Dat week ik. Maar ik benieuwd hoe m.k. aan die 900 miljoen aan salariskosten komt.quote:Op vrijdag 17 december 2010 00:40 schreef Sloggi het volgende:
[..]
De begroting in 2008 bedroeg bijna 114 miljoen (Wikipedia). En zoals Jankaas zegt: ze leveren een hoop op, in euro's maar ook als je naar de sociale functies van het koningshuis kijkt.
Geen idee, hoeveel kost dat?quote:Op vrijdag 17 december 2010 00:40 schreef m.k het volgende:
we hebben een duurder koningshuis dan de Britten, waarom?
dat van ons is dan ook veel toffer..quote:Op vrijdag 17 december 2010 00:40 schreef m.k het volgende:
we hebben een duurder koningshuis dan de Britten, waarom?
was laatst op tv, weet niet meer waarop. misschien is het wel onzin maar er zijn zeker dingen die onzinnig zijn daarzo. zo zijn er trouwens wel meer dingen waarop bezuinigd mag wordenquote:Op vrijdag 17 december 2010 00:42 schreef Cobra4 het volgende:
[..]
Dat week ik. Maar ik benieuwd hoe m.k. aan die 900 miljoen aan salariskosten komt.
Omdat hij Brigade Generaal bij de Grenadiers is.quote:Op vrijdag 17 december 2010 00:42 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Geen idee, hoeveel kost dat?
Even iets anders: waarom zag ik de kroonprins laatst in een uniform van de landmacht?
Ook al? Hij heeft 't wel druk, hij zit bij de marine, de landmacht... ook bij de luchtmacht zeker?quote:Op vrijdag 17 december 2010 00:44 schreef Clan het volgende:
[..]
Omdat hij Brigade Generaal bij de Grenadiers is.
Op militair gebied heeft hij, na zijn recentste bevordering op 27 april 2005, de volgende rangen:quote:Op vrijdag 17 december 2010 00:45 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Ook al? Hij heeft 't wel druk, hij zit bij de marine, de landmacht... ook bij de luchtmacht zeker?
Die 900 miljoen is zeker onzin.quote:Op vrijdag 17 december 2010 00:44 schreef m.k het volgende:
[..]
was laatst op tv, weet niet meer waarop. misschien is het wel onzin maar er zijn zeker dingen die onzinnig zijn daarzo. zo zijn er trouwens wel meer dingen waarop bezuinigd mag worden
Oké, wist ik niet. Ik dacht dat 'ie alleen een rang had bij de marine.quote:Op vrijdag 17 december 2010 00:45 schreef Clan het volgende:
[..]
Op militair gebied heeft hij, na zijn recentste bevordering op 27 april 2005, de volgende rangen:
Reserve Commandeur der Koninklijke Marine
Reserve Brigadegeneraal der Infanterie van de Koninklijke Landmacht
Reserve Commodore van de Koninklijke Luchtmacht
Reserve Brigadegeneraal der Koninklijke Marechaussee
Tevens is hij adjudant in buitengewone dienst van de koningin.
zou best kunnenquote:
dan vraag ik mij af waar die aap van dat programma blauw bloed die 900 miljoen vandaan haaltquote:Op vrijdag 17 december 2010 00:47 schreef Clan het volgende:
[..]
39,2 miljoen euro
http://www.rijksoverheid.(...)erichten-begrotingen
Hij heeft bij de KM zijn dienstplicht vervuld.quote:Op vrijdag 17 december 2010 00:46 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Oké, wist ik niet. Ik dacht dat 'ie alleen een rang had bij de marine.
Weer wat geleerd.
En bij de KLu zijn militair brevet gehaald. Hij zat een paar maanden bij mij op de basis.quote:Op vrijdag 17 december 2010 00:51 schreef Clan het volgende:
[..]
Hij heeft bij de KM zijn dienstplicht vervuld.
Een adjudant wilde dit eens goed testen en is ruim een dag bezig geweest om de knop van de radio zo in te stellen dat hij halverwege een kanaal bleef steken. Bij SIGNAAL snapten ze daar niets van, maar ja het was toch aangetoond. Dus maar weer terug naar het laboratorium om de knop met veertjes te beveiligen.quote:Vanaf begin jaren zestig ontstond een hechte samenwerking tussen de Verbindingsdienst van de Koninklijke Landmacht en Philips Telecommunicatie Industrie. In de jaren tachtig werden de militaire activiteiten binnen Philips Nederland ondergebracht bij Hollandse Signaalapparaten.In 1990 is het Franse Thomson-CSF eigenaar geworden van Signaal en in 1993 is de vestiging in Huizen 'Signaal Communications' gaan heten.
VHF Combat Net Radio (RT 3600/4600 serie)
In die jaren ontving PTI het verzoek van de landmacht om een ontwerp van het Laboratorium Electronische Ontwikkeling Krijgsmacht (LEOK) voor een bataljons-radioset op produceerbaarheid te onderzoeken en vervolgens een zestal prototypen te bouwen. Het idee van projectleider kolonel ir. Lawson was om aan de hand van een basis zendontvanger, één familie communicatiesystemen te laten bouwen. Er werd een commissie opgericht waarin vele vertegenwoordigers zaten uit verschillende geledingen van de Koninklijke landmacht. Echter, al die vertegenwoordigers genereerden zoveel eisen dat het prijskaartje voor de 'radiofamilie' astronomisch hoog werd. Ingenieur Lawson besloot toen dat de commissie drastisch moest inkrimpen. In de commissie mocht van elk onderdeel nog maar één verantwoordelijke verbindingsofficier participeren.
Aangezien het personeel van PTI nog onvoldoende bekend was met het reilen en zeilen binnen de landmacht, werd voor aanvang van elke commissievergadering een uur college gegeven in het operationeel gebruik van de betreffende apparatuur binnen de landmacht. Na een half jaar vergaderen kwam een definitief functioneel ontwerp tot stand en kon iedereen aan de slag. Na verloop van tijd kwamen enkele prototypen beschikbaar die aan allerlei proeven werden onderworpen. Zo was er een valproef voor de draagbare radio van een hoogte van 1.20 meter, waarbij de radio op ieder vlak, op iedere ribbe en op iedere punt, totaal dus 26 keer, moest vallen!
Beschadigingen waren wel toegestaan maar de radio moest nog functioneren en aan de elektrische eisen voldoen. Maar na de eerste valproef bleek de radio het best te omschrijven als een koektrommel. Opnieuw beginnen dus. Uiteindelijk is dit probleem zó goed opgelost dat de radio zelfs bestand was tegen een val uit een helikopter. Deze onbedoelde proef onderging de radio begin jaren zeventig in een Zuid-Amerikaans land. Toen de radio na deze val nog bleek te werken was dat meteen voldoende reden voor de autoriteiten om voor de RT 3600 te kiezen.
Een ander probleem bij de ontwikkeling was de eis dat bij twee op één voertuig geïnstalleerde sets, met een onderlinge afstand van 1 meter tussen de antennes , de ene set nog ongestoord moest kunnen ontvangen terwijl de andere set aan het zenden was met 30 Watt op een frequentie-afstand van 5 MHz of 10%. Blockingmetingen aan de ontvanger met een meetgenerator leverden zeer bevredigende resultaten op. Toch ging het bij de beproeving helemaal mis.... Wat bleek, de 30 Watt breedband versterker gaf een sterk ruisspectrum dat de op de ontvanger aanwezige ruis uit antenne en ingangstrap ver te boven ging. Gelijktijdig zenden en ontvangen was dus niet mogelijk! Het probleem werd met bloed, zweet en tranen opgelost door een extra ruisfilter toe te passen dat zowel aan de ingang als aan de uitgang werd toegevoegd.
Een (voor de meeste betrokkenen) leuk incident deed zich voor bij het beproeven van een in een tank ingebouwde radio. De radio moest zenden en mocht niet storen op het vuurgeleidingssysteem. Terwijl het kanon ronddraaide hoorde een medewerker van SIGNAAL een krachtterm gevolgd door: "ik draai die Ford die hiernaast staat in de soep". Die Ford bleek de auto te zijn van de SIGNAAL medewerker....
Dat SIGNAAL door de KL wel erg op de proef werd gesteld blijkt uit een verhaal dat ons pas 25 jaar na dato ter ore is gekomen. Een eis van de KL was dat de mechanische knoppen van de RT 3600 niet tussen twee kanalen mocht blijven staan. Een adjudant wilde dit eens goed testen en is ruim een dag bezig geweest om de knop van de radio zo in te stellen dat hij halverwege een kanaal bleef steken. Bij SIGNAAL snapten ze daar niets van, maar ja het was toch aangetoond. Dus maar weer terug naar het laboratorium om de knop met veertjes te beveiligen.
We kunnen rustig zeggen dat de ontwikkeling van de RT 3600 een huzarenstukje was. De radio is dan ook al bijna 30 jaar tot volle tevredenheid in diverse landen in gebruik. Na de RT 3600 werd gewerkt aan de ontwikkeling van de 4600 familie, een goedkopere versie van de RT 3600 met meer elektronica en minder mechanica. Deze radio is ook aan de landmacht geleverd maar in kleinere aantallen dan de RT 3600. Voor SIGNAAL is deze radio een groot exportsucces geweest.
Klopt ja, hij heeft in Bosnië ook nog wat transporten gedaan.quote:Op vrijdag 17 december 2010 00:58 schreef Cobra4 het volgende:
[..]
En bij de KLu zijn militair brevet gehaald. Hij zat een paar maanden bij mij op de basis.
quote:Op vrijdag 17 december 2010 01:03 schreef Clan het volgende:
[..]
Klopt ja, hij heeft in Bosnië ook nog wat transporten gedaan.
Lijkt een beetje op de manier waarop de KLu nieuw materiaal liet testen buiten de officiele programmas om.quote:Op vrijdag 17 december 2010 01:00 schreef AchJa het volgende:
Wie was die verbindelaar ook alweer hier?
[..]
Een adjudant wilde dit eens goed testen en is ruim een dag bezig geweest om de knop van de radio zo in te stellen dat hij halverwege een kanaal bleef steken. Bij SIGNAAL snapten ze daar niets van, maar ja het was toch aangetoond. Dus maar weer terug naar het laboratorium om de knop met veertjes te beveiligen.
![]()
![]()
Niet alleen op het KIM.quote:Op vrijdag 17 december 2010 01:08 schreef jankaas020 het volgende:
lache! ik hoorde altijd van m'n ouders dattie in z'n KIM tijd met bewaking de kroeg in ging en via het wc raampje zonder bewaking ervandoor ging!
Mijn God, stelletje amateurs!quote:Op vrijdag 17 december 2010 01:00 schreef AchJa het volgende:
Wie was die verbindelaar ook alweer hier?
[..]
Een adjudant wilde dit eens goed testen en is ruim een dag bezig geweest om de knop van de radio zo in te stellen dat hij halverwege een kanaal bleef steken. Bij SIGNAAL snapten ze daar niets van, maar ja het was toch aangetoond. Dus maar weer terug naar het laboratorium om de knop met veertjes te beveiligen.
![]()
![]()
Heeft hij van zijn grootvader hè, was ook zo'n vliegtuigfan.quote:Op vrijdag 17 december 2010 01:05 schreef Cobra4 het volgende:
[..]er hebben heel wat mensen achterin een F27 gezeten zonder te weten dat de prins als vlieger in de cockpit zat.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |