en ook nog goedkoper. echt een topprijsquote:Op woensdag 2 februari 2011 10:45 schreef bioloogje het volgende:
Die van de Hema zijn duidelijk stukken beter te eten.
quote:Op woensdag 2 februari 2011 10:44 schreef FutureFairytale het volgende:
vind de vulling van multivlaai niet lekker en hou sowieso niet van vlaaibodems. hema heeft ook koekdeegbodems en cake en de appelkruimelvlaai (met vlaaibodem) blijft heerlijk
Daar hebben we er echt veel van in Utrecht.quote:Op woensdag 2 februari 2011 10:50 schreef friekin_ het volgende:
Gewoon Limburgse vlaaien regelen bij Limburgse bakker.
Dan gewoon appeltaart kanenquote:Op woensdag 2 februari 2011 10:52 schreef Biogarde het volgende:
[..]
Daar hebben we er echt veel van in Utrecht.
Online bestellen en moeten ophalen is soberzo niet echt een anno 2011 handigheid?quote:Op woensdag 2 februari 2011 10:55 schreef spaceben het volgende:
Multivlaai is wel makkelijk, online bestellen, ophalen klaar.
En er zitten erg lekkere tussen.
Maar hier is iedereen zowiezo een beetje vlaai moe...
Hema is nog makkelijker, ophalen klaar!quote:Op woensdag 2 februari 2011 10:55 schreef spaceben het volgende:
Multivlaai is wel makkelijk, online bestellen, ophalen klaar.
En er zitten erg lekkere tussen.
bij gebrek aan beter is het prima te doen...quote:Op woensdag 2 februari 2011 10:59 schreef Klonk het volgende:
Geen van beide, vieze industriezooi. Beter geen vlaai vreten dan een vlaai van een die bedrijven. Verse vlaaien van een bakker uit Limboland of anders niets
Jij bent die zuurpruim die op een verjaardag eerst gaat vragen waar de vlaai vandaan komt, voordat je besluit of deze wel goed genoeg voor je is?quote:Op woensdag 2 februari 2011 10:59 schreef Klonk het volgende:
Geen van beide, vieze industriezooi. Beter geen vlaai vreten dan een vlaai van een die bedrijven. Verse vlaaien van een bakker uit Limboland of anders niets
Duidelijk nooit vlaai van Limburgse bakker gehad.quote:Op woensdag 2 februari 2011 11:05 schreef mschol het volgende:
[..]
bij gebrek aan beter is het prima te doen...
oh jawel hoor..quote:Op woensdag 2 februari 2011 11:11 schreef friekin_ het volgende:
[..]
Duidelijk nooit vlaai van Limburgse bakker gehad.
[ afbeelding ]
De slagroomtaart van de hemaquote:Op woensdag 2 februari 2011 11:24 schreef andreas612 het volgende:
ke.. aangezien "vlaai" dus niet zo'n succes wordt, dan is wellicht een "boeren appeltaart" een beter idee?
Wellicht nog van bakkerij bart?
Ziet eruit alsof-ie al een keer gegeten is.quote:Op woensdag 2 februari 2011 11:11 schreef friekin_ het volgende:
[..]
Duidelijk nooit vlaai van Limburgse bakker gehad.
[ afbeelding ]
Martinus ijstaartvlaaiquote:Op woensdag 2 februari 2011 13:59 schreef k_man het volgende:
[..]
Ziet eruit alsof-ie al een keer gegeten is.
Doet me denken aan de Christoffeltaart die de banketbakker hier verkoopt. Heel duur (je betaalt zo 20 euro voor een fatsoenlijk formaat taart) maar zo lekkerquote:Op woensdag 2 februari 2011 11:11 schreef friekin_ het volgende:
[..]
Duidelijk nooit vlaai van Limburgse bakker gehad.
[ afbeelding ]
In Weert is het Martinus, in de buurt van Roermond is het idd Christoffelquote:Op woensdag 2 februari 2011 14:35 schreef pussywillow het volgende:
[..]
Doet me denken aan de Christoffeltaart die de banketbakker hier verkoopt. Heel duur (je betaalt zo 20 euro voor een fatsoenlijk formaat taart) maar zo lekker![]()
nee, niet nodig, ik kom alleen op limburgse verjaardagen en weet dat ze daar allemaal hun vlaai bij de lokale bakker kopenquote:Op woensdag 2 februari 2011 11:10 schreef bioloogje het volgende:
[..]
Jij bent die zuurpruim die op een verjaardag eerst gaat vragen waar de vlaai vandaan komt, voordat je besluit of deze wel goed genoeg voor je is?
die boerenappeltaarten van de AH zijn ook niet lekker, regelmatig harde stukjes appel in die dingen, bah..quote:Op woensdag 2 februari 2011 17:35 schreef FutureFairytale het volgende:
offtopic tip; koop geen appelkruimelvlaai van de C1000! echt.. gatverdamme. hoe kun je een appeltaart nou vies maken?
Fijn dat je dat even komt melden, en leuk dat ze dingen er met de hand op doen. Maar het gaat er natuurlijk om hoe dat spul wat ze erop smeren gemaakt wordt. Dat is namelijk gewoon massa productie als in de eerste de beste fabriek. Daar komt geen echte bakker aan te pas.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 12:22 schreef Jacky89 het volgende:
Hee mensen!
Ik kom toevallig op dit topic en ik zie het echt heel anders;) Ik werk bij de Multi-Vlaai en ben een paar weken geleden naar Limburg geweest om te kijken in de Bakkerij.. De vlaaien bij Multi-Vlaai worden echt iedere dag vers uit Limburg geleverd. In de Bakkerij staan uiteraard machines, maar bijvoorbeeld de toefjes slagroom worden echt met de hand gedaan! Het is echt zeker niet allemaal fabriekswerk! Echt veel wordt nog met de hand gedaan langs een lopende band. Er staat bijvoorbeeld een bak met bavaroise en iemand doet dat met de hand in de bodem, de volgende spuit met de hand de slagroom erop enz..
Ik vind eerlijk gezegd die gewone zache vlaaibodems ook niet te eten.. Maar er zijn zoveel vlaaien die een harde bodem, bladerdeegbodem of roomboter hebben tegenwoordig. Ik vind dat Multivlaai bijna taarten verkoopt en geen vlaaien meer. Bijvoorbeeld de appelnoten of kersenschuim zijn echt heerlijk vind ik!
Overigens heb ik die slagroomtaart nog nooit geproefd dus dat weet ik niet;)
Groetjes
Dit, sowieso hazelnootschuimtaart > alle andere meuk. Maar als ik dan toch moet kiezen doe dan maar taart van de hema, multivlaai is zo ranzig en chemisch dat je het geen gebak mag noemen.quote:Op woensdag 2 februari 2011 17:09 schreef dutchdevil het volgende:
De hazelnootschuimtaart van de Albert Heijn!!
Ik was recent weer eens in Limburg en heb me rotgezocht naar een goede bakker. Dat was in mijn jeugd ook anders. Bij tantes op bezoek in de mijnstreek, vla eten, asperges, ach heit, al het mooie verdwijnt.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 14:01 schreef foodlover het volgende:
Heerlijk! Mis een goede Rijstevlaai met slagroom of een Bienestich (2 cakebodems met slagroom en kersen ertussen). Een goede Limburgse bakker is Bakkerij Smeets in de Hendriklaan in Roermond.
Vroeger had je ook bakkerij Holleman (iets verder, Nassaustraat) en die verkocht een Advocaatvlaai met bladerdeegbodem, slagroom, advocaat en boerenjongens, afgedecoreerd met chocolade en die was heerlijk, nooit meer ergens gezien helaas.
Vroeger zat er op de Maria-Theresialaan een bakker en die verkocht m.i. de lekkerste Chistoffelgebakjes! Zit even op Google te kijken en verbaas me dat er nog maar zo weinig bakkers aldaar over zijn, vroeger zaten er alleen al 3 bij mij om de hoek (Loven, Holleman, Smeets).
In Den Haag verkoopt Maison Kelder heerlijke taarten, een bekende is de hazelnoot-schuimtaart of Chipolatataart maar dat kan echt niet tippen aan 't Limburgse gebak.
daarom gaan we hier meestal gewoon voor de kleine AH appeltaart, die zijn wellicht wat duurder, maar redelijk neutraal en vrijwel iedereen lust hetquote:Op zaterdag 11 juni 2011 18:22 schreef Doedezemaar het volgende:
Ik lust die dingen van de Mulltivlaai niet, ik heb op verjaardagen altijd pech, want het is bij mijn familie en op het werk nog steeds 'in' om dat soort zooi te presenteren.
Ik wel. Ik zweet het je. Op verjaardag door miscommunicatie een keer een appelkruimel van elk gehad, en ik heb altijd bij hoog en laag beweert dat HEMA lekkerder was, dus heb het geprobeerd, en ik had het wel degelijk door.quote:Op woensdag 2 februari 2011 19:28 schreef kawotski het volgende:
tov de Multivlaai heeft de Hema maar een klein assortiment op vlaaiengebied. Beide zijn qua smaak van hetzelfde niveau, volgens mij als je een blinddoek gebruikt zou je het verschil niet weten.
Een vla is geen taart, bij een échte vla is de bodem van brooddeeg.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 20:05 schreef Tanin het volgende:
[..]
Ik wel. Ik zweet het je. Op verjaardag door miscommunicatie een keer een appelkruimel van elk gehad, en ik heb altijd bij hoog en laag beweert dat HEMA lekkerder was, dus heb het geprobeerd, en ik had het wel degelijk door.
Overigens is appelkruimel de enige waar ik de vlaai bodem wel weg krijg, bij alle andere taarten vind ik die wel zo smerig.
Jij zegt ook vlaquote:Op zaterdag 11 juni 2011 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een vla is geen taart, bij een échte vla is de bodem van brooddeeg.
vla heeft uberhaupt geen bodem:quote:Op zaterdag 11 juni 2011 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een vla is geen taart, bij een échte vla is de bodem van brooddeeg.
limburgers zijn overrated...quote:Op zondag 12 juni 2011 12:39 schreef Zigger het volgende:
Hema en mulitvlaai halen het bij lange na niet bij sommige bakkers in Limburg. Niet allemaal top, ook hier veel wannabe's met weinig liefde voor het vak.
Als je bijv. in Maastricht bent, probeer dan eens een vlaai van Schols of een vlaai of taart van Mathieu Hermans. HEERLIJK!!!!
http://li.wikipedia.org/wiki/Limburgse_vlaquote:Op zondag 12 juni 2011 13:06 schreef mschol het volgende:
[..]
vla heeft uberhaupt geen bodem:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vla
ah, vandaar dat een nederlandse wikipedia het niet kent, een of andere buitenlandse subsite kent hetquote:Op zondag 12 juni 2011 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
http://li.wikipedia.org/wiki/Limburgse_vla
Coppenrath & Wiesequote:Op zaterdag 11 juni 2011 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik bak liever zelf een taart. Als ik al taarten koop dan van Coppenrath & Wiese, diepvries Duits kwaliteitsproduct, beter dan 90% van de bakkers.
quote:Op zondag 12 juni 2011 14:20 schreef mschol het volgende:
[..]
ah, vandaar dat een nederlandse wikipedia het niet kent, een of andere buitenlandse subsite kent het
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |