quote:Dit dus.Op zaterdag 23 oktober 2010 01:53 schreef trovey het volgende:
Volgens mij zit er geen gelatine in jam. Het geleermiddel wat bij jam maken gebruikt wordt is pectine en dat is plantaardig.
quote:Moet je voor de grap eens dit boek lezen: PIG05049. Dierlijke resten zijn overigens natuurlijk en het zit in nog veel meer dingen dan jij denktOp zaterdag 23 oktober 2010 01:47 schreef chrisssj2 het volgende:
Is dit mogelijk? Er staat op de verpakking niks over gelatine..
Of is dit zo vanzelfsprekend dat het hier in zit?
Ik kan echt giftig worden dat ik er ben achter ben gekomen dat er zoveel producten zijn waar dierlijke resten worden in gebruikt. Kan bijna niks normaal eten.
Ik hoop dat dit waar is, het ziet er wel gelatine achtig uit zoals pudding.quote:Op zaterdag 23 oktober 2010 01:53 schreef trovey het volgende:
Volgens mij zit er geen gelatine in jam. Het geleermiddel wat bij jam maken gebruikt wordt is pectine en dat is plantaardig.
Daar zorgt de pectine in de vruchten dus voor.quote:Op maandag 1 november 2010 15:28 schreef chrisssj2 het volgende:
[..]
Ik hoop dat dit waar is, het ziet er wel gelatine achtig uit zoals pudding.
Dit dus. En voor vragen over eten kan je beter in cul terecht.quote:Op zaterdag 23 oktober 2010 01:53 schreef trovey het volgende:
Volgens mij zit er geen gelatine in jam. Het geleermiddel wat bij jam maken gebruikt wordt is pectine en dat is plantaardig.
Hoe is dieren slachten niet natuurlijk? zelfs mensapen jagen op vleesquote:Op maandag 1 november 2010 15:28 schreef chrisssj2 het volgende:
[..]
En Rapaille, dieren slachten noem ik niets natuurlijk aan.
Zoals piet zegt: jam wordt gebonden met pectine.quote:Op maandag 1 november 2010 15:28 schreef chrisssj2 het volgende:
[..]
Ik hoop dat dit waar is, het ziet er wel gelatine achtig uit zoals pudding.
En Rapaille, dieren slachten noem ik niets natuurlijk aan.
Als je daar over gaat vallen wil ik het nog wel even hebben over de beesten die sneuvelen in het aanbouwen en oogsten van aardbeien, spinazie en granenquote:Op dinsdag 2 november 2010 21:39 schreef Fixers het volgende:
[..]
Zoals piet zegt: jam wordt gebonden met pectine.
Als veganisme je insteek is pas dan ook even op het brood waar je die jam opsmeert. Bakkerijen gebruiken graag reuzel in de bakblikken, komen de broden er lekker makkelijk uit.
Of de hele kolonies micro-organisme welke je afslacht bij het schoonmaken van het toiletquote:Op dinsdag 2 november 2010 21:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je daar over gaat vallen wil ik het nog wel even hebben over de beesten die sneuvelen in het aanbouwen en oogsten van aardbeien, spinazie en granen
Dit dus, als er gelatine in zit moet het er op staan.quote:Op zaterdag 23 oktober 2010 01:53 schreef trovey het volgende:
Volgens mij zit er geen gelatine in jam. Het geleermiddel wat bij jam maken gebruikt wordt is pectine en dat is plantaardig.
Je kunt met LM-pectine (een ander type dat reageert met calcium) en de juiste zouten en het zuur uit het fruit suikerarme jam maken. pas wel op voor bederf, de suiker is ook voor de conservering. En geloof me, bedorven eten is veel ongezonder dan suiker.quote:Op maandag 1 november 2010 15:51 schreef trovey het volgende:
[..]
Daar zorgt de pectine in de vruchten dus voor.Niet alles wat geleiachtig is bevat meteen gelatine. Zoek anders eens via Google op jam maken als je ons niet wilt geloven. Ik heb zelf wel jam gemaakt en geloof me daar zit geen grammetje gelatine in. Ga anders zelf jam maken als je het niet wilt vertrouwen. Zelf gebruik ik geleerpoeder(gele verpakking) van de reformwinkel omdat ik niet zo van zoete jam houd en je daar net zoveel suiker in kunt doen als je zelf wilt in tegenstelling tot geleisuiker.
Ik ben gewoon niet zo gek op mierzoete jam...voor de rest geen reden om minder suiker te gebruiken...en mijn zelfgemaakte jam staat permanent in de koelkast nadat het gemaakt is en tot heden geen "slechte" pot gehad.quote:Op dinsdag 2 november 2010 22:22 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je kunt met LM-pectine (een ander type dat reageert met calcium) en de juiste zouten en het zuur uit het fruit suikerarme jam maken. pas wel op voor bederf, de suiker is ook voor de conservering. En geloof me, bedorven eten is veel ongezonder dan suiker.
TS gelooft zelfs niet wat er op de verpakking staat.quote:Op woensdag 3 november 2010 08:29 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
het bestaansrecht van FOK is natuurlijk voor een groot deel dit soort vragen, maar waarom neemt TS niet gewoon even de moeite om 3 seconden op internet te zoeken?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jam_%28voedingsmiddel%29
Veel meer idd:quote:Op zaterdag 23 oktober 2010 04:10 schreef Rapaille het volgende:
[..]
Moet je voor de grap eens dit boek lezen: PIG05049. Dierlijke resten zijn overigens natuurlijk en het zit in nog veel meer dingen dan jij denkt
Ik gebruik daar niks van behalve,quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |