Nee, dat bedoel ik...quote:Op vrijdag 12 november 2010 12:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
was net bij de Hanos, niet gekeken wat de eend kost, maar zeker geen 4, 5 euro het stuk voor een wilde schiet eend filtet.
Het is marketing. Tamme eens, konijn en hert zijn goed te eten hoor, maar het is geen wild. Het zou eigenlijk een keurmerk moeten zijn voor beesten die uit de natuur gehaald zijn. Wild is namelijk het ultime scharrelvlees, en dan moet je niet bio-industrievlees worden verkocht als wild. Het is alsof je plofkip verkoopt als fazant, kiloknallervarken als wild zwijn.quote:Op zaterdag 13 november 2010 10:49 schreef Stefan het volgende:
Wild is misschien tegenwoordig meer een soortnaam voor eend, konijn en hert.
En het boost de prijs omhoog.quote:
Ik weet niet wat AH voor de eend vraagt (op de webshop vind ik alleen WC Eend) maar ik betaal bij de supermarkt 10,99 de kilo voor barbarie eendeborst van prima kwaliteit.quote:
Mooi cellofaantje eromheen en libelle lezend nederland verkwist het huishoudsgeld weer zonder te weten waaraan.quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:11 schreef Stefan het volgende:
AH vraagt voor premium vlees best wel veel. Ik gok 21 euro de kilo ofzo.
Bestaat dat, een tam hert?quote:Op zaterdag 13 november 2010 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is marketing. Tamme eens, konijn en hert zijn goed te eten hoor, maar het is geen wild. Het zou eigenlijk een keurmerk moeten zijn voor beesten die uit de natuur gehaald zijn. Wild is namelijk het ultime scharrelvlees, en dan moet je niet bio-industrievlees worden verkocht als wild. Het is alsof je plofkip verkoopt als fazant, kiloknallervarken als wild zwijn.
Een heel belangrijk exportproduct van Nieuw Zeeland. Is geen slecht product hoor, en lopen gewoon in de wei, maar niet in de bossen afgeschoten zeg maar, hoewel dat ook bestaat, er is een Hertenplaag in NZquote:
Ja hoor. Het enige dat niet bestaat is een tam everzwijn.quote:
Ik zal straks even kijken wat t kost.quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mooi cellofaantje eromheen en libelle lezend nederland verkwist het huishoudsgeld weer zonder te weten waaraan.
Zou daar mijn hand niet voor in het vuur willen steken, weet alleen dat Haas niet te fokken is, maar zou me niets verbazen als dat ook al gebeurd.quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:55 schreef Stefan het volgende:
[..]
Ja hoor. Het enige dat niet bestaat is een tam everzwijn.
Wat is tam? Als iemand die beesten in een omheining houdt en bijvoert, maar die beesten blijven schuw, zijn het dan tamme of wilde? Mijn zwager heeft vroeger zwijnen gehad, en daar had ie ook jonkies mee. Maar of dat nou everzwijnen of wilde zwijnen waren weet ik niet precies. Of is dat hetzelfde?quote:Op zaterdag 13 november 2010 11:55 schreef Stefan het volgende:
[..]
Ja hoor. Het enige dat niet bestaat is een tam everzwijn.
In deze bedoeld hij gefokt. Een beest wat zelf in de natuur zijn vreten bij elkaar moet zoeken heeft ander vlees, dat is veel donkerder en heeft een sterkere wildsmaak.quote:Op zondag 14 november 2010 14:20 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Wat is tam? Als iemand die beesten in een omheining houdt en bijvoert, maar die beesten blijven schuw, zijn het dan tamme of wilde? Mijn zwager heeft vroeger zwijnen gehad, en daar had ie ook jonkies mee. Maar of dat nou everzwijnen of wilde zwijnen waren weet ik niet precies. Of is dat hetzelfde?
* Pandora73 heeft geen zin om te googlen
Goeie docu.quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:06 schreef Roel_Jewel het volgende:
NU op BBC2 soort van Engelse KvW. Over bottled water. Interessant!
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00w8cll
Leuk. Die ga ik weer opnemen.quote:Op woensdag 24 november 2010 20:41 schreef Erasmo het volgende:
De BBC heeft wel vaker van zulke goede dingen. Straks om 9 uur Jimmy's food factory op BBC1.
Que? Ik kan echt geen hout maken van die zinquote:Op dinsdag 30 november 2010 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
In Duitsland is veel of bijna alle verse melk langer houdbaar. Hoe ze het doen, ik vermoed hoger verhitten omdat de smaak van de melk erg naar de houdbare melk neigt. Je proeft de gedenatureerde eiwitten. Ik koop in Duitsland dus geen melk meer.
Microfiltratie kan toegepast zijn op de Melk van de Lidl, dat gebeurt ook met wijn, maar ook daar is een bezwaar dat het de smaak geen goed doet.
Ik drink graag rauwe melk, die is het lekkerst, maar sinds de dochter van mijn zwager haar vriendje gedumpt heeft kom ik daar niet meer aan.
In de aflevering van de KVW was sprake dat de consument het wil, dit is onzin, ik wil geen verse melk die wekenlang buiten de koelkast houdbaar is, ik wil gezonde en lekkere melk. Als ik melk wil die lang houdbaar is koop ik wel UHT melk.
Ik drink graag rauwe melk.quote:Op dinsdag 30 november 2010 18:58 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Que? Ik kan echt geen hout maken van die zin
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |