in je kelken hoeft geen water, maar het kan geen kwaad, zolang het maar geen kraanwater isquote:Op zondag 1 mei 2011 17:02 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Heb gisteren nog wat plantjes meegenomen bij intratuin.. Eentje met van die happers, 1 met haartjes en een laatste met kelkjes (met dakje erboven).
Moet je nou eigenlijk ook zorgen dat er water in de kelken staat? Ik twijfel weleens, maar gooi ze toch vol en daar doen ze het goed bij. En wie kan me vertellen hoe zo'n plantje met haartjes op de stengels een beestje vangt?
Geen idee, staat dat op de zak?quote:Op zondag 1 mei 2011 20:30 schreef Levolution het volgende:
Ziet er goed uit, maar is je grind kalkvrij?
Als je je grind in wat natuurazijn gooit (voor een paar cent te koop bij de supermarkt) zal het bruisen indien het kalk bevat.quote:Op maandag 2 mei 2011 08:43 schreef pgrferrari het volgende:
[..]
Geen idee, staat dat op de zak?
En eerlijk gezegd weet ik ook niet 100% of de turf mestvrij is, mijn vader gebruikt de turf ook voor varens. En mestvrij heb ik niet kunnen vinden op de zak.
Ja, dat weet ik.quote:Op maandag 2 mei 2011 18:14 schreef BrammetjeBraam het volgende:
die happertjes sterven af en toe af, niks aan de hand, hij maakt ook weer nieuwe aan.
vorige herfst ofzo aangekocht, toen werd mij verteld hem in de koelkast te leggen.quote:Op maandag 2 mei 2011 20:11 schreef DeZwabber het volgende:
hoe lang ligt hij al in de koelkast?
je kan het altijd proberen natuurlijk, zo ontzettend lang is het nu ook weer niet geleden
Hee dat is DE tip(steentjes op de bodem) om te zorgen dat mijn kat niet al het water opdrinkt voordat de plantjes eraan toe komen.quote:Op dinsdag 3 mei 2011 20:05 schreef SimtekF1 het volgende:
Ik volg dit topic al een tijdje en nu heb ik eindelijk tijd om foto's te posten.
Toen ik ze net had (maandje geleden):
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Z'n eerste vliegje
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er nog uit als post 98 alleen sommige ook wat bruinig.quote:Op zondag 10 juli 2011 17:37 schreef Guppyfriend het volgende:
Maakt ie ook geen nieuwe happertjes aan dan? Ik heb bij die op de eerste foto alle happertjes die bruin begonnen te worden eruit geknipt. Geen idee waarom, maar sindsdien groeit ie heel hard en omhoog
Volgens mij geldt ook voor deze: geen kraanwater, maar liefst regenwater of gedemineraliseerd water (voor strijkijzers en zo)quote:Op maandag 11 juli 2011 19:29 schreef kahaarin het volgende:
Goedenavond, klein vraagje.
Ik heb zo'n plant gekregen:
[ afbeelding ]
Helaas weet ik helemaal niets van dit soort planten en ben benieuwd of er hier iemand is die tips heeft voor de verzorging van deze plant, de enige informatie op het kaartje was veel water en een zonnige plek. Heeft er hier iemand aanvullende ideeen over?
Bij voorbaat dank.
Dat had ik zowaar gedaan, dacht dat het misschien nuttiger en in elk geval leuker was om wetenswaardigheden van mensen die zelf zo'n ding in leven weten te houden te vragen.quote:
Okay, klinkt logisch, regenwater is te doen denk ik, dan bijvullen met gedemineraliseerd water als er een regenwatertekort is.quote:Op maandag 11 juli 2011 19:41 schreef Guppyfriend het volgende:
[..]
Volgens mij geldt ook voor deze: geen kraanwater, maar liefst regenwater of gedemineraliseerd water (voor strijkijzers en zo)
Heb geen droger, maar iig bedankt voor de tip.quote:
Klopt, misschien een plan om de gieter dan buiten te zetten idd.quote:Op maandag 11 juli 2011 19:58 schreef Guppyfriend het volgende:
Morgen nacht schijnt het weer stevig te gaan regenen, met hier en daar wateroverlast
Ah, okay, heel fijn, thnx.quote:Op dinsdag 12 juli 2011 18:28 schreef Levolution het volgende:
Sarracenia's zijn prachtig. Kahaarin, die van jou behoeft geen speciale aandacht. Zorg gewoon voor een laag water onder de pot (liever een hoge bak dan een schotel, zo'n 1-2 cm water) en zet hem op je vensterbank, dan komt het helemaal goed.
pgrferrari, hier kun je wat 'exotischere' soorten bestellen, alleen jammer van die torenhoge verzendkosten. Je kan ook naar beurzen gaan. Op de Vivariumbeurs heb ik Sarracenia's gezien met bekers van minimaal 50 cm hoog.
Ik heb zelf een Cephalotus op het oog, prachtig vind ik ze, maar ik neem voorlopig niks geks omdat ik een nogal kleine en behoorlijke stoffige vensterbank heb.
Ja, zoals de rest al zei, gebruik regenwater of demiwater. Kalk is altijd uit den boze voor vleeseters. Met regenwater heb je ook het voordeel dat het zuur is en vleeseters zijn zuurminnend, maar ik vind demiwater toch betrouwbaarder (wie weet wat er allemaal in regen zit?).quote:Op dinsdag 12 juli 2011 19:49 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Ah, okay, heel fijn, thnx.Is regenwater beter of maakt dat niet uit? Het schijnt namelijk dat er wel wat gaat vallen de komenden dagen...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |