Ik weet het nog niet helemaal, het zou eerst hier in de buurt worden gehouden, maar die locatie gaat toch niet door.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 12:37 schreef piepkuiken21 het volgende:
wie gaat er naar het nose tot tail evenement in mei?
voor wanneer kan ik reserveren?quote:Op vrijdag 25 maart 2011 21:37 schreef macferret het volgende:
hier nog wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Om hier nog even op door te gaan, ik zag bij een tuincentrum een "smoker" staan van een euro of 40/50. Low budget dus, van het type watersmoker (als ik brambbq.nl mag geloven)quote:Op woensdag 2 februari 2011 14:48 schreef Schranseman het volgende:
Antwoord op de vraag van paarse kiwi:
Geen BBQ nog maar wel een rookoven. Iemand daar goede ideeen voor? BBQ recepten die ook prima met de rookoven gaan?
(of ga ik nu wel heel erg offtopic?.. )
Hey Paarse Kiwi. Bijna alle BBQ recepten die je indirect maakt kunnen in de rookoven. Ik doe het zelf al een poosje. Een rookoven is wel wat lastiger te regelen, maar als je een staand model hebt gaat veel goed. Ik heb wat recepten en tips op mijn website staan (zie sig)
Bij mij helaas toch ook een beetje uitgedroogd, ik had hem toch korter moeten doenquote:Op zaterdag 26 maart 2011 20:21 schreef macferret het volgende:
Hoe was je pibil? heb het ooit 1x proberen te maken, maar dat was een major fail.... helemaal uitgedroogd.
Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaarquote:Op zaterdag 26 maart 2011 19:14 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Om hier nog even op door te gaan, ik zag bij een tuincentrum een "smoker" staan van een euro of 40/50. Low budget dus, van het type watersmoker (als ik brambbq.nl mag geloven)
Nu valt dat natuurlijk in het niet bij de echte jongens, maar zou je met zo'n ding nog een beetje kunnen spelen om te zien of het bevalt.
En zo ja, wat kun je er mee?Ik begrijp lang en laag koken (low 'n slow), maar waar moetik dan aan denken, spareribs die nu een uur of 4/5 in de oven gaan? Maar dan in dat ding met het added benefit van een rook smaak?
Dan doe je het toch zonder je vriend zijn hulp?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:26 schreef Yu-Kee het volgende:
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen, maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.
Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan.
Is zo'n ProQ vergelijkbaar met een weber smoker??quote:Op maandag 28 maart 2011 11:10 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaar
Ja maar, we barbecuen meestal met z'n 2-en. Het is niet zo dat we voor elke barbecue allemaal mensen uitnodigen, aangezien we in de zomer 1 a 2 keer per week barbecuen.quote:Op maandag 28 maart 2011 15:34 schreef Redcoon het volgende:
Dan doe je het toch zonder je vriend zijn hulp?
Ga er ook niet vanuit dat hij het langer dan 6 maanden uithoudt, of hij roest van ellende uit elkaar, of ik stap inderdaad over naar een beter versie, maar heb 'm toch gekocht om eens te kijken of het was is, alvorens meer dan een paar honderd euro uit te geven.quote:Op maandag 28 maart 2011 11:10 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaar
Het is ook meer een testje of me het bevalt om in plaats van de oven 5 uur aan te hebben, ik mijn ribben e.d. nu in tuin klaar maak. Bevalt het, dan komt er snel een betere voor in de plaats, maar moet ook mijn wederhelft overtuigen om een paar honderd euro te spenderen aan een bbq en de snelste manier is een goede maaltijd voor te schotelenquote:Op dinsdag 29 maart 2011 20:19 schreef macferret het volgende:
2 roosters om idd meer te kunnen roken
bak is ten eerste een hitte schild, zo heb je dus niet de vlammen op je eten, maar gaat de hitte indirect langs de schaal. schaal kan je idd vullen met water, dit om de temperatuur beter te regelen, nadeel is alleen dat al het vet in deze bak drupt en zich vermengt met water, erg leuk om schoon te maken. Ik heb er geen water in, maar een terra cotta schaal (tuincentrum) ingepakt in alluminiumfolie, de schaal is dikwandig en houdt dus ook goed temperatuur vast en schoonmaken is een kwestie van folie weggooien en nieuwe folie om de schaal te doen.
o ja, de barbecook is niet geweldig, maar is wel makelijk dubbel te vouwen (past ie beter in de grijze bak) de ProQ is een veel betere smoker en redelijk goed te vergelijken met de weber variant.
@macferret, mag ik vragen wat er in die rode schaal zit op foto 6? Een aardappel-bijgerechtje?quote:Op vrijdag 25 maart 2011 21:37 schreef macferret het volgende:
hier nog wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Klinkt erg goed!quote:Op dinsdag 29 maart 2011 20:47 schreef macferret het volgende:
yep, aardappels, eigengemaakte bacon, kruiden, ui lekker laten garen en als het klaar is gaat er een sausje van wochestershire, mayo en mosterd overheen, heerlijk!
http://www.visrecepten.nl(...)ten_pi4[showUid]=183 lijkt mij wel lekker.quote:Op donderdag 31 maart 2011 16:28 schreef PdeHoog het volgende:
Mensen, ik ben op zoek naar goeie visbbq-recepten
quote:Op donderdag 31 maart 2011 16:36 schreef golfer het volgende:
[..]
http://www.visrecepten.nl(...)ten_pi4[showUid]=183 lijkt mij wel lekker.
De viszaak (la pecherie) in Bloemendaal heeft het wel, hoor.quote:Op donderdag 31 maart 2011 16:43 schreef PdeHoog het volgende:
![]()
Die stond hoog op mijn lijstje
Ik kan alleen ff geen makreel vinden denk ik
Iig staat het niet op de lijst met producten van de visboer die ik wilde gaan bezoeken.
Haal jij ze dan?quote:Op donderdag 31 maart 2011 16:50 schreef golfer het volgende:
[..]
De viszaak (la pecherie) in Bloemendaal heeft het wel, hoor.
Ik haal ze nietquote:Op donderdag 31 maart 2011 16:54 schreef PdeHoog het volgende:
Haal jij ze dan?Of moet ik zaterdag nog gaan boodschappen doen?
Je kunt ze echt het beste vers pas op zaterdag kopen. (En we hebben niet zo'n visklem/rooster)quote:ik ga ook nog wel ff ergens anders kijkenHoop alleen dat ze nog vers zijn als ik ze vanavond of morgenavond haal
Hmm...geen idee of me dat gaat lukken. Eerst maar eens kijken waar ik ze hier in de buurt vind. En zo'n klem was niet nodig volgens het recept. In water gedompeld keukentouw moet het ook doen!quote:Op donderdag 31 maart 2011 16:59 schreef golfer het volgende:
Je kunt ze echt het beste vers pas op zaterdag kopen. (En we hebben niet zo'n visklem/rooster)
Oké. Keukentouw hebben we.quote:Op donderdag 31 maart 2011 17:02 schreef PdeHoog het volgende:
Hmm...geen idee of me dat gaat lukken. Eerst maar eens kijken waar ik ze hier in de buurt vind. En zo'n klem was niet nodig volgens het recept. In water gedompeld keukentouw moet het ook doen!
Wij ook. o.a.:quote:
Ja, op beide vragen.quote:Op maandag 4 april 2011 17:52 schreef pavv het volgende:
flink veel (kokos?) briketten onder die visjes! zal goed heet geweest zijn?
Weber compact 47?
quote:Op vrijdag 22 april 2011 11:57 schreef Tezz het volgende:
Ik heb zo'n vermoeden dat half Nederland zondag de bbq aanmaakt!
Zoals Pavv al vertelde is Ecobrasa erg fijn, je moet ze alleen el bestellen, wij laten meestal een pallet komen , en dat dan met een groepje.quote:Op zaterdag 23 april 2011 11:04 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Welke briketten zijn aan te raden?
Die ik laatst had gebruikt waren na een uurtje al weg.
Forel, schijfje citroen erin en in alufolie erop.quote:Op donderdag 31 maart 2011 16:28 schreef PdeHoog het volgende:
Mensen, ik ben op zoek naar goeie visbbq-recepten
Morgen weer.quote:
vandaag even niet, héél veel wind recht op 't balkonquote:Op zaterdag 30 april 2011 22:41 schreef macferret het volgende:
mooi groene weber!
wordt er niet meer ge bbq't?
De bak is wel dicht van onder dus dat hoeft niet al te veel troep te geven maar het is inderdaad wel punt van zorg.quote:Op zaterdag 30 april 2011 23:10 schreef MaximusTG het volgende:
Lijkt me prima, in principe kan je op elke bak met een rooste bbqen. Lijkt me alleen niet handig om achteraf weer op te vouwen. Moet ie eerst schoon...
Sodemietersquote:Op zondag 1 mei 2011 08:42 schreef macferret het volgende:
hier weer wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
maisbrood, bonen en beenham
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kibbeling, recept Reitse Spanninga, vis in bierbeslag in de wok op de weber
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
lam mechouie, dat is zoooo lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Procureur (varkensschouder) lapjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
worst gesmoord in appelcider, daarna gegrilt, met zelf gemengde mosterd en gekarameliseerde uien op brood
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
simpele slavink, met HP guinness saus (had ik gekregen, echt geweldig spul!)
[ afbeelding ]
mijn nieuwe to go grill, een smokey joe on steroids, deze heeft een rooster van 47cm
[ afbeelding ]
Ohhhh!quote:Op zondag 1 mei 2011 08:42 schreef macferret het volgende:
hier weer wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
maisbrood, bonen en beenham
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kibbeling, recept Reitse Spanninga, vis in bierbeslag in de wok op de weber
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
lam mechouie, dat is zoooo lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Procureur (varkensschouder) lapjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
worst gesmoord in appelcider, daarna gegrilt, met zelf gemengde mosterd en gekarameliseerde uien op brood
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
simpele slavink, met HP guinness saus (had ik gekregen, echt geweldig spul!)
[ afbeelding ]
mijn nieuwe to go grill, een smokey joe on steroids, deze heeft een rooster van 47cm
[ afbeelding ]
Om mezelf maar te quoten, de eerste test is achter de rug met gemengd resultaat. Het grote probleem was dat ik, als ik de thermometer mag geloven, de temperatuur op de plek van het vlees niet hoog genoeg krijg. Deze bleef rond de 100 graden hangen i.p.v. 120. Had een half uur van te voren de weber starter gevuld met een (weber)briket of 20/30 en deze na dat half uur op een flink gevulde onaangestoken kooltjes gedumpt (volgend de minion methode). Daarna de bak met warm/kokend water gevuld en een uur gewacht.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 20:28 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Het is ook meer een testje of me het bevalt om in plaats van de oven 5 uur aan te hebben, ik mijn ribben e.d. nu in tuin klaar maak. Bevalt het, dan komt er snel een betere voor in de plaats, maar moet ook mijn wederhelft overtuigen om een paar honderd euro te spenderen aan een bbq en de snelste manier is een goede maaltijd voor te schotelen
Uiteindelijk komt er een groot groen ei in de tuin, maar die uitgave kan ik mijzelf nog niet uitleggen
Helaas verkeerde kant van de zomer nu. Ik heb mijn WSM is september voor 180 euro (40% korting) op kunnen halen bij een Intratuin.quote:Dus wie heeft een leuk adres voor een goedkopere weber smokey mountain
Mmm, dan bbq ik nog wel deze zomer op mijn kogeltje en pruts is wat aan met die lowbudget smoker..quote:Op maandag 2 mei 2011 17:10 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Helaas verkeerde kant van de zomer nu. Ik heb mijn WSM is september voor 180 euro (40% korting) op kunnen halen bij een Intratuin.
Vooral de showmodellen bij bv. de Intratuin doen het dan goed, je kan er zelfs wat extra vanaf pratenquote:Op maandag 2 mei 2011 17:30 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Mmm, dan bbq ik nog wel deze zomer op mijn kogeltje en pruts is wat aan met die lowbudget smoker..
Nooit aan gedacht dat bbq's natuurlijk na de zomer wel eens in de aanbieding zouden gaan..
http://noexcusesbbq.com/archives/2315quote:Op dinsdag 3 mei 2011 13:42 schreef Gardo het volgende:
Ik heb een Weber Smokey Joe thuis.
Ik zou graag een thermometer in het deksel hebben zoals andere Weber modelen dat hebben.
Is dat mogelijk om te maken? Of kan ik het beste een vleesthermometer van Weber kopen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |