Ja, dat zal makkelijk lukken van de huurtoeslag over 72,- per jaar.quote:Op dinsdag 9 november 2010 19:25 schreef xenobinol het volgende:
Kunnen ze aan het eind van het jaar nog een extra plasma TV kopen voor op de slaapkamer
Wanneer is het voor jou eigenlijk wel goed?quote:Op dinsdag 9 november 2010 19:25 schreef xenobinol het volgende:
Zojuist een aanbieding van mijn verhuurder ontvangen m.b.t. de plaatsing van een zonneboiler, er zit nog wat geld in de subsidiepot en dat moet op. Het zal mij een huursverhoging van 6 euro per maand gaan kosten. Prima... ik wil best wat doen voor het 'milieu'![]()
Maar nu valt mijn oog op de volgende tekst:
"Voor mensen die huurtoeslag ontvangen is dit aanbod nog interessanter, omdat de besparing voor u is en u over de huursverhoging huurtoeslag ontvangt."
![]()
Ja.... je leest het goed, een 'sociale' verhuurder die zijn huurders uitlegt hoe je maximaal subsidie kan lurken. In dit geval geldt dus: "the poor pay less"![]()
Kunnen ze aan het eind van het jaar nog een extra plasma TV kopen voor op de slaapkamer
Niet, als de wereld vergaat denk ik en Xeno op zijn vlotje ronddobbert, zonder ook maar iemand die hem iets kan laten doen.quote:Op dinsdag 9 november 2010 19:32 schreef Sjabba het volgende:
[..]
Wanneer is het voor jou eigenlijk wel goed?
Heee... ik vindt het een goed initiatief van mijn verhuurder, huren wtfquote:Op dinsdag 9 november 2010 19:32 schreef Sjabba het volgende:
Wanneer is het voor jou eigenlijk wel goed?
Nou... liever niet... anders moet ik alles zelf doenquote:Op dinsdag 9 november 2010 19:42 schreef inXs het volgende:
Niet, als de wereld vergaat denk ik en Xeno op zijn vlotje ronddobbert, zonder ook maar iemand die hem iets kan laten doen.
Geheimpje; Als je koopt kan je dat initiatief zelf nemen!!!!!quote:Op dinsdag 9 november 2010 21:03 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Heee... ik vindt het een goed initiatief van mijn verhuurder, huren wtf![]()
En is het op de lange duur nog voordeliger ook.quote:Op dinsdag 9 november 2010 21:04 schreef Sjabba het volgende:
Geheimpje; Als je koopt kan je dat initiatief zelf nemen!!!!!
Nou ik zit er wel over te denken in de toekomst, heb nu vloerverwarming laten plaatsen (lage temperatuur stoken, ketel stookt dan maar 55graden max). Dus als in die met een zonneboiler kan verwarmen is dat wel leuk, maar eerst maar weer eens wat sparen, ondertussen worden de rendementen van dat spul toch erg snel beter.quote:Op dinsdag 9 november 2010 21:07 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
En is het op de lange duur nog voordeliger ook.![]()
Al zie ik persoonlijk niets in zonneboilers.
Mja. Op het moment dat je ze daadwerkelijk nodig hebt (in de winter) is het rendement het minst. Het zal best wel wat besparen op je energiekosten, maar de extra installatie, pijpleidingen door je huis, de aanschafkosten en je onderhoud.... Voor die paar honderd KW? (Of je moet heel je dak volleggen, maar dan heb je zomers een groot probleem -> Waar laat je het overschot?)quote:Op dinsdag 9 november 2010 21:18 schreef Sjabba het volgende:
Nou ik zit er wel over te denken in de toekomst, heb nu vloerverwarming laten plaatsen (lage temperatuur stoken, ketel stookt dan maar 55graden max). Dus als in die met een zonneboiler kan verwarmen is dat wel leuk, maar eerst maar weer eens wat sparen, ondertussen worden de rendementen van dat spul toch erg snel beter.
Ik kreeg de berekening opgestuurd dat het per persoon ongeveer 50m2 gas bespaart. Kennelijk word het warme water dan voor warm tapwater gebruikt. Veel geld kost het mij niet, ongeveer 72 euro per jaar, 50 kuub gas is minder kostbaar... maar voor een beter milieu en het stimuleren van de economie wil ik wel 6 euro per maand aan de huurbaas betalen.quote:Op dinsdag 9 november 2010 21:25 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Mja. Op het moment dat je ze daadwerkelijk nodig hebt (in de winter) is het rendement het minst. Het zal best wel wat besparen op je energiekosten, maar de extra installatie, pijpleidingen door je huis, de aanschafkosten en je onderhoud.... Voor die paar honderd KW? (Of je moet heel je dak volleggen, maar dan heb je zomers een groot probleem -> Waar laat je het overschot?)
50m3 gas kost ¤ 33,-. Daar kun je natuurlijk omwille van je principe 72,- (Nog afgezien van de jaarlijkse huurverhoging) voor betalen. Net zoals je tegen beter weten in kunt blijven huren.quote:Op dinsdag 9 november 2010 23:05 schreef xenobinol het volgende:
Ik kreeg de berekening opgestuurd dat het per persoon ongeveer 50m2 gas bespaart. Kennelijk word het warme water dan voor warm tapwater gebruikt. Veel geld kost het mij niet, ongeveer 72 euro per jaar, 50 kuub gas is minder kostbaar... maar voor een beter milieu en het stimuleren van de economie wil ik wel 6 euro per maand aan de huurbaas betalen.
Is de Eerste Kamer, oftewel uitgerangeerde ex-bestuurders, ooit weleens serieus genomen?quote:Op dinsdag 9 november 2010 23:36 schreef Johan25m het volgende:
Hoe laat zou Dhr. Hukker wakker zijn om te protesteren? Helft senaat wil renteaftrek herzien
Ach.... het zijn allemaal kleine prijsjes in verhouding tot de bedragen die kopers aan de bank afstaan, om over de kosten van pensioen en woekerpolissen nog maar te zwijgenquote:Op woensdag 10 november 2010 01:55 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
50m3 gas kost ¤ 33,-. Daar kun je natuurlijk omwille van je principe 72,- (Nog afgezien van de jaarlijkse huurverhoging) voor betalen. Net zoals je tegen beter weten in kunt blijven huren.
Een m3 aardgas doet ongeveer 8,8Kwh, volgens wikiquote:Maar het milieu doe je daar geen plezier mee, hooguit je geweten.
NB: 1m3 gas levert (uit mijn hoofd) net geen 10KW op. Dus je hebt het dan over < 500KW.
Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat iemand die meer dan twee werkende hersencellen blij is met de huizenmarktzeepbel. Het is allemaal de schuld van de kopers en banken die de prijzen van woningen tot in de hemel hebben laten stijgen. Shame on you allquote:Nederlands woningsysteem drama voor starters
Woningvoorraad enorm; woningnood groeit!
Pas afgestudeerde jongeren zitten flink in de knel. Huisvesting voor deze groep hoger opgeleiden is een steeds groter probleem aan het worden. Een sociale huurwoning is in veel gevallen af te strepen, de vrije huursector is veel te klein voor de enorme vraag en bij de bank worden beginnende HBOers en academici uitgelachen als ze voorzichtig naar een hypotheek informeren. Het verhaal begint nog feestelijk bij het ondertekenen van het diploma, als de student student-af is en officieel starter op de arbeidsmarkt. Maar de feestvreugde eindigt in mineur, als verhuizen naar een andere stad zo goed als onmogelijk blijkt en er geen andere woonopties zijn dan studentenkamers.
Afgestudeerde academici en HBOers kunnen niet inschatten waar ze na hun opleiding een baan zullen vinden. Meestal moeten starters juist over de grenzen van de eigen studentenstad heenkijken, omdat binnen de stad de arbeidsmarkt vaak al verzadigd is juist vanwege de aanwezigheid van hun opleiding. Het is voor hen ondoenlijk om zich vooraf in alle mogelijke steden bij een woningcorporatie in te schrijven. In het gunstigste geval heeft de student zich wel ingeschreven en vindt hij ook nog eens een baan in de stad waar hij ingeschreven staat.
Huurwoning onmogelijk
Starters zouden op basis van hun inkomen wel recht hebben op een sociale huurwoning. Maar de grootste steden in Nederland hebben inmiddels wachtlijsten die in sommige gevallen oplopen tot tien jaar. Stel dat een student zich inschrijft bij aanvang van zijn opleiding. Als hij dan zes jaar na zijn afstuderen eindelijk aan de beurt is, heeft de overheid er al voor gezorgd dat hij de woning helemaal niet in mag omdat zijn salaris te hoog is. Meer dan 33.000 euro per jaar? Dan mag je sinds 1 november niet meer in een sociale huurwoning wonen. Hoewel hij dan waarschijnlijk wel in aanmerking komt voor een hypotheek, is zijn inschrijving volstrekt nutteloos geweest.
Verplicht studentenkamer uit
In het ongunstigste geval vindt een student een baan in een andere stad dan waar hij gestudeerd heeft en wil hij daar graag gaan wonen. In zijn studentenstad en kamer blijven wonen is namelijk vaak geen optie, want net als vele andere studenten is hij contractueel verplicht de kamer te verlaten binnen drie maanden na het afstuderen. In de andere stad staat hij niet ingeschreven bij een woningbouwcorporatie, dus moet hij op zoek naar een huurhuis in de vrije huursector.
Vrije huursector klein en onbetaalbaar
Vanwege de enorme vraag en het summiere aanbod zijn de woonlasten van huurhuizen in de vrije sector soms tot drie keer hoger dan een koophuis. Daarbij zijn verhuurders bij het accepteren van huurders minstens zo streng als banken waar het gaat om inkomenseisen. Zo mag de huur in veel gevallen maximaal een vijfde deel van het brutoloon uitmaken.
Voorbeeld: Een startersappartement is te huur voor 750 euro per maand exclusief gas, water en licht en exclusief servicekosten. Kopers nemen het appartement over voor 119.500 euro. Een gemiddelde hypotheek met een tien jaar vaste rente is verkrijgbaar tegen 4,35 procent rente. Met inachtneming van aanschafkosten, belastingen en aftrekposten betekent dat de netto rentelasten 287 euro per maand zijn. Een fractie van de 750 euro die een huurder voor de woning verschuldigd is.
De vrije huurmarkt valt dus ook af voor de starter. Meer dan een kamer in een studentenhuis kan hij zich van zijn bescheiden startsalaris dus niet veroorloven. Helaas vist hij op zoek naar een eenvoudige studentenkamer in een vijver waarin ook tienduizenden studenten vissen en naast hem vele andere hoogopgeleide starters die geen huisvestingsopties hebben.
Kopen dan maar?
Als jong afgestudeerde student kon je vroeger op basis van je hoge inkomensvooruitzichten nog wel eens een potje breken bij de bank. Tegenwoordig niet meer. Banken zijn strenger dan ooit bij het verstrekken van een hypotheek. Zou hij wel een hypotheek krijgen dan zou vanwege beperkende maatregelen de maximale leensom van een startsalaris in dure steden niet hoog genoeg zijn voor het goedkoopste startersappartement.
Een student die na zijn studie graag iets zelfstandigs wil of moet verhuizen vanwege een eerste baan, kan flink in de problemen komen. Het ontwikkelen van voldoende starterswoningen, zowel koop als huur, is noodzakelijk en kan bijdragen aan het oplossen van verschillende problemen: de woningnood onder starters en de kamernood onder studenten. Bovendien neemt ook de filedruk af vanwege minder forenzen. Als banken ook weer wat toegeeflijker worden met de hypotheekverstrekking voor starters, kunnen ook doorstromers hun woning weer kwijt. En als zelfs zij weer huizen gaan kopen is dat een verlossing voor de hele woningmarkt.
bron
Dat is dan wel weer goed van jou.quote:Op woensdag 10 november 2010 09:14 schreef xenobinol het volgende:
Ik doe het niet voor mijn geweten hoor, ik vindt dit soort zaken eigenlijk best leuk. Ik ben al jaren aan het besparen op de energierekening. Trek een warme trui aan in de winter etc..
Nice... altijd interessant voor een koude zondagmiddag.quote:Op woensdag 10 november 2010 09:29 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dat is dan wel weer goed van jou.
Heb je het boek without hot air gelezen. Dat is voor een techneut die geintereseerd is in energieverbuik van de mens een echte aanrader. http://www.withouthotair.com/ (GRATIS)
quote:Vertrouwen in woningmarkt neemt toe
AMERSFOORT
Het vertrouwen van consumenten in de woningmarkt neemt langzaam maar zeker toe, blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Het aantal kooptransacties zal daardoor de komende tijd licht toenemen.
Vooral het veiligstellen van de hypotheekrenteaftrek door het nieuwe kabinet heeft de woningmarkt een vertrouwensimpuls gegeven. ook het lage renteniveau en de dalende huizenprijzen helpen mee.
Sinds het dieptpunt in het najaar van 2008 stijgt het consumentenvertrouwen in de woningmarkt. De laatste drie maanden was de stijging het sterkst.
VEH --> WC eendquote:
Ik weet het, onderzoeksbureau Intomart is natuurlijk geen Hetty Schuringquote:Op woensdag 10 november 2010 11:14 schreef xenobinol het volgende:
[..]
VEH --> WC eend
VEH is belangenbehartiger van vastgeroeste huiseigenaren die eigenlijk in een mooier huis willen wonen. Die moet je niet serieus nemen, die preken voor de eigen parochie.
quote:Persbericht Vereniging Eigen Huis.
Het vertrouwen van consumenten in de woningmarkt neemt langzaam maar zeker toe. Het aantal kooptransacties zal daardoor de komende tijd licht toenemen.
Dit verwacht Vereniging Eigen Huis op basis van de uitkomsten van eigen doorlopend onderzoek onder de Nederlandse bevolking. De verwachting van de vereniging is mede gebaseerd op het lage renteniveau en de al opgetreden prijsdalingen, waardoor woningen beter betaalbaar geworden.
Vertrouwensimpuls
Vooral het veiligstellen van de hypotheekrenteaftrek door het nieuwe kabinet heeft de woningmarkt een vertrouwensimpuls gegeven. De Eigen Huis Marktindicator, die het consumentenvertrouwen in de woningmarkt weergeeft, is sinds het dieptepunt in het najaar van 2008 met 14 punten gestegen. Vooral de laatste drie maanden (augustus tot en met oktober 2010) is de Marktindicator met 5 punten omhoog gegaan naar een stand van 79; de sterkste stijging in twee jaar. Dit betekent dat het consumentenvertrouwen toeneemt, maar dat de koper tegelijkertijd nog behoorlijk onzeker is. Pas bij een stand van 100 punten zijn evenveel mensen positief als negatief gestemd over de woningmarkt. Vereniging Eigen Huis verwacht dat de opwaartse trend van het consumentenvertrouwen zal doorzetten.
Interesse voor koopwoning onveranderd groot
Uit het recent gehouden onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat 48% van de ondervraagden er over denkt om komende twee jaar te verhuizen: 13% wil zeker verhuizen en 35% overweegt dat te doen. Dit geeft blijk van een omvangrijke verhuiswens onder de Nederlandse bevolking. Echter, de ervaring leert dat een verhuiswens lang niet altijd wordt gerealiseerd. Van de verhuisgeneigden wil bijna de helft (48%) een koopwoning, 37% een huurwoning en 16% heeft geen voorkeur. Van de mensen die zeker willen verhuizen naar een koopwoning is de groep huurders ruim twee keer zo groot als de mensen die al een eigen huis hebben. Dat komt omdat huurders niet eerst een eigen huis hoeven te verkopen.
Redenen om te verhuizen
Uit het onderzoek blijkt een top drie van meest genoemde verhuisredenen:
Behoefte aan een volgende stap te maken in de wooncarrière, bijvoorbeeld als gevolg van samenwonen of een inkomensstijging (28%).
De huidige woning en/of de woonomgeving bevalt niet meer (20%).
Wegens leeftijd op zoek zijn naar een meer geschikte woning, bijvoorbeeld gelijkvloers en in de buurt van voorzieningen (16%).
Onderzoek van Vereniging Eigen Huis
Het doorlopende onderzoek ten behoeve van de Eigen Huis Marktindicator wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Intomart in opdracht van Vereniging Eigen Huis en wordt wetenschappelijk begeleid door het onderzoeksinstituut OTB van de TU-Delft. De resultaten van het onderzoek zijn representatief voor de Nederlandse bevolking.
De schuldsanering hoeft niet veel moeite te doen om aan 'klanten' te komenquote:Op woensdag 10 november 2010 11:38 schreef Bayswater het volgende:
Ik weet het, onderzoeksbureau Intomart is natuurlijk geen Hetty Schuring
Hoe meer van dit soort "wij zijn gerenommeerd dus betrouwbaar" crap aan een persbericht wordt toegevoegd hoe groter de schep zout moet zijn om er nog enige smaak aan te gevenquote:Onderzoek van Vereniging Eigen Huis
Het doorlopende onderzoek ten behoeve van de Eigen Huis Marktindicator wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Intomart in opdracht van Vereniging Eigen Huis en wordt wetenschappelijk begeleid door het onderzoeksinstituut OTB van de TU-Delft. De resultaten van het onderzoek zijn representatief voor de Nederlandse bevolking.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |