abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 19 januari 2011 @ 19:48:06 #1
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_91576655
Wat is Tinnitus?

Tinnitus, oorsuizen of fantoomgeluid is het horen van sis-, fluit-, brom- of pieptonen in één of beide oren. De waarneming wordt door de lijder gedaan maar niet door anderen (95%). Het waargenomen geluid kan zo luid zijn dat het horen wordt belemmerd. De naam komt van het Latijnse Tinnitus Aurium, wat 'gerinkel in de oren' betekent. Een in de uitgaanswereld gebruikte term is piepstress. De oorzaak van tinnitus is in de meeste gevallen onbekend. Wel komt het vaak voor bij mensen met (lichte) gehoorschade; maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.


Is Tinnitus te genezen?
Dat hangt van de oorzaak af. Wanneer het suizen bijvoorbeeld wordt veroorzaakt door een een prop oorsmeer, kan het verwijderen van dit oorsmeer helpen. Ook is objectieve tinnitus (geluid dat door de KNO arts ook waar te nemen is) in veel gevallen goed te behandelen. Vaak is dit echter niet het geval, en kunnen de KNO artsen weinig voor je doen. Desondanks is het toch verstandig om langs de KNO arts te gaan, omdat deze je gehoor kan meten en je kan adviseren over de omgang met je tinnitus.

Bij veel mensen gaat de Tinnitus vanzelf weg of vermindert deze na van loop van tijd; meestal is hiervoor van belang dat de patient de tinnitus accepteerd leert om zijn gedrag niet meer te laten beinvloeden door het geluid. Hierdoor gaan je hersenen het geluid beschouwen als onbelangrijk waardoor het uiteindelijk wordt "uitgefilterd".

Je kunt dit vergelijken met iemand die vanuit een dorp in de stad gaat wonen. In het hoort hij/zij de nieuwe omgevingsgeluiden die bij de stad horen constant. Na een half jaar zal hij of zij deze geluiden nog maar zelden horen, tenzij er bewust wordt geluisterd. Dit is met tinnitus net zo.

Help! Ik kan niet met mijn tinnitus omgaan!
Voor veel mensen valt tinnitus in de begintijd erg zwaar. Vaak hoor je dat er een gevoel is van verlies en hopeloosheid. Bij ongeveer 75% van de mensen die tinnitus hebben, neemt het na verloop van tijd af tot een niveau dat het als acceptabel wordt beschouwd en geven zij aan niet meer ernstig gehinderd te worden door tinnitus.

Mocht je het gevoel hebben dat jij bij de overige 25% hoort, zijn er enkele stappen die je kunt ondernemen:


TRT Therapie. Dit is een therapie die als doel de patient te leren omgaan met de tinnitus, en daarmee het volume te laten afnemen. Deze therapie wordt in verschillende audiologische centra in nederland gegeven. De kwaliteit verschilt hier en daar. Wat mij is opgevallen is dat er veel mensen een zeer goede ervaring hebben met de TRT therapie in Gent

• Met name in de beginperiode hebben veel mensen baat bij het regelmatig luisteren van (rustgevende) muziek om afleiding van de tinnitus te krijgen (en dus de hersenen het signaal te geven dat het niet de moeite waard is om naar te luisteren). Ook zou je kunnen luisteren naar zgn "white noise"

• Je kunt een afspraak maken bij Dr de Ridder. Hij is over de hele wereld bekend om zijn tinnitus-onderzoek en behandelingen. Je wordt daar helemaal binnenstebuiten gekeerd (MRI, EEG, TENS, TDCS) om de oorzaak van je tinnitus te kunnen achterhalen en verschillende therapieën worden toegepast. Een nadeel; er is momenteel een wachtlijst van ongeveer een jaar.

• Antidepressiva en/of benzodiazepinen bieden sommige mensen verlichting. Met name mensen waarbij de tinnitus een gevolg is van stress. Het vervelende is dat SSRI`s tinnitus ook kunnen verergeren (meestal tijdelijk).

• Een erg veelbelovend middel tegen tinnitus is de Neurostimulator uit duitsland. Momenteel is deze nog vrij expirimenteel, maar er nu al een hoop mensen die na jaren helemaal van hun tinnitus af zijn na het gebruik van dit apparaat. Het is momenteel alleen nog in duitsland te krijgen, kost ongeveer 2500 euro en wordt, zover ik weet, nog niet vergoed door de nederlandse verzekeringen.

• Wat je ook doet; probeer intussen zoveel mogelijk door te gaan met waar je mee bezig was en laat de tinnitus niet je leven beinvloeden. Zo kom je in de vicieuze cirkel van stress -> verhoging van je tinnitus -> nog meer stress enzovoort. Zolang je de tinnitus als bedreiging blijft zien, zul je het constant blijven horen. Blijf zoveel mogelijk weg bij tinnitus fora; hier krijg je een zeer vertekend beeld van tinnitus omdat daar bijna enkel mensen zitten die net tinnitus hebben, en in paniek zijn. Mensen die na een tijdje over hun tinnitus heen zijn, posten over het algemeen niet op deze fora.

• Geef geen bakken met geld uit aan middeltjes die (op internet) worden geadverteerd alsof ze tinnitus kunnen genezen. Natuurlijke kruiden of voedingssupplementen die je van je tinnitus afhelpen bestaan echt niet.



Overige Tinnitus links:
Curetinnitus.org (Voor de volledige site heb je een abbonement nodig maar op het gratis gedeelte staat ook een hoop nuttige info)
Tinnitus FAQ door Kevin Hogan
Koen in je zal het maar hebben.
Alpine gehoorbescherming.

Link naar vorige deel

[ Bericht 0% gewijzigd door DaneV op 20-01-2011 12:12:16 ]
  woensdag 19 januari 2011 @ 19:49:11 #2
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_91576741
Hieronder een schema dat door de website van curetinnitus.org wordt gebruik om het beloop van tinnitus en de omgang hiermee weer te geven. Hoewel dit niet zo bij iedereen zal zijn, hoor ik dat veel mensen (waaronder ik) zich hierin herkennen:


Klikken voor vergroting

[ Bericht 49% gewijzigd door DaneV op 19-01-2011 20:47:04 ]
  woensdag 19 januari 2011 @ 20:38:54 #3
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_91580205
Moderators durven wel, posts verwijderen van zielige chronische patiënten.

Vandaag trouwens fucking veel last opeens, misschien iets te veel gefeest dit weekend, en misschien ook wel niet. Maar ja, ik probeer mezelf er maar aan te herinneren dat het wel vaker heviger is en dan 99% kans weer teruggaat naar normaal :)
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_91623611
Een klasgenoot heeft vandaag in mijn oor gescheeuwd.
''HEB JE NOG STEEDS LAST VAN JE OREN?!!''

Toen ik thuis kwam schok ik me dood, het leek wel of het gesuis harder is geworden...
Maar dan kan ook zijn dat ik dat gewoon denk....
Ik weet niet precies wanneer je er meer gehoorschade bij krijgt.

Kan dat ook al door gescheeuw komen? :{

Ik moet op dit moment naar de sportschool, maar ik ben even helemaal depri..
Niet alleen door die tonen maar ook door prive dingen..

Ik durf niet naar de sportschool eerlijk gezegd, ik heb dan wel oordoppen maar niet hele duren.
En misschien komen de ''slechte'' tonen nog steeds binnen.
maarja, ik moet niet helemaal als een kluizenaar gaan leven.

Is het bij jullie ook wel is dat geluiden veranderen??
Ik hoorde eerst altijd een soort bos met populieren die heen en weer waaide.
Maar nu hoor ik een hele hoge toon, als een soort oude tv.. En die hoor ik ook boven de radio en alles uit.
Hebben meer mensen dat het veranderd?

Ook hebben familieleden er niet echt begrip voor, ''stel je niet aan gaat wel weer over joh''.
Ze snappen echt niet dat je er helemaal wanhopig van kan voelen, en dat het voor de grap in mijn oor scheeuwen echt gevolgen voor mij kan hebben tot mijn dood. |:(
''Laat die klasgenoten lekker, hun hebben jou probleem niet''.

Ik ga zo maar even een stuk fietsen door het bos, en naar de sportschool...
Oordoppen in m'n oren, en gaan.

Sorry, ik moest gewoon even mijn verhaal kwijt.

Fijne avond!
  vrijdag 21 januari 2011 @ 09:25:22 #5
327417 Zwollesjappie
Democratisch Iran
pi_91648089
Sportschool ging prima met de oordoppen, toen ik aan kwam hoorde ik het gedreun van de boxen al.. Maar de oordoppen hielpen goed!. :)

Ik heb het idee dat de suis de afgelopen dagen veel harder is, ik hoor zelfa als ik de radio hard aan zet de suis er doorheen.
Ik probeer er niet op te letten, maar dat gaat een beetje van zelf.

Ik maak deze week nog een afspraak bij de KNO arts, kan denk ik nooit kwaad.
Het enigste waar ik nu zo erg mee zit is dat ik het gevoel heb dat die suis veel harder is. ;(
Hopelijk is dit niet het begin, van het einde.. Ik ben nog maar 18 :{
Zo maar ff douchen, en dan aan het werk.
Ik probeer harde geluiden te vermijden maar dat kan nooit altijd, hoe doen jullie dat?
Word het bij elk hard geluid bij jullie harder?

Bedankt! :) .
  vrijdag 21 januari 2011 @ 15:42:07 #6
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_91662832
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 09:25 schreef Zwollesjappie het volgende:
Ik ben nog maar 18 :{
En dus heb je meer kans op herstel !
  zaterdag 22 januari 2011 @ 09:10:56 #7
327417 Zwollesjappie
Democratisch Iran
pi_91696812
Goedemorgen allemaal! :)

Gisteren heerlijk gedoucht, en daarna de voice of holland gekeken. :P

De 'hoofdpiep'' was de laatste twee dagen hard, ik hoorde het overal doorheen wat ik ook deed.
Toen ik ben gaan slapen, was het nog hard en ik ben net wakker geworden, en het is weer zachter geworden. :)
Zo maar weer naar het werk, en mijn leraar zegt ook steeds: ''Nu je het er over hebt hoor ik het ook weer''.. Dus dat betekend inderdaad dat zijn hersens het ook weg filteren.

Nou meer eerst een kop koffie. c_/

Fijn weekend iedereen! :)
pi_91739874
ontdekte net pas dit topic maar hier is mijn verhaal : Constante pieptoon in mijn oren,
pi_91793817
Ik durf hier af en toe een keertje meelezen, dus heb ik me even geregistreerd om m'n ervaringen met T te delen. Iig lijkt me dit een nuchter topic, ipv dat andere forum met het ene neerslachtige verhaal na het andere.

Als ik er nu goed over nadenk heb ik m'n hele leven T gehad. Als ik er op focuste hoorde ik altijd iets van ruisen in m'n oren. Iemand had me ooit als kind wijsgemaakt, dat dit geluid het stromen van je bloed door je aders was. Met die gedachte, heb ik het geluid altijd verdrongen naar de achtergrond. Zoiets leek me normaal en het heeft me, bij wijze van spreken, 30 jaar niet gestoord.

Tot een 6-7 maanden geleden toen één van mijn beste vriendinnen oordopjes op maat had laten maken. Haar vader is doof, haar gehoor is haar heilig en soms reageert ze te panisch over sommige dingen daaromtrent. Elke keer we uitgingen - ik dans al 2 jaar salsa met haar - maakte ze me bang over tinnitus, met verschillende horrorverhalen. Terwijl de muziek van onze vaste dansstek rond de 90-95db gemiddeld zit.

Ook rond dezelfde tijd toen het een warme zomer was, had ik op mijn slaapkamer de airco op staan. Wanneer ik op een gegeven moment wakker werd van de koude, halfslapend de airco uitschakelde en het plots stil werd, hoorde ik het stevig suizen. Ook wanneer ik na een stevige rit filerijden thuis kwam van m'n werk, merkte ik soms gesuis in m'n oren.

Iets later Tomorrowland bezocht; mijn eerste festival. Ik had m'n wassen oordopjes bij, maar wanneer ik deze in stak smolten ze gelijk in m'n oren. Ze hadden blijkbaar te lijden onder de warme buitentemperaturen toen. Een erg onprettig gevoel en ik heb ze uitgedaan voor de rest van de dag. Ik weet nog goed dat ik door haar T-horrorverhalen mij de hele dag stiekem zorgen heb gemaakt over m'n oren.

Sindsdien is het suizen op de voorgrond geraakt. Vooral in m'n linkeroor. Ook is het gevoel aanwezig dat er druk op m'n oren zit. Een vol of stijf gevoel in m'n oren. Erg moeilijk uit te leggen ...

Ik heb m'n dokter bezocht, die vertelde me dat ik een paar maanden moest wachten. Het zou wel weggaan. M'n trommelvliezen leken iets gespannen, maar verder was alles normaal. Hij vroeg me ook om te klaren, en ik herinner me nog dat ik precies een snot of slijm door mijn linkeroor blies. Een vies gevoel, maar dat is na een 2 weken verdwenen.

Een paar maanden later, ben ik naar een goed aangeschreven KNO specialiste in Gent geweest. Alles zag er normaal uit. Een klein beetje last van sinusitis, maar heel miniem. De gehoortest was erg goed, dus de kans is heel klein dat m'n probleem van geluidsoverlast komt. Hierna kreeg ik te horen dat ik er mee moet leven. Dat ik het gesuis maar moest proberen te negeren, dat ik vooral niet obsessief mocht worden. Want ook al is het geluid niet hard aanwezig. Je hersenen kunnen het geluid versterken, of zelfs geluid genereren door de gedachten eraan. Zij denkt dat stress een grote rol speelt.

Nu zijn we een half jaar verder en veel is er niet veranderd. Ik heb accupunctuur geprobeerd zonder resultaat. Wel zag hij na een onderzoek dat m'n trommelvlies gespannen stond, dat er vocht achter zou zitten. M'n huisdokter zei ongeveer hetzelfde. In principe zou ik nu weer naar het ziekenhuis moeten voor onderzoek. Ook had m'n dokter voorgesteld om al m'n wijsheidstanden te trekken. Hij kan me geen garanties geven dat het probleem dan opgelost is, maar het is het proberen waard.

Een andere denkpiste is de ziekte van Meniere. M'n grootvader had dit, m'n moeder ook maar zonder gesuis. Ik heb nu Betaserc voorgeschreven gekregen. En het drukgevoel is minder in m'n oren. Het gesuis is hetzelfde. Ik heb onlangs, als test de medicatie stopgezet, maar na anderhalve dag zat ik te slikken en te geeuwen als een aap om het drukgevoel in mijn linkeroor weg te krijgen.

Waar sta ik nu? Geen flauw idee. Ik denk dat ik gehoorsschade mag uitschakelen, en daarmee kan ik m'n schuldgevoel ook een beetje sussen. Maar waarom m'n oren exact suizen? Ik heb geen flauw idee. Ik heb een dipje gehad dat ik niets meer wou doen, ik probeer nu terug m'n leven terug op te nemen zoals vroeger. M'n oordopjes op maat zijn besteld, just in case.

Ik ga nog een afspraak maken in het ziekenhuis, maar ik heb nog geen idee waar. Dr De Ridder heeft blijkbaar een wachttijd van een jaar. Is het dan de moeite nog wel? Ik kan me inbeelden dat als ik m'n T wil vergeten, negeren ... dat zo'n afspraak binnen een jaar weer alles oprakelt. M'n probleem is dat m'n gedachten constant willen focussen op m'n T. Soms heb ik momenten dat ik het niet hoor. Maar na een tijdje komen de gedachten: "Is het er nog? Hoor ik het nog?" en daar is het gesuis dan weer natuurlijk.

Het valt me ook op dat wanneer ik sport. Of gewoon een drukke dag heb gehad, shoppen met vrienden, iets eten, iets drinken ... dat ik een druk in m'n hoofd heb 's avonds. Alsof m'n oren een beetje dichtzitten ook. M'n gesuis is dan luider, maar na een paar keer langdurig klaren voelt alles iets beter en is het gesuis weer minder.

Al bij al ben ik niet depressief en wil ook niet in die vicieuze cirkel terechtkomen. Soms is het wel moeilijk. Ik zie de T als één grote uitdaging om erover heen te geraken. 't is gewoon allemaal één ziek psychologisch spelletje! ;)
There’s the moment you know you want one, there’s the moment you first own one, and for the truly afflicted, there’s the decade or two that passes in between.
  maandag 24 januari 2011 @ 14:55:42 #10
290081 VitaminWater
Geen ondertitel
pi_91799057
Wat bedoel je hier precies mee?

"Hij vroeg me ook om te klaren, en ik herinner me nog dat ik precies een snot of slijm door mijn linkeroor blies."

Je hebt je oren uit laten spuiten en er kwam redelijk wat uit? Ik heb al jaren dat ik dit ook een keer zou willen laten doen, maar ik heb geen idee of het nuttig is. Heb zelf ongeveer een half jaar nu een beetje last van T. Bij mij is het gelukkig geen constant toon, maar meer geruis van een oude beeldbuis tv die je net aanzet. Of dat gesuis als je 's nachts thuiskomt van een discotheek en het is doodstil behalve dat gesuis in je oren.

[ Bericht 0% gewijzigd door VitaminWater op 24-01-2011 15:07:59 ]
Ik heb geen signature.
pi_91804376
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 14:55 schreef VitaminWater het volgende:
Wat bedoel je hier precies mee?

"Hij vroeg me ook om te klaren, en ik herinner me nog dat ik precies een snot of slijm door mijn linkeroor blies."

Je hebt je oren uit laten spuiten en er kwam redelijk wat uit? Ik heb al jaren dat ik dit ook een keer zou willen laten doen, maar ik heb geen idee of het nuttig is. Heb zelf ongeveer een half jaar nu een beetje last van T. Bij mij is het gelukkig geen constant toon, maar meer geruis van een oude beeldbuis tv die je net aanzet. Of dat gesuis als je 's nachts thuiskomt van een discotheek en het is doodstil behalve dat gesuis in je oren.
Nee heb m'n oren niet laten uitspuiten. Zou niet nodig zijn. Je oren klaren doe je door je neus dicht te knijpen en dat al blazend de druk beetje bij beetje op te bouwen. Op een gegeven moment plopt je buis van Eustachius open.

Wanneer ik dit de eerste keer deed, was het precies of ik m'n neus snoot langs m'n oor. :)

Ik heb zelf ook een soort van ruis. Maar een redelijk hoog geruis, geen pieptoon zoals een TV testbeeld. Vergelijkbaar als je idd van een disco komt. Ik heb het 's morgens ook het ergste. Als ik 's morgens vroeg moet opstaan voor m'n werk en weinig slaap heb gehad hoor ik het boven m'n wekkerradio. M'n oren klaren 's morgens is ook niet prettig. Alles lijkt toe te plakken.
There’s the moment you know you want one, there’s the moment you first own one, and for the truly afflicted, there’s the decade or two that passes in between.
pi_91807568
Volgens mij heb ik hier last van. Als ik in bed ligt hoor ik heel licht een piep in mn oren, alsof ik te lang in een disco gestaan heb. Maar ik hoor het alleen 's nachts :? Waarschijnlijk omdat het dan zo stil is ofzo.

Ik luister nooit naar een mp3 speler ofzo, en zo vaak kom ik nou ook weer niet in disco's, dus vind het wel heel raar. Heb er niet echt last van, maar lijkt me toch niet helemaal goed...
  maandag 31 januari 2011 @ 07:33:06 #13
327417 Zwollesjappie
Democratisch Iran
pi_92111942
Ik ben een tijdje weg gebleven van tinnitus fotums, maar ik moet toch echt weer wat schijven.
:{

De laatste 3 dagen is mijn hoofdpiep/suis/etc. harder geworden, die harde piep die ik vroeger alleen hoorde als ik erg moe uit mijn werk kwam hoor ik nu continu.

Snachts was het zo ontzettend hard, dat is zelfs niet meer slaappillen in slaap kon komen.
Toen nog maar 2 slaappillen gepakt, en ik heb misschien in totaal 2 uurtjes geslapen.

Ik heb het nu een maand, maar als het elke maand een beetje harder gaat worden.....
Ik wil niet weten hoe het dan over 3 jaar dan is...
Ik weet dat het verkeerd is om zo te denken, maar ik doe zo mijn best om het niet te laten verergeren.
Oordopjes met sporten, ik ga nooit meer uit ik kijk uit met harde geluiden etc.
En toch word het harder...

Geen idee wat nu, tegen mijn familie durf ik niks meer te zeggen, want die zijn dat ''gezeur'' zat.

En ik ben alles zat, als je niet eens meer kan slapen... .Vaak denk ik nu, ik geniet van dag tot dag want het kan opeens allemaal afgelopen zijn...
Ook heb ik gister gewoon mijn oor laten rusten, gewoon de hele dag rustige muziek enzo op, en nog is het op zo'n hard niveau.. Geen idee hoe ik het nu moet aanpakken.
Ik moest dit van mij afschijven, sorry!

Groeten!!
pi_92119628
Ben je al bij een KNO arts geweest?

Als ik je post lees heb ik het gevoel dat je in een vicieuze stresscirkel bent terechtgekomen. (On)bewust focus je toch veel op je oorsuizen, waardoor je het harder gaat horen. Oordoppen in tijdens het sporten, een rustdag voor je oor. En je slaapt slecht, da's helemaal vragen achter luider gesuis. Die 2 uurtjes dat je slaapt, is ook volgens mij omdat je panikeert.

Ik heb zelf ook slaappillen in het begin genomen, maar ben er nu van afgestapt. Ik heb m'n oorsuizen nu een half jaartje. Ik ben niet meer zo paniekerig als vroeger, en het gesuis is gevoelsmatig wat gekalmeerd. Maar ik ben er ook nog niet. Bij elk stil moment zeggen m'n gedachten: "is het er nog? hoor ik het nog?". En dan is het daar weer. Dat wil ik afleren, maar hoe leer je je gedachten aan iets niet te denken? Waarschijnlijk moet daar veel tijd over heen gaan ...
There’s the moment you know you want one, there’s the moment you first own one, and for the truly afflicted, there’s the decade or two that passes in between.
  maandag 31 januari 2011 @ 15:37:25 #15
327417 Zwollesjappie
Democratisch Iran
pi_92124948
Bedankt voor je reactie!
Dat is misschien ook zo inderdaad!

Om 16:10 moet ik bij de dokter zijn, want via hem kan ik een afspraak maken bij de KNO arts.
De KNO kan als het goed is ook zien, of die haartjes beschadigd zijn enzo.. :)

Ik ben benieuwd, en ik ga proberen mijn aandacht niet meer naar de piep te laten gaan, dat deed ik al een tijdje niet, maar sinds het harder is geworden ben ik terug bij af.

Heel erg bedankt, cheers!!
  maandag 31 januari 2011 @ 23:56:23 #16
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_92154763
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 13:12 schreef Kattekrab het volgende:

Ik heb zelf ook slaappillen in het begin genomen, maar ben er nu van afgestapt. Ik heb m'n oorsuizen nu een half jaartje. Ik ben niet meer zo paniekerig als vroeger, en het gesuis is gevoelsmatig wat gekalmeerd. Maar ik ben er ook nog niet. Bij elk stil moment zeggen m'n gedachten: "is het er nog? hoor ik het nog?". En dan is het daar weer. Dat wil ik afleren, maar hoe leer je je gedachten aan iets niet te denken? Waarschijnlijk moet daar veel tijd over heen gaan ...
Ik heb het al heel lang icm met gehoorverlies/geluidsintolerantie. Ik weet niet beter. Je went er idd ook aan. Het is juist door anderen of dingen die je leest dat je er weer op gewezen wordt.

Alleen nu al 2 weken flink verkouden. Voorhoofdsholte was verstopt en is nu weer beter, maar nu begint rechterkaakholte weer dicht te zitten en worden de tonen dus ook meteen veel luider (varieert van hoge fluittoon naar lage bromtoon). Dit zijn periodes waarop ik er nog wel erge last van ondervind. De druk die ik in mijn kaakholte voel, drukt ook tegen mijn trommelvlies en dat voelt extra naar.
pi_92156799
Ik ben 36 uur geleden bij awakenings geweest en ik had gister avond en nu een soort ruis in me linker oor. Ik had er vandaag de hele tijd geen last van maar toen ik eraan dacht of ik het hoorde hoorde ik het weer en nu wat harder dan gister. Ik plop ook best vaak me oren door in me neus te knijpen en dan uit te blazen omdat ik het gevoel heb dat me oren dicht zitten of dat er een soort druk op me oren zit.
Kan iemand me helpen?
  dinsdag 1 februari 2011 @ 00:48:58 #18
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_92157204
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 00:37 schreef Perquisite het volgende:
Ik ben 36 uur geleden bij awakenings geweest en ik had gister avond en nu een soort ruis in me linker oor. Ik had er vandaag de hele tijd geen last van maar toen ik eraan dacht of ik het hoorde hoorde ik het weer en nu wat harder dan gister. Ik plop ook best vaak me oren door in me neus te knijpen en dan uit te blazen omdat ik het gevoel heb dat me oren dicht zitten of dat er een soort druk op me oren zit.
Kan iemand me helpen?
Naar een dokter voor advies lijkt me. Dat ploppen vind ik niet echt een jofel idee. Je bouwt steeds druk achter je trommelvlies op wat je vervolgens met enorme kracht weg probeert te krijgen. Doe dan liever neusspray (niet te lang) of spoelen met lauw, zout water.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 18:52:22 #19
327417 Zwollesjappie
Democratisch Iran
pi_92185662
Ik ben de laatste tijd duizelig, als ik uit de auto stap, of als ik opsta enzo..

Komt dit ook door tinnitus?
  dinsdag 1 februari 2011 @ 19:03:49 #20
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_92186233
Hele poos niet geweest hier :P Zag het topic toevallig weer eens.

De tering zeg. Sinds afgelopen Woensdag enorm ziek en verkouden.... en mijn oren piepen als een idioot. Echt pijnlijk piepen ook. En iedereen moet zachtjes doen want de hyperacusis is ook als een idioot aanwezig :')
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 1 februari 2011 @ 19:06:29 #21
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_92186363
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 15:42 schreef DaneV het volgende:

[..]

En dus heb je meer kans op herstel !
Tinnitus is niet geneesbaar
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 1 februari 2011 @ 19:10:42 #22
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_92186589
Ik heb dit topic eens even gelezen he... en dan zie ik dat er best wel wat mensen zijn (sowieso 2) die zonder oorbescherming gaan stappen / naar een festival gaan.

Jullie willen graag tinnitus hea?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 1 februari 2011 @ 19:19:27 #23
327417 Zwollesjappie
Democratisch Iran
pi_92187061
Ik heb nu weer een soort angstaanval.. Zweten, hele snelle hardslag..
Omdat ik sinds kort ook duizelig ben, en ik las op internet dat het bij tinnitus hoort..
Ben benieuwd hoe dit alles zich ontwikkeld. :X
  dinsdag 1 februari 2011 @ 19:21:00 #24
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_92187129
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 19:19 schreef Zwollesjappie het volgende:
Ik heb nu weer een soort angstaanval.. Zweten, hele snelle hardslag..
Omdat ik sinds kort ook duizelig ben, en ik las op internet dat het bij tinnitus hoort..
Ben benieuwd hoe dit alles zich ontwikkeld. :X
Je moet wat minder op internet lezen.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 1 februari 2011 @ 22:41:27 #25
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_92200011
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 19:06 schreef Qwea het volgende:

[..]

Tinnitus is niet geneesbaar
Onzin. Er zijn genoeg mensen die na een tijdje minder/geen tinnitus meer hebben hoor... Vooral als je het pas een paar weken hebt is die kans vrij groot.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')