abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator zondag 31 oktober 2010 @ 19:10:06 #76
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_88181669
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 18:07 schreef lady-wrb het volgende:
oke, ik ga hem ook maken.
havermout is toch niet hetzelfde als havervlokken, toch?
Nee, havervlokken zijn harder. Je moet snelkokende havermout hebben.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_88199569
Nou wij hebben hem/het gister gemaakt.

Appels waren alleen erg groot en de mr. had alle appels gebruikt dus we hadden OF teveel appels OF te weinig bodem en bovenkant zeg maar dus het was niet echt een goede plaat, als je hem overhevelde brokkeldie die iets.

Maar ja ik was douchen en hij ging het afmaken en ik had de foto's bestudeerd en hij las het van een briefje.
De smaak was wel goed en knapperig/krokant.
Vond alleen de citroenschil iets te overheersend.

Lekker en vooral makkelijk recept, makkelijk te maken ook als je weet hoe het moet dus dit recept gaat in de map!

Thx ^O^
  Moderator maandag 1 november 2010 @ 10:38:07 #78
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_88202075
Dan heb je denk ik de hele citroenschil gebruikt, een beetje is al genoeg en niet te diep raspen, je wil het gele, niet het witte en dan van een kwart of max een halve citroen.
Je kunt ook het deegrecept verdubbelen, dan heb je een grotere koek ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_88205440
Hij was ook best goed te eten hoor, er staat nu nog een stukje klaar :Y)

Mag alleen wat bijgeschaafd worden maar ja, goed excuus om hem nog een keer te maken ;)
  † In Memoriam † maandag 1 november 2010 @ 12:36:39 #80
37843 lady-wrb
kortaf
pi_88205647
ik ga zo wat appels scoren en dan ga ik m ook maken.

wat voor rasp heb je nodig voor de citroenschil?
ik heb zo'n ding waar je sliertjes mee trekt. dat is m niet zeker?
  Moderator maandag 1 november 2010 @ 13:35:00 #81
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_88207523
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 12:36 schreef lady-wrb het volgende:
ik ga zo wat appels scoren en dan ga ik m ook maken.

wat voor rasp heb je nodig voor de citroenschil?
ik heb zo'n ding waar je sliertjes mee trekt. dat is m niet zeker?
Elke normale rasp voldoet, als je de fijne tandjes maar gebruikt.
Sliertjes zou ik niet doen, je kunt wel de sliertjes héél fijn snijden, maar gebruik niet te veel, het is puur voor het aroma en dat frisse tintje, het moet geen citroenkoek worden.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † maandag 1 november 2010 @ 13:48:55 #82
37843 lady-wrb
kortaf
pi_88207963
ik zal zo eens bij de appie kijken of die een raspding heeft.
moet er toch zijn voor die appels :)
  maandag 1 november 2010 @ 14:04:59 #83
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_88208494
Volgens mij heb je geen citroenschil nodig als je een zuur appeltje gebruikt als een Goudreinet...verder ga ik het binnenkort eens proberen! Snelkokende havermout dus?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  Moderator maandag 1 november 2010 @ 14:24:02 #84
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_88209142
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 14:04 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Volgens mij heb je geen citroenschil nodig als je een zuur appeltje gebruikt als een Goudreinet...verder ga ik het binnenkort eens proberen! Snelkokende havermout dus?
Ja, alle havermout waar je ook pap mee kunt maken is geschikt, zolang het maar naturel is (dus 100% havermout, geen toevoegingen).
Citroenschil gaat in het deeg, het geeft een wat frisser tintje en vooral heel veel aroma af, het gaat niet door de appels (beetje citroensap mag er wel door, maar hoeft zeker niet).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 1 november 2010 @ 14:31:38 #85
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_88209407
Hum, zal de citroen in overweging nemen, maar doe het ook nooit in mijn normale appeltaart, ben een purist op appeltaartgebied, en m'n lief is nog veel erger.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_88209438
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 14:31 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Hum, zal de citroen in overweging nemen, maar doe het ook nooit in mijn normale appeltaart, ben een purist op appeltaartgebied, en m'n lief is nog veel erger.
ik doe altijd wat geraspte citroenschil in mijn appeltaart, door de appelen mengen
heerlijk :9
zeker met ook nog een flinke handvol walnoten erbij :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator maandag 1 november 2010 @ 14:35:43 #87
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_88209519
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 14:31 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Hum, zal de citroen in overweging nemen, maar doe het ook nooit in mijn normale appeltaart, ben een purist op appeltaartgebied, en m'n lief is nog veel erger.
Er zijn ook mensen die er geen zout in doen, dat moet er wel in voor de bakresultaten (niet voor de smaak, al heeft zout wel een smaakversterkende werking). Zo heb je 1001 varianten op appeltaarten/koeken etc. Je kunt er ook rozijnen/krenten door doen, scheutje amaretto, amandelschaafsel en ga zo maar door. Je kunt hem zo simpel en ingewikkeld maken als je maar wil.
Ook lekker is geraspte kokos door het deeg heen doen (liefst vers van de kokosnoot, maar uit een zakje kan ook wel).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 1 november 2010 @ 14:36:22 #88
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_88209539
Walnoten zijn ook niet gewenst door de directie bij mij thuis ;)
Appel, en ook niet teveel suiker is waar het meeste sucess mee heb.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  † In Memoriam † maandag 1 november 2010 @ 15:43:04 #89
37843 lady-wrb
kortaf
pi_88211639
nou hij staat net in de oven hoor *O*

ik had alleen wat weinig deeg voor de bovenkant over.
* lady-wrb noteert: volgende keer meer deeg maken
  † In Memoriam † maandag 1 november 2010 @ 16:15:44 #90
37843 lady-wrb
kortaf
  † In Memoriam † maandag 1 november 2010 @ 16:42:12 #91
37843 lady-wrb
kortaf
pi_88213923
mmm 60 minuten verder en hij is nog niet bruin -O-
ik heb de oven maar eens wat hoger gezet.
  Moderator maandag 1 november 2010 @ 17:49:11 #92
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_88216399
Hangt van je oven af, als hij wat licht blijft beter op 170 bakken, kan zijn dat je oven de 160 niet echt stabiel houdt, in dat geval is 170 beter.
Je appels zijn in elk geval wel gaar nu, nu nog een kleurtje. Maar niet te lang, dan wordt 'ie zwart :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_88216455
Ik heb hem gister gebakken, en direct een flinke fout gemaakt. Het bakmeel, havermout en de hele bende heb ik gewoon bij de appels gepleurd en gemengd. Na verder de instructies door te gaan kwam ik erachter dat dat helemaal niet moet. Ik bak bijna nooit iets dus hou ik het maar op een beginnersfout.

Ik heb het geheel gewoon geplet en de oven in gegooid en eigenlijk is het ondanks de fout een verdomd lekker koekie geworden.
Volgende keer hou ik de appels toch maar apart, kijken of ie dan nog wat beter smaakt.
  † In Memoriam † maandag 1 november 2010 @ 18:38:27 #94
37843 lady-wrb
kortaf
pi_88218047
tadaaaaa *O*



dit is 'm dan geworden.
en ik hou absoluut niet van appeltaart, maar deze is best lekker :Y
(ik heb er overigens ook rozijnen bijgedaan en onder de appel/rozijnenlaag ligt een laagje amandelspijs verkruimeld)
pi_88222240
Ziet er goed uit lady!

Die spijs lijkt me ook een goed extra'tje!
pi_88222426
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 17:49 schreef djkoelkast het volgende:
Hangt van je oven af, als hij wat licht blijft beter op 170 bakken, kan zijn dat je oven de 160 niet echt stabiel houdt, in dat geval is 170 beter.
Je appels zijn in elk geval wel gaar nu, nu nog een kleurtje. Maar niet te lang, dan wordt 'ie zwart :P
Ik heb mijne op 140 gebakken, maar ik weet dat mijn oven altijd warmer wordt dan ik aangeef :P
pi_88222666
lady-wrb houdt niet van appeltaart?? :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 2 november 2010 @ 10:29:00 #98
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_88239577
Gaat nog even duren voor ik die kan maken, pc is kapot dus kan thuis t recept niet zien :{
pi_88239591
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 november 2010 10:29 schreef Windigo het volgende:
Gaat nog even duren voor ik die kan maken, pc is kapot dus kan thuis t recept niet zien :{
uitprinten op je werk? :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 2 november 2010 @ 10:33:09 #100
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_88239666
quote:
Op dinsdag 2 november 2010 10:29 schreef Mirjam het volgende:

[..]

uitprinten op je werk? :@
Haha :P Heb geen werk momenteel ;)

Nee had beloofd dat ik nog foto's zou posten maar dat duurt nog even dus ;) (deze pc heeft geen printer)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')