Jij lijkt niet te beseffen dat hyperinflatie juist de problemen alleen maar zal verergeren. Hyperinflatie is niet iets wat wij ons als maatschappij kunnen veroorloven, wij hebben nl. alleen nog maar geld om overwicht te hebben op de rest van de wereld. We hebben geen industrie meer, geen grondstoffen, geen innovatieve sectoren, het enige wat NL heeft is de handel en de financiele sector, de rest heeft men bij het oud vuil gezet. Hyperinflatie zal de overige economische activiteiten van de tafel vegen en NL zal terugvallen in de middeleeuwenquote:Op woensdag 1 december 2010 10:48 schreef Sjabba het volgende:
[..]
Jij en Xeno denken serieus dat er geen hyperinflatie gaat plaatsvinden? We moeten simpelweg wel. En ik ben er heus geen voorstander van, ik zie het als enige uitweg.
Samen met Duitsland een eigen munt introduceren is teveel werk voor de politiek....
Nu kopen ze het met geld dat wij ze geleend hebbenquote:Op woensdag 1 december 2010 11:18 schreef HiZ het volgende:
[..]
Ja hoor, dat gaat ons goed doen; onszelf losmaken van de helft van onze marktAls er een noord-zuid verdeling komt in monetair opzicht kunnen we meteen beginnen met het inkrimpen van de productie hier. 'Zij' kunnen dan meteen helemaal niks meer kopen met hun waardeloze nieuwe geld.
Maar ze kopen wel, met als gevolg dat onze economie blijft groeien. In weerwil van de ergste financiële crisis sinds de Grote Depressie. Het feit dat wij min of meer normaal kunnen blijven doorgaan komt doordat zij niet de kans krijgen om zich uit hun schulden te devalueren. Want laat daar geen misverstand over bestaan; op het moment dat zij hun eigen munt introduceren gaat dat ONS onze levensstandaard kosten.quote:Op woensdag 1 december 2010 11:29 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Nu kopen ze het met geld dat wij ze geleend hebben
Hyperinflatie is sowieso destructief, dat heeft weinig met onze maatschappij in 't bijzonder te maken. Je overdrijft daarnaast het belang/nut van onze financiele gebakkenluchtsector (die je vreemd genoeg vaak lijkt te verheerlijken): we handelen, produceren en exporteren behoorlijk, het is niet allemaal papierschuiverij en luchtfietserij.quote:Op woensdag 1 december 2010 11:27 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Jij lijkt niet te beseffen dat hyperinflatie juist de problemen alleen maar zal verergeren. Hyperinflatie is niet iets wat wij ons als maatschappij kunnen veroorloven, wij hebben nl. alleen nog maar geld om overwicht te hebben op de rest van de wereld. We hebben geen industrie meer, geen grondstoffen, geen innovatieve sectoren, het enige wat NL heeft is de handel en de financiele sector, de rest heeft men bij het oud vuil gezet. Hyperinflatie zal de overige economische activiteiten van de tafel vegen en NL zal terugvallen in de middeleeuwen![]()
Geloof mij nu maar, degene die aan de macht zijn hebben daar geen zin in, die laten veel liever de leentokkies zuchten onder hun enorme schuldenlast
Wat een dom plan, een huurrechtquote:SP wil huurrecht voor kopers invoeren
Woningbezitters die financiële problemen hebben, moeten hun huis aan een woningcorporatie kunnen verkopen. Na de verkoop van hun huis kunnen ze in hun woning als huurder blijven wonen. Dat vindt het SP-Kamerlid Sadet Karabulut.
"Het kabinet wil een kooprecht voor huurders invoeren. Ik vind dat hieraan ook een huurrecht voor kopers moet worden gekoppeld. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om mensen die door de crisis in de financiële problemen zijn geraakt. Zij zouden in staat moeten worden gesteld om hun huis aan een corporatie te verkopen", zegt Karabulut.
Volgens het SP-Kamerlid is het niet de bedoeling dat corporaties villa's gaan kopen, maar gaat het om goedkopere woningen. "Op deze manier kunnen corporaties ook hun woningvoorraad op peil houden. Het plan heeft dus een dubbel voordeel. De aankoop is overigens geen verplichting voor corporaties, het is meer een optie."
Karabulut vindt dat corporaties door de invoering van het huurrecht hun maatschappelijke taak nog beter kunnen uitoefenen. "De corporaties halen door het huurrecht misschien weinig kapitaalkrachtige huurders in huis, maar dat zie ik niet als een probleem. Dit soort huurders hebben ze nu ook al. Veel mensen krijgen een huurtoeslag en hebben het niet breed."
Woensdagmiddag vergadert de Tweede Kamer met minister Donner (Binnenlandse Zaken) over de begroting Volkshuisvesting.
bron: NVM
Verschillen met Japanquote:Op woensdag 1 december 2010 11:17 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:
[..]
Er komt geen hyperinflatie. We Zijn bijna in het Japan van begin jaren 90.
Dit is goed nieuws.... hoe harder men huilie huilie doet, hoe dichter we bij de oplossing zijn.quote:VEH: huizenkopers worden in kou gezet
Vereniging Eigen Huis vindt dat grote groepen huizenkopers volgend jaar volledig in de kou worden gezet door versnipperd beleid van de overheid, banken en de Nationale Hypotheekgarantie (NHG), de AFM en De Nederlandsche Bank (DNB).
Mensen die samen een modaal inkomen verdienen, komen volgens de nieuwe NHG-regels nu nog in aanmerking voor een hypotheek van 147.000 euro. Vanaf 1 januari worden de regels aangescherpt. Dit zorgt er voor dat met dezelfde inkomens nog maar 105.000 euro kan worden geleend, een teruggang van 42.000 euro, zo stelt de belangenorganisatie voor woningeigenaren.
Doordat bovendien de Koopsubsidie en Starterslening dit jaar zijn weggevallen, kunnen tweeverdieners met een modaal inkomen straks tot wel 75.000 euro minder financiering krijgen. Hierdoor zijn grote groepen mensen volgend jaar niet meer in staat om een eigen huis te kopen. Vereniging Eigen Huis pleit bij de overheid voor financiële ondersteuning van koopstarters en mensen met kleine middeninkomens.
Berekeningen van de organisatie laten zien dat een koopwoning voor mensen met een gezamenlijk inkomen van 33.000 euro vrijwel onbereikbaar wordt. Dat is schrijnend, omdat deze groep als gevolg van een Europese richtlijn vanaf 1 januari niet meer terecht kan in de sociale huursector. Ook een huis kopen is dan voor deze groep geen optie meer.
De schade die de opeenstapeling van afzonderlijke en ongecoördineerde maatregelen aanricht op de woningmarkt is volgens de VEH enorm. Dit geldt eveneens voor de bouwsector en de financiële wereld. Ook dienstverleners als notarissen, verhuizers, woninginrichters, makelaars en hypotheekadviseurs zullen de gevolgen merken. Een verdere neergang van de woningmarkt zet het economisch herstel op de tocht.
Bron: NVM
corporaties zijn druk met slechtonderhouden huurwoningen te verpatsen voor een matsprijs, die gaan ze echt niet weer zelf aankopen tegen de hoofdprijsquote:Op woensdag 1 december 2010 11:53 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Wat een dom plan, een huurrechtWie gaat er nu een huis kopen van een wanbetaler om vervolgens te verwachten dat deze wel de huur gaat betalen
![]()
Wat te denken van de corporaties.... die zitten niet te wachten op een versnippert woningbestand, dat kost ze teveel overhead, laat staan dat zij die woning tegen een 'marktconforme prijs' willen kopen. Corporaties bouwen zelf een stuk goedkoper. Misschien willen ze hier instappen als ze die woning voor een belachelijk lage prijs kunnen kopen.
Klopt.... zo'n beetje elke woning die wat onderhoud behoeft en een te hoge huurprijs heeft wordt afgestoten. Ze zitten echt te wachten op de afgeleefde bende van kansloze leenstakkersquote:Op woensdag 1 december 2010 12:05 schreef meth77 het volgende:
[..]
corporaties zijn druk met slechtonderhouden huurwoningen te verpatsen voor een matsprijs, die gaan ze echt niet weer zelf aankopen tegen de hoofdprijs
Wat een naievelingen lopen er toch bij de regering
zit de SP dan in de regering. Heb ik weeeeer wat gemist?quote:Op woensdag 1 december 2010 12:05 schreef meth77 het volgende:
[..]
corporaties zijn druk met slechtonderhouden huurwoningen te verpatsen voor een matsprijs, die gaan ze echt niet weer zelf aankopen tegen de hoofdprijs
Wat een naievelingen lopen er toch bij de regering
Ze willen toch dat de corporaties de woningen verkopen door het kooprecht tegen 70% van de taxatiewaarde?? Denk je dat je die hut dan weer terug kan verkopen tegen 100%
Nee.... maar je weet maar nooit hoe groot het aantal PVV stemmers is dat in de schuldhulpverlening dreigt te vallenquote:Op woensdag 1 december 2010 12:12 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
zit de SP dan in de regering. Heb ik weeeeer wat gemist?
Elke huurwoning heeft een tekort aan onderhoudquote:Op woensdag 1 december 2010 12:09 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Klopt.... zo'n beetje elke woning die wat onderhoud behoeft en een te hoge huurprijs heeft wordt afgestoten. Ze zitten echt te wachten op de afgeleefde bende van kansloze leenstakkers
Misschien dat ze over de streep te trekken zijn met de een of andere subsidie![]()
Dit is trouwens geen nieuws, dit is al 3 weken bekend en zal nauwelijks gevolgen hebben, NHG is immers niet heilig. Maar een beetje schreeuwen kan geen kwaad om nog meer maatregelen wat in te dimmen.quote:Op woensdag 1 december 2010 11:59 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Dit is goed nieuws.... hoe harder men huilie huilie doet, hoe dichter we bij de oplossing zijn.
Als het aangaan van te grote schulden de oorzaak van de crisis is dan is het medicijn het verkleinen van de schulden. Jammer voor degenen die daar een dik belegde boterham aan verdienden. Hebben deze mensen dan niets gespaard voor slechtere tijden
ja, Minister President Roemer, dat weeet je toch??quote:Op woensdag 1 december 2010 12:12 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
zit de SP dan in de regering. Heb ik weeeeer wat gemist?
Ik heb nooit gesteld dat er geen hyperinflatie zal plaatsvinden. Ik weet het simpelweg niet. Juist door alle anti markt acties die door overheden zijn benut kunnen we alleen nog maar gissen naar het verdere verloop.quote:Op woensdag 1 december 2010 10:48 schreef Sjabba het volgende:
[..]
Jij en Xeno denken serieus dat er geen hyperinflatie gaat plaatsvinden? We moeten simpelweg wel. En ik ben er heus geen voorstander van, ik zie het als enige uitweg.
Samen met Duitsland een eigen munt introduceren is teveel werk voor de politiek....
Of je zit bovenop je geld te wachten tot die huizen eindelijk eens gaan zakken en ze doen het maar nietquote:Op woensdag 1 december 2010 16:27 schreef Garagedeur het volgende:
De hypotheekrente gaat nu ook al up, up, UP! En de woningmarkt kan niet anders dan nog verder down, down, DOWN!
Je zou nu maar net met een huis in de verkoop zitten. Of nog erger: met 2 huizen in de verkoop!
Dat heb ik persoonlijk toch anders ervaren. Ik ben hier niet degene met oogkleppen op en een religieus geloof in de Nederlandse huiizenmarkt.quote:Op woensdag 1 december 2010 16:28 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Of je zit bovenop je geld te wachten tot die huizen eindelijk eens gaan zakken en ze doen het maar nietEn je huur gaat maar up up up
Niet zo kortzichtig doen. Vorige topic ben je ook al aardig op je plek gezet met je verwachtingen.
De vastgoedspeculanten zijn hier en daar nog in denial, komt uiteindelijk wel goed. Feit is dat de bubble al reeds gebarsten is, echter verlies nemen is moeilijk voor mensen, vandaar de vertraging.quote:Op woensdag 1 december 2010 17:16 schreef Garagedeur het volgende:
[..]
Dat heb ik persoonlijk toch anders ervaren. Ik ben hier niet degene met oogkleppen op en een religieus geloof in de Nederlandse huiizenmarkt.
Mensen nemen geen verlies als het niet nodig is. Je moet wel een HEEL dringende reden hebben om je huis te verkopen als de opbrengst niet de schuld dekt. En die zullen er vast wel tussen zitten, maar het leeuwendeel blijft dan gewoon zitten waar hij zit.quote:Op woensdag 1 december 2010 19:07 schreef xenobinol het volgende:
[..]
De vastgoedspeculanten zijn hier en daar nog in denial, komt uiteindelijk wel goed. Feit is dat de bubble al reeds gebarsten is, echter verlies nemen is moeilijk voor mensen, vandaar de vertraging.
Nog huizenprijs-optimisten hier?? Zelfs met het (onterechte en irrationele) behoud van de HRA schiet het niet op, dit in weerwil van alle VEH, NVM en NVB propaganda..quote:laatst gewijzigd: 01-12-2010 17:30
Aantal woningen per koper op historisch hoogtepunt
Op dit moment heeft elke potentiële woningkoper ruim 22 koopwoningen ter beschikking. Een record sinds de Tweede Wereldoorlog. In maart 1998 waren er niet eens 2 woningen per potentiële koper. Ook stijgt de hypotheekrente nu hard en is de woningprijs nog steeds te hoog.
Dit blijkt uit onderzoek van het kenniscentrum van Wegwijs Magazine.
22,28
Woningkopers hebben nu 22,28 bestaande koopwoningen ter beschikking. In maart 1998 lag dit getal op slechts 1,68 woningen per potentiële koper. Volgens het Wegwijs-kenniscentrum overstijgt het huidige aantal te koop staande woningen per koper het niveau van april 2009, toen de teller op 21,94 stond.
Kopersmarkt
De woningmarkt wordt als normaal beschouwd als gemiddeld 7 woningen per koper te koop staan. Boven dat aantal is sprake van een kopersmarkt, een markt waarin de koper in het voordeel is. In maart 1998 werd met 1,68 woningen per koper een laagterecord geboekt. Er stonden toen slechts 32.857 woningen te koop voor 19.557 kopers. De verkooptijd bedroeg destijds enkele weken.
Woningprijs nog steeds te hoog
Uit historisch oogpunt gezien is de woningprijs nog steeds te hoog. In de jaren 1947-1997 zijn de huizenprijzen met ruim 5% per jaar gestegen. Wordt de stijgingscurve van deze periode geëxtrapoleerd naar het jaar 2010 dan blijkt de huidige gemiddelde woningprijs 7,4% te hoog te liggen.
Bovengemiddeld aantal hypotheekrenteverhogingen
In de afgelopen twee weken heeft een bovengemiddeld aantal hypotheekverstrekkers een renteverhoging doorgevoerd. De laagste hypotheekrente voor een hypotheek met rentevast termijn van 10 jaar is binnen twee weken met 0,20 procent gestegen tot 4,35 procent. Voor een rentevast termijn van 20 jaar bedraagt de stijging 0,20 procent tot 4,70 procent. In de afgelopen week hebben 12 hypotheekverstrekkers hun rente verhoogd. Dit terwijl het weekgemiddelde in het afgelopen jaar op circa 2 verhogingen per week ligt.
Verdere stijging hypotheekrente verwacht
De verhogingen zijn te herleiden naar de sterke stijging van de kapitaalmarktrente waar de hypotheekrente aan is gerelateerd. In twee maanden tijd is de kapitaalmarktrente 60 basispunten gestegen. De opwaartse druk op de hypotheekrentes blijft van kracht. Een verdere verhoging van de hypotheekrente met nog 0,15 tot 0,20 procent lijkt reëel. Dit resulteert in hogere rentelasten bij de aankoop van een eigen woning.
© RTLZ.nl
Het probleem met het beleid van de regering op de woningmarkt is dat het de crisis niet oplost maar uitstelt, en zo dus de stagnatie verlengt.quote:Op woensdag 1 december 2010 11:59 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Dit is goed nieuws.... hoe harder men huilie huilie doet, hoe dichter we bij de oplossing zijn.
Als het aangaan van te grote schulden de oorzaak van de crisis is dan is het medicijn het verkleinen van de schulden. Jammer voor degenen die daar een dik belegde boterham aan verdienden. Hebben deze mensen dan niets gespaard voor slechtere tijden
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |