quote:ben ik maar wat blij dat mijn moeder nooit oid maaktOp maandag 25 oktober 2010 02:08 schreef Lo-Fi het volgende:
Gisteravond bij mijn ma macaroni met zalm oid en net 5 boterhammen met hagelslag en een liter melk.
quote:Tja, wat de boerin niet kent, dat vreet zij niet.Op maandag 25 oktober 2010 02:22 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ben ik maar wat blij dat mijn moeder nooit oid maakt
quote:wat is oid dan ?Op maandag 25 oktober 2010 02:22 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ben ik maar wat blij dat mijn moeder nooit oid maakt
quote:Brocolli, paprika en visolie.
quote:had het over jouw zalm OID. mijn mama kookt beter aangezien ik me de OID-vraag niet hoef af te stellenOp maandag 25 oktober 2010 02:23 schreef Lo-Fi het volgende:
[..]
Tja, wat de boerin niet kent, dat vreet zij niet.
quote:Daaruit kun je totaal niets over de kookkunsten afleiden, maar hooguit zegt het iets over de interesse van de persoon die het eet, mogelijk icm de bereidingswijze.Op maandag 25 oktober 2010 02:30 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
had het over jouw zalm OID. mijn mama kookt beter aangezien ik me de OID-vraag niet hoef af te stellen
quote:rightOp maandag 25 oktober 2010 02:32 schreef Lo-Fi het volgende:
[..]
Daaruit kun je totaal niets over de kookkunsten afleiden, maar hooguit zegt het iets over de interesse van de persoon die het eet, mogelijk icm de bereidingswijze.
quote:Nouja, ook een afkorting weet.. Als ik zie wat voor een zinnen jij bezigt, dan durf ik wel te stellen dat ik beduidend meer kennis heb van de Nederlandse taal dan jij.Op maandag 25 oktober 2010 02:37 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
right![]()
wat leuk dat je ook een afkorting weet
quote:maar natuurlijkOp maandag 25 oktober 2010 02:39 schreef Lo-Fi het volgende:
[..]
Nouja, ook een afkorting weet.. Als ik zie wat voor een zinnen jij bezigt, dan durf ik wel te stellen dat ik beduidend meer kennis heb van de Nederlandse taal dan jij.
quote:Bedankt. En nog een pork bomb:
quote:ik las porno-bombOp maandag 25 oktober 2010 03:20 schreef Lo-Fi het volgende:
[..]
Bedankt. En nog een pork bomb:
[ afbeelding ]
quote:de wens is de moeder van de gedachte
quote:halve appeltaart?
quote:Ohh, heerlijk! Zat ik daar met mn boterhammetjes... vanavond bloemkoolsoep met gerookte zalmwrapsOp maandag 25 oktober 2010 13:22 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Lunch: omelet met gebakken tomaat, zalm, rucola en griekse yoghurt met wat knoflook
quote:Gooi je 'm nog open?Op zondag 24 oktober 2010 16:02 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik wil dat topic best ff omhoog kicken voor je?
quote:lolzOp maandag 25 oktober 2010 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben geen snob, ik ben elitair, dat is een subtiel verschil.
quote:Kindje toch, wat ga je laat naar bedOp dinsdag 26 oktober 2010 01:48 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
lolzOntopic: melk en dan te bed
quote:LOLOp maandag 25 oktober 2010 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben geen snob, ik ben elitair, dat is een subtiel verschil.
quote:Nee, dit raad ik niemand aan. Smaakte niet echt goed, zoals ik eigenlijk al verwacht had. Misschien leuk voor mensen met onderontwikkelde smaakpapillen.Op dinsdag 26 oktober 2010 17:29 schreef rijsttafel het volgende:
Beetje pasta met courgette, citroen, walnoten en bieslook NOMNOM
heb ik nog m'n twijfels over, maar alles uit dat kookboek was tot nu toe wel lekker, dus we zullen zien.
quote:Vertel alles over die hamburgers.Op dinsdag 26 oktober 2010 19:31 schreef Enfermera het volgende:
Ohhh de hamburgers van Jamie waren echt zoooo lekker!!![]()
![]()
quote:dat was ontbijtOp maandag 25 oktober 2010 16:14 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
halve appeltaart?![]()
als lunch/avondeten?
ik heb nu smoeltjes met limonade
quote:waar haal je die? Kan ze nergens vindenOp dinsdag 26 oktober 2010 15:33 schreef FutureFairytale het volgende:
pom bar (klein zakje) met limo en thee
quote:Ik ga het receptje straks ff overtypen, dan post ik 'm hier
quote:Wat voor lapje?Op dinsdag 26 oktober 2010 16:05 schreef Riann het volgende:
vanavond bloemkool aardappelen en 1 of ander zwiebellapje
quote:Nice.Op dinsdag 26 oktober 2010 19:43 schreef Enfermera het volgende:
[..]
Ik ga het receptje straks ff overtypen, dan post ik 'm hier
quote:Ik heb 'm zelf voor twee personen gemaakt met 300 gram gehakt, daarvan heb ik 3 hamburgers gemaakt die aardig groot & dik waren. Het is wel net als met gehakt; lekker wat zout, peper, mosterd en andere kruiden er doorheen gooien, anders smaakt het niet zoEen te gekke hamburger
Bron: Jamie Oliver – Jamie’s Kookrevolutie
Benodigdheden (6 personen)
- 12 jacob’s creamcrackers - 1 krop bindsla of botersla
- 8 takjes verse bladpeterselie - 3 tomaten
- 2 volle theelepels dyonmosterd - 1 rode ui
- 500gr rundergehakt van goede kwaliteit - 3 of 4 augurken
- 1 groot ei, liefst vrije uitloop of biologisch - 6 hamburgerbroodjes
- Zeezout en zwarte peper uit molen - desgewenst 6 plakjes chedder of Goudse
- Olijfolie kaas
De hamburger maken
Doe de crackers in een theedoek en stamp ze fijn; breek de grootste stukjes kleiner met je handen en doe alles in een grote kom. Hak de peterselie fijn, incl. steeltjes. Doe de peterselie, mosterd en gehakt ook in de kom. Breek het ei erbij en doe er een flinke snuf zout en peper op. Kneed en knijp alles door elkaar. Verdeel het mengsel in zessen en kneed elke portie tot een ronde, ongeveer 2cm dikke, platte schijf. Besprenkel de burgers met olie, leg ze op een bord, dek ze af en zet ze in de koelkast tot je ze gaat bakken (hierdoor worden ze wat steviger).
De hamburger bakken
Verhit een grote grillpan of koekenpan een minuut of 4 op hoog vuur. Zet het vuur wat lager en leg de burgers in de pan. Druk ze een beetje plat met een spatel, zodat ze zoveel mogelijk contact maken met de pan. Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant, afhankelijk van hoe gaar je ze wilt hebben. Misschien moet je ze in 2 porties bakken.
De hamburger serveren
Was en droog een paar blaadjes sla en scheur grotere blaadjes in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes, schil de ui en snij de ui in dunne ringen. Snijd de augurken in de lengte en in zo dun mogelijke plakjes. Leg al deze ingrediënten op een platte schaal en zet die samen met de borden, bestek, ketchup en drankjes midden op tafel. Schep de burgers op een andere schaal en veeg de pan voorzichtig met een prop keukenpapier schoon. Snijd de hamburger broodjes open en rooster ze kort in de grillpan of koekenpan, beleg ze eventueel met een plakje kaas voordat je ze opdient.
quote:apart dat er niet bijstaat dat je ze eerst bijvoorbeeld een uur of 2 uur in de koelkast zet en een uur voor het bakken ze op kamertemperatuur laat komen. Dan zijn ze evengoed steviger omdat ze in de koelkast hebben gezeten. En op kamertemperatuur bakt het daarna beter.Op dinsdag 26 oktober 2010 20:23 schreef Enfermera het volgende:
Receptje voor de te gekke hamburgers
[..]
Ik heb 'm zelf voor twee personen gemaakt met 300 gram gehakt, daarvan heb ik 3 hamburgers gemaakt die aardig groot & dik waren. Het is wel net als met gehakt; lekker wat zout, peper, mosterd en andere kruiden er doorheen gooien, anders smaakt het niet zoIk heb er zelf ook een gesnipperd uitje doorheen gedaan (het gehakt dus), dat vind ik zelf lekkerder dan rauw erop
quote:Ja, ik heb ze ook niet meer in de koelkast gezet. Heb ze ook gewoon gemaakt en daarna gebakken, toen was het vlees al even uit de koelkast en had ik het ook gekneed enzoOp dinsdag 26 oktober 2010 20:34 schreef The_Hives het volgende:
[..]
apart dat er niet bijstaat dat je ze eerst bijvoorbeeld een uur of 2 uur in de koelkast zet en een uur voor het bakken ze op kamertemperatuur laat komen. Dan zijn ze evengoed steviger omdat ze in de koelkast hebben gezeten. En op kamertemperatuur bakt het daarna beter.
quote:ziet er heerlijk uit MoBlo!Op dinsdag 26 oktober 2010 19:56 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Verse zelfgemaakte pasta met gorgonzola, peer, walnoot en wat uitgebakken pancetta ( deze laatste van La Padella )
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |