Ik zou graag een auto van de zaak willen krijgen (die ik ook privé kan gebruiken). Het financiele voordeel ten opzichte van een zelf gekochte auto is groot.quote:Op zondag 16 januari 2011 23:01 schreef Fogel het volgende:
Ik heb al eerder gezegd dat het noemen van een telefoon of laptop als "goodie" eigenlijk nergens op slaat, ik kan mijn werk niet (of in ieder geval een stuk lastiger) zonder doen.
Een auto kan een goodie zijn indien je die niet perse nodig hebt voor je werk. Zou wat zijn als een vrachtwagenchauffeur de vrachtwagen als goodie zou beschouwen
een lease auto is zeker intressanter op dit moment nog dan een eigen auto.quote:Op maandag 17 januari 2011 08:46 schreef Drive-r het volgende:
Ach, zo voordelig is het meer een de aantrekkelijkheid is voor iedereen anders. Genoeg vrienden met een BMW van de zaak en een oud Golfje diesel voor prive, stuk goedkoper dan de bijtelling en het voldoet voor veel mensen. Volgens mij zijn de belastingvoordelen bijna geheel verdwenen over tijd.
Enfin, het blijft wel het vermelden waard, ik verbaas me steeds over wie er allemaal een auto van de zaak heeft.
Lijkt me geen eerlijke vergelijking. Die lease-auto kost je werkgever ook honderden euro's per maand. Bij veel bedrijven krijg je daarom een toelage als je geen gebruik maakt van je recht op een leasebak. Indien dat niet vastgelegd is in een regeling, is het soms desondanks wel onderhandelbaar.quote:Op maandag 17 januari 2011 09:36 schreef Spatzmann het volgende:
De leaserijders bij ons op het werk krijgen ook een tankpas. Gratis benzine. Ik ben per maand kwijt aan de auto: 80 belasting/verzekering/ 100 afschrijving/100 onderhoud en dan 150 benzine.
Dan is die bijtelling van 200 piek per maand voor een gelijkwaardige auto (maar dan zelfs nog fors jonger) helemaal niets
Maar zoals K-man al aangaf zijn er bedrijven die je het leasebedrag als loon uitkeren als je geen leaseauto neemt. Ik heb het dus over het bedrag dat de auto jouw baas per maand kost, en dat is dus makkelijk 600+ bruto erbij per maand, en dan nog eens ¤0,19 per km. Daar moet je je niet op verkijken en meenemen in de berekening.quote:Op maandag 17 januari 2011 10:49 schreef Spatzmann het volgende:
[..]
Hoe jonger de auto hoe meer het gaat schelen in het voordeel van de leaseauto. Ik heb nu een auto van 9 jaar oud. Maar als ik een nieuwe auto zou rijden dan is mijn afschrijving de eerste paar jaar verschrikkelijk hoog. Die heb je niet met een leaseauto.
Dat is iig heel ongebruikelijk omdat het voor de werkgever véél aantrekkelijker is om je leasebedrag te vergoeden dan om hetzelfde bedrag als brutosalaris uit te keren.quote:Op maandag 17 januari 2011 11:11 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Maar zoals K-man al aangaf zijn er bedrijven die je het leasebedrag als loon uitkeren als je geen leaseauto neemt. Ik heb het dus over het bedrag dat de auto jouw baas per maand kost, en dat is dus makkelijk 600+ bruto erbij per maand, en dan nog eens ¤0,19 per km. Daar moet je je niet op verkijken en meenemen in de berekening.
Ik heb nog geen recht op een leaseauto, maar als ik dat binnen een jaar of 2 krijg en ik weiger de auto mag ik het budget gewoon elke maand als brutoloon genieten, en dat is dus 700+ p/m extra.
"Veel" voordeliger zou ik het niet willen noemen, hoe dan ook zijn er kosten (loonkosten dan wel aftrekbare bedrijfskosten voor een auto in de vorm van loonkosten) aan verbonden. De fiscale behandeling is iig niet dag en nacht, maar dat is een discussie voor elders. Voor 800 (ik maakte een fout in m'n berekening) extra bruto per maand kun je ook een aardige auto rijden :-)quote:Op maandag 17 januari 2011 11:16 schreef De_Rikster het volgende:
[..]
Dat is iig heel ongebruikelijk omdat het voor de werkgever véél aantrekkelijker is om je leasebedrag te vergoeden dan om hetzelfde bedrag als brutosalaris uit te keren.
LOL! No way dat je het volle leasebudget krijgt dan. En zeker niet met de kilometervergoeding erbij...quote:Op maandag 17 januari 2011 11:11 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Maar zoals K-man al aangaf zijn er bedrijven die je het leasebedrag als loon uitkeren als je geen leaseauto neemt. Ik heb het dus over het bedrag dat de auto jouw baas per maand kost, en dat is dus makkelijk 600+ bruto erbij per maand, en dan nog eens ¤0,19 per km. Daar moet je je niet op verkijken en meenemen in de berekening.
Ik heb nog geen recht op een leaseauto, maar als ik dat binnen een jaar of 2 krijg en ik weiger de auto mag ik het budget gewoon elke maand als brutoloon genieten, en dat is dus 700+ p/m extra.
Km vergoeding zit er niet bij, leasebudget wordt gewoon volledig uitgekeerd hier in het bedrijf. Ik heb zelfs de arbeidsvoorwaarden op dit moment openstaan, omdat ik het nog 1x wilde nalezen voordat ik zou posten.quote:Op maandag 17 januari 2011 11:23 schreef SKa_BoSS het volgende:
[..]
LOL! No way dat je het volle leasebudget krijgt dan. En zeker niet met de kilometervergoeding erbij...
Mobiliteitsbudget = een vast bedrag per maand + ¤0,19 per woon-werk km (+zakelijke kilometers, maar die maak ik weinig). Vast bedrag is ook nog eens functie-afhankelijk.quote:Uitbetaling
De betreffende werknemer kan er echter ook voor kiezen geen lease auto te nemen maar het mobiliteitsbudget te laten uitbetalen. Voorzover mogelijk zal uitbetaling zoveel mogelijk fiscaal onbelast plaatsvinden.
Nope, waarom zou ik?quote:Op zondag 16 januari 2011 18:43 schreef Renaldo het volgende:
ik neem aan dat jullie de leaseauto bij het bruto inkomen optellen?
Ja, weinig te klagen wat dat betreft. Tegen die tijd wordt het dus gewoon even rekenen wat handiger isquote:Op maandag 17 januari 2011 11:41 schreef De_Rikster het volgende:
Maharbal rete strakke bepaling dan, dat is wel iets om te overwegen dan idd...
Indeed! Not so rot!quote:Op maandag 17 januari 2011 11:31 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Km vergoeding zit er niet bij, leasebudget wordt gewoon volledig uitgekeerd hier in het bedrijf. Ik heb zelfs de arbeidsvoorwaarden op dit moment openstaan, omdat ik het nog 1x wilde nalezen voordat ik zou posten.
Je krijgt zelfs het verschil met je budget en de prijs van je leaseauto uitgekeerd als de prijs van je leaseauto onder het budget valt
De sector waar ik in werk betaalt gewoon goed, kan ik weinig aan doen.
edi: hier, alstu:
[..]
Mobiliteitsbudget = een vast bedrag per maand + ¤0,19 per woon-werk km (+zakelijke kilometers, maar die maak ik weinig). Vast bedrag is ook nog eens functie-afhankelijk.
?quote:Op zondag 16 januari 2011 23:20 schreef snabbi het volgende:
[..]
De goodie factor is dan ook het privegebruik. Dat is ook de reden waarom ik bijvoorbeeld mijn lease auto niet in het inkomen meereken, maar onder goodie plaats. Ik plaats iig de secudaire voorwaarden onder goodies.
Nog even los van het feit dat ik een aantal van die goodies zoals een telefoon liever kwijt dan rijk ben. Het gevolg is immers dat je ook in het weekend bereikbaar moet zijn.
Hier geen optie helaas, werktijd houdt eigenlijk nooit op qua telefoontjes...quote:Op maandag 17 januari 2011 13:37 schreef De_Rikster het volgende:
Gesprekken voor mijn werk neem ik alleen aan als ik daadwerkelijk aan het werk ben, in mijn vrije tijd gebruik ik hem dus alleen privé.
Dan begrijp je misschien waarom huizen veels te duur zijnquote:Op zondag 16 januari 2011 13:15 schreef capricia het volgende:
[..]
Idd. Al verbaas ik me er dan wel over hoe 'weinig' modaal dan is. Lijkt me moeilijk rondkomen.
Off topic, maar dan ga/blijf je toch lekker huren? Niemand verplicht jou iets te kopen..quote:Op dinsdag 18 januari 2011 00:07 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Dan begrijp je misschien waarom huizen veels te duur zijn
Hij gaat wel over alleen ik neem niet op als ik hier geen zin in heb/vrij ben, tenzij van bepaalde mensen natuurlijk.quote:Op maandag 17 januari 2011 22:18 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Hier geen optie helaas, werktijd houdt eigenlijk nooit op qua telefoontjes...
Niet goedkoper en zeker niet flexibeler, de overheid moet zich gewoon in zijn geheel terugtrekken uit de woningmarkt. Dan krijgen we marktwerking, de heilige graal van van onze 'leiders'quote:Op dinsdag 18 januari 2011 09:29 schreef Spatzmann het volgende:
Dankzij de nieuwe wetgeving mbt sociaal huren (tot modaal) is kopen weer goedkoper.. ja, als je rond modaal zit krijg je een dikke vuist van de EU in je reet, naast die van de NL overheid.
en als je dan alleenstaand bent mag je helemaal een dikke vuist in je reet stoppen.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 09:29 schreef Spatzmann het volgende:
[..]
Dankzij de nieuwe wetgeving mbt sociaal huren (tot modaal) is kopen weer goedkoper.. ja, als je rond modaal zit krijg je een dikke vuist van de EU in je reet, naast die van de NL overheid.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |