En in vergelijking met 2006:quote:Op woensdag 24 november 2010 23:44 schreef remlof het volgende:
Einduitslagen #Bussum VVD 9 PvdA 4 GL 3 CDA 3 D66 2 CU 1 L7 1
Valt wel mee. De vorige gemeenteraadsverkiezingen waren een absoluut hoogtepunt voor de PVDA, het verlies valt dan nog wel mee imo.quote:
Dat is lastig te zeggen. In Scherpenzeel verloren ze een zetel, in Bussum bleven ze gelijk. Maar in veel gemeenten doen ze óf niet mee, óf er is niet te vergelijken met de vorige verkiezingen omdat de gemeente fuseert met andere gemeenten.quote:Op donderdag 25 november 2010 00:03 schreef Quarant het volgende:
@Freako, dank voor je antwoorden.
Gemeenten waar CU wel meedoet, hebben ze verloren? Zoals ook landelijk van 6 naar 5?
Update CDA 10, PvdA 7, FNP 6, VVD 5, GL 2, CU 2, GB 2, D66 1, TotaalLokaal 1, Verenigd Links1quote:Op woensdag 24 november 2010 23:22 schreef freako het volgende:
Zetelverdeling Súdwest Fryslân:
CDA 10
Fryske Nasjonale Partij 8
PvdA 7
VVD 5
GrLinks 2
CU 1
D66 1
Totaal Lokaal 1
Verenigd Links 1
Gemeentebelangen 1
Partij voor de Bijstand 0 (0,3%)
http://www.lc.nl/frieslan(...)Sudwest-%28update%29
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/295529quote:Ruzie bij debat in Stichtse Vecht
STICHTSE VECHT - Tijdens de verkiezingsavond in het gemeentehuis in Breukelen is Jort Kelder boos weggelopen. De journalist leidde het verkiezingsdebat over de uitslagen van de Stichtse Vecht, maar kreeg ruzie met het publiek. Daarop leverde hij zijn microfoon in en vertrok.
Bedankt, ik heb mijn post hierop aangepast.quote:Op donderdag 25 november 2010 00:16 schreef LWD-Godius het volgende:
[..]
Update CDA 10, PvdA 7, FNP 6, VVD 5, GL 2, CU 2, GB 2, D66 1, TotaalLokaal 1, Verenigd Links1
Flink verlies voor PVDA, ook licht verlies voor VVD (zowel tov TK 2010 als gemeenteraad 2006). De burgemeesterrel heeft hen dus wel stemmen gekost.quote:Op donderdag 25 november 2010 00:13 schreef freako het volgende:
Zetelverdeling Stichtse Vecht
VVD 9
CDA 5
Maarssen 2000 4
PvdA 3
D66 3
GrLinks 2
CU/SGP 2
Streekbelangen 2
Vechtse Verbond 1
Breukelen Beweegt 1
TON 1
Maarssen Natuurlijk 0
http://www.gooieneemlande(...)eente-Stichtse-Vecht
Niet echt veel denk ik, de opkomstpercentages in Bussum en Naarden lagen onder de 45%, dus de mensen die op zijn komen dagen hadden er waarschijnlijk een reden voor(tegen de fusie of dat gedoe met reclame belasting in het centrum bijvoorbeeld).quote:Op donderdag 25 november 2010 00:47 schreef Jane het volgende:
Tja, ik heb vandaag anders gestemd dan ik landelijk zou doen. En ik denk dat dat voor meer mensen geldt. Dus of er nou echt iets over te zeggen is op landelijk niveau...?
Klopt. Daarnaast heb je de invloed van de lokale partijen en het ontbreken van de PVV.quote:Op donderdag 25 november 2010 00:54 schreef PaRoDiUzZ het volgende:
[..]
Niet echt veel denk ik, de opkomstpercentages in Bussum en Naarden lagen onder de 45%, dus de mensen die op zijn komen dagen hadden er waarschijnlijk een reden voor(tegen de fusie of dat gedoe met reclame belasting in het centrum bijvoorbeeld).
Het was de eerste keer dat er een lokale partij meedeed in Bussum de CDA heeft minder verloren dan bij de landelijke verkiezingen waar de PVV met 10 van de 15% verlies vandoor ging(de SP doet ook niet mee en de CU heeft zn raadzetel uit 2006 behouden) er word hier nogal conservatief gestemd dus het valt sowieso niet echt landelijk door te rekenen.quote:Op donderdag 25 november 2010 00:57 schreef freako het volgende:
[..]
Klopt. Daarnaast heb je de invloed van de lokale partijen en het ontbreken van de PVV.
Dat kan iig heel goed kloppen, de CDA lijsttrekker zat volgensmij al in de gemeenteraad toen ik op de kleuterschool bij zn dochter in de klas zat.quote:Op donderdag 25 november 2010 01:15 schreef freako het volgende:
De invloed van lokale politici mag ook niet onderschat worden. In Gennep heeft D66 bijvoorbeeld een zetel verloren, maar ze waren in 2006 ook de grootste partij geworden, terwijl ze in veel andere gemeentes uit de raad verdwenen.
Die verdelingquote:Op donderdag 25 november 2010 00:51 schreef freako het volgende:
Zetelverdeling Weesp:
VVD 3 (2)
WSP 3 (5)
CDA 3 (3)
D66 3 (0)
GrLinks 2 (2)
PvdA 2 (3)
DEP 1 (1)
NLW 0 (-)
AOV - (1)
In Naarden wel hoor. Alleen VVD en GL waren tegen in Naarden (zijn beide trouwens wel voor een eventuele fusie met Bussum).quote:Op donderdag 25 november 2010 01:25 schreef PaRoDiUzZ het volgende:
Er waren hier volgensmij geen partijen die voor de fusie waren,
Komt denk ik ook omdat Bussum bijna 2x zoveel inwoners heeft en het voor Naarden gunstiger kan zijn daardoor, daarbij is er in bussum enorm veel campagne gevoerd tegen de fusie.quote:Op donderdag 25 november 2010 10:45 schreef Jane het volgende:
[..]
In Naarden wel hoor. Alleen VVD en GL waren tegen in Naarden (zijn beide trouwens wel voor een eventuele fusie met Bussum).
Apart toch, de twee gemeentes gaan naadloos in elkaar over, maar toch zulke verschillen. Ook al trouwens als je gewoon naar deze en andere verkiezingsuitslagen kijkt. Bussum toch altijd een tikje conservatiever (iets meer CDA en überhaupt CU). Tikje meer vergrijsd, denk ik.
quote:Provincie Staten van Noord-Holland hadden in 2008 voorgesteld om per 1 januari 2010 van de gemeenten Bussum, Naarden, Muiden en Weesp één gemeente te maken. De gemeente Bussum is echter hier unaniem tegen, mede gesteund een bewonerspeiling waar, bij een deelname van meer dan 50 % van de gehele bevolking (landelijk gezien de hoogste deelname aan een referendum ooit), een overweldigend aantal van 96,4% stemde voor een kleinere fusie met enkel Naarden. Bussum was bij een onderzoek binnen het Gooi qua bestuurskracht als beste uit de bus gekomen en het zal indien nodig tot de eerste kamer gaan ter voorkoming van de plannen van de provincie. Dit zou de eerste meervoudige fusie worden zonder enig draagvlak van onderop en zonder dat er bij de grootste gemeente een bestuurlijk knelpunt zou bestaan. Inmiddels heeft de Ministerraad toch een wetsvoorstel ingediend voor een fusie van deze vier gemeenten per 1 januari 2011 tot een nieuwe 'gemeente Naardermeer'.
Op 27 januari 2010 werd een rapport met onderzoeksresultaten over het voorstel voor de gemeentelijke herindeling van de Gooi en Vechtstreek gepresenteerd. Deze 'Second Opinion' werd vervolgens door de Bussumse burgemeester Schoenmaker aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Daarvoor waren in het Haagse Internationaal Perscentrum Nieuwspoort aanwezig VVD-fractielid Willibrord van Beek, CDA-fractieleden Marleen de Pater en Eddy Bilder en PvdA-fractielid Pierre Heijnen.
De Second Opinion bevat een inhoudelijke en procedurele analyse van het rapport van met name de zogenoemde Commissie van Wijzen, die op 9 oktober 2008 door de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken werd ingesteld. Op 2 maart 2009 bracht deze Commissie haar rapport uit. Het was de bedoeling dat de Tweede Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken op 5 maart 2010 op werkbezoek in de regio zou komen en dan met maatschappelijke partijen, inwoners en bestuurders van gedachten zou wisselen. Door de val van het kabinet-Balkenende IV is de behandeling van het wetsvoorstel voorlopig van de agenda gevoerd en het voorstel zelf tot controversieel onderwerp verklaard.
Ja, daar heb je ook helemaal gelijk in natuurlijk. Er valt voor Bussum ook helemaal niks te winnen bij zo'n fusie. Ze worden in feite gebruikt om Weesp en Muiden een beetje uit het slop te trekken. Wat het eventuele voordeel van een fusie voor Naarden is, is mij ook nog niet echt duidelijk, maar misschien heeft dat idd alleen maar met omvang te maken. Voor mij zijn Naarden en Bussum eigenlijk altijd al een pot nat. Maar misschien is dat ook omdat ik hier niet oorspronkelijk vandaan kom. Ik heb geen extra sentimentele gevoelens bij de een of de ander. Ik heb in beide gemeenten gewoond en vind het in beide prima. Van mij mogen ze ook wel samengaan. Wat ik al zeg, ze gaan toch al naadloos in elkaar over.quote:Op donderdag 25 november 2010 13:11 schreef PaRoDiUzZ het volgende:
[..]
Komt denk ik ook omdat Bussum bijna 2x zoveel inwoners heeft en het voor Naarden gunstiger kan zijn daardoor, daarbij is er in bussum enorm veel campagne gevoerd tegen de fusie.
[..]
En ook hiervan is nu de uitslag bekend:quote:Op vrijdag 19 november 2010 22:00 schreef freako het volgende:
Oh ja, van 12 t/m 23 november zijn er ook nog waterschapsverkiezingen () in Zeeland, want het Waterschap Zeeuwse Eilanden en het Waterschap Zeeuws Vlaanderen fuseren tot Waterschap Scheldestromen.
Lache: de SGP de grootste gekozen partij. Geweldig!quote:Op donderdag 25 november 2010 19:51 schreef freako het volgende:
[..]
En ook hiervan is nu de uitslag bekend:.
SGP 4
Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen 3
CDA 3
VVD 3
Partij voor Zeeland 2
PvdA 2
Water Natuurlijk 2
ChristenUnie 1
Algemene Waterschapspartij 1
http://www.scheldestromen.nl/uitslag/
Het lijkt me nog een behoorlijk probleem om tot een college te komen met zo'n gefragmenteerde uitslag. Geen één partij die echt groot is.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |