abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_89782418
zaterdag (11-12-2010)
Animal Planet (14:30 tot 19:10): The Most Extreme
5 afleveringen
Nat Geo (22:00): Ancient Worlds: afl. Petra
De 2000 jaar oude Al Khazneh is het pronkstuk van de stad Petra, in Jordanië

Zondag (12-12-2010)
Ned 2 (18:25): De Magie van de Wetenschap: afl Stof tot Nadenken
Theoretisch fysicus Theo Odijk mag dan aan bed gekluisterd zijn, zijn scherpe brein ziet en begrijpt meer van de wereld dan menigeen. Liggend bestudeert hij boeken, overlegt hij telefonisch met een Amerikaanse collega en peinst hij over wiskundige formules aangaande het gedrag van DNA-moleculen: het geheim van het leven. Odijk vertelt over zijn eerste stappen in de wetenschap en zijn manier van werken en denken. Theoretici willen begríjpen, maar zelfs Odijk kan niet alles ontrafelen: 'Wetenschap is de kunst van het oplosbare. Als je gaat lezen over het terrein van het brein, zenuwstelsel en onopgeloste ziektes, zie je dat ze nog bijna niets weten. Dan kun je ook weinig oplossen.' Juist daarom kon Odijk zijn lichamelijk mankement makkelijker aanvaarden. Bovendien, zo merkt Odijk op, zijn er ook voordelen aan binnen leven, qua denkruimte en intensiteit van leven. Deze eigenzinnige wetenschapper lijkt geen buitenwereld of randapparatuur nodig te hebben om te werken en tot bijzondere inzichten te komen
Nat Geo (21:00): Dagboek van Onze Helden - De Nederlandse Missie in Afghanistan: afl. Task Force Uruzgan
De tv-serie bestaat uit nooit eerder uitgezonden beelden van Onze Helden in Afghanistan.
Nooit eerder werd door Nederlandse militairen op uitzending zo'n groot videoproject gedraaid. Sommige beelden zijn schokkend, bijvoorbeeld als een bermbom ontploft of wanneer een eenheid plotseling in vuurgevecht raakt. Andere opnamen laten het dagelijkse leven in Kamp Holland en Camp Hadrian zien, het vertrek en de terugkeer van 'Onze Helden', de bezorgdheid aan het thuisfront en het verdriet en de pijn als collega's sneuvelen.
Nat Geo (21:30): Restrepo: Outpost Afghanistan
Indringende documentaire over een peloton Amerikaanse soldaten dat in de levensgevaarlijke Korengal-vallei, Afghanistan is gelegerd.
Ned 2 (23:30): Fokking Hell
Nederlandse militairen mochten zelf niet filmen, tijdens hun missie, in de Afghaanse provincie Uruzgan. Maar ze deden het toch. Van het materiaal is nu een documentaire gemaakt die laat zien hoe de militairen zelf hun missie hebben ervaren.

Maandag (13-12-2010)
Nat Geo (21:00): Dagboek van onze Helden - De Nederlandse Missie in Afghanistan: afl. In Memoriam
Nooit eerder werd door Nederlandse militairen op uitzending zo'n groot videoproject gedraaid. Sommige beelden zijn schokkend, bijvoorbeeld als een bermbom ontploft of wanneer een eenheid plotseling in vuurgevecht raakt. Andere opnamen laten het dagelijkse leven in Kamp Holland en Camp Hadrian zien, het vertrek en de terugkeer van 'Onze Helden', de bezorgdheid aan het thuisfront en het verdriet en de pijn als collega's sneuvelen. (deel 2)

Dinsdag (14-12-2010)
Nat Geo (21:00): Clash of the Continents: Fate of Man
Wat zou een ruimtereiziger ontdekken die over 250 miljoen jaar naar de aarde terugkeert? Een blik op de toekomst van onze planeet
BBC 2 (21:00): Decade of Discovery
Documentaire over de meest bijzondere planten en dieren die in de afgelopen 10 jaar zijn ontdekt.
Canvas (21:10): Die Wehrmacht: Eine Bilanz: afl. Der Blitzkrieg
Documentaireserie over het leger van het Derde Rijk. Toen de Wehrmacht op 1 september 1939 Polen binnenviel, schrok heel Europa van de slagkracht van het leger.
BBC 2 (22:00): Pompeii: Life and Death in a Roman Town
Pompeii: een van de meest bekende vulkaanuitbarstingen uit de geschiedenis. We weten hoe de slachtoffers stierven, maar deze documentaire zoekt een antwoord op een andere vraag: hoe leefden ze?
Canvas (22:05): The Great Escape - The Reckoning
Het verhaal van de beroemde ontsnappingspoging van 78 geallieerde piloten in de Tweede Wereldoorlog, en de daaropvolgende represailles. In maart 1944 ontsnapten 76 geallieerde piloten uit Stalag Luft III, een gevangenenkamp in centraal Duitsland. Hun verhaal werd beroemd door de film The Great Escape (1963), met Steve McQueen en Richard Attenborough.
Ned 2 (21:20): Labyrint: afl. De Kracht van Licht
En er was licht’, zo staat er geschreven. Maar de mens zou de mens niet zijn als ie niet zou proberen het licht te verbeteren. Glastuinbouwers en wetenschappers denken dat planten beter kunnen groeien met aangepast licht. Ecologen en dierbeschermers proberen de biodiversiteit te beschermen met nieuwe oplossingen voor het altijd aanwezige licht in de nacht.

Woensdag (15-12-2010)
Nat Geo (21:00): Egypt: King Tut Uncovered
Documentaire over de zoektochten naar het graf vn farao Toetanchamon
Nat Geo (22:00): Secrets of Egypt: afl. Ramses the Great
Ramses II was de belangrijkste farao van het Oude Egypte
BBC 2 (22:00): Ancient Worlds: afl. City of Man, City of God
Omdat de Romeinen voldoende zekerheid hadden om vragen te stellen over het leven won het Christendom geleidelijk terrein ten opzichte van het polytheïstische geloofssysteem
Ned 2 (23:40): Import: Dansen met de Duivel
Drie mannen struinen de meest gevaarlijke sloppenwijk van de wereld af. Filmmaker John Blair wist ongekende toegang te krijgen tot de meest gezochte mannen van Rio

Donderdag (16-12-2010)
Canvas (20:40): The Great Rift (3, slot): afl. Grass
In de derde aflevering trekken we naar de vruchtbare grasvlakten in de Grote Slenk. Het vulkanisch gebergte langs de Grote Slenk heeft in de loop der tijden massaal veel lava uitgespuwd die een vruchtbare voedingsbodem vormde voor grasland en bossen. In de regenschaduw van de bergen was het vooral de savanne die tot ontwikkeling is gekomen en daar krioelt het sindsdien van het dierenleven. De meest tot de verbeelding sprekende dieren van Afrika leven er naast elkaar. En dat zorgt voor een dramatisch natuurspektakel. Olifanten vernielen geregeld wassende bomen en houden zo het bos op afstand. Nijlpaarden storten zich 's nachts dan weer met zijn allen op het grasland, zoals miljoenen gnoes, zebra¿s en andere grazers dat overdag doen. Bavianen leven samen in grote groepen met een ingewikkelde sociale structuur.
Canvas (21:30): How Earth Made Us: afl. Water
Water wordt op allerlei manieren door de Grote Slenk gekanaliseerd. Machtige rivieren als de Nijl, de Congo en de Zambesi, meren tot duizend meter diepte, watervallen, zoutwaterbronnen en koraalzeeën: we vinden ze van Egypte tot in Mozambique. De grote rivieren zijn heel het jaar door de ideale biotoop voor nijlpaarden en watervogels. Maar vooral in het droge seizoen trekken ze massaal veel dieren aan, op zoek naar water. Dan zijn de plassen, meren en rivieren vaak het toneel van dramatische confrontaties tussen roofdieren en hun prooien.
Ned 2 (21:30): Andere Tijden: afl. Gevaren op Zee; De Koopvaardij in WO II (2, slot)
Ze waren op zee toen de oorlog uitbrak: de bemanningsleden - jongens soms nog - van de Koopvaardij. Een weg terug naar huis was er niet. Dus bleven ze de oceanen bevaren voor Koningin en Vaderland. Met constant gevaar voor eigen leven.
Andere Tijden over de verschrikkingen van het zeemansleven tijdens de oorlog.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_89783151
Thanks EFM! Het wordt gewaardeerd!
pi_89789159
jij ook bedankt beste w8jij17
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_89825700
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 23:08 schreef w8jij17 het volgende:

[..]

Ik heb het even uitgezocht en 'Lichtpunt' blijkt een soort VPRO's import te zijn:

http://www.lichtpunt.be/index.php
http://www.documentary-log.com/you-are-watching-examined-life/

De site waar hij op staat is trouwens briljant. Daar staan echt héél veel docu's op.
pi_90078236
Zaterdag (18-12-2010)
Nat Geo (22:00): Children of Gold: Paul van Vliet in Burkina Faso
Reportage over de kinderarbeid in de goudmijnen van Burkina Faso

Zondag (19-12-2010)
Ned 2 (18:25): Magie van de Wetenschap: afl. Als eerste
Stamcelonderzoeker Hans Clevers
Geen wereld is zo competitief als de wereld van het kankeronderzoek. Hoe combineer je topwetenschap, het leiden van een vooraanstaand laboratorium, het werven van fondsen en het toepassen van al deze kennis? Het portret van stamcelonderzoeker Hans Clevers probeert daar antwoord op te geven.

Clevers deed meerdere baanbrekende ontdekkingen, won vele grote prijzen en onder zijn leiding groeide het Hubrecht Instituut uit tot een onderzoekscentrum van wereldfaam. Momenteel houdt hij zich bezig met onderzoek naar de wijze waarop één enkele stamcel verantwoordelijk kan zijn voor het ontstaan van darmkanker; de ondermijning van dat ‘prachtig functionerend organisme’ dat hem al sinds zijn jeugd fascineert.
Nat Geo (21:00): Dagboek van onze Helden: afl Winning the Hearts and Minds
Maaike is kapitein bij de Marine en werkt in Oeroezgan aan de wederopbouw. Ze onderhandelt veel met machtige Afghaanse mannen. Het feit dat ze een vrouw is in een overheersende mannencultuur is geen probleem. “Ze hebben best respect voor het feit dat jij je mannetje staat.”

Maandag (20-12-2010)
Ned 2 (20:25): Wintergatsen 2010: afl. Roy Sorensen
Serie interviews met drie internationale gasten. Roy Sorensen is als professor filosofie verbonden aan de universiteit van St. Louis, Missouri
Nat Geo (21:00): Dagboek van onze Helden: afl. Incoming
De dagelijkse realiteit van het leven als militair op missie in Afghanistan. Twaalf helden filmden zichzelf in de laatste maanden van hun missie in een door oorlog verscheurd gebied.

Dinsdag (21-12-2010)
Nat Geo (21:00): Aftermath: afl Population Overload
Het leven op onze planeet kan voortbestaan dankzij een complex en verfijnd evenwicht op aarde. Maar hoe kan de mens overleven als deze omstandigheden drastisch en onherroepelijk veranderen? In de nieuwe serie Aftermath gaat National Geographic op zoek naar het antwoord op vier confronterende vragen. Hoe zouden we omgaan met een verdubbeling van de wereldbevolking? Wat zijn de gevolgen als de olievoorraad plotseling opraakt? Wat gebeurt er als de aarde stopt met draaien en als de zon steeds ouder wordt?

In de serie werpen we een onomstotelijke blik op de natuur en de plek die de mensheid inneemt in de wereld, waarbij we kritisch evalueren hoe kwetsbaar ons bestaan is. Met behulp van computergegenereerde beelden onthult de serie de werking van de aarde en wordt onze planeet onherkenbaar getransformeerd.
Canvas (21:10): Die Wehrmacht: Eine Bilanz: afl. Die Wende
In juni 1941 viel de Wehrmacht de Sovjet-Unie binnen. Het was wat Hitler altijd al had gewild: de strijd om ´lebensraum’ in het oosten.
Ned 2 (21:20): Labyrint: afl. Highspeed Wetenschap
Nederland heeft als ambitie om in de top 10 van beste topsportlanden te komen. Een van de maatregelen om dat te bereiken is dat er meer wetenschappers komen die zich met de sporters bemoeien. Jeroen van der Eb (VU) is zo’n ‘embedded scientist’, zijn kersverse lab is een turnhal. Deze hangt sinds kort vol met hogesnelheidscamera’s zodat elke turnbeweging, ook de allerkleinste en -snelste, kan worden vastgelegd. Het lab is uniek in de sportwereld. Niet alleen door de high-tech, ook doordat het gebruik maakt van de nieuwste wetenschappelijke inzichten over hoe je een sport het beste kan leren.

Ook onderzoeker David Lentink gebruikt voor zijn onderzoek de highspeedcamera, maar dan om de beweging vast te leggen van vogels, insecten en zaden. We weten nog maar kort hoe insecten erin slagen in de lucht te blijven. Maar Lentink wil meer weten. Hij gebruikt high speed beelden om te zien hoe al die verschillende vleugels optimaal kunnen vliegen onder de grillige omstandigheden in de natuur. Misschien kunnen we dan uiteindelijk onze eigen miniatuurvliegers bouwen.
Canvas (22:05): Bonnie & Clyde
BBC-documentaire (uit de reeks Timewatch) over het beruchte criminele koppel Bonnie & Clyde.
Hollywood portretteerde Bonnie Parker (1910-1934) en Clyde Barrow (1909-1934) als de meest romantische misdadigers uit de Amerikaanse geschiedenis, maar de werkelijkheid was heel anders.

Een recent gepubliceerd manuscript van Blanche Caldwell Barrow, de schoonzus van Clyde, toont de rauwe realiteit van het leven van de twee jonge criminelen. Na hun eerste ontmoeting in 1930 trok het beruchte koppel vier jaar lang een spoor van overvallen en moorden door Amerika, daarbij voortdurend opgejaagd door de politie. Tot ze op 23 mei 1934 in een hinderlaag vielen en werden doorzeefd met ‘een regen van duizend geweerschoten’, zoals de pers destijds schreef. Ze werden op dat moment verdacht van veertien moorden en een hele reeks overvallen en inbraken.

Aan de hand van de memoires van Blanche, familie-archieven, politieverslagen en archiefbeelden schetst deze documentaire een minder fraai portret van de twee glamoureuze misdadigers in de tijd van de Grote Depressie.

Woensdag (22-12-2010)
Nat Geo (21:00): King Tut's Curse
Documentaire over de 'Vloek' die de graftombe van Toetanchamon
Nat Geo (22:00): Secrets of Egypt: afl. Who Build the Sphinx?
De Sfinx van Gizeh is nog altijd met raadselen omhuld
Ned 2 (23:45): Import: What Would Jesus Buy
Documentaire over de vercommercialisering van Kerstmis in Amerika. Reverend Billy and the Church of Stop Shopping is een zelfbenoemde dominee met een gospelkoor die het land doortrekt om met gospels, preken en ludieke acties de Amerikanen tot inkeer te brengen

Donderdag (23-12-2010)
BBC 1 (21:00): How Science Changed Our World
Professor Robert Winston overloopt de vijftig belangrijkste wetenschappelijke ontdekking van de laatste vijftig jaren.
Canvas (21:30): How Earth Made Us: afl. Wind
Professor Lain Stewart reist naar iconische locaties, waaronder de Sahara, de kust van West-Afrika en de Stille Zuidzee, en ontdekt hoe mensen al duizenden jaren de kracht van wind gebruiken. De wind is een kracht die op het eerste gezicht chaotisch lijkt, maar de patronen ervan hebben het lot van de continenten mee bepaald
Ned 2 (22:45): Holland Doc: De Leugen
Op 15 mei 2006 maakte VVD-politica Ayaan Hirsi Ali bekend dat ze een baan bij een Amerikaanse denktank had geaccepteerd. Dezelfde dag liet VVD-minister Rita Verdonk weten dat Hirsi Ali waarschijnlijk haar Nederlanderschap zou verliezen. Het was het begin van een politiek drama dat leidde tot de val van het kabinet op 29 juni. In de reconstructie van de gebeurtenissen komen hoofdrolspelers Rita Verdonk, Hilbrand Nawijn, Femke Halsema, Britta Böhler en Ayaan Hirsi Ali aan het woord. Daarnaast Volkskrant redacteur Chris Rutenfrans, toenmalig Eerste Kamervoorzitter Frans Weisglas, de toenmalig adviseur van Gerrit Zalm: Kees Driehuis en Jutta Chorus, co-auteur van een boek over Hirsi Ali. Nu het stof neergedaald is lijken de zaken meer nuance te hebben dan toen. De terugblik is doorsneden met beelden van een asielprocedure en archiefbeelden van Ayaan Hirsi Ali.
lees verder

Vrijdag (24-12-2010)
Animal Planet (van 14:30 tot 20:05): Weird Creatures With Nick Baker
Sea Dragon/Worm Lizard/Axolot/Horseshoe Crab/Anteaters/Pygmy Sloth

[ Bericht 94% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 19-12-2010 18:09:01 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_90133271
Update (zie vorige post)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_90420994
Zaterdag (25-12-2010)
Ned 2 (18:55): Earth
In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven. Earth confronteert ons door middel van beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop. Zo wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.
Alastair Fothergill en David Attenborough filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest. ‘Earth’ is daarmee de duurste documentaire ooit gemaakt.
Nat Geo (21:00): The First Jesus?
Documentaire over Simon van Perea, een vermeende messias die in 4 v Chr. door de Romeinen werd gedood
Nat Geo (22:00): The Biblical Plagues (1/2): afl. The First Curses
Nat Geo (23:00): The Bilblical Plagues (2, slot): afl. The Final Torments
Nat Geo (24:00): Jesus: The Man From Nazareth
Documentaire over het leven van Jezus als HIstorisch persoon

Zondag (26-12-2010)
Animal Planet (14:30 tot 19:10): Planet Earth (5 afl.)
From Pole to Pole/Mountains/Freshwater/Caves/Desert
Nat Geo (21:00): Dagboek van onze Helden: afl. Field hospital Tarin Kowt
Schotwonden en granaatscherven; geen dag is hetzelfde in het hospitaal in Kamp Holland. Zoals Medic Jordi zegt: 'Different day, same shit.'

Maandag (27-12-2010)
Animal Planet (14:30 tot 20:05): The Animal's Guide To Survival (6 afl.)
Fresh Water/Plains & Savannas/Forests/Mountains/Marshes and Mangroves/Sand and Seas
Nat Geo (21:00): Dagboek van Onze Helden: afl. Home Sweet Home
In de laatste webisode van Dagboek van Onze Helden zien we de langverwachte thuiskomst van Onze Helden uit Uruzgan. Na vijf intensieve maanden sluiten Onze Helden Jessica en Rémon hun geliefden eindelijk weer in de armen.

Dinsdag (28-12-2010)
Nat Geo (21:00): Aftermath: orld Without Oil
We zijn afhankelijk van olie voor fabrieken, auto's, vliegtuigen, enz.. Wat zou er gebeuren als de olie plotseling op zou zijn?
Canvas (21:10): Die Wehrmacht: Eine Bilanz: afl. Verbrechen der Armee
Heeft de Wehrmacht, afgezien van de militaire oorlogsgruwel, misdaden begaan tegen de menselijkheid? Die -ook vandaag nog- gevoelige vraag is het onderwerp van deze derde aflevering. Meer dan 17 miljoen mannen behoorden tot de Wehrmacht. Elke Duitse familie had dus wel één of meerdere soldaten in het leger. Hebben die zich allemaal als 'wilden' gedragen, zoals Generaal-majoor Gerhard Fischer in 1945 in krijgsgevangenenschap toegaf? Het staat buiten kijf dat de Wehrmacht buitensporig geweld heeft gebruikt, ook tegen burgers. Vooral aan het Oostfront is de lijst van misdaden lang. Met het 'Kommissarbefehl' werd het geweld zelfs geofficialiseerd. Die maatregel bepaalde dat zogenaamde Sovjetcommissarissen, 'politieke soldaten', na arrestatie zonder meer moesten worden geëxecuteerd. Er zijn slechts weinig gevallen bekend van soldaten die weigerden deel uit te maken van executiepelotons. Dat werd als een teken van lafheid en zwakte beschouwd. Ook aan de jodenvervolging en de holocaust werkte de Wehrmacht actief mee. Toch is uiteindelijk maar een fractie van de soldaten persoonlijk betrokken geweest bij oorlogsmisdaden. De meesten wisten effectief niets af van de holocaust. Dat geldt ook voor de officieren: slechts 10 % van de hogere officieren wisten dat er concentratiekampen bestonden. Met een massa getuigenissen, archiefbeelden en ander bewijsmateriaal maakt deze aflevering een balans op van de collectieve schuldvraag van de Duitse Wehrmacht.

Woensdag (29-12-2010)
Nat Geo (22:00): Secrets of Egypt: afl. The Pyramid Code
De piramiden vormen al eeuwenlang een groot mysterie. Een nieuwe generatie archeologen probeert de code van de piramide te kraken.
Ned 2 (23:40): Import: Stranded
Het ongelooflijke overlevingsverhaal uit 1972 van het Uruguayaanse rugbyteam, dat zich na een vliegtuigcrash in de Andes ruim tien weken in leven wist te houden op een vierduizend meter hoge gletsjer.

Donderdag (30-12-2010)
Canvas (21:30): How Earth Made Us: afl. Fire
Vuur is lang de voornaamste energiebron van de mens geweest. Professor Iain Stewart toont dat de planeet een cruciale rol speelde in de Britse industriële revolutie, terwijl ze een rem was voor de ontwikkeling van China.

Vrijdag (31-12-2010)
Discovery (21:00): Deception With Keith Barry
Illusionist en Mentalist Keith Barry laat zien op welke manieren hij mensen manipuleert
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_90742855
Zondag (02-01-2011)
Ned 2 (18:55): Arctic Tale
Documentaire uit 2007 over Nanu, het ijsbeerjong en Seela de walruspup. We volgen de twee pups op hun opwindende reis naar volwassenheid, waarbij de moeders een grote rol spelen.
BBC 2 (22:00): Arctic with Bruce Parry: afl. Siberia
Het is de zomerzonnestilstand in Siberië, een periode van onbeperkt daglicht en buitengewone festivals. Bruce Parry maakt er kennis met de Jakoeten en enkele rendierherders die in een afgelegen tentenkamp in het wilde Verchojanskgebergte wonen. Hij gaat ook op zoek naar de beginselen van het eeuwenoude sjamanistische geloof.
Nat Geo (22:00): Extreme Ice
Documentaire over het smelten van de poolkappen. Fotograaf James Balog zet een expeditie op touw om de veranderingen van ijs met de camera vast te leggen. Onze poolkappen smelten sneller dan ooit tevoren. . Hij riskeert zijn leven om zich diep in de nauwe gletsjerspleten en ijsravijnen te begeven. Zijn foto's tonen aan dat grote transformaties razendsnel plaatsvinden.

Dinsdag (03-01-2011)
Nat Geo (21:00): Aftermath: afl. When the Eath stops spinning
Als de aarde niet meer draait, is de helft van de planeet altijd donker en verdwijnen talloze steden in zee. Hoe zouden we het overleven?
Canvas (21:10): Die Wehrmacht: Eine Bilanz: afl. Die Verschwörung
Documentaireserie over het leger van het Derde Rijk. Op 20 juli 1944 pleegde een groep officieren van de Wehrmacht een aanslag op Hitler. Schenk von Stauffenberg was de bekendste van hen, maar de echte leiding berustte bij Henning von Tresckow.
Als ze in hun opzet geslaagd waren, dan zou de oorlog en de aan de gang zijnde genocide van de joden misschien aanzienlijk zijn verkort.

Woendag (03-01-2011)
Nat Geo (21:00): Egypt: Secrets of the Dead
Documentaire over de band die de oude Egyptenaren hadden met de dood
Nat Geo (22:00): Secrets of Egypt: afl. Alexander the Great Lost tomb
Alexander de Grote is een van de bekendste namen uit de oudheid, maar zijn graf is nooit gevonden. Archeologen duiken opnieuw in dit mysterie.
Ned 2 (22:50): Import: You don't like the truth - 4 days inside Guantanamo
Zijn oranje overall symboliseert terrorisme, maar Omar Khadrs kwetsbare, teruggetrokken houding vertelt een heel ander verhaal. In februari 2003 werd de Afghaanse Canadees, zestien jaar oud, verhoord door de Canadese veiligheidsdienst in de gevangenis van Guantánamo Bay.

Donsderdag (06-01-2011)
Ned 2 (22:45): Holland Doc: De Belofte: Over de zin en onzin van ontwikkelingssamenwerking
Wat is het effect van de westerse hulp aan Afrika en wat leveren al die mooie plannen zoals de Millennium Doelen uiteindelijk op? Het is een veelbesproken onderwerp nu de huidige regering flink wil korten op het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Ook filmmakers Ton van der Lee en Eugène van den Bosch zijn kritisch over de manier waarop daar tot nu toe invulling aan is gegeven. Maar ze zien ook, hoe het anders kan

[ Bericht 4% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 02-01-2011 14:56:31 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 2 januari 2011 @ 13:54:48 #84
122155 arucard
Amplifier Worship
pi_90742887
^O^
O)))
pi_90742930
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 13:54 schreef arucard het volgende:
^O^
that was fast :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 2 januari 2011 @ 13:59:12 #86
122155 arucard
Amplifier Worship
pi_90743042
De Import en Holland Doc ben ik wel benieuwd naar.
O)))
pi_90743344
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 13:59 schreef arucard het volgende:
De Import en Holland Doc ben ik wel benieuwd naar.
9 van de 10 keer zeer goede docu's
:Y
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_90749770
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 14:09 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

9 van de 10 keer zeer goede docu's
:Y
Volgens mij kun je een groot deel van de uitzendingen van Holland Doc op de programmawebsite bekijken. Dus als je er ooit eentje mist, kun je 't veelal daar 'inhalen'.
  zondag 2 januari 2011 @ 17:55:03 #89
330026 WebbyS
A Legend Rising.
pi_90753525
^O^ Goede topic, ga zo door!
pi_90754229
Goed topic, man. _O_ Vanavond maar eens Extreme Ice kijken, eens zien of het wat nieuws vertelt.
No resentment ever evened out a weaker hand
pi_90767711
Komt een interessante docu aan:
Is recent een interessante docu uitgebracht:

http://www.sonyclassics.com/insidejob/
http://www.imdb.com/title/tt1645089/

Edit: damn, ik leef nog in 2010
pi_90894649
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 22:02 schreef w8jij17 het volgende:
Komt een interessante docu aan:
Is recent een interessante docu uitgebracht:

http://www.sonyclassics.com/insidejob/
http://www.imdb.com/title/tt1645089/

Edit: damn, ik leef nog in 2010
Maakt niet uit, zie er interessant uit ^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_90894767
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 13:53 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Zondag (02-01-2011)
Ned 2 (18:55): Arctic Tale
Documentaire uit 2007 over Nanu, het ijsbeerjong en Seela de walruspup. We volgen de twee pups op hun opwindende reis naar volwassenheid, waarbij de moeders een grote rol spelen.
BBC 2 (22:00): Arctic with Bruce Parry: afl. Siberia
Het is de zomerzonnestilstand in Siberië, een periode van onbeperkt daglicht en buitengewone festivals. Bruce Parry maakt er kennis met de Jakoeten en enkele rendierherders die in een afgelegen tentenkamp in het wilde Verchojanskgebergte wonen. Hij gaat ook op zoek naar de beginselen van het eeuwenoude sjamanistische geloof.
Nat Geo (22:00): Extreme Ice
Documentaire over het smelten van de poolkappen. Fotograaf James Balog zet een expeditie op touw om de veranderingen van ijs met de camera vast te leggen. Onze poolkappen smelten sneller dan ooit tevoren. . Hij riskeert zijn leven om zich diep in de nauwe gletsjerspleten en ijsravijnen te begeven. Zijn foto's tonen aan dat grote transformaties razendsnel plaatsvinden.

Dinsdag (03-01-2011)
Nat Geo (21:00): Aftermath: afl. When the Eath stops spinning
Als de aarde niet meer draait, is de helft van de planeet altijd donker en verdwijnen talloze steden in zee. Hoe zouden we het overleven?
Canvas (21:10): Die Wehrmacht: Eine Bilanz: afl. Die Verschwörung
Documentaireserie over het leger van het Derde Rijk. Op 20 juli 1944 pleegde een groep officieren van de Wehrmacht een aanslag op Hitler. Schenk von Stauffenberg was de bekendste van hen, maar de echte leiding berustte bij Henning von Tresckow.
Als ze in hun opzet geslaagd waren, dan zou de oorlog en de aan de gang zijnde genocide van de joden misschien aanzienlijk zijn verkort.

Woendag (03-01-2011)
Nat Geo (21:00): Egypt: Secrets of the Dead
Documentaire over de band die de oude Egyptenaren hadden met de dood
Nat Geo (22:00): Secrets of Egypt: afl. Alexander the Great Lost tomb
Alexander de Grote is een van de bekendste namen uit de oudheid, maar zijn graf is nooit gevonden. Archeologen duiken opnieuw in dit mysterie.
Ned 2 (22:50): Import: You don't like the truth - 4 days inside Guantanamo
Zijn oranje overall symboliseert terrorisme, maar Omar Khadrs kwetsbare, teruggetrokken houding vertelt een heel ander verhaal. In februari 2003 werd de Afghaanse Canadees, zestien jaar oud, verhoord door de Canadese veiligheidsdienst in de gevangenis van Guantánamo Bay.

Donsderdag (06-01-2011)
Ned 2 (22:45): Holland Doc: De Belofte: Over de zin en onzin van ontwikkelingssamenwerking
Wat is het effect van de westerse hulp aan Afrika en wat leveren al die mooie plannen zoals de Millennium Doelen uiteindelijk op? Het is een veelbesproken onderwerp nu de huidige regering flink wil korten op het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Ook filmmakers Ton van der Lee en Eugène van den Bosch zijn kritisch over de manier waarop daar tot nu toe invulling aan is gegeven. Maar ze zien ook, hoe het anders kan
Even een update voor vnvnd
BBC 1 (01:10): David Attenborough's First Life
Sir David Attenborough reist terug in de tijd, op zoek naar de eerste dieren op de aarde. Hij begint in een bos vlakbij zijn vroegere woonomgeving Leicester, waar de vondst van een fossiel onze kijk op de evolutie compleet heeft veranderd.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_90917155
Oh nee, wordt die ook nog uitgezonden met een doventolk in beeld (met alle respect voor de doven)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_90917240
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2011 18:55 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

Even een update voor vnvnd
BBC 1 (01:10): David Attenborough's First Life
Sir David Attenborough reist terug in de tijd, op zoek naar de eerste dieren op de aarde. Hij begint in een bos vlakbij zijn vroegere woonomgeving Leicester, waar de vondst van een fossiel onze kijk op de evolutie compleet heeft veranderd.
nice!
david is een held _O_
blablablablablablablablablablablablablabla
pi_90917363
_O_
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_90917648
hoe krijgen ze die fossielen zo mooi uit het steen :o
blablablablablablablablablablablablablabla
pi_90919244
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2011 01:40 schreef Schunckelstar het volgende:
hoe krijgen ze die fossielen zo mooi uit het steen :o
Dat was inderdaad zeer spectaculair om te zien. Echt de mooiste fossielen die ik ooit heb gezien.
Dat deden ze met een soort tandartsboortjes en mega precies tijdrovend werk.
Maar ik ben halverwege de docu in slaap gevallen en werd rond half 3 wakker ofzo ;(
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_90928920
Eerst kwamen er nog mooie documentaires over 't universum op NGC en Discovery, maar tegenwoordig niet meer.

Jammer ;(
-
pi_90955242
quote:
15s.gif Op donderdag 6 januari 2011 13:37 schreef Mempex0 het volgende:
Eerst kwamen er nog mooie documentaires over 't universum op NGC en Discovery, maar tegenwoordig niet meer.

Jammer ;(
vindt ik ook maar je kunt altijd nog op youtube terecht, is ook veel te zien ;)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')