abonnement Unibet Coolblue
pi_87664086
Wij gaan een huis bouwen in eigen beheer en willen een probleem tackelen waar we in onze huidige woning vaak tegenaan gelopen zijn: het afkoelen van ruimtes op de bovenverdieping zodra in de woonkamer de ingestelde temperatuur bereikt is.

In de nieuwe situatie hebben we op de BG vloerverwarming als hoofdverwarming en een extra gashaard voor snelle warmte en gezelligheid. Op de badkamer hebben we vloerverwarming en een extra radiator en verder worden de slaapkamers op de eerste verdieping en op zolder met radiators verwarmd. Als we de haard aan hebben moet het boven niet afkoelen, en andersom moet het ook mogelijk zijn om een slaap-/werkkamer boven te verwarmen zonder dat we de temperatuur op de begane grond verhogen.

Nu viel mijn oog op een artikel in het Eigen Huis magazine waarin het Honeywell Evohome systeem besproken werd. Als ik het goed begrijp heb je geen centrale thermostaat meer, maar onafhankelijke, draadloos aangestuurde thermostaatknoppen in huis. Je zou dus elk vertrek zijn eigen programma kunnen geven. De ketel wordt aan een ontvanger gekoppeld en krijgt dus signaal om te gaan verwarmen als slaapkamer 2 warmte nodig heeft. Omdat alle radiatoren gesloten zijn in vertrekken die op temperatuur zijn, krijgt alleen slaapkamer 2 warmte toegevoerd. Geen verspilling dus.

Dit systeem is vrij nieuw, maar klinkt mij behoorlijk goed in de oren. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die het systeem al kennen en hun ervaringen willen delen. Overigens claimt men ook een kostenbesparing tot 30%, wat met de huidige energieprijzen er voor zorgt dat de extra investering zo terug verdiend is.
  FOK!fotograaf maandag 18 oktober 2010 @ 11:03:33 #2
17893 Forno
pi_87664431
Het is een stukje comfort. Geen steenkoude slaapkamers meer. Je laatste alinea is zo uit de verkoopbrochure geplakt zo te zien. Nieuw? Nee. Kostenbesparend? Hoe dan? Iedere ruimte kan warmte van je ketel vragen, dus eerder kostenverhogend. En ik heb het niet zo op draadloos, maar goed, dat is miereneukerij.
pi_87664625
quote:
Op maandag 18 oktober 2010 11:03 schreef Forno het volgende:
Het is een stukje comfort. Geen steenkoude slaapkamers meer. Je laatste alinea is zo uit de verkoopbrochure geplakt zo te zien. Nieuw? Nee. Kostenbesparend? Hoe dan? Iedere ruimte kan warmte van je ketel vragen, dus eerder kostenverhogend. En ik heb het niet zo op draadloos, maar goed, dat is miereneukerij.
Ben toch benieuwd waarom je zegt dat het niet nieuw is? En inderdaad kan iedere ruimte warmte vragen, maar tegelijkertijd heb je niet de hele dag een loeiende verwarming op de badkamer omdat je je woonkamer op temperatuur houdt zoals in mijn huidige huis. Je gaat tenslotte niet keer op keer de knop dichtdraaien.
  FOK!fotograaf maandag 18 oktober 2010 @ 11:20:03 #4
17893 Forno
pi_87664960
Zulke systemen bestaan al, dus niets nieuws. Misschien is het nieuw voor Honeywell? Maar dan klopt de bewering niet. Tenzij ze zouden zeggen "nieuw systeem in het Honeywell assortiment". :)

Als je nog geen thermostaat knoppen hebt, kan het energie besparen. Natuurlijk afhankelijk van persoonlijk verbruik. De een vind 15 graden met een trui prima, de ander wil stomen bij 22 graden. In dat laatste geval kun je inderdaad redelijk wat besparen.
Heb je al thermostaat knoppen, maar geen individuele regeling, dan zal het eerder meer energie kosten. Kortom de claim van 30% besparing is afhankelijk van een hoop dingen. Niet uniform, dus verkooppraat.
pi_87665004
Oké, duidelijk :-) maar hoe kun je dit dan anders inrichten?
  FOK!fotograaf maandag 18 oktober 2010 @ 11:27:28 #6
17893 Forno
pi_87665184
Het is, wat het is. Een thermostaatknop die de ketel kan aansturen, en dat maal het aantal radiatoren.

Oude radiatordraaiknoppen of thermostaat knoppen vervangen door de nieuwe. En je bent klaar.
pi_87673042
quote:
Op maandag 18 oktober 2010 11:27 schreef Forno het volgende:
Het is, wat het is. Een thermostaatknop die de ketel kan aansturen, en dat maal het aantal radiatoren.

Oude radiatordraaiknoppen of thermostaat knoppen vervangen door de nieuwe. En je bent klaar.
Ik had dit systeem nog nooit eerder gezien. Hoe wil je trouwens ervoor zorgen dat losse thermostaatknoppen de ketel aansturen, wanneer je zegt dat je niet van draadloos installaties houdt? Ga je stroom leggen bij alle radiatoren of werkt zo'n systeem anders? Heb je wellicht voorbeelden ter vergelijking?
pi_87719579
Ik heb sinds een week het Honeywell Evohome systeem in werking in een testopstelling bestaande uit 1 Evotouch (centraal bedien apparaat), 3 HR 80 (radiator motoren) en 1 Open Therm Bridge (interface naar Open Therm ketel).

Het gaat om een testopstelling omdat ik uiteindelijk twee systemen voor twee ketels in mijn huis wens te hebben met in totaal 4 Evotouch, 14 HR80, 2 Open Therm Bridge en 4 DT92 (ruimtethermostaat).

Het is juist dat al jaren centrale systemen voor de regeling van afzonderlijke vertrekken bestaan. Het gaat dan vrijwel altijd om systemen met thermoelektrische motoren die voor vloerverwarming zijn ontworpen, gezien de openings- en sluitingstijd van tenminste drie minuten. Deze systemen kunnen uiteraard ook voor radiatoren worden gebruikt, hoewel daar verschillend over geoordeeld wordt. Al deze systemen hebben echter alleen een aan/uit interface naar de ketel, waarbij meestal de stroom naar de ketel wordt aan en uitgeschakeld. De ketel doorloopt dus elke keer de volledige start cyclus. Ik wil dit zelf niet hebben.

Honeywell is de eerste fabrikant die thans een modulerende Open Therm interface op de markt heeft gebracht. Ik vind dit zonder meer baanbrekend en het is voor mij dan ook de belangrijkste reden om voor dit systeem te kiezen. Naast de mogelijkheid om per vertrek een aparte thermostaat als bijv. DT92 te gebruiken, kan de op de radiator geinstalleerde HR80 desgewenst ook als thermostaat worden gebruikt.

Het systeem kan niet vergeleken worden met klassieke radiator thermostaatknoppen, omdat deze geen informatie doorgeven over de benodigde warmtevraag aan de ketel. De DT92 of de HR80 doet dit voor elk vertrek wel.

Mijn ervaringen tot nu toe:

Ik heb niets te maken met Honeywell en heb evenmin aandelen.

Ik vind het Evohome systeem in principe het meest geavanceerde systeem op de markt, omdat voor het eerst nu sprake is van een per vertrek werkelijk vraaggestuurde modulerende ketel regeling.

Ik vind de handleidingen en installatievoorschriften onduidelijk en incompleet en tegenstrijdig. Daarnaast zijn deze niet compleet aanwezig in de verpakkingen. Het kost dus - in ieder geval mij - zeer veel tijd en irritatie om deze op de vele websites van Honeywell te verzamelen en het kost veel puzzelwerk een en ander aan de praat te krijgen.

Bij mij loopt het nu goed, hoewel ik nog steeds details moet uitvinden. Ik zal zeker overgaan tot de aanschaf van een compleet systeem.

Ik hoop dat aan dit forum mede eigenaren van het Evohome systeem zullen deelnemen, zodat echte ervaringen kunnen worden uitgewisseld en wij van elkaar kunnen leren, met name op het gebied van de programmering van de verschillende onderdelen.
pi_87735008
Kijk, een ervaringsdeskundige :-)
Wat me nog niet geheel duidelijk is, is of ik ook verplicht ben om een honeywell ketel te kopen. Of werkt de module met elke ketel?
pi_87742119
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 23:06 schreef Coelho het volgende:
Kijk, een ervaringsdeskundige :-)
Wat me nog niet geheel duidelijk is, is of ik ook verplicht ben om een honeywell ketel te kopen. Of werkt de module met elke ketel?
Naar mijn weten heeft honeywell geen cv ketels
Neffit heeft een eigen Open Therm systeem en ik weet niet of dat met de honeywell ook overweg kan
pi_87744966
Nee. Open Therm is de naam van een communicatie protocol tussen de thermostaat en de ketel.

De meeste moderne thermostaten en ketels gebruiken deze. Dat staat altijd in de handleiding. Uitzonderingen zijn Nefit en ATAG, die een eigen protocol gebruiken. Dan kan de Open Therm Bridge dus niet gebruikt worden, maar weer wel de aan/uit module, bijv. BDR91.

Vrijwel zeker kan het Evohome systeem zonder probleem worden aangesloten op de bestaande ketel.

Een compleet overzicht van alle componenten en mogelijkheden van het systeem staat in de brochure "Toepassingsvoorbeelden" (Application manual) op de Evohome website van Honeywell.
pi_88003490
Wij wonen sinds een week in ons nieuwe huis met Evohome systeem. Belangrijke reden om het aan te schaffen is dat wij de woonkamer 's winters kunnen verwarmen met een liftdeurhaard en dat met een gewone termostaat het hele huis koud wordt. Daarnaast hebben we ook plavuizen met vloerverwarming en dat is ook apart aan te sturen.

Je moet zelf wel in het systeem duiken want er valt heel wat in te stellen, zoals zelflerend aanwarmen etc. Tot nu toe zijn de ervaringen zeer positief. Het is volgens mij de enige manier een huis comfortabel te verwarmen. Het idee dat de woonkamer bepaalt of de ketel aangaat is niet meer van deze tijd.

Het is zeer comfortabel en flexibel. Ik betwijfel ook of het werkelijk stookkosten beperkt. Maar goed, comfort is mij wat waard.

Het enige is dat de installateur niet de opentherm oplossing heeft gemonterd, maar de gewone aan/uit aansturing op de ketel. Dat moet nog veranderd worden.

Ik vind het in één woord super.
pi_88006403
Mijn haren gaan altijd overeind staan zodra er mensen zijn die zich speciaal aanmelden om een systeem te promoten.

Nieuw, nee zoals al eerder gezegd, er zijn meerdere systemen te koop diemin of meer hetzelfde doen, de een doet het per radiator de ander per ruimte of per serie.
Iets wat comfortverhogend is, kost vaker meer dan minder geld.
Terugverdientijd, moet je uit rekenen en dan niet alleen voor dat systeem maar in vergelijking met verschillende systemen.

De meest goedkope oplossing wat aanschaf betreft, niet wat stookgedrag betreft, is op alle radiatoren thermostaatknoppen en geen ruimtethermostaat maar de ketel laten regelen op zijn eigen regelthermostaat of via een stooklijn op buitentemperatuur.
Dan heb je ook overal warmte wanneer je wilt.
pi_88009619
verkeerd account.
  FOK!fotograaf woensdag 27 oktober 2010 @ 01:12:22 #15
17893 Forno
pi_88009653
quote:
Op dinsdag 26 oktober 2010 22:49 schreef limmen het volgende:
Wij wonen sinds een week in ons nieuwe huis met Evohome systeem. Belangrijke reden om het aan te schaffen is dat wij de woonkamer 's winters kunnen verwarmen met een liftdeurhaard en dat met een gewone termostaat het hele huis koud wordt. Daarnaast hebben we ook plavuizen met vloerverwarming en dat is ook apart aan te sturen.

De Remeha Celsia 20, al een tijdje op de markt, heeft ook een openhaard stand. Het is (bijna) standaard tegenwoordig dat een thermostaat 1001 functies heeft. :)
pi_88013840
Ik was aan het zoeken naar meer informatie over het evoHome systeem en kwam dit draadje tegen.

In het voorjaar hebben we ook het evoHome systeem aangeschaft en ik ben er niet erg tevreden over. Handleidingen zijn niet duidelijk. Ketel wordt om onduidelijke redenen niet aangestuurd en het is bij de bediening niet duidelijk wat er gebeurd.

Ik gebruik de evoTouch met 4 HR80 radiator kranen en een OpenTherm interface met de ketel. Als ik de evoTouch alleen aansluit zonder de zone's te definiëren en zonder radiatorkranen aan te melden wordt er wel een warmtevraag aan de ketel doorgegeven, maar zodra ik meerdere zones definieer weigert de evoTouch om onverklaarbare redenen een warmtevraag aan de ketel door te geven. Met als gevolg dat de ruimte waarvan ik ingesteld heb dat ie op 21 graden moet worden verwarmt vanochtend nog steeds een temperatuur van 18 graden aangaf.

Bellen met Honeywell heeft ook niet veel zin. Instelling daar is 'het zou moeten werken' en 'met modulerende ketels regelt het systeem het vanzelf'. Nou niet dus !!

Ik ga de komende dagen alle mogelijkheden uitproberen, maar het is zeker niet zo'n makkelijk systeem als het lijkt, en vooral de feedback naar de gebruiker kan stukken beter.

Groet,
Bas.
pi_88072629
Over de vraag wat nu de beste, meest comfortabele en vooral goedkoopste regeltechniek voor cv is, aan/uit, eigen ketelthermostaat, weersafhankelijke regeling met stooklijn, modulerend, 0-10V aansturing, bus aansturing als LON of KNX enz. wordt al lange tijd verwoed gediscussieerd. Zie bijv. het forum "Haustechnik". Mijn eigen conclusie luidt na veel lezen: als niet specialistisch opgeleide consument haal je wellicht het klok niveau, de klepel nimmer. Als consument moet je dus afgaan op een advies, dat je vertrouwt, of een eigen keuze maken.

Ik kies hoe dan ook voor modulerend en het Evohome systeem, dat ik in potentie als het meest geavanceerde systeem met de meeste mogelijkheden op de markt beschouw. Ook ik ervaar in de praktijk echter dat de installatie heel wat lastiger is dan de folders doen geloven.

Op de Evotouch na bestaat het systeem uit componenten, die al langer op de markt zijn als onderdeel van andere systemen. De handleidingen zijn voor die andere doeleinden geschreven en niet aangepast aan het Evohome systeem. Ik ervaar de handleidingen daardoor als incompleet, tegenstrijdig en vooral onduidelijk. Tot nu toe heb ik het meest gekund met "Applicatie voorbeelden". Daarin staan tenminste de binding procedures stap voor stap beschreven.

Ik heb het opgegeven te proberen oplossingen te vinden bij de Infolijn. Mails worden consequent niet beantwoord en hoe vriendelijk het telefoongesprek ook start, bruikbare instructies krijg ik niet. Eigenlijk een triest verschijnsel. Het zou natuurlijk ideaal zijn als een deskundige van Honeywell gewoon deel neemt aan dit forum en aldus concrete oplossingen biedt.

De warmtevraag via de Open Therm Bridge (OT).

Bij mijn eerste poging heb ik dezelfde ervaring gehad als hierboven beschreven. De OT functioneerde alleen goed als de Evotouch op uitsluitend thermostaat voor een enkele zone zonder binding met andere componenten (bijv. HR80) stond ingesteld. Door toeval ben ik erachter gekomen dat de OT alleen bij de Evotouch werkt met meerdere ingestelde zones en bindingen met HR80 vanaf software versie 10.10 van de OT. Op het kastje van de OT zit een kleine witte stikker met een cijfercode, bijv. 10.10, of 10.20 enz. Alle eerdere versies die beginnen met bijv. een 9 functioneren uitsluitend wanneer de Evotouch staat ingesteld op thermostaat voor een enkele zone zonder binding met andere componenten. Helaas staat dit gegeven in geen enkele handleiding. Ik heb een nieuwe OT met de juiste software versie gekocht en nu loopt het systeem zonder probleem.

Hopenlijk heeft iemand iets aan deze informatie.
pi_88084711
Ook ik heb sinds deze week een Evohome systeem. Bij de ketel een modulerende unit en een 5-tal radiator kranen. Waar ik tegen aan liep is dat mijn ketel een storing kreeg toen alle radiator kranen vanwege het ingestelde programma 's nachts dicht gingen. Toen kon de ketel geen water meer door het CV systeem heen pompen. Ik heb nog een radiator met een ouderwetse open/dicht kraan. Die stond toen ook uit maar die laat ik nu maar open staan. Resultaat: die is continue super heet. Lijkt me niet de bedoeling natuurlijk. Het lijkt er op dat het Evohome systeem de ketel niet vertelt dat hij mag stoppen met stoken. Iemand een idee hoe ik dat kan oplossen?

De loodgieter die de ketel heeft geinstalleerd en ook de kranen heeft gemonteerd had nog geen ervaring met dit systeem dus daar had ik ook niet veel hulp van.
pi_88428254
Onze installateur heeft afgelopen voorjaar een Nefit Topline ketel met weersafhankelijke regeling geinstalleerd. We hebben radiatoren met thermostaatknoppen en vloerverwarming, welke wordt aangestuurd door het Honeywell Evohome systeem. De radiatoren gebruiken we in principe niet, tenzij het 's winters echt koud wordt (we wonen in het buitengebied).

Waar we tegenaan lopen: de nachttemperatuur (18 graden) en de dagtemperatuur (20,5 graden) worden niet of nauwelijks gehaald. Zeker met de nu koude nachten is het 's morgens 16,5 graden en als het overdag ook fris is dan hebben we pas in de loop van de middag een temperatuur van net 20 graden.

De installateur is al een paar keer geweest en is met temperaturen aan het experimenteren, maar tot dusver geen enkele verbetering. Nu zit ik op internet te zoeken en daardoor rijzen de twijfels of de gebruikte apparatuur wel goed op elkaar af zijn gestemd.

- Is Evohome wel zinvol i.c.m. een weersafhankelijke regeling?
- Nefit werkt niet met Open Therm. Geen mogelijkheid om te moduleren?
pi_88524059
Ook ik ben geïnteresseerd geraakt in het EVO home systeem. Echter de installateurs die ik gevraagd heb kennen het systeem niet of hebben het in ieder geval nog nooit geïnstalleerd. Ze vragen ook een ongekend hoge prijs om het systeem te installeren. Mi is het niet veel werk, dwz ik heb 5 thermostaat kranen nodig en een zoneklep voor de vloerverwarming. Hoelang is een erkende installateur hiermee bezig of heeft iemand ervaring om dit systeem zelf te installeren?
  FOK!fotograaf dinsdag 9 november 2010 @ 21:16:46 #21
17893 Forno
pi_88532402
Als je een weersafhankelijke regeling hebt, heb je niets aan de Evohome. Je ketel stookt dan, ongeacht er vraag is van de thermostaat of thermostaatknoppen, met behulp van een stooklijn. Comfortabel maar niet de meeste zuinige manier van stoken.

Mogelijk is het Evohome systeem, iets zuiniger. Want als er geen vraag is, wordt er ook niet gestookt door de cv-ketel. Op zich ben je dan wel een paar winters bezig voordat je die investering weer terug hebt verdient. :)
pi_88534233
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 22:21 schreef peterfromamsterdam het volgende:
Ook ik heb sinds deze week een Evohome systeem. Bij de ketel een modulerende unit en een 5-tal radiator kranen. Waar ik tegen aan liep is dat mijn ketel een storing kreeg toen alle radiator kranen vanwege het ingestelde programma 's nachts dicht gingen. Toen kon de ketel geen water meer door het CV systeem heen pompen. Ik heb nog een radiator met een ouderwetse open/dicht kraan. Die stond toen ook uit maar die laat ik nu maar open staan. Resultaat: die is continue super heet. Lijkt me niet de bedoeling natuurlijk. Het lijkt er op dat het Evohome systeem de ketel niet vertelt dat hij mag stoppen met stoken. Iemand een idee hoe ik dat kan oplossen?

De loodgieter die de ketel heeft geinstalleerd en ook de kranen heeft gemonteerd had nog geen ervaring met dit systeem dus daar had ik ook niet veel hulp van.
Donderdag komt de loodgieter een zogenaamde by-pass installeren. Dat is een soort klep die open gaat als de pomp van de ketel druk op bouwt als alle radiator kranen dicht staan. Het CV water wordt dan direct terug geleid naar de ketel die dan snel tot de conclussie zou moeten komen dat verwarmen niet nodig is. Hoop dat het gaat werken ik laat de resultaten wel horen.

Nu het systeem al een tijdje in bedrijf is ben ik er wel tevreden over. Het is erg fijn dat je per kamer in huis de temperatuur kunt regelen. Ik werk wel eens thuis en dan hoef je niet het hele huis te verwarmen maar gewoon alleen de kamer waar je aan het werk bent. Ook als in de woonkamer de houtkachel aan gaat worden automatisch de radiatoren in de huiskamer dichtgedraaid als de temperatuur in de kamer stijgt door de houtkachel. De rest van het huis blijft dan gelukkig ook prima op temperatuur. Ben de optimalisatie functie van EvoHome nog aan het uittesten. Daarmee moet elke radiator zelf kunnen berekenen hoeveel tijd er nodig is om te verwarmen tot de door mij ingestelde temperatuur op een bepaald tijdstip is bereikt.
pi_88534837
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2010 18:16 schreef superconsu het volgende:
Ook ik ben geïnteresseerd geraakt in het EVO home systeem. Echter de installateurs die ik gevraagd heb kennen het systeem niet of hebben het in ieder geval nog nooit geïnstalleerd. Ze vragen ook een ongekend hoge prijs om het systeem te installeren. Mi is het niet veel werk, dwz ik heb 5 thermostaat kranen nodig en een zoneklep voor de vloerverwarming. Hoelang is een erkende installateur hiermee bezig of heeft iemand ervaring om dit systeem zelf te installeren?
Als je een beetje handig bent kun je het systeem denk ik wel zelf installeren of een loodgieter aansturen die het dan voor je uitvoert. Belangrijk is dat je de goede unit koop die de aansturing doet van de ketel. In mijn geval was dat de R8810A1018 omdat ik een modulerende ketel heb. Voor een aan/uit ketel heb je de BDR91A1000 nodig. Als je op alle radiatoren een HR80 thermostaat kraan zet kom je er misschien ook wel net als ik achter dat je een by-pass DU145 nodig heb. Ik had al thermostaat kranen van Herz. Bleek er een adapter te zijn waarmee je een HR80 van Honeywell op een kraan van Herz kunt monteren. Dat is misschien ook handig om te weten. Kom je er verder niet uit dan kun je de helpdesk bellen van Honeywell. Die hebben mij in ieder geval goed geholpen toen ik de EvoTouch draadloos moest koppelen aan de R8810A1018!
pi_88796010
Ons huis wordt volgend jaar opgeleverd.
We hebben een modulerende intergas ketel. Deze zal initieel ingesteld worden op 80 / 60 graden celsius aanvoer-retour bij oplevering, dus geen LTV. Ik wilde de ketel persoonlijk terugschroeven naar max 60 graden. Ze zeggen namelijk dat de HR ketels dan het beste renderen? Of moet ik dan niet doen?

Verder krijgen we op de benedenverdieping vloerverwarming als hoofdverwarming met eigen verdeler (5 a 6 groeps) aangesloten op de cv verdeler van de begane grond en 2 radiatoren (voor jassen en keuken doeken te drogen). Bovenverdieping 4 radiatoren waarvan 1 op de badkamer.

Nu wil ik ook de EVO home aanschaffen om het boven ook warm te krijgen (zeker de badkamer).
Of kan ik het beter anders doen om de stookkosten te minimaliseren, maar niet in te leveren op comfort? En wat heb ik nodig en hoe sluit ik het aan?

- Als ik het EVO home ysteem beschouw, krijg je beneden de EVOtouch.
- Bij de ketel de opentherm aansturing.
- HR80 kranen voor de radiatoren. Je hebt toch geen aparte thermostaat kranen meer nodig naast de HR80 toch?
- En een bypass DU145.

Maar komt er eigenlijk nog iets bij de vloerverwarming te zitten? Of zit de verdeler rechtstreeks op het systeem, of komt er nog iets voor te zitten?

[ Bericht 3% gewijzigd door Mr_Breezah op 16-11-2010 21:32:59 ]
pi_88853981
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 17:13 schreef Verwarming het volgende:
De warmtevraag via de Open Therm Bridge (OT).

Bij mijn eerste poging heb ik dezelfde ervaring gehad als hierboven beschreven. De OT functioneerde alleen goed als de Evotouch op uitsluitend thermostaat voor een enkele zone zonder binding met andere componenten (bijv. HR80) stond ingesteld. Door toeval ben ik erachter gekomen dat de OT alleen bij de Evotouch werkt met meerdere ingestelde zones en bindingen met HR80 vanaf software versie 10.10 van de OT. Op het kastje van de OT zit een kleine witte stikker met een cijfercode, bijv. 10.10, of 10.20 enz. Alle eerdere versies die beginnen met bijv. een 9 functioneren uitsluitend wanneer de Evotouch staat ingesteld op thermostaat voor een enkele zone zonder binding met andere componenten. Helaas staat dit gegeven in geen enkele handleiding. Ik heb een nieuwe OT met de juiste software versie gekocht en nu loopt het systeem zonder probleem.
Bedoel je met de Opentherm Brigde, de R8810A1018? Zie http://products.ecc.emea.(...)data/pg_evohome.html. Ik kreeg zojuist de R8810A1018 met aan de buitenkant het nummer 055012. Binnen staat het nummer 1023 3, en het nummer 1023 3 staat ook op de verpakking. Ik zie nergens een getal met een punt erin, zoals jij beschrijft.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')