abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_91850743
Nou, vooral in fase 1 lijkt het net of je de hele dag in keuken staat.
's morgens soep maken, tussendoor nog wat frutten met sla of een koolwokje, dan tussen de middag wokken. Weer tussendoortje, dan diner.
Normaal smeer ik 's ochtends een boterham en tussen de middag weer. Tussendoor wat snaaien en 's avonds van de makkelijke :P
Daar val je niet van af, maar het scheelt een hoop tijd ;)

Overigens zijn receptideeėn altijd welkom. Iemand zei van het weekend "je moet eens van die chinese kool smoren in kerrie. Nou, gouden tip :D. Wist ik veel, ik ben niet zo van het kruiden.

Alleen morgen nog fase 1 trouwens.
  dinsdag 25 januari 2011 @ 15:42:21 #152
23218 Blue-eyes
Spanning & sensatie
pi_91850749
Mijn favoriete snel klaar recept:
Fruit 2 flinke uien, doe daarbij champignons en daarbij een blik gepelde tomaten, flink wat knoflook en pesto. Laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer er dan nog een flinke hoeveelheid gekookte sperziebonen doorheen.
Ik maakte altijd lekker veel zodat ik een deel kon invriezen.
Heb ik eindelijk de zin van het leven in elkaar gepuzzeld, blijven er 3 schroefjes over.
pi_91850788
*noteert dankbaar*
  dinsdag 25 januari 2011 @ 15:47:42 #154
23218 Blue-eyes
Spanning & sensatie
pi_91851006
Ja, je moet inderdaad zoveel eten, veel meer dan je gewend bent.
Heb je die groentecups al eens gemaakt? Die zijn echt heel lekker en je maakt er gewoon een hoop tegelijk zodat je er meerdere dagen van kunt eten.
Heb ik eindelijk de zin van het leven in elkaar gepuzzeld, blijven er 3 schroefjes over.
pi_91851496
Oh je mag gepelde tomaten? Als je van tomatensoep houdt, zijn die dingen de bom. Gooi 's ochtends een of meer blikken in de pan met (dit alles optioneel) gefruite ui en knof, paprika, sambal/chilipeper en (iets minder optioneel) tijm en/of rozemarijn. Weet niet of dat mag, maar een ansjovisje doet wonderen voor de smaak.

Tegen de tijd dat je wil eten zet je de staafmixer erin. Dan weer optioneel nog wat champi's of prei erbij, scheutje melk ipv room, lekker.

Ik gooi er ook nog wel eens vlees of wijn bij, maar dat maakt het niet calo-armer.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_91851552
Wat voor vlees zou je dan doen? Klinkt goed :)
Wijn mag niet (wil ik ook niet).

ik eet nu dus witte kool, gewokt/gesmoord in kerrie met gerookte kipreepjes en stukjes walnoot.
:9~
pi_91851600
Oh en klinkt misschien vreemd, maar als ontbijt vind ik veel tomaten bakken, al dan niet met ui, met een ei en zout en peper ook heel lekker. Niet omelettig omdat het veel meer tomaat dan ei is, wel weer eens wat anders dan gekookt ei. En best snel klaar.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_91851716
Dat is eigenlijk best English Breakfast he?
Ik hoop een beetje dat ze dat komend weekend hebben...
pi_91852114
Maar dan gezond omdat je de vettige gebakken shit weglaat.

Heb je paprikasoep eigenlijk al overwogen? Ook vet lekker, gezond en vult goed als je er geen of weinig water bij gooit.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_91852179
shuttle? :@
  dinsdag 25 januari 2011 @ 16:14:09 #161
206345 Magenta
Full of colour
pi_91852230
:Y)
~Fin
pi_91852234
oh shit :')
Auto-aanvullen FTW :')
pi_91852290
Hel...

Waar ik dus yep schreef en weer werd gecorrigeerd. Hij is vandaag fanatiek (of ik slordig).
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  dinsdag 25 januari 2011 @ 16:15:22 #164
206345 Magenta
Full of colour
pi_91852297
Tevens :W
~Fin
pi_91852350
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 16:15 schreef Vanyel het volgende:
Hel...

Waar ik dus yep schreef en weer werd gecorrigeerd. Hij is vandaag fanatiek (of ik slordig).
Ik al googlen :')
pi_91852377
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 16:15 schreef Magenta het volgende:
Tevens :W
:W hi
pi_91852409
quote:
Op dinsdag 25 januari 2011 15:59 schreef lezzer het volgende:
Wat voor vlees zou je dan doen? Klinkt goed :)
Liefst speklappen, maar dat is denk ik geen optie. Dan gehakt, afhankelijk van de kookzin los of in balletjes.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  dinsdag 25 januari 2011 @ 16:17:53 #168
206345 Magenta
Full of colour
pi_91852442
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 15:59 schreef lezzer het volgende:
Wat voor vlees zou je dan doen? Klinkt goed :)
Wijn mag niet (wil ik ook niet).

ik eet nu dus witte kool, gewokt/gesmoord in kerrie met gerookte kipreepjes en stukjes walnoot.
:9~
Dat klinkt erg lekker, ik houd sowieso wel van kool, is dat een specifiek recept? :Y)
~Fin
pi_91852533
Mag aardappel?
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_91852553
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 16:17 schreef Magenta het volgende:

[..]

Dat klinkt erg lekker, ik houd sowieso wel van kool, is dat een specifiek recept? :Y)
Ja euh nee eigenlijk.
Olie in pan, met kerriepoeder. Mixen. Kool erbij, roeren beetje wokken.
Scheut water er bij, deksel op de pan, even laten staan (roeren af en toe).
Reepjes kip er in (gerookt, dus die zijn gaar). Dat laat je nog een minuutje meeverwarmen.
Gehakte noten er bij, roeren en opdienen.
pi_91852564
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 16:19 schreef Vanyel het volgende:
Mag aardappel?
Nee.
ik denk dat we al vergaan met de aarde voor ik nog eens een aardappel op m'n bord zie :P
pi_91852650
En is het heel erg dat ik enorm kan genieten van in stukjes gesneden voorgekookte bieten, al dan niet met zilveruitjes, met een dressing met notenolie? Doe ik wel vaker als lunch.

En dan panieken als ik daarna denk dat ik bloed pies, was leuk toen ik net zwanger was ;(
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  dinsdag 25 januari 2011 @ 16:24:24 #173
206345 Magenta
Full of colour
pi_91852738
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 16:20 schreef lezzer het volgende:

[..]

Ja euh nee eigenlijk.
Olie in pan, met kerriepoeder. Mixen. Kool erbij, roeren beetje wokken.
Scheut water er bij, deksel op de pan, even laten staan (roeren af en toe).
Reepjes kip er in (gerookt, dus die zijn gaar). Dat laat je nog een minuutje meeverwarmen.
Gehakte noten er bij, roeren en opdienen.
Thx. Binnenkort maar eens op tafel zetten :)
~Fin
pi_91852809
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 16:22 schreef Vanyel het volgende:
En is het heel erg dat ik enorm kan genieten van in stukjes gesneden voorgekookte bieten, al dan niet met zilveruitjes, met een dressing met notenolie? Doe ik wel vaker als lunch.
Nee hoor, dat is niet erg :)

Ik hou alleen zelf niet van bietjes (volgens mij mogen ze ook niet bij SB).
pi_91853083
Vrouw bekijkt me dan altijd vol afschuw, alsof ik een kind zit te mishandelen ofzo.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')