quote:
Op woensdag 12 januari 2011 10:11 schreef tomtomaat het volgende:[..]
voor mij niet, maar ik kijk haast nooit naar kookprogramma's.
Voor anderen misschien wel, maar die zijn hier waarschijnlijk nog niet...
Ik heb al gepost dat ie al beroemd was voor de TV-kook-programma's. Daar heeft het dan ook niks mee te maken.
XXXXXXX (Collonges-au-Mont-d'Or, 11 februari 1926) is een gedecoreerd Frans chef-kok, uitbater van zijn eigen restaurant L'Auberge Du Pont de Collonges, belanghebber in tal van andere eetgelegenheden in Collonges-au-Mont-d'Or en Lyon, auteur van tal van kookboeken en een vooraanstaand, zo niet de belangrijkste, vertegenwoordiger van de Nouvelle Cuisine. XXXXXXX wordt algemeen beschouwd als één van de grootste gastronomen van de 20e eeuw. XXXXXXX verdiende in zijn meer dan veertigjarige carrière maar liefst drie Michelinsterren voor zijn restaurant. XXXXXXX ontwikkelde de kookstijl van topkok Auguste Escoffier verder.
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !