Nu heeft ook een geestelijke/politicus geroepen dat deze regering niet aan de behoeften van het volk kan voldoen. Al Sadr, hij heeft veel volgelingen maar wordt ook als een hulpje van Iran gezien.quote:Iraqis anger spelled out in street protests
Iraqis demands may differ; however, their voice of anger is united. Demonstrators in Baghdad and mainly in Sadr City took to the streets on Thursday in denunciation to lack of services, unemployment and unfair apportionment.
The public sector employees joined residents in their rally. Oil Minister employees called to be included in the staffing cadre just as their mates in other ministries.
Employees of the General groups firm related to the Ministry of Industry and minerals protested against the decision to cut off 20% of their salaries.
Despite the different demands voiced in the streets, all Iraqis are united over the call to improve their situation, ascertain security in the country and boost its economy.
Sorry, was niet de bedoeling om er een TRV topic van te maken.quote:Op zondag 13 februari 2011 18:04 schreef Misstique het volgende:
Open er een topic over in TRV. Maar in ieder geval kunnen de reistips hier wel stoppen.
Ik ben bang dat geen enkele regering er wat van kan maken in de huidige situatie.quote:Op zondag 13 februari 2011 18:25 schreef BluesRebel het volgende:
Excuses. Als iemand behoofte heeft aan zo'n topic kan diegene wel de link hier geven om daar verder te gaan.
Ontopic:
[..]
Nu heeft ook een geestelijke/politicus geroepen dat deze regering niet aan de behoeften van het volk kan voldoen. Al Sadr, hij heeft veel volgelingen maar wordt ook als een hulpje van Iran gezien.
De verdere ontwikkeling van de olievelden gaat ook tergend langzaam. De refinery capaciteit in Iraq is ook op een bedroevend niveau, vaten ruwe olie kun je niet in je benzine tank gooien.quote:"We are the country of oil, and there is not one drop available," read one banner, referring to the shortage of fuel for heating homes during the winter.
Enigste wat ze ermee kunnen bereiken is een aanslag. Makkelijk doelwit, duizenden protestanten die zich op een plekje concentreren..quote:Op zondag 13 februari 2011 19:24 schreef SemperSenseo het volgende:
Maar hoe en wat willen de Irakezen dan bereiken met protesteren? Voor minder corruptie? Tegen het sektarisch geweld? Voor minder bomaanslagen?
Het probleem in Irak is veel ingewikkelder.
http://www.reuters.com/ar(...)dUSTRE71C0I020110213quote:(Reuters) - The toll from a suicide bombing that targeted Shi'ite pilgrims near the city of Samarra, one of Iraq's worst in recent weeks, rose to 48 dead and 80 wounded, police and officials said on Sunday.
http://www.nu.nl/buitenla(...)t-midden-oosten.htmlquote:Irak
Ook in de Iraakse hoofdstad Bagdad en ook in de oliestad Kirkuk, in het noorden van het land, zijn dinsdag wederom mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de wijdverbreide corruptie, het gebrekkig functioneren van overheidsdiensten en de werkloosheid.
In Bagdad waren rond de tweehonderd mensen op de been; In Kirkuk zo'n 150. Maandag gingen in Bagdad ook al enkele honderden mensen de straat op.
Het tekort aan werkgelegenheid en het ontbreken van basisvoorzieningen als elektriciteit hebben al vaker tot protesten geleid in verschillende delen van het land. Hoewel de protesten bij lange na niet zo grootschalig zijn als die welke in Tunesië en Egypte tot het aftreden van de presidenten van die landen leidden, brengen ze de regering van premier Nouri al-Maliki wel in verlegenheid.
Al-Maliki deed dinsdag een beroep op de Irakezen om zijn regering de tijd te gunnen om aan hun eisen tegemoet te komen. "Deze problemen kunnen niet onmiddellijk worden opgelost", zei hij.
Klopt, het probleem van Irak heet Iran.quote:Op zondag 13 februari 2011 19:24 schreef SemperSenseo het volgende:
Het probleem in Irak is veel ingewikkelder.
En Syrië.quote:Op dinsdag 15 februari 2011 18:50 schreef waht het volgende:
[..]
Klopt, het probleem van Irak heet Iran.
Het probleem van Irak is dat democratie er opgedrongen wordt met een invasie*, dat werkt over het algemeen niet echt lekker en al helemaal niet als het land daarna vervalt in een burgeroorlog.quote:Op dinsdag 15 februari 2011 18:50 schreef waht het volgende:
[..]
Klopt, het probleem van Irak heet Iran.
De chaos wordt aangewakkerd door Iran-gesteunde opstandelingen, Amerika heeft geen enkele baat bij een verdomde burgeroorlog in Irak. De Irakezen zijn zeker wel klaar voor een democratie. Ik heb genoeg bewijs gezien voor de stelling dat alle volkeren in het Midden Oosten vrijheid en democratie willen. Bovendien hadden de Irakezen geen enkele kans om in opstand te komen tegen Hoessein, dat hadden ze wel geleerd nadat Hoessein duizenden Koerden met chemische wapens had vermoord.quote:Op woensdag 16 februari 2011 00:29 schreef RobertVH het volgende:
[..]
Het probleem van Irak is dat democratie er opgedrongen wordt met een invasie*, dat werkt over het algemeen niet echt lekker en al helemaal niet als het land daarna vervalt in een burgeroorlog.
* Democratie stond ook op het lijstje, maar er stonden nog tig punten boven op het prioriteitenlijstje van de nobele westerse vrijheidstroepen.
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)-bij-protesten-irak/quote:16 februari 2011, 14:02
Drie doden en tientallen gewonden bij protesten Irak
Bij aanvallen op overheidsgebouwen door demonstranten in het Zuid-Iraakse Al-Kut zijn drie doden gevallen. Betogers die protesteerden tegen het gebrekkig of niet functioneren van overheidsdiensten botsten met veiligheidsdiensten.
Overheidsgebouwen bezet
De demonstranten in de hoofdstad van provincie Wasit eisten ook het aftreden van corrupte ambtenaren en gooiden met stenen naar Iraakse agenten. De politie meldt dat de betogers overheidsgebouwen bezetten en probeerden bovendien het kantoor en het huis van de gouverneur in brand te steken.
Het geweld van de demonstranten heeft drie van hen het leven gekost. Zon vijftig mensen zijn gewond geraakt, onder wie vijftien politiemannen, aldus de politie.
Werkloosheid en corruptie
De afgelopen dagen hebben elders in Irak al kleine demonstraties plaatsgevonden. Mensen gingen de straat op om te protesteren tegen de wijdverbreide corruptie, het gebrekkig functioneren van overheidsdiensten en de werkloosheid.
Irak is een van de weinige landen in het Midden-Oosten met een democratisch gekozen regering. Maar het Iraakse volk heeft een lange lijst van grieven tegen hun leiders, waaronder de elektriciteitsvoorziening, die soms maar een paar uur per dag werkt, de werkloosheid die circa 30 procent bedraagt, en de welig tierende corruptie.
Ik zeg niet dat ze niet klaar zijn, maar democratie implementeren per oorlog werkt niet.quote:Op woensdag 16 februari 2011 00:54 schreef waht het volgende:
[..]
De chaos wordt aangewakkerd door Iran-gesteunde opstandelingen, Amerika heeft geen enkele baat bij een verdomde burgeroorlog in Irak. De Irakezen zijn zeker wel klaar voor een democratie. Ik heb genoeg bewijs gezien voor de stelling dat alle volkeren in het Midden Oosten vrijheid en democratie willen. Bovendien hadden de Irakezen geen enkele kans om in opstand te komen tegen Hoessein, dat hadden ze wel geleerd nadat Hoessein duizenden Koerden met chemische wapens had vermoord.
Met militaire middelen dwing je veiligheid en stabiliteit af. Twee essentiële ingrediënten wil je een functionerende democratie creëren.quote:Op woensdag 16 februari 2011 19:13 schreef RobertVH het volgende:
[..]
Ik zeg niet dat ze niet klaar zijn, maar democratie implementeren per oorlog werkt niet.
Ik geef enkel aan wat er gaande is: Iran wakkert de gevechten in Irak aan. Zonder Iran zijn er genoeg andere problemen maar je kan er niet omheen.quote:Ja hoor, Iran is ook weer boosdoener #1. Als Iran er niet zou zijn zou alles koek en ei zijn in Irak en de rest van het midden-oosten.
Dat is een walgelijke leugen. Kurden zijn nieuwkomers in de regio en hebben niets met innovaties in de oudheid te maken.quote:Op zondag 13 februari 2011 15:26 schreef jamesstewart het volgende:
[..]
Sterker nog, de Koerden behoren tot een van de oudste volkeren ter wereld. De eerste echte dorpen ontstaan door het ''uitvinden'' v/d landbouw zijn in Noord-Irak, of wel: de Regionale Koerdistan Regio ontstaan, duizenden jaren geleden.
Ja maar zo gaat het altijd. Ze komen vrijheid en democratie brengen, schieten het land kapot en laten het dan achter in alle chaos.quote:Op woensdag 16 februari 2011 00:29 schreef RobertVH het volgende:
[..]
Het probleem van Irak is dat democratie er opgedrongen wordt met een invasie*, dat werkt over het algemeen niet echt lekker en al helemaal niet als het land daarna vervalt in een burgeroorlog.
* Democratie stond ook op het lijstje, maar er stonden nog tig punten boven op het prioriteitenlijstje van de nobele westerse vrijheidstroepen.
Tis maar wat je nieuw noemt.. ik vind duizenden jaren in die regio leven niet 'nieuw'.quote:Op maandag 21 februari 2011 17:00 schreef Djaser het volgende:
[..]
Kurden zijn nieuwkomers in de regio
soennieten moorden sjiieten uitquote:Op maandag 21 februari 2011 17:58 schreef Lagrinta het volgende:
Wie plegen de aanslagen in Irak? Shia o Sunni? Zeg het maar, he zijn Sunni. Dus wat is de rol va Iran precies?
Duizenden jaren is dan ook niet correct, ze worden pas vanaf de middeleeuwen genoemd. Als er al Kurden in de oudheid aanwezig waren in hun huidige woongebied dan woonden ze in een dermate afgelegen berggebied dat ze in de geschiedenis geen rol hebben gespeeld.quote:Op maandag 21 februari 2011 18:14 schreef Charismatisch het volgende:
[..]
Tis maar wat je nieuw noemt.. ik vind duizenden jaren in die regio leven niet 'nieuw'.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |