Denk dat dat wel meevalt...quote:Op dinsdag 25 januari 2011 17:59 schreef Seam het volgende:
[..]
Hier hoort siewosie econometrie bij.
Iemand hier een antwoord op?quote:Op dinsdag 25 januari 2011 17:56 schreef ikgebruikgeenmsn het volgende:
[..]
http://www.eur.nl/scholie(...)ingen/bedrijfskunde/
http://www.eur.nl/scholieren/opleidingen/bacheloropleidingen/iba/
Zijn deze 2 opleiding nou hetzelfde, maar dan de ene Engelstalig en de andere Nederlandstalig? Er moet verschil zijn
Ik denk dat veel mensen het lastig (en niet leuk) vinden om hele dagen sommen te maken, en dat is wel wat je doet bij een echte beta studie. Terwijl als je vijf jaar beta studeert het juist lastig wordt om "leervakken" te halen, omdat je dat dan niet meer gewend bent (heb ik wel een beetje in ieder geval, terwijl ik er vroeger juist heel goed in was). Misschien dat daarom geologie/biologie vakken soms als lastiger worden ervaren?quote:Op dinsdag 25 januari 2011 18:11 schreef netflanders het volgende:
Men zegt vaak dat theoretische natuurkunde en lucht- en ruimtevaart de moeilijkste studies zijn. Zelf heb ik theoretische natuurkunde gestudeerd en vond ik het bijzonder meevallen, zonder hoogbegaafd te zijn of iets dergelijks. Enkele vakken geologie en biologie die ik er naast heb gevolgd, waren in sommige opzichten moeilijker. Zal wel met aanleg te maken hebben.
Die een is internationaal opgesteld, die ander niet. Stof is vergelijkbaar (vrijwel hetzelfde)quote:Op dinsdag 25 januari 2011 18:15 schreef ikgebruikgeenmsn het volgende:
[..]
Iemand hier een antwoord op?
Engelstalig verandert weinig aan de moeilijkheidsgraad wat mij betreft. Verder stelt de wiskunde ook niet echt veel voor. Dus helaas kunnen we jouw studie niet als 'moeilijk' bestempelen.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 18:17 schreef ikgebruikgeenmsn het volgende:
Ik kan er toch wel vanuit gaan dat de opleiding dan ''zwaarder'' is? Dit door de Engelse voertaal? Ook de internationale tint zal het veelzijdig maken lijkt me...
Bedrijfskunde is sowieso in het Engels, of je nou de Nederlandse 'versie' volgt of niet.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 18:17 schreef ikgebruikgeenmsn het volgende:
Ik kan er toch wel vanuit gaan dat de opleiding dan ''zwaarder'' is? Dit door de Engelse voertaal? Ook de internationale tint zal het veelzijdig maken lijkt me...
Waarom wil je eigenlijk weten welke studies zwaar zijn of niet?quote:
Waarom open je eigenlijk nog een topic als je alleen je gelijk wilt halen? IBA en farmacie behoren lang niet tot de moeilijkste studies. Dus gooi jij het er maar op dat een studie weliswaar makkelijkere stof kan hebben, maar wel meer ervan.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 18:37 schreef ikgebruikgeenmsn het volgende:
boem-dikkie, volgens mij heb je gelijk
(Technische) informatica? Haal die eens gauw weg uit dit rijtje.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 17:52 schreef twaalf het volgende:
De top 7, niet in een specifieke volgorde: Wiskunde, Technische Wiskunde, Natuurkunde, Technische Natuurkunde, Informatica, Technische Informatica, Sterrenkunde,
Je hebt waarschijnlijk gelijk ja. En dan komen daarvoor in de plaats nog twee Delftse studies: Lucht- en ruimtevaarttechniek en Elektrotechniek.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 18:53 schreef OEM het volgende:
[..]
(Technische) informatica? Haal die eens gauw weg uit dit rijtje.
Al die alfa's willen graag denken dat hun studie ook iets voorstelt qua moeilijkheid.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 17:46 schreef Picchia het volgende:
Al die beta nerds denken dat ze een zware opleiding hebben, maar het hangt er gewoon vanaf waar je aanleg voor hebt.
Met alle respect, wiskunde stelt in vergelijking met veel bèta studies ook geen ruk voor. Ik heb meer respect voor een alfa die goed is in wat hij doet, er plezier in ondervindt en zijn eigen uitdagingen creëert dan een bèta die steevast 6'jes en 7'tjes haalt en zichzelf grandioos overschat, Marleen. Met je hoofd.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 19:12 schreef marleenhoofd- het volgende:
[..]
Al die alfa's willen graag denken dat hun studie ook iets voorstelt qua moeilijkheid.
Bij beta hoef je gewoon geen 'eigen uitdagingen' te creëren. De studie zelf is de uitdaging. Het feit alleen al dat het mogelijk is om eigen uitdagingen te maken bij alfastudies geeft aan dat de moeilijkheidsgraad ervan veel te laag ligt. Verder zegt het natuurlijk helemaal niets dat iemand goed is in een alfa-studie, want zowel alfa's en beta's zijn goed in alfa-studies.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 19:25 schreef netflanders het volgende:
[..]
Met alle respect, wiskunde stelt in vergelijking met veel bèta studies ook geen ruk voor. Ik heb meer respect voor een alfa die goed is in wat hij doet, er plezier in ondervindt en zijn eigen uitdagingen creëert dan een bèta die steevast 6'jes en 7'tjes haalt en zichzelf grandioos overschat, Marleen. Met je hoofd.
Wiskunde is een bepaalde manier van denken die je je eigen moet maken. Als je dat eenmaal kunt is er niets moeilijks meer aan. Het duurt alleen vaak een tijdje, en kost vaak ook wat moeite om zover te komen. Als je wiskunde studeert doe je echter niets anders dan eraan werken om die manier van denken onder de knie te krijgen. Dus dan lukt het vanzelf wel een keer en vlieg je zo door de rest van de studie heen.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 19:30 schreef dennishk het volgende:
Is het niet zo dat wiskunde voor de meeste TU studies het struikelvak is? Dan zou wiskunde toch nou net de moeilijkste studie zijn?
Ha.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 19:32 schreef leysha het volgende:
Wiskunde is een bepaalde manier van denken die je je eigen moet maken. Als je dat eenmaal kunt is er niets moeilijks meer aan. Het duurt alleen vaak een tijdje, en kost vaak ook wat moeite om zover te komen. Als je wiskunde studeert doe je echter niets anders dan eraan werken om die manier van denken onder de knie te krijgen. Dus dan lukt het vanzelf wel een keer en vlieg je zo door de rest van de studie heen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |