Ik heb een sociaal leven buiten mijn studie om. Dus nee.quote:Op donderdag 20 januari 2011 13:52 schreef Ryon het volgende:
[..]
2 jaar vertraging tijdens je bachelor is al een boete. Dit terwijl de meeste studenten met een dergelijke vertraging relatief weinig kosten maken per jaar.
En ik kan het iedereen aanraden om naast je studie wat leuks te doen binnen studentending. Steek je nog wat van op.
als je er zo over denkt, ben je gewoon een trieste, egoïstische, asociale malloot.quote:
Inhalenquote:Op donderdag 20 januari 2011 13:51 schreef MangoRedChilli het volgende:
Als die chick geen vertraging had willen oplopen had ze na haar tumor beter die vertraging die ze had kunnen inhalen en daarnaast gewoon leuke dingen doen (geen bestuur) Dat bestuur is haar eigen keuze. Dat ze daardoor vertraging heeft is wederom EIGEN KEUZE.
Ik doe straks ook een dubbele master dus huilie.
Ziek, in de war, onder behandeling, te moe om te studeren. Het hoeft niet minstens IC te zijnquote:Op donderdag 20 januari 2011 13:52 schreef MangoRedChilli het volgende:
[..]
Hoeveel mensen liggen ern 5 weken per semester in het ziekenhuis?
Dat dus een beetje naastenliefde is er niet meer en dit kan je ook zeggen over de regering. Zelfs wel stufi ontvangen en daarna zorgen dat de andere het niet krijgenquote:Op donderdag 20 januari 2011 13:54 schreef kutkabouter het volgende:
[..]
als je er zo over denkt, ben je gewoon een trieste, egoïstische, asociale malloot.
Ah. De moderne arbeider spreekt. Succes daarmee.quote:Op donderdag 20 januari 2011 13:53 schreef MangoRedChilli het volgende:
Mijn familie woont in het buitenland. En mijn kinderen gaan niet bij een of andere suffe vereniging. Als die vertraging oplopen gaan ze maar HBO/MBO doen.
Je bedoelt Poolquote:Op donderdag 20 januari 2011 13:56 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ah. De moderne arbeider spreekt. Succes daarmee.
dit is inderdaad het domste wat ze ooit hadden kunnen bedenken, de uni's beboeten op het presteren van hun studenten, waar de uni's 0.0 invloed op hebbenquote:Op donderdag 20 januari 2011 13:58 schreef kingmob het volgende:
De kers op de taart is nog wel om de uni's te beboeten. Dat zal pas goed onderwijs opleveren![]()
Ik ben depressief geweest en ik weet uit evraring dat therapie lang duurt. Als je in de war of onder behandeling bent, dan neem je een semester vrij. Zelfde is als je zo ziek bent dat je steeds vrij moet nemen.quote:Op donderdag 20 januari 2011 13:55 schreef Rubber_Johnny het volgende:
[..]
Ziek, in de war, onder behandeling, te moe om te studeren. Het hoeft niet minstens IC te zijn![]()
Heb je iets tegen gehandicapten ofzo? Dit is een prima administratieve oplossing die niemand wat extra's kost.
Precies. De enige invloed die ze kunnen hebben is gewoon de eisen omlaag schroeven. En natuurlijk wil je dat liever niet als instelling, maar als je anders dik in de rode cijfers komt...quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:02 schreef kutkabouter het volgende:
[..]
dit is inderdaad het domste wat ze ooit hadden kunnen bedenken, de uni's beboeten op het presteren van hun studenten, waar de uni's 0.0 invloed op hebben
Nee hoor. Als mijn kinderen 5 jaar over een vak doen is het niveau blijkbaar te hoog.quote:Op donderdag 20 januari 2011 13:56 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ah. De moderne arbeider spreekt. Succes daarmee.
Je bent depressief geweest en je kunt nog steeds geen begrip opbrengen voor je medestudent? Noem jij dat maar lekker eigenwaardequote:Op donderdag 20 januari 2011 14:03 schreef MangoRedChilli het volgende:
[..]
Ik ben depressief geweest en ik weet uit evraring dat therapie lang duurt. Als je in de war of onder behandeling bent, dan neem je een semester vrij. Zelfde is als je zo ziek bent dat je steeds vrij moet nemen.
De unis beboeten vind ik ook niet slim trouwens. Maar dan nog heb ik te veel eigenwaarde om te gaan protesteren.
Maarruh. Dat was exact wat ik voorstelde. Alleen wat flexibeler. Niet alle ziektes duren of een half jaar of om en om een week.quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:03 schreef MangoRedChilli het volgende:
[..]
Ik ben depressief geweest en ik weet uit evraring dat therapie lang duurt. Als je in de war of onder behandeling bent, dan neem je een semester vrij. Zelfde is als je zo ziek bent dat je steeds vrij moet nemen.
Jaha, we weten het, er zijn nog een paar ouderwetsche lanterfanters die af en toe ergens op een universiteit rondlopen. Daar kun je best iets aan willen doen, maar dit is niet de manier. Dit is met een bazooka op een mug schieten om te verbergen dat je gewoon wilt bezuinigen.quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:04 schreef MangoRedChilli het volgende:
[..]
Nee hoor. Als mijn kinderen 5 jaar over een vak doen is het niveau blijkbaar te hoog.
Dit ja. Nou moeten ze inderdaad wel de eisen omlaag gaan gooien, waardoor de lapzwansen het alleen maar makkelijker krijgen, en de hardwerkenden ook, waardoor het indirecte gevolg dus niet is dat mensen meer gaan betalen, maar dat er gewoon minder goede arbeidskrachten worden afgeleverd.quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:03 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
[..]
Precies. De enige invloed die ze kunnen hebben is gewoon de eisen omlaag schroeven. En natuurlijk wil je dat liever niet als instelling, maar als je anders dik in de rode cijfers komt...
Hoe ze dat gaan regelen is aan de gehandicapte zelf. En als je maar op halve kracht studeert is af en toe een week stoppen geen probleem.quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:09 schreef MangoRedChilli het volgende:
Je kan niet zomaar een week stoppen want je moet gewoon je vakken halen. Die vakken duren meestal een semester. Hoe wil je dat anders doen? De leraren nog in de vakantie extra weken lesgeven voor de zieken?
Ik heb wel begrip voor de zieke medestudent maar die moeten dan wel gewoon of de studie een semester stopzetten of gewoon ondanks hun ziekte werken (zoals ik).
Dat moet dus veranderen. Het argument dat een flexibel in-en uitschrijvende student minder kans op vertraging heeft zou daarbij van belang kunnen zijn.quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:11 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Ook een studie een semester stopzetten is niet mogelijk. Als je stopt met een studie en je uitschrijft stop je definitief. Als je weer terug wilt mag je de instelling op je blote knietjes smeken of ze je weer toe willen laten zonder dat je weer bij het begin moet beginnen. En wat denk je dat ze zeggen als ze het risico lopen boetes voor jou te moeten gaan betalen?
Onzin, vriendin is een semester gestopt toen het niet goed met haar ging en is nu weer gewoon begonnen. In die tijd kreg ze geen stufi en nu weer wel.quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:11 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Ook een studie een semester stopzetten is niet mogelijk. Als je stopt met een studie en je uitschrijft stop je definitief. Als je weer terug wilt mag je de instelling op je blote knietjes smeken of ze je weer toe willen laten zonder dat je weer bij het begin moet beginnen. En wat denk je dat ze zeggen als ze het risico lopen boetes voor jou te moeten gaan betalen?
Ja, maar je bent sowieso een semester vertraagd als je je vakken de helft van de tijd niet volgt, want zo haal je het tentamen niet.quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:14 schreef Rubber_Johnny het volgende:
[..]
Dat moet dus veranderen. Het argument dat een flexibel in-en uitschrijvende student minder kans op vertraging heeft zou daarbij van belang kunnen zijn.
Uni's mogen niemand met de juiste vooropleiding weigeren trouwens. Behalve opleidingen met een fixus.
ja inderdaad, je mag dan dus fijn doorbetalen terwijl je niks meer ontvangtquote:Op donderdag 20 januari 2011 14:15 schreef MangoRedChilli het volgende:
Je trouwens uitschrijven voor de studie of een semester je stufi en ov stopzetten is een verschil.
Lees het topic maar eens door.quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:16 schreef kutkabouter het volgende:
[..]
ja inderdaad, je mag dan dus fijn doorbetalen terwijl je niks meer ontvangt
wat voor studie doe je eigenlijk? het lijkt me geen studie waarbij je logisch leert nadenken namelijk
Ja maar als je je elke keer ook voor de helft van de tijd uitschrijft ben je weer niet vertraagd. Je studeerde immers maar de helft van de tijd. Zuivere speeltijd.quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:16 schreef MangoRedChilli het volgende:
[..]
Ja, maar je bent sowieso een semester vertraagd als je je vakken de helft van de tijd niet volgt, want zo haal je het tentamen niet.
DIt is een non-argument van Hogescholen/Universiteiten. Als het werkelijk niets kost moeten ze de staat niet belasten met hun rekeningen. Instellingscollegegeld - wettelijk collegeld = de rekening die de staat ontvangt per jaar per student.quote:Op donderdag 20 januari 2011 13:55 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
En dit doe ik even in hoofdletters, anders schijn je het niet te begrijpen: ZE HEEFT HET ONDERWIJS MET HAAR VERTRAGING GEEN CENT EXTRA GEKOST EN TOCH MOET ZE EEN BOETE BETALEN. DAT SLAAT NERGENS OP.
Nouja dan stop je.quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:16 schreef kutkabouter het volgende:
[..]
ja inderdaad, je mag dan dus fijn doorbetalen terwijl je niks meer ontvangt
wat voor studie doe je eigenlijk? het lijkt me geen studie waarbij je logisch leert nadenken namelijk
ik ga geen 200 posts lezen alleen maar om uit te vinden wat jouw studie is. Ik heb wel iets beters te doen.quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:18 schreef MangoRedChilli het volgende:
[..]
Lees het topic maar eens door.
Pertinente onzin. Instellingen krijgen géén extra geld voor studenten die langer studeren. Ze krijgen geld voor het aantal jaar dat de studie nominaal duurt, plus een bonus als een student daadwerkelijk afstudeert.quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:18 schreef ikke043 het volgende:
[..]
DIt is een non-argument van Hogescholen/Universiteiten. Als het werkelijk niets kost moeten ze de staat niet belasten met hun rekeningen. Instellingscollegegeld - wettelijk collegeld = de rekening die de staat ontvangt per jaar per student.
blijft een feit dat de technische studenten tenminste een echte studie doen. al die jankerds met een alpha studie die nu lopen te huilen omdat ze iets moeten gaan doenquote:Op donderdag 20 januari 2011 15:34 schreef MangoRedChilli het volgende:
Hier heb je ook voorkennis eisen dus je "echte studie"is gelul.
Alsof alle alfastudies zo simpel zijn en alle betastudies zo nuttigquote:Op donderdag 20 januari 2011 15:55 schreef kutkabouter het volgende:
[..]
blijft een feit dat de technische studenten tenminste een echte studie doen. al die jankerds met een alpha studie die nu lopen te huilen omdat ze iets moeten gaan doenik waardeer het wel hoor, dat jullie de technische studenten helpen met protesteren
maar ik vind het nogal hypocriet, aangezien de technische studenten door jullie soort zwaar benadeeld wordt.
Bullshit! Lees de versleuteling die gebruikt wordt eens (deze is van Hogescholen). Dan zul je zien dat een Hogeschool elk jaar geld ontvangt (¤5100 in 2007) en dat daarnaast elk jaar een afschrijving (¤6900 in 2007) wordt gegeven (-¤1800 per jaar dus). En als een student dan een bachelor haalt, krijgen ze (gemiddeld) nog ¤31.100.quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:32 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
[..]
Pertinente onzin. Instellingen krijgen géén extra geld voor studenten die langer studeren. Ze krijgen geld voor het aantal jaar dat de studie nominaal duurt, plus een bonus als een student daadwerkelijk afstudeert.
Onzin, hoe langer een student over zijn/haar diploma doet hoe minder winst een HO-instelling maakt i.v.m. de huidige financiering van het HO.quote:Bovendien was de situatie waar ik het over had een situatie waarin er wel vertraging was opgetreden, maar er geen extra onderwijs genoten is, dus ook geen extra kosten voor de instelling. Sterker nog, omdat ze langer collegegeld betaalt maakt de universiteit winst op haar.
Je weet dat het bekostigingssysteem sinds 1 januari 2011 in zijn geheel veranderd is? Op deze manier wordt de rijksbijdrage inmiddels niet meer verdeeld.quote:Op donderdag 20 januari 2011 16:02 schreef ikke043 het volgende:
[..]
Bullshit! Lees de versleuteling die gebruikt wordt eens (deze is van Hogescholen). Dan zul je zien dat een Hogeschool elk jaar geld ontvangt (¤5100 in 2007) en dat daarnaast elk jaar een afschrijving (¤6900 in 2007) wordt gegeven (-¤1800 per jaar dus). En als een student dan een bachelor haalt, krijgen ze (gemiddeld) nog ¤31.100.
Ja, maar dit argument hoor ik al bijna een jaar lang. En een jaar geleden wisten de Hogescholen/Universiteiten nog niet wat de verandering zouden zijn.quote:Op donderdag 20 januari 2011 16:07 schreef Ryon het volgende:
[..]
Je weet dat het bekostigingssysteem sinds 1 januari 2011 in zijn geheel veranderd is? Op deze manier wordt de rijksbijdrage inmiddels niet meer verdeeld.
Dat weten ze nu wel, en wat Gebraden_wombat zegt klopt sinds 1 januari. De overheid betaalt alleen voor de jaren die een student nominaal studeert en de bonus voor het afstuderen is ook flink omlaag gegaan. Dit is een bizarre ontwikkeling met het oog op de langstudeerders. Deze kosten namelijk de overheid niet extra, terwijl de boete wel direct naar het ministerie toegaat.quote:Op donderdag 20 januari 2011 16:12 schreef ikke043 het volgende:
[..]
Ja, maar dit argument hoor ik al bijna een jaar lang. En een jaar geleden wisten de Hogescholen/Universiteiten nog niet wat de verandering zouden zijn.
Tuurlijk wel, de Hogeschool/Universiteit moet de langstudeerders betalen en voor financiering zijn ze afhankelijk van de overheid. Dus de kosten komen misschien niet direct bij de staat, maar achteraf wel (door een hoger gemiddelde voorschot). Door de boete in te voeren zullen studenten een groter deel van de inkomsten voor de Hogeschool/Universiteit verzorgen en kan de staat dus minder betalen.quote:Op donderdag 20 januari 2011 16:15 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat weten ze nu wel, en wat Gebraden_wombat zegt klopt sinds 1 januari. De overheid betaalt alleen voor de jaren die een student nominaal studeert en de bonus voor het afstuderen is ook flink omlaag gegaan. Dit is een bizarre ontwikkeling met het oog op de langstudeerders. Deze kosten namelijk de overheid niet extra, terwijl de boete wel direct naar het ministerie toegaat.
trololoquote:Op donderdag 20 januari 2011 16:01 schreef Ryon het volgende:
Ah. Ik voel een bétastudenten zijn allemaal kneuzen die te dom zijn om een studie - zonder er iets naast te doen - niet nominaal te kunnen halen discussie aankomen. Prima, ook dat kan niet vaak genoeg benadrukt worden.
ik heb het toch ook over de jankerds die niks doen, niet per definitie over elke student met een alphastudiequote:Op donderdag 20 januari 2011 16:01 schreef finsdefis het volgende:
[..]
Alsof alle alfastudies zo simpel zijn en alle betastudies zo nuttig
Nee een onderzoek naar het voortplantingsgedrag van een of andere exotische kikker of naar hoe een molecuul reageert onder een bepaalde zuurtegraad is meteen nuttig voor de maatschappij..
Uit jouw reactie blijkt maar weer dat er helaas ook betastudenten zijn die niet verder kijken dan hun eigen polymeer waar ze zich op aftrekken.
Het feit dat je ergens meer voor doet, en iets dus wellicht moeilijker is, wil nog niet zeggen dat het nuttiger is.
Leg mij eens uit waarom een langstudeerder zo veel extra geld kost ten opzichte van een nominaal lopende student?quote:Op donderdag 20 januari 2011 16:23 schreef ikke043 het volgende:
[..]
Tuurlijk wel, de Hogeschool/Universiteit moet de langstudeerders betalen en voor financiering zijn ze afhankelijk van de overheid. Dus de kosten komen misschien niet direct bij de staat, maar achteraf wel (door een hoger gemiddelde voorschot). Door de boete in te voeren zullen studenten een groter deel van de inkomsten voor de Hogeschool/Universiteit verzorgen en kan de staat dus minder betalen.
Daar dacht ik ook aan. De discussie die je dan krijgt is in hoeverre langstudeerders (veelal studenten die weinig studeren of in de afrondende fase zitten) extra kosten maken die hun jaarlijkse bijdrage van 1700 euro overschrijden. De 180 punten kennisoverdracht waar ze nog geen aanspraak op hebben gemaakt is dan al reeds betaald. Studenten die relatief weinig aanspraak maken op het onderwijs, zijn voor de universiteit goedkope studenten.quote:Op donderdag 20 januari 2011 16:23 schreef ikke043 het volgende:
[..]
Tuurlijk wel, de Hogeschool/Universiteit moet de langstudeerders betalen en voor financiering zijn ze afhankelijk van de overheid. Dus de kosten komen misschien niet direct bij de staat, maar achteraf wel (door een hoger gemiddelde voorschot). Door de boete in te voeren zullen studenten een groter deel van de inkomsten voor de Hogeschool/Universiteit verzorgen en kan de staat dus minder betalen.
Betastudies zijn zeer zeker nuttiger.quote:Op donderdag 20 januari 2011 16:01 schreef finsdefis het volgende:
[..]
Alsof alle alfastudies zo simpel zijn en alle betastudies zo nuttig
Nee een onderzoek naar het voortplantingsgedrag van een of andere exotische kikker of naar hoe een molecuul reageert onder een bepaalde zuurtegraad is meteen nuttig voor de maatschappij..
Uit jouw reactie blijkt maar weer dat er helaas ook betastudenten zijn die niet verder kijken dan hun eigen polymeer waar ze zich op aftrekken.
Het feit dat je ergens meer voor doet, en iets dus wellicht moeilijker is, wil nog niet zeggen dat het nuttiger is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |