abonnement Unibet Coolblue
pi_91037196
Moved

[ Bericht 99% gewijzigd door Roel_Jewel op 08-01-2011 20:22:20 ]
  zaterdag 8 januari 2011 @ 20:11:42 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_91037918
quote:
11s.gif Op zaterdag 8 januari 2011 19:58 schreef Roel_Jewel het volgende:
Schopje met pics van Noma. Nee, ik ben er helaas niet zelf geweest, maar zag pics van iemand die er vanmiddag heeft mogen genieten... Prachtig _O_

Zie http://www.mobypicture.com/user/rick_bayless/list

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Maar het is de bedoeling dat je hier je EIGEN ervaringen en foto's post. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_91161486
Waar?
Vietnamees restaurant Saigon, in Utrecht

Wanneer?
Maandag 10-01-11

Wat at je?
Vooraf : ''Sissende pannenkoek''
Een dunne, licht krokante omelet met varkensvlees en groenten en die was echt geweldig. De contrasten in de verschillende smaken en knapperig met zacht was heerlijk. Ook hebben ze een of andere olie over de omelet gesprenkeld die ik niet ken en die echt een hele lekkere nasmaak had.

Hoofdgerecht: Roergebakken bami met garnalen, rundvlees en groenten.
Wederom allerlei verschillende texturen en daardoor ook echt super , alle groenten vers en knapperig en de mie ook heel lekker gebakken en toch niet vet of zwaar.

Dessert: Gebakken banaan met vanilleijs.
Ik dacht : Ik neem eens een risico, want gebakken banaan kan heel verkeerd vallen. Deze niet. Duidelijk gefrituurd in schonen olie en op een of andere manier helemaal niet zwaar op de maag. De beste gebakken banaan met ijs die ik ooit gegeten heb.

Impressie?
De service is goed en snel, het enige nadeel is dat één van de serveersters nauwelijks Nederlands spreekt en in Engels net zo slecht is. Dat is een klein minpunt, want ze kan de gerechten niet goed uitleggen. Verder is de ambiance á la goedkope Chinees, maar het zat stampvol op Maandagavond en met zo'n prijs kwaliteit verhouding begrijp ik dat helemaal.

Kosten?
60 euro voor 3 gangen per persoon (met zn 2en) en 2 vietnamese biertjes, een cola en een koffie.

Cijfer? 8.5 Ik ga zeker nog eens terug!
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91303504
Waar?
Mr. Tongs, korte leidsedwarsstraat Amsterdam

Wanneer?
Begin deze week

Wat?
4 gangen verassingsmenu!

Voor: Crispy Duck
Knapperige eend met heerlijke lichte pannenkoekjes en hoisinsaus, geserveerd met komkommer en lenteui. Erg lekker, ik vind eend lekker als het goed is klaargemaakt, soms krijgen ze zo'n tranige smaak. Beste regecht van de avond!

Tussen: Maissoep met Krab.
Heel anders dan verwacht, lichte heldere soep met aparte structuur, met stukjes (iets te lang gekookte) echte krab en gele en witte mais. Lekker!

Hoofd: Ananasrijst, kip in pittige saus en bief op de teppan in oestersaus
Ananasrijst erg lekker maar beetje kitsch geserveerd in uigeholde ananas. Ik kan dat wel waarderen, dat kitsche, maar je moet er van houden ;) . Kip en bief beiden erg lekker, met verschillende groentes bereid. Soms heb je nog al een "eenheidsworst" in chinese restaurant, maar dit was hier echt niet het geval!

Na: Banana fritters en vanilleijs
De minste van de vier gangen, kan ook zijn omdat we al aardig vol zaten. Banana fritters waren erg lekker, niet vet, en goed warm. Ijs was (natuurlijk) fabrieksijs met teveel slagroom. Maar goed, ik geloof ook niet dat de Chinese keuken bekend staat om de desserts en al met al was het gewoon erg lekker.

Impressie:
Leuke tent, erg groot, kunst aan de muur, beetje kitsch, aardige bediening die een praatje maakt en vertelt hoe gerechten zijn klaargemaakt. Het was wel een beetje koud en qua ambiance is 1 ruimte een stuk prettiger dan de andere. Al met al niet verkeerd vergeleken met de Chinese restaurants die je zoal op de Zeedijk tegenkomt.

Kosten?
Dit menu kost rond de 70 euro voor 2 personen.

Cijfer?
Een 7. Als ik een "dagje Amsterdam" zou doen, zou ik mr Tongs zeker aanraden. Voor gezinnen is het denk ik ook leuk. Maar geen 8, want dan moet het eten toch wel erg goed zijn, en daar vond ik het eten iets te "standaard" voor. Helaas proef ik niet zoveel verschil in de kwaliteit van de gerechten hier en de gerechten van andere (goedkopere) chinese restaurants. Wel hebben ze een aantal dingen (zoals de soep) die ik niet in andere restaurants ben tegengekomen, en je krijgt veel waar voor je geld.
  vrijdag 21 januari 2011 @ 23:11:25 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91685369
Waar?
Voor de derde keer weer eens naar de Gulle Waard in Winterswijk
Wanneer?
Vandaag 21 Jan 2011

Wat at je?
We hadden een 7 gangen verrassingsmenu
We begonnen met een amuse met een groente en bospaddestoelen Boullion
Piet dronk een een kriekdegustatie
Hierna kwam het voorgerecht, dit bestond uit een pastasalade met noordzeegarnalen, nagelhout, pekelvlees met wat aardappelsalade en een fazantpate met een gelei
Vervolgens kwam er runderboullion met een handgehakte rauwe tartaar
Piet dronk hierbij een Rodebach
Vervolgens kwam er een op de huid gebakken stuk kabeljauw filet op een bedje van witlof met gember
Hierna een gestoofde varkenswang met een reductiesaus met boekweit
Dronk hierbij een Pater, st Bernardus
Gevolgd werd dit door Gallowayrund op 3 manieren klaargemaak, kogelbiefstuk, rosbief en ribstuk.
Dronk daarbij een Kapittel Prior
Dit werd gevolgd door een kaasplank met een zoete plakkerige sherry, vruchtenbrood, en appelstroop, het waren 4 soorten kaas 1 belg en 1 geit, 2 achterhoekse kazen.
Als laatste het desert, een creme brule, hazelnootmousse en een parfait,

Impressie?

Top
Kosten?
117,50 met zijn tweeen

Cijfer?

9

Hebben net als de vorige twee keer heerlijk gegeten, met liefde klaargemaakt eten voorzien in de bijlage van vele vergeten groenten als pastinaak en gele bietjes, smullen, en voor deze prijs voor zo een menu is er maar 1 reden waarom de tent niet barstensvol zit.
Het zit in een uithoek van Nederland.
Maar ze hebben terecht de titel beste Eurotoque restaurant van Nederland 2010 gewonnen. Het is echt een reis waar en met als bijkomend voordeel, wellicht kom je Piet er tegen, het is zeker niet de laatste keer dat we hier gegeten hebben.
Na het eten nog even met de eigenaar en zijn vrouw staan praten, ze had dmv van google allerts de eerste keer dat ik er over schreef meegekregen, toen we geit hadden gegeten.
:)
De eerste die Piet heeft herkend.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 januari 2011 @ 23:20:02 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91685797
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 23:59 schreef Erasmo het volgende:
Piet wat doe je, nu moet ik er wel gaan eten als Achterhoeker :P
Ben je er nu al wezen eten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91690638
Waar?
Nok Noi in Rotterdam

Wanneer?
Ehm... Afgelopen dinsdag?

Wat at je?
De Nok Noi rijsttafel, bestaande uit Pangsit, Satay Gai (kipsatay met goddelijke pindasaus), kip met cashewnoten en ui in een heerlijke saus, varkensvlees in een donkere ketjapsaus, lekker spicey sperzieboontjes met gember en rode peper, loempia'tjes, witte rijst en gebakken rijst erbij. Ik had 1 fanta en een Thais biertje, mijn vriend had 2 Thaise biertjes.

Impressie?
Het is geen sterrentent, eerder een klein eettentje. De kok lijkt op de Indiaan uit One Flew over the Cuckoo's nest en het is klein. Wel schoon en erg gezellig. Het personeel is erg vriendelijk. De eigenaresse heeft een tekening hangen van een van haar kinderen: Lieve mama, veel plezier met de bamieballenwinkel. Kortom, klein, knullig en huiselijk.

Maar het eten is echt super. Vriend en ik komen er vaker, het eten smaakt heerlijk, het is NOOIT te weinig en je kan toekijken hoe je eten klaargemaakt word. Dat wat je niet op krijgt (en dat lukt niet, want het is altijd ruim voldoende) krijg je in een plastic bakje mee, als service van de zaak.

Kosten?
32,50 voor de rijsttafel voor 2 personen. 4 drankjes voor 9 euro.

Cijfer?
Een hele vette 8,5. Het is geen sterrentent, het is simpel eten maar wel zo ontzettend lekker. Personeel is leuk en vriendelijk, niet bemoeierig maar wel attent. Weinig zitruimte in het restautant maar je kan reserveren en ook afhalen. Een fijn eethuisje in Rotterdam ^O^
  zaterdag 22 januari 2011 @ 00:48:57 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_91690889
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar?
Voor de derde keer weer eens naar de Gulle Waard in Winterswijk

Hij staat hoog op mijn verlanglijst als ik ooit weer geld heb en een slaapplaats. ^O^
en de plek waar mijn vader dankzij een boer daar de oorlog heeft overleefd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_91699323
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:

Dit werd gevolgd door een kaasplank met een zoete plakkerige sherry, vruchtenbrood, en appelstroop, het waren 4 soorten kaas 1 belg en 1 geit, 2 achterhoekse kazen.

Hoe waren de kazen? Ik vind de kaasplankjes in restaurants meestal nogal flets. Bang om mensen af te schrikken.

quote:
14s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 00:48 schreef golfer het volgende:

[..]

Hij staat hoog op mijn verlanglijst als ik ooit weer geld heb en een slaapplaats. ^O^
en de plek waar mijn vader dankzij een boer daar de oorlog heeft overleefd.
Dat is bijzonder, aangezien Winterswijk de grootste NSB-gemeente van Nederland was.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_91700266

Waar?
McDonalds Amersfoort

Wanneer?
Gisteravond

Wat at je?
grote friet
kipsatéburger
mcKroket
grote milkshake
medium cola

Impressie:
watje van de mac mag verwachten

kosten:
¤11,20

cijfer:
7,3
pi_91700644
quote:
17s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 12:14 schreef Alexxxxx het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
McDonalds Amersfoort

Wanneer?
Gisteravond

Wat at je?
grote friet
kipsatéburger
mcKroket
grote milkshake
medium cola

Impressie:
watje van de mac mag verwachten

kosten:
¤11,20

cijfer:
7,3
Was gezellig :)

Waar?
McDonalds Amersfoort

Wanneer?
Gisteravond

Wat at je?
1 Medium friet
1 Mcflurry brownie
1 Fish filet
4 fritessaus :P

Impressie:
Goed te doen, maar niet mijn favo eetgelegenheid. Mc Flurry Brownie was lekker, niet te zoet.

kosten:
¤10,00

cijfer:
6.0

[ Bericht 10% gewijzigd door Aphrodyte op 22-01-2011 12:33:54 ]
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91700671
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 12:26 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Was gezellig :)
absoluut!
pi_91705567
quote:
Op vrijdag 21 januari 2011 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar?
Voor de derde keer weer eens naar de Gulle Waard in Winterswijk
Wanneer?
Vandaag 21 Jan 2011

Wat at je?
We hadden een 7 gangen verrassingsmenu
We begonnen met een amuse met een groente en bospaddestoelen Boullion
Piet dronk een een kriekdegustatie
Hierna kwam het voorgerecht, dit bestond uit een pastasalade met noordzeegarnalen, nagelhout, pekelvlees met wat aardappelsalade en een fazantpate met een gelei

Vervolgens kwam er runderboullion met een handgehakte rauwe tartaar
Piet dronk hierbij een Rodebach
Vervolgens kwam er een op de huid gebakken stuk kabeljauw filet op een bedje van witlof met gember
Hierna een gestoofde varkenswang met een reductiesaus met boekweit
Dronk hierbij een Pater, st Bernardus
Gevolgd werd dit door Gallowayrund op 3 manieren klaargemaak, kogelbiefstuk, rosbief en ribstuk.
Dronk daarbij een Kapittel Prior
Dit werd gevolgd door een kaasplank met een zoete plakkerige sherry, vruchtenbrood, en appelstroop, het waren 4 soorten kaas 1 belg en 1 geit, 2 achterhoekse kazen.
Als laatste het desert, een creme brule, hazelnootmousse en een parfait,

Impressie?

Top
Kosten?
117,50 met zijn tweeen

Cijfer?

9

Hebben net als de vorige twee keer heerlijk gegeten, met liefde klaargemaakt eten voorzien in de bijlage van vele vergeten groenten als pastinaak en gele bietjes, smullen, en voor deze prijs voor zo een menu is er maar 1 reden waarom de tent niet barstensvol zit.
Het zit in een uithoek van Nederland.
Maar ze hebben terecht de titel beste Eurotoque restaurant van Nederland 2010 gewonnen. Het is echt een reis waar en met als bijkomend voordeel, wellicht kom je Piet er tegen, het is zeker niet de laatste keer dat we hier gegeten hebben.
Na het eten nog even met de eigenaar en zijn vrouw staan praten, ze had dmv van google allerts de eerste keer dat ik er over schreef meegekregen, toen we geit hadden gegeten.
:)
De eerste die Piet heeft herkend.
Erg bescheiden qua prijs inderdaad..mooie review weer :)
Quinn Dexter
pi_91706144
quote:
17s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 12:14 schreef Alexxxxx het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
McDonalds Amersfoort

Wanneer?
Gisteravond

Wat at je?
grote friet
kipsatéburger
mcKroket
grote milkshake
medium cola

Impressie:
watje van de mac mag verwachten

kosten:
¤11,20

cijfer:
7,3
Die kipsaté burger vind ik goed te nassen!
  zaterdag 22 januari 2011 @ 14:46:15 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91706159
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 11:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Hoe waren de kazen? Ik vind de kaasplankjes in restaurants meestal nogal flets. Bang om mensen af te schrikken.

Waren lekker, maar niet heel bijzonder, kan je ook niet verwachten in een 7 gangen 49 euro menu
quote:
Dat is bijzonder, aangezien Winterswijk de grootste NSB-gemeente van Nederland was.
Klopt, dat kwam door een zeer geliefde veearts daar, echter, het was niet alleen de grootste NSB gemeente, maar ook een enorm onderduiknest. Een rare combi maar waar. De Meubelfabrieken daar (traditioneel daar, net als textiel in Twente) maakten trouwens enorm veel geweerkolven voor de Wehrmacht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 januari 2011 @ 15:04:51 #166
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_91706824
In Winterswijk zit nog steeds een meubelfabriek, prachtige spullen maken ze er.

quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 23:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben je er nu al wezen eten?
Nope maar het staat nog wel op de plannig, moet er nog een gelegenheid voor vinden :P

En het zit wel in een van de mooiere uithoeken van Nederland ;)
Ik kan je trouwens ook nog De Stenen Tafel aanraden in Borculo. Gaat binnenkort helaas wel sluiten...
  zaterdag 22 januari 2011 @ 15:13:10 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91707087
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 15:04 schreef Erasmo het volgende:
In Winterswijk zit nog steeds een meubelfabriek, prachtige spullen maken ze er.
En er wordt ook nog veel gemaakt als onderaannemer, Hulsta vrachtwagens zie ik daar ook vaak
quote:
Nope maar het staat nog wel op de plannig, moet er nog een gelegenheid voor vinden :P
Het genot van het eten daar is toch gelegenheid genoeg? Daar eten is het feest
:P
quote:
En het zit wel in een van de mooiere uithoeken van Nederland ;)
Klopt, wij wonen prachtig
quote:
Ik kan je trouwens ook nog De Stenen Tafel aanraden in Borculo. Gaat binnenkort helaas wel sluiten...
Ik begreep dat die erg achteruit is gegaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91707358
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 14:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waren lekker, maar niet heel bijzonder, kan je ook niet verwachten in een 7 gangen 49 euro menu
Neuh, maar meestal gaan restaurants voor de veilige keuze. Ik neem eigenlijk zelden nog kaasplankjes, maar ik hoor van veel mensen dat kaasplankjes in restaurants meestal tegenvallen het in de verste verte niet halen bij degenen die ik nogal eens samenstel. Zeker als het bij een menu in zit zal het een vrij laf kaasplankje moeten zijn, om niemand aan het schrikken te maken.

quote:
Klopt, dat kwam door een zeer geliefde veearts daar, echter, het was niet alleen de grootste NSB gemeente, maar ook een enorm onderduiknest. Een rare combi maar waar.
Van de regio is het mij wel bekend, maar Winterswijk is in de regio niet altijd even gewaardeerd geweest om die reden, en in dat soort streken kan dat lang blijven hangen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_91710541
Bij een fatsoenlijk restaurant komen ze met de kaaswagen aan tafel en mag je zelf je kaasplankje samenstellen. :)

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 22-01-2011 16:58:24 ]
  zaterdag 22 januari 2011 @ 17:20:05 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91711564
quote:
6s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 16:58 schreef k_man het volgende:
Bij een fatsoenlijk restaurant komen ze met de kaaswagen aan tafel en mag je zelf je kaasplankje samenstellen. :)
Klopt helemaal, maar daar ben je voor een zevengangen menu ook iets meer kwijt, hebben ze een ster en zijn de porties kleiner.
Dan krijg je een stuk rogvleugel en vraag je de bediening of dat een kolibrierog is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91712070
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 15:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Neuh, maar meestal gaan restaurants voor de veilige keuze. Ik neem eigenlijk zelden nog kaasplankjes, maar ik hoor van veel mensen dat kaasplankjes in restaurants meestal tegenvallen het in de verste verte niet halen bij degenen die ik nogal eens samenstel. Zeker als het bij een menu in zit zal het een vrij laf kaasplankje moeten zijn, om niemand aan het schrikken te maken.
Dat niet alleen, kaas is een kwetsbaar en duur product. Als je dus een lage prijs voor een menu/kaasplankje betaalt, kan je er bijna meteen vanuit gaan dat het hoogstens middelmatige kazen zijn die je geserveerd krijgt.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zondag 23 januari 2011 @ 15:01:46 #172
130803 Gripper
Get a grip
pi_91750139
Wij zijn gisteravond bij Kasteel Heemstede in Houten geweest. Onze eerste keer bij een ster-restaurant, en het was goed!

Omdat we zelf in Nieuwegein wonen, hadden we er bijna een thuiswedstrijd van kunnen maken. Maar om er helemaal een weekendje weg van te maken, hebben we maar meteen een combi-arrangement gedaan met een overnachting bij Hotel Houten, een vrij nieuw van der valk hotel wat vlakbij het restaurant staat.

Als je de oprijlaan oprijdt, voel je je al bijna een kasteelheer uit de 18e eeuw. Het kasteeltje is in 1987 compleet afgebrand, en in 1999-2002 compleet gerestaureerd door Phanos (nu hoofdsponsor van FC Utrecht) Het restaurant zit in het souterrain van het kasteel, je eet tussen de gewelven.

Bij binnenkost, iets voor 7 uur, kregen we een aperitief van olijfboomlikeur, heel zoetig (bijna perzik) met champagne. Daarbij een appetizer van diverse gdroogde groenten (biet, wortel) als voorafje, met een dip van kerriemousse.

Daarna volgden meteen de amuses:
Erwtensoepje met spekschuim en gerookte paling. Ik had 's ochtends een mountainbiketocht gereden, en daarna is het altijd erg lekker om een warme bak snert te eten. Deze was echter nét iets geraffineerder, hele lichte rokerige smaak, en het schuim bovenop had een herkenbare speksmaak. Bovenop een heel dun reepje gedroogd roggebrood, met een smeerseltje van gerookte paling.

Dim Sum van gevogelte, prei, kerrie en feta. Die was gewoon lekker!
gefrituurd in een notige olie, lekker krokant deeg eromheen.

Oester met komkommer en komkommer schuim. Ik hou niet van oesters, maar ik heb m maar netjes opgegeten. Komkommerschuim was wel lekker.

rundertartaar met parmezaanschuim. Erg lekker. Stevige tartaar, goed hartig, en een lekker romig kaasschuim.

Onze ober kwam vervolgens vertellen wat we gingen eten. Ik had bij het boeken van mn arrangement al aangegeven dat we graag het 7-gangen menu degustation wilden eten, met bijpassende wijnen. Het hotel had dat netjes aan het restaurant doorgegeven, maar toch attent om even te checken of onze wensen niet veranderd waren. We lieten ons lekker verrassen, ik heb alleen aangegeven dat als er in het verdere menu nog weke schaaldieren zitten, ik die graag aan me voorbij laat gaan :)

Omdat we aan het einde een printje van het menu meekregen kan ik gelukkig alles nu uittypen. Na 7 gangen wijn had ik anders echt niet alles onthouden :D

Gang 1
Gebraden tamme eendenborst, met gemarineerde rode kool, gebakken eendenlever, gekarameliseerde appel, en kruidencoulis.

Heerlijk mals en rosé borstje, rode kool was erg lekker (er zat iets van een uitje in, waardoor ie wat hartiger werd) en de lever was ook erg fijn: krokant van buiten, zacht van binnen. Mn vriendin dacht altijd dat ze lever niet lekker vond, maar is daarover nu van gedachten veranderd.
De kruidencoulis leek iets van een pastinaak-crème te zijn.
Wijn bij deze gang was een Californische viognier, van Cline. Lekker fris, bloempjes, perzik. Een verrassende keus: toen we de wijn kregen ingeschonken had ik al gerekend op een gang met vis, en dan krijg je toch gevogelte, ik zou bij eendenborst rode wijn verwachten. Het frisse uit de wijn combineerde heel goed met het appeltje.

Gang 2
Zacht gegaarde zalm met honing-dille marinade, wilde spinazie, ravioli met geitenkaas, basilicum en dragon schuim.

Nu weet ik tenminste ook dat Dragon net zoals venkel smaakt, anijs-achtig. En met zacht gegaard bedoelen ze ook echt: zacht. Botermals visje, het smolt op je tong. De ravioli was een gefrituurd dingetje, waardoor ie meer op een mini-loempia leek dan op ravioli. Maar wel erg smakelijk!
Ook hierbij kregen we de viognier die ook bij de eerste gang zat.

Gang 3
Gegrillde coquille (voor vriendin) en gegrillde griet (voor mij) . Omdat ik eerder wat had gezegd over "geen schaaldieren voor mij" Ik was alleen even vergeten dat coquille niet snotterig is als je m bakt. Bij ons gegrillde zeespul: gebakken bloemkool met kappertjes en augurk, pata negra ham, en schuim van parmezaanse kaas.

Errug lekker! Ik heb uit mn jeugd een bloemkool trauma, dus zelf maak ik het nooit.maar als je het in kleine dobbelsteentjes bakt, wordt het zoveel lekkerder. De cuisson van mijn grietje was ietsje te ver, en daardoor zo mals als de zalm uit de vorige gang. De coquille van mn vriendin was perfect. Eindelijk kan ik eens een keer het woord cuisson gebruiken, nu voel ik me een echte culi-journalist ;)
Erbij: een Lugana van het gardameer. Stevig, houtig, veel body. Mag ook wel met zo'n smaakbom als pata negra ham. Het wijnhuis zou volgens mij "Le qualara" moeten heten, maar ik heb m nog niet gevonden op internet. Hiervan wil ik wel een doos!

Omdat het tempo aan de hoge kant lag, kregen we (vooral mijn vriendin die niet zo'n geoefend alcoholist is als ik) de wijntjes niet op tijd weg voor de volgende gang. We hebben gevraagd of vanaf gang 4 het tempo iets omlaag mocht, en dat was geen enkel probleem. Er ontstond even een klein communicatiefoutje toen de keuken gang 4 wel snel serveerde (waren ze natuurlijk al aan het bereiden toen wij onze wens doorgaven), maar de wijn er nog niet bij was geserveerd omdat onze sommelier ons niet wilde haasten. vanaf gang 5 gingen wijn en eten wel in gelijk tempo.

Gang 4
Rouleau van zeetongfilet met gebakken kalfswang, (vriendin) en pittige gamba (ik) Waarom we hier 2 verschillende onderdelen kregen hebben we nooit begrepen, we dachten eerst dat er per ongeluk onvoldoende kalfswangetjes waren. Achteraf denk ik nu dat ze mijn schaaldieren-wens ook doorgevoerd hebben in deze gang, en mij de kalfswang wilden geven, en de gamba's aan mn vriendin. Achteraf een prima misser, want de gamba's waren pikant, en dat is niks voor haar.
Verder nog: auberginecrème, tomaat, romige basmatirijst, gerookte bietjes en milde kerriesaus.

De rouleau was gevuld met los zeetong-vlees binnenin, met daaromheen een mooi gewikkeld stukje filet. heerlijke rijst, gerookt bietje was ook erg smakelijk.

De wijn hierbij was een Bourgogne, Mâcon Igé

Gang 5
Het hoofdgerecht, een hertenrugfilet met aardappelschuim, krokante aardappel, schorseneren, meiraap, rode uien compote, en rode wijnsaus.

Het stukje hert was opgemaakt met een aardappelpurée, met daarin kleine krokantjes (een beetje zoals knispers op een softijsje) van rode en gewone aardappel. Heel leuk gedaan. Vlees was prachtig mals, maar langzaam aan raakten we nu wel een beetje vol...

Wijn hierbij: Raimat, catalaanse rode wijn. Merlot volgens mij.

Gang 6
Brie de meaux, knolselderij, truffel en coulis van bleekselderij. Lekkere brie, met een flinterdun gesneden plakje toast. De coulis van bleekselderij, een heel ichtgroen sausje, was lekker verfrissend.
Er werd nog een glaasje van de Raimat bijgeschonken.

Gang 7
Chocolade dessert met hazelnoot mousse, ijs van banaan en kokos, een lollie van banaan gedoopt in chocolade.

Mevrouw is van de toetjes, dus die begon al te glimmen. Allemaal heel lekker, en uiteraard een zoetig dessertwijntje erbij: beeren Auslese.

Tenslotte kwam er nog koffie (ik) en thee (mevrouw) met friandises. Ook weer een feestje: een spekkoekje wat eruit zag als engelse drop, geleitje van gesuikerde mango, citroencake, een macaron die smaakte als een amaretto-koekje, een crème brulée van een heel speciaal nootje (waarvan we de naam kwijt zijn) en een glas met een extreem lange vinger, en een lollie van caramel, maanzaad, en sesamzaad.

Wat een heerlijke overdaad allemaal :9

Voor een eerste keer michelin-ster eten een meer dan prima ervaring. Bediening is van een klasse en niveau wat je bij de pizzeria op de hoek niet krijgt, en dat is bij zo'n restaurant een belangrijk deel van de ervaring. In het begin een beetje stijfjes, maar toen ze doorhadden dat wij wel in waren voor een grapje, werden ze al snel wat losser (en wij ook, door al die wijn). De brigade is jong, en wij waren ook veruit het jongste publiek van de avond. Wel wat jongeren die met hun ouders uit eten waren. Verder veel opgedofte rijkelui, die het allemaal heel gewichtig laten overkomen als ze een dure fles wijn bestellen. Niks van al dat hautaine gedoe aantrekken, wij komen hier tenslotte om verwend en verrast te worden ;)

Kosten: door het arrangement met hotelovernachting erbij wordt het allemaal een beetje ondoorzichtig, maar het eten & drinken heeft rond de 300 ¤ gekost. Zoals te verwachten bij zo'n restaurant, aan de prijs, maar het is het wel waard!
Cijfer: 8

[ Bericht 0% gewijzigd door Gripper op 23-01-2011 20:44:31 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  zondag 23 januari 2011 @ 15:08:31 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91750522
Klinkt goed, Gripper!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 januari 2011 @ 15:27:45 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_91751670
Leuk en lekker hoor, Gripper. :9
Er zitten wel een paar zeer smakelijk klinkende gerechten tussen en voor 2 personen een 7-gangenmenu inclusief bijpassend wijnarrangement 300 euro is voor een sterrenrestaurant niet eens echt duur.

Toevoeging: de wijn en druivensoort heeft Viognier. :)

[ Bericht 19% gewijzigd door golfer op 23-01-2011 17:16:21 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_91756305
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 17:31 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Dat niet alleen, kaas is een kwetsbaar en duur product. Als je dus een lage prijs voor een menu/kaasplankje betaalt, kan je er bijna meteen vanuit gaan dat het hoogstens middelmatige kazen zijn die je geserveerd krijgt.
Er zijn een heleboel spannende kaasjes die niet boven de 50 euro de kilo uitkomen. Sterker nog, dat is extreem veel voor kaas, je hebt de meest prachtige karakteristieke kazen voor 30 a 40 euro/kilo . Dus met een beetje normale stukjes moet dat 3 keer over de kop kunnen lijkt me. En een kaasplank bestaat maar voor een klein gedeelte uit kaas die zich niet meer leent voor bewaren. Daarnaast heeft de keuken er erg weinig werk aan. Ik denk dan ook dat het probleem vooral is dat er kaasliefhebbers zijn die iets spannends willen, en dan best eentje willen proeven die ze vies vinden, en dat er veel gasten zijn die kaas wel lekker vinden, maar het moet niet te sterk smaken. Voor die laatse groep worden doorgaans de kaasplankjes gemaakt, zeker als ze in een menu zitten.

quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 15:01 schreef Gripper het volgende:
Wij zijn gisteravond bij Kasteel Heemstede in Houten geweest. Onze eerste keer bij een ster-restaurant, en het was goed!
En wat vond je dan van het beroep dat kennelijk op je vermogen tot geconcentreerd en aandachtig proeven werd gedaan? Ik heb zelf wel eens vaker in een sterrenrestaurant gegeten maar meestal ga ik vrij eenvoudig uit eten. Toen ik een paar maand geleden in een sterrenrestaurant at, vond ik het teveel een 'proeverij' en te weinig 'eten'. Ik heb gewoon meerdere happen nodig om iets echt volledig te proeven, net zoals ik wijn het beste proef in een heel glas vol, en niet met één slokje. Ik had een beetje het gevoel dat mijn smaakpapillen echt aan het werk gezet werden met al die kleine gerechtjes die weer onderverdeeld waren in verschillende onderdelen, ipv verwend. Om mij te verwennen moet je me iets meer happen per smaak geven, en dus wat minder verschillende smaken. Het is me te druk, herken jij daar iets in, als beginnende stergast?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')