Zoals altijd bied de KvK uitkomst: antwoord.quote:Op zondag 20 februari 2011 16:06 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
is dat legaal?
Alle activiteiten van mijn bedrijf (jaaromzet 900mln) tot aan de export vinden plaats in dezelfde gemeente. Een bedrijf van deze omvang levert vrijwel altijd een bepaalde druk uit op de gemeente, danwel de bewoners daar.
en om ze op te houden met zeiken over geluidsoverlast en meer bullshit wil ik met de groep de opbrengst van een jaar (200mln) doneren aan de gemeente.
en bedankt
Ja dat magquote:
Waar is het verband met het stoppen van inwoners over geluidsoverlast en meer 'bullshit'?quote:en om ze op te houden met zeiken over geluidsoverlast en meer bullshit wil ik met de groep de opbrengst van een jaar (200mln) doneren aan de gemeente.
Mijn vraag: wat zouden nu de reacties zijn?quote:Op zondag 20 februari 2011 16:06 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
is dat legaal?
Alle activiteiten van mijn bedrijf (jaaromzet 900mln) tot aan de export vinden plaats in dezelfde gemeente. Een bedrijf van deze omvang levert vrijwel altijd een bepaalde druk uit op de gemeente, danwel de bewoners daar.
en om ze op te houden met zeiken over geluidsoverlast en meer bullshit wil ik met de groep de opbrengst van een jaar (200mln) doneren aan de gemeente stichting voor doven en slechthorenden (i.v.m. onderzoek naar geluidsoverlast), de longstichting (i.v.m. de luchtkwaliteit), de hartstichting (i.v.m. de drukte).
en bedankt
Onder tafel of boven tafel, de hypothetische intentie is om te betalen om gezeik over geluidsoverlast etc te verstommen, dat mag gewoonweg niet. Dat is iets anders dan het aannemen van incentives voor vestiging oid, appels met peren omdat vervolgens die bedrijven moeten voldoen aan geldende normen voor bv geluid.quote:Op maandag 21 februari 2011 10:05 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Mijn vraag: wat zouden nu de reacties zijn?
Tweede vraag: waarom schreeuwt iedereen hier 'omkoping', 'corruptie', 'de route naar 4 muren en 4 verticale spijlen'? Ik zie nergens dat het bedrijf van TS dit onder tafel door wil betalen. En waarom schreeuwt niemand corruptie als een bedrijf subsidie (of een gunst) van een overheid krijgt om zich ergens te gaan vestigen?
Waarom is er bij een 'omgekeerde subsidie' dan opeens wel sprake van corruptie?
Het bedrijf kan gewoon formuleren dat de 'omgekeerde subsidie' gebruikt moet worden om geluidsoverlast tegen te gaan. Ik zie niet in waarom het bedrijf de overheid niet mag sponsoren om dit in het geheel van maatregelen op te nemen.quote:Op maandag 21 februari 2011 10:33 schreef bigshadow het volgende:
[..]
Onder tafel of boven tafel, de hypothetische intentie is om te betalen om gezeik over geluidsoverlast etc te verstommen, dat mag gewoonweg niet. Dat is iets anders dan het aannemen van incentives voor vestiging oid, appels met peren omdat vervolgens die bedrijven moeten voldoen aan geldende normen voor bv geluid.
Ik neem aan dat de genoemde stichtingen ook onderzoeken doen naar de kwaliteit van de leefomgeving in combinatie met klachten e.d. Zo niet, dan begrijp je vast de achterliggende gedachte van de opmerking wel: je zegt het immers zelf. Niemand praat van corruptie als er een 'adviesbureau' ingeschakeld wordt (die stapels rapporten schrijft, tonnen aan geld opstrijkt en als conclusie geeft: 'ga eens met de gemeente praten') maar zo snel men direct met de gemeente om tafel gaat zitten een een geldelijke bijdrage levert, is het opeens corruptie of omkoping.quote:Ten aanzien van je eerste vraag doen stichtingen niet dat soort onderzoek, neem dan gewoon een adviesbureau in de hand en implementeer vervolgens de maatregelen om overlast te voorkomen. Dat noemen we dan geen corruptie of whatever maar goed maatschappelijk en bedrijfsmatige handelen.
Volgens mij is het vrij normaal om direct met de gemeente om tafel te zitten en over te treffen maatregelen te praten, de nieuwe Wro geeft daartoe ook voldoende instrumenten en mogelijkheden om kosten toe te rekenen aan initiatiefnemers (exploitatieovereenkomst). Dan is "sponsorgeld" duidelijk in te zetten voor hetgeen wat je wilt bereiken. Donaties aan een gemeente (of andere overheid) met een verlanglijstje zijn per definitie aanleiding om kritisch te kijken, publiek geld moet middelijk worden ingezet en daarmee ook altijd "vrij" te besteden moeten zijn.quote:Op maandag 21 februari 2011 10:45 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Het bedrijf kan gewoon formuleren dat de 'omgekeerde subsidie' gebruikt moet worden om geluidsoverlast tegen te gaan. Ik zie niet in waarom het bedrijf de overheid niet mag sponsoren om dit in het geheel van maatregelen op te nemen.
[..]
Ik neem aan dat de genoemde stichtingen ook onderzoeken doen naar de kwaliteit van de leefomgeving in combinatie met klachten e.d. Zo niet, dan begrijp je vast de achterliggende gedachte van de opmerking wel: je zegt het immers zelf. Niemand praat van corruptie als er een 'adviesbureau' ingeschakeld wordt (die stapels rapporten schrijft, tonnen aan geld opstrijkt en als conclusie geeft: 'ga eens met de gemeente praten') maar zo snel men direct met de gemeente om tafel gaat zitten een een geldelijke bijdrage levert, is het opeens corruptie of omkoping.
TS geeft toch duidelijk aan dat ie af wil van het gezeik en gezeur van geluidsoverlast? Het lijkt me dan duidelijk dat hij een bedoeling heeft met zijn donatie. Maar misschien kan TS zichzelf hier iets verduidelijken.quote:Op maandag 21 februari 2011 11:10 schreef bigshadow het volgende:
[..]
Volgens mij is het vrij normaal om direct met de gemeente om tafel te zitten en over te treffen maatregelen te praten, de nieuwe Wro geeft daartoe ook voldoende instrumenten en mogelijkheden om kosten toe te rekenen aan initiatiefnemers (exploitatieovereenkomst). Dan is "sponsorgeld" duidelijk in te zetten voor hetgeen wat je wilt bereiken. Donaties aan een gemeente (of andere overheid) met een verlanglijstje zijn per definitie aanleiding om kritisch te kijken, publiek geld moet middelijk worden ingezet en daarmee ook altijd "vrij" te besteden moeten zijn.
In het voorbeeld is de toonzetting niet constructief genoeg om die insteek eruit te filteren en riekt het naar doofpotgeld.
Je doneert geld bij de bakker en krijgt er een brood voor terug. Tsja, corruptie inderdaad.quote:Op maandag 21 februari 2011 11:29 schreef niels0 het volgende:
Je doneert geld en verwacht er iets voor terug. Corruptie zonder twijfel.
De bakker werkt voor eigen gewin en wordt geacht voor geld een product te leveren.quote:Op maandag 21 februari 2011 11:37 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Je doneert geld bij de bakker en krijgt er een brood voor terug. Tsja, corruptie inderdaad.
Dus de gemeente mag niet beslissen om een maatregel te nemen om overlast te verminderen als de veroorzaker hiervoor zelf de kosten draagt?quote:Op maandag 21 februari 2011 11:44 schreef jeroen25 het volgende:
[..]
De bakker werkt voor eigen gewin en wordt geacht voor geld een product te leveren.
De gemeente dient het publiek en mag haar beslissingen niet baseren op de mogelijkheid veel geld te krijgen van een andere partij.
Ga nou eens weg met die onzin.quote:Op maandag 21 februari 2011 11:29 schreef niels0 het volgende:
Je doneert geld en verwacht er iets voor terug. Corruptie zonder twijfel.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |