Hoe kan scheiding van kerk en staat en democratie en het in stand houden van recht op beleid van geloof slecht zijn?quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:35 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Zelfs zonder die correctie: als je ziet hoe het ging in Egypte en wat er nu aan het gebeuren is, is wel duidelijk dat dat niet altijd een stap voorwaarts is.
Zoals ik al zei, kijk naar Egypte nu. Je leek te beweren dat het onder Mubarak redelijk in orde was op het alleen toestaan van Abrahamitische geloven na...quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:37 schreef Ulpianus het volgende:
[..]
Hoe kan scheiding van kerk en staat en democratie en het in stand houden van recht op beleid van geloof slecht zijn?
Je kan je afvragen wie er voor Mubarak in de plaats komt, mocht hij omver worden geworpen (wat ik overigens voorlopig absoluut niet zie gebeuren).quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:37 schreef Ulpianus het volgende:
[..]
Hoe kan scheiding van kerk en staat en democratie en het in stand houden van recht op beleid van geloof slecht zijn?
Als Moebarak, de stier van de kudde, valt, dan kan iedereen aan de beurt zijn.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:39 schreef Ludacriss het volgende:
Als Mubarak valt dan is Jordanië de volgende!
Ik zat compleet fout, ik keek naar de grondwet van het land, maar die is een schijnheiligheid. Typisch voor dictaturen.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:39 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Zoals ik al zei, kijk naar Egypte nu. Je leek te beweren dat het onder Mubarak redelijk in orde was op het alleen toestaan van Abrahamitische geloven na...
Ik weet niet hoe de media in Egypte in elkaar zit maar als Twitter en mobiel verkeer geblokeerd worden bestaat er een kans dat dit ook niet op tv komt.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:44 schreef Ludacriss het volgende:
Het mooie van Cairo is dat de stad nooit slaapt. Hopelijk zien veel Egyptenaren dit op televisie en gaan ze mee demonstreren!
Ik zou het niet durven te zeggen. De president van Jemen heeft sowieso een zwakke machtsbasis en die van Mubarak is bijvoorbeeld veel sterker. Voor de duidelijkheid: ik bedoel hiermee binnen het leger, de controle erover en buitenlandse machten die hen - onvoorwaardelijk - uit eigen belangen steunen. Wat dat betreft zit Mubarak (veel) sterker dan de Ali Salah van Jemen.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:35 schreef Viajero het volgende:
[..]
Wie denk je dat het volgende land wordt waar het volk probeert in opstand te komen? Yemen misschien?
Daar kan je dan vrij weinig aan doen helaas, behalve eventueel sancties. Maar dat is geen reden om dan zelf maar preventief een dictatuur in te voeren. Voor het geval dat iemand anders eventueel een dictatuur wil invoeren. Dan wordt je namelijk zelf waar je claimt zo bang voor te zijn: een dictator en een onderdrukker.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:15 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
En dat is waarschijnlijk het grootste probleem. Bij hoeveel mensen zou dit sentiment leven?
[..]
Dat is een erg grote 'als'. Wat als na tien jaar blijkt dat ze dit niet hebben gedaan en hun eigen dictatuur zijn begonnen?
Ben je Egyptisch?quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:47 schreef Ludacriss het volgende:
Iedereen kijkt via de schotel. Al Jazeera is gewoon vrij te zien door iedereen. Zolang zij of andere het nieuws brengen weet heel Egypte het gewoon!
Het punt is juist dat dit niet zo werkt. Ten eerste zijn er manieren om toch met een internet connectie op verboden sites te komen, dus de censuur te omzeilen. Dit wordt overigens al gretig gedeeld op zowel facebook als twitter nu.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:46 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Ik weet niet hoe de media in Egypte in elkaar zit maar als Twitter en mobiel verkeer geblokeerd worden bestaat er een kans dat dit ook niet op tv komt.
Nee, natuurlijk niet. Ik vind ook niet dat Mubarak moet blijven, ik hoop alleen niet dat Egypte de Moslimbroederschap ervoor in de plaats krijgt.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:50 schreef Viajero het volgende:
[..]
Daar kan je dan vrij weinig aan doen helaas, behalve eventueel sancties. Maar dat is geen reden om dan zelf maar preventief een dictatuur in te voeren.
Ok, ik heb een paar vrienden die oorspronkelijk uit Alexandrie komen en een ervan was er nog drie weken geleden om vervolgens naar Soedan te gaan (waar hij nog zit). Sterkte in ieder geval, als Tunesier zat ik een paar weken geleden in jouw situatiequote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:53 schreef Ludacriss het volgende:
Ik ben half Egyptisch. Net nog mijn oma aan de lijn, dit zit in Alexandrië. Gaf aan dat het daar een puinhoop is op de straat en dat iedereen er vanaf weet. Als mijn oma jong was geweest was ze waarschijnlijk nu mee aan het demonstreren.
En democratie is ook niet echt een grote sterkte van Mubarak. Hij is ongeveer net zo democratisch als de Duitse Democratische Republiek.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:32 schreef Ulpianus het volgende:
[..]
Klopt, maar in mijn ogen is de enige stap voorwaarts in dit soort landen een scheiding van kerk en staat, democratie en humane rechten betreft uitoefening van geloof.
Dit was in Egypte, onder Mubarak, redelijk in orde.
Woops, Mubarak stond alleen Abrahamistische geloven toe.
Hoop echt dat er nu eindelijk een einde komt aan Mubarak zijn tijdperk. Heel Egypte is hem zat en dat weet hij zelf ook maar door onderdrukking blijft ie op zijn stoel. Tijd voor verandering!quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:55 schreef Aloulou het volgende:
[..]
Ok, ik heb een paar vrienden die oorspronkelijk uit Alexandrie komen en een ervan was er nog drie weken geleden om vervolgens naar Soedan te gaan (waar hij nog zit). Sterkte in ieder geval, als Tunesier zat ik een paar weken geleden in jouw situatieOok heel veel contact gehad en nog steeds. En weet dat elke Tunesier sowieso achter deze opstand van Egyptenaren staat "kolna i5wa masriyin"
![]()
Clinton zei helaas al dat het regime stabiel is.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:57 schreef Ludacriss het volgende:
[..]
Hoop echt dat er nu eindelijk een einde komt aan Mubarak zijn tijdperk. Heel Egypte is hem zat en dat weet hij zelf ook maar door onderdrukking blijft ie op zijn stoel. Tijd voor verandering!
Dat denk ik niet. Die Bedoeienen zullen nooit de macht aan de Palestijnen geven. En Abdullah is zelfs onder de Palestijnen niet onpopulair. Jordanie is na Israel het beste land in de regio om te wonen als Palestijn.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:39 schreef Ludacriss het volgende:
Als Mubarak valt dan is Jordanië de volgende!
Ik hoop het ook maar wel voor het betere, dus vrijheid van expressie, media, verkiezingen etc. Wat dat betreft moeten de oprechte invloedrijke Egyptenaren nu plannen maken voor het post-Mubarak tijdperk en hoe ze hun land kunnen opbouwen tot in ieder geval een vrij land. Niks te eten hebben is erg maar dan nog je mond moeten houden uit vrees voor de geheime dienst voelt voor veel mensen als het definitieve nekschot en beroven van menselijke waardigheid. InsjaAllah !quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:57 schreef Ludacriss het volgende:
[..]
Hoop echt dat er nu eindelijk een einde komt aan Mubarak zijn tijdperk. Heel Egypte is hem zat en dat weet hij zelf ook maar door onderdrukking blijft ie op zijn stoel. Tijd voor verandering!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |