 maart 2011 15:59 schreef Kaas- het volgende:
Ik vind gedragseconomie tot nu toe opzich wel oke. Doel van het vak is geloof ik ook niet om een alternatief te geven (dat is er immers -nog- niet) voor de micro-economische modellen, maar vooral om de zwakheden van die modellen te herkennen.
Nee.quote:Op zondag 27 maart 2011 15:13 schreef Warren het volgende:
Dus je kan dan vanuit het Nederlandse programma naar IBEB doorstromen?
Bij IBA duurde het een week of 2-4, maar ik stuurde mijn aanmelding al rond januari/februari op, dus voor het echt druk begon te worden.quote:Op zondag 27 maart 2011 16:03 schreef Warren het volgende:
Oh zo, nee ik dacht dat je dat kon afleiden uit Sjappel's bericht. Overigens, hoe lang duurt het ongeveer voordat je weet of je bent toegelaten. Er staat binnen 6 weken na ontvangst van je brief, maar duurt het meestal ook 6 weken of gaat het vaak veel sneller? Misschien dat iemand al toegelaten is en hij/zei dat kan vertellen...
Is het ook bekend waarom er zo veel afvallen? Ik weet dat er vaak mensen afvallen bij een studie, maar 50% lijkt me wel erg veel.quote:Op zondag 27 maart 2011 14:56 schreef Sjappel het volgende:
Dat wordt zeker gehaald. Ieder jaar zijn er grofweg 400-500 aanmeldingen, dus veel worden er teleurgesteld. Het Nederlandse programma is dan een alternatief. Van die 175 studenten vallen er wel met de kerst ongeveer de helft af is mij tijdens een voorlichting verteld.
50% valt toch wel mee als je naar bedrijfskunde en psychologie e.d. kijkt?quote:Op maandag 28 maart 2011 01:57 schreef Warren het volgende:
Ok zo, ik heb m'n pakket in ieder geval voor die open dag ergens in april gestuurd. Hopelijk maakt dat wat uit.
[..]
Is het ook bekend waarom er zo veel afvallen? Ik weet dat er vaak mensen afvallen bij een studie, maar 50% lijkt me wel erg veel.
Oude tentamens maken!quote:Op donderdag 31 maart 2011 13:39 schreef BoerBert het volgende:
Iemand die mij kan vertellen hoe Technieken 1 het beste is om te leren?
Koop het boek van Field, daarin staat staat alles erg goed uitgelegd vind ik (ook al blijft SPSS een kutprogrammaquote:Op donderdag 31 maart 2011 13:39 schreef BoerBert het volgende:
Iemand die mij kan vertellen hoe Technieken 1 het beste is om te leren?
Dat vind ik voor statistische vakken toch niet aan te raden. Die zijn dermate belangrijk in een later stadium van je studie dat je er juist in moet investeren. Ik heb zelf enorm veel profijt van mijn grondige kennis van statistiek en methodiek nu in mijn master.quote:
Boek heb ik ja. Zal die ook maar eens gebruikenquote:Op donderdag 31 maart 2011 21:02 schreef Bolkesteijn het volgende:
Koop het boek van Field, daarin staat staat alles erg goed uitgelegd vind ik (ook al blijft SPSS een kutprogramma).
Bij IBEB staat geen gemiddelde op de site.quote:Op vrijdag 1 april 2011 11:50 schreef wikwakka2 het volgende:
Dat gemiddelde staat volgens mij gewoon op de website aangegeven. Kijk eens bij Admission Requirements.
De luiheid van de (toekomstige) studenten van tegenwoordig.
Die gaan dan vervolgens Economie & Bedrijfseconomie studeren.quote:Op vrijdag 1 april 2011 16:14 schreef wikwakka2 het volgende:
Volgens mij is die motivatiebrief ook gewoon een makkelijke manier om de echt luie mensen er meteen uit te filteren (oh, nee, *zucht*, een motivatiebrief schrijven heb ik echt geen zin in)).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |