abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_90338324
Game on.
Deel 1, wat eten we met de kerst?
I´m back.
pi_90338495
gourmetten _O_

2e post :D :P ;) :) *O* :Y :Y) 8-) :7 :9

edit: dat zijn veel smilies he :D
Een patriciër is bovengemiddeld begaafd in manuele handelingen.
Natuurlijk maken wij onze handen hier niet aan vuil maar bezitten wij wel een kritisch oog opdat we het grauw dat nederige klussen uitvoert kunnen coördineren.
pi_90338531
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 13:08 schreef loecje het volgende:
maar watvoor chocolade saus gebruik je dan dat het zo hard stolt? zelf gemaakt of kant en klaar?

ik doe: pure chocola au bain-marie smelten met wat melk/slagroom erdoor.
Ik heb eigenlijk van alles geprobeerd.
Idd zelf gesmolten, met toevoeging achtereenvolgens 1) melk/room 2) zonnebloemolie.
Ik heb een keer zo'n zakje van de appie gehad.
En een keer een flesje van de aldi.
Maar eigenlijk is nooit iets goed bevallen of resulteerde in wat ik wenste.

Toch vind ik het een heerlijk puur en simpel toetje, dat altijd goed scoort als je het maar goed kunt maken.
I´m back.
pi_90339407
Dit is btw mijn globale menuutje (2de kerst, 1ste kerst doet mijn vrouw)
Garnalen cocktailtje
soepie
kalkoenfilé-witlof sla-aardappelpureetje
dame blanche
koffie/cake/chocolade (???)
I´m back.
pi_90342966
Kerstavond gaan we borrelen bij een tante van mijn man. Haar kennende zullen er wel allerei lekkere hapjes voorbij komen...

1e kerstdag zijn we thuis en krijgen we ouders en schoonpapa te eten. Helaas ben ik dit jaar niet in staat om te koken dus we gaan gourmetten.

2e kerstdag gaan we brunchen bij mijn ouders en 's middags gaan we bbq-en. Mijn vader ziet het helemaal voor zich: allemaal bij de vuurkorf met gluwein en hij lekkere gerechten maken op zijn buitenkeuken.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_90343001
dode konijn met saus
kippe pasteitjes met champignonnentjes jum jum
aardappeltjes met sperzieboontjes
kroketjes

:P zoiets. zal nog wel meer zijn maar weet ik nu effe niet

wordt altijd blij van kerst

m'n spacelab in m'n ma haar buik, is altijd gezellig
pi_90344467
Ik vraag het gewoon nog eens:
- Iemand een leuk idee voor een klein middag-hapje (amuse-grootte), dat vlees of gevogelte bevat en tof is en culinair verantwoord?

(Ik maak al klassieke soesjes met roompaté :) Ik zoek nog een ander hapje.)
Let me see you stripped down to the bone
pi_90344979
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 15:23 schreef minilot het volgende:
Ik vraag het gewoon nog eens:
- Iemand een leuk idee voor een klein middag-hapje (amuse-grootte), dat vlees of gevogelte bevat en tof is en culinair verantwoord?

(Ik maak al klassieke soesjes met roompaté :) Ik zoek nog een ander hapje.)
http://www.tastyweb.nl/recepten/gevogelte/gerechten kijk hier eens op schoonheid
m'n spacelab in m'n ma haar buik, is altijd gezellig
pi_90345936
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 15:34 schreef misterembryo het volgende:

[..]

http://www.tastyweb.nl/recepten/gevogelte/gerechten kijk hier eens op schoonheid
:D !
Maar eh, receptenwebsites opsnorren kunnen we allemaal. ~O>
Ik wil persoonlijke tips!
Let me see you stripped down to the bone
pi_90346351
Mijn menuutje voor 2:

Amuse/Voorgerecht 1: Salade van camembert, prosciuto, vijgen en veldsla
Voorgerecht 2: Mini-quiche van paddestoelen en geitenkaas
Hoofdgerecht: Verse pasta met zelfgemaakte pesto en gevulde portobello
Toetje: Roze prosecco met frambozensorbet en verse frambozen (Eigenlijk spoom dus maar dan als toetje)
pi_90380520
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 15:23 schreef minilot het volgende:
Ik vraag het gewoon nog eens:
- Iemand een leuk idee voor een klein middag-hapje (amuse-grootte), dat vlees of gevogelte bevat en tof is en culinair verantwoord?

(Ik maak al klassieke soesjes met roompaté :) Ik zoek nog een ander hapje.)
eitje koken, topje er heel mooi afsnijden (kutwerkje :X), hélemaal uitlepelen en dan het eigeel en een beetje eiwit gebruiken als basis voor de vulling. Vulling kan vanalles zijn: pancettablokjes met parmezan en knoflook bijvoorbeeld O+ Of iets met gerookte kipfilet?
Ja doei.
pi_90380523
Oh, en vandaag ga ik voorbereiden O+ als 't lukt.. ben zo ziek als 'n hond :')! kan niet slapen omdat ik de longen uit m'n lijf hoest :')! ;(
Ja doei.
pi_90380526
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 06:33 schreef motorbloempje het volgende:
Oh, en vandaag ga ik voorbereiden O+ als 't lukt.. ben zo ziek als 'n hond :')! kan niet slapen omdat ik de longen uit m'n lijf hoest :')! ;(
Succes Moblo! Ik ben helaas ook al wakker omdat kind besloot om tot vier keer toe over te geven vannacht. Van die vier keer haalde ze twee keer het toilet, die andere twee keren ben ik nu op aan het ruimen. Altijd gezellig.
Ben bang dat onze kerst ook heel rustig gaat worden....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_90380528
awhgoss... jij ook sterkte! :*
Ja doei.
pi_90380690
Nog een wijziging in het menu voor vandaag:

Voorgerecht: diverse hapjes (olijven, dipjes, lekker brood)
Hoofdgerecht: 1 kreeft per persoon met home-made mayo, vlaamse frites en salade
Nagerecht: frambozensoufllé

:9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  vrijdag 24 december 2010 @ 08:40:18 #16
21210 Paladin82
In Black and White
pi_90381279
Ik zit hier nog steeds in dubio hoofd gerecht is nu wel bekend, dat word slow roast rosbief
nagerecht een witte choco bombe maar voorgerecht ben ik nog niet uit.

Weet iemand trouwens hoe lang een rosbief van 1,2 kilo ongeveer in de oven moet bij een temperatuur van 80 graden? De kern zal ik zo rond 55 gaan zetten, maar ik heb een idee nodig hoe lang het ongeveer duurt voor de overige planning.
yesterday is History , Today is a Gift , Tomorrow a mystery
pi_90381506
quote:
Op donderdag 23 december 2010 15:53 schreef minilot het volgende:


:D !
Maar eh, receptenwebsites opsnorren kunnen we allemaal. ~O>
Ik wil persoonlijke tips!
Mijn wortelamuse *O* Zie fokkookboek bij amuses O+
pi_90382179
Vandaag is de dag van soep koken, brooddeeg kneden, balsamicoazijn en vijgen inkoken én de waterkerspoffertjes alvast maken..

quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 06:32 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

eitje koken, topje er heel mooi afsnijden (kutwerkje :X), hélemaal uitlepelen en dan het eigeel en een beetje eiwit gebruiken als basis voor de vulling. Vulling kan vanalles zijn: pancettablokjes met parmezan en knoflook bijvoorbeeld O+ Of iets met gerookte kipfilet?
Hoe lekker ook, ik kan het echt niet over mijn hart verkrijgen om aan te komen waaien met gevulde eieren! Er is niks mis mee (ik heb nog niet ontbeten en zou er nu wel twintig opkunnen), maar ik heb er toch niet écht een culinaire associatie bij.. :s) Ik zie ze in mijn hoofd vooral in oranje-met-bruine 'kook'boekjes uit de jaren zeventig staan, tussen de canapéetjes en de dadels met Mon Chou.. :)

Toch bedankt voor tip en: beterschap!

quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 09:00 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Mijn wortelamuse *O* Zie fokkookboek bij amuses O+
Ik heb een uur later al een soep met wortel erin! Bovendien: ik zoek iets enigzins robuusts met vlees en/of gevogelte. :Y

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 24-12-2010 10:04:05 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_90382273
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 08:40 schreef Paladin82 het volgende:
Ik zit hier nog steeds in dubio hoofd gerecht is nu wel bekend, dat word slow roast rosbief
nagerecht een witte choco bombe maar voorgerecht ben ik nog niet uit.

Waar ben je ongeveer naar op zoek? Wat zijn de eisen?
Let me see you stripped down to the bone
pi_90382943
1e kerstdag Bouillon fondue en het nagerecht mijn zelfgemaakte hemelse modder.
2e kerstdag Gourmetten
pi_90383023
Mijn ossenstaartsoep is bijna klaar. Staat nu af te koelen en dan nog madera er in.
Vandaag ook vast voorgerechten en nagerecht maken.

Ben er nog steeds niet helemaal uit hoe ik de chocola ga gebruiken in het nagerecht bij m'n gevulde sinaasappel.

Wel weet ik inmiddels dat we op 2e kerstdag gaan kaasfondueen. :D
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 24 december 2010 @ 10:29:50 #22
21210 Paladin82
In Black and White
pi_90383389
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 09:45 schreef minilot het volgende:

[..]

Waar ben je ongeveer naar op zoek? Wat zijn de eisen?
Hehe eigenlijk dat het lekker moet zijn :)
heb nu het idee om risotto in rauwe ham rolletjes te maken klonk erg lekker.
yesterday is History , Today is a Gift , Tomorrow a mystery
pi_90384011
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 07:23 schreef Aphrodyte het volgende:
Nog een wijziging in het menu voor vandaag:

Voorgerecht: diverse hapjes (olijven, dipjes, lekker brood)
Hoofdgerecht: 1 kreeft per persoon met home-made mayo, vlaamse frites en salade
Nagerecht: frambozensoufllé

:9
Dat wordt toch maar gratin dauphinois :9 Iets meer werk maar ook toch wel nog veel lekkerder :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_90384854
Vissoep, ga zo beginnen met de bouillon maken.
Hoofdgerecht doet de familie, ik maak tarte tartin als nagerecht met ijs (helaas niet zelfgemaakt, geen ijsmaker van Sint gekregen ;) )
  vrijdag 24 december 2010 @ 13:14:33 #25
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_90389005
Hel in de supermarkt overleefd! *O*

Het gaat worden:

Stokbroodjes met blauwekaasroom en walnoot, pittige zalmspiesjes met kerstomaatjes en Spaanse pepers, prikkers met olijven gevuld met zalm en ansjovis, stokbroodjes met avocado, chreamcheese, bieslook, zalm en kappers, gevulde eitjes met tonijn, stokbroodjes met roerei, groene asperges en parmezaan, broccoli-roomsoepje, tortilla's, rozemarijn-knoflookaardappeltjes, gegrilde reuzengarnalen omwikkeld met Serranoham, knoflookkippenvleugels, pittige gehaktballetjes in tomatensaus, champignons gevuld met zalm en geitenkaas, pittige broccoli met geroosterde sesamzaadjes, fijne witlof met een blauwe kaassaus, gemarineerde spiesjes van varkenshaas. :X Oeps, het is VEEL! :D
Daarbij een paar heerlijke rode en witte wijntjes. O+ Dessert doen we niet aan. Maar volgens mij hebben we hier ook wel genoeg aan. :')

Straks alvast wat marinades gaan maken en de keuken kookklaar maken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')