Als je iets aanlevert zet ik het wel in de OP. Ik werk er zelf namelijk niet meequote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:25 schreef De_Kardinaal het volgende:
En de spin-offs Kubuntu en Xubuntu?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-10-2010 21:38:03 ]
quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:37 schreef Rivalo het volgende:
Trouwens, is er geen manier om die soundindicator met bijvoorbeeld VLC of Totem te krijgen.
Rhythmbox vind ik teveel lijken op itunes. En aangezien Totem heel erg goed mijn playlists kan afspelen... (wat Rythmbox dus niet kan)Ik heb ergens wel iets gelezen over thunderbird geintegreerd in het panel ipv evolution. Stond dacht ik op omgubuntu.co.ukSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.heitieh
quote:Xubuntu is een besturingssysteem dat afstamt van Ubuntu, gebaseerd op de populaire bureaubladomgeving Xfce. Deze omgeving vergt minder capaciteit van een PC dan GNOME, de standaard-desktop van Ubuntu. Hierdoor is Xubuntu sneller dan Ubuntu, en ook beter bruikbaar op meer gedateerde hardware met minder RAM. Ook behoren minder programma's tot de standaarduitrusting: terwijl Ubuntu voorzien is van bijv. het hele OpenOffice-pakket, wordt Xubuntu aangeleverd met het tekstverwerkingsprogramma AbiWord en kunnen de verschillende onderdelen van het OpenOffice-pakket (het tekstverwerkingsprogramma Write, het spreadsheetprogramma Calc enz.) afzonderlijk worden gedownload vanuit de Xubuntu-repository.
Xubuntu heeft als doel het uitbrengen van een Linux distributie die "gemakkelijk te gebruiken is (...), zich richt op integratie, gebruiksgemak en hoge prestaties, met verhoogde aandacht voor een laag geheugengebruik (...), gebaseerd op de waarden en idealen van Ubuntu."
Bij elke nieuwe uitgave van Ubuntu worden tevens nieuwe versies uitgebracht van zowel Xubuntu, met Xfce als desktop, als van Kubuntu, met KDE als desktop.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Xubuntu
quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:37 schreef Rivalo het volgende:
Trouwens, is er geen manier om die soundindicator met bijvoorbeeld VLC of Totem te krijgen.
Rhythmbox vind ik teveel lijken op itunes. En aangezien Totem heel erg goed mijn playlists kan afspelen... (wat Rythmbox dus niet kan)Dat had ik ook, maar dat kon ik simpel oplossen door het toevoegen van een applet op het paneel meen ik. Dat hele evolution, empathy, gwibber hoeft van mij allemaal niet. Dat wordt google-en! Je kan het allemaal fixen maar dat kost even zoekwerk. Of neem gewoon meteen XubuntuSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:37 schreef Rivalo het volgende:
Trouwens, is er geen manier om die soundindicator met bijvoorbeeld VLC of Totem te krijgen.
Rhythmbox vind ik teveel lijken op itunes. En aangezien Totem heel erg goed mijn playlists kan afspelen... (wat Rythmbox dus niet kan)Nee nog niet. Totem had ik het wel van verwacht trouwens; het is de default speler in Ubuntu.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik speel mijn muziek met Guayadeque en de maker daarvan "is" bezig met het toevoegen aan de sound applet1 ding kan Guayadeque erg goed en dat is met super lange playlists over weg gaan (10k aan nummers lukt me).
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind en Cadsuana Melaidhrin
Stellar Blade *O* Sea of Stars *O* Trails Daybreak *O*
Geen idee. Ik draai al 10.10 sinds de eerste betaquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:50 schreef Joooo-pi het volgende:
Maar ik zie niks over 10.10. Wat is er voor xubuntu veranderd in maverick?
Ik heb het wel een tijdje gebruikt en ik vind het wel tof voor een ouder systeem. Hoewel ik gnome ook niet echt zwaar vind draaien en ik ben er inmiddels zo aan gewend.
Lekker belangrijkquote:Xubuntu 10.10 Maverick Meerkat, the XFCE Ubuntu flavor got a lot of changes since 10.04, starting with a new default wallpaper and theme
quote:There are also some new applications in Xubuntu 10.10 beta! Totem has been replaced with Parole Media player and Brasero with Xfburn
Changes have also been made to the way the login screen looks like
And to the shutdown dialog
Jaquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 22:14 schreef De_Kardinaal het volgende:
Iemand Lubuntu al ooit geprobeerd?
Zelfde doelgroep maar dan is het niet officieel ondersteund en dan durf ik het niet!quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 22:17 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Ja
Komt erg overeen met xfce, vind ik. Andere kleuren e.d.(blauw), dat wel.
Nou, het draaide anders wel prima. Geen probleem mee gehad. Mijn opstart- en afsluitsplash geven nog steeds lubuntu, want ik weet niet ik dat kan veranderenquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 22:19 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Zelfde doelgroep maar dan is het niet officieel ondersteund en dan durf ik het niet!
En ze gebruiken Chromium als default browser, das wel kek tbh. Verder ken ik het niet, alleen van naam.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 22:17 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Ja
Komt erg overeen met xfce, vind ik. Andere kleuren e.d.(blauw), dat wel.
quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 19:44 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb wel het probleem dat de slaapstand niet meer werkt op de laptop. Als ik slaapstand kies bij afsluiten, sluit hij af naar een zwart scherm met knipperende cursor en dan niks meer. Hij gaat niet uit en de muis bewegen of zo haalt hem ook niet uit slaapstand. Ik moet dan een harde reset doen
Jup bij mij het zelfde.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 22:29 schreef Joooo-pi het volgende:
Btw, op mijn maverick systeem (is een andere) is die opstart- en afsluitsplash ook niet helemaal 100%. Bij het opstarten is tijdens bijna het hele bootproces een knipperende cursus. Dan heel kort "ubuntu" met de stippen eronder en meteen daarna het inlogscherm. Bij afsluiten wel de splash, maar tekst er doorheen, met als laatste "will now halt".
Neuh, bij mij werkt het juist voor het eerst wél.quote:
eeepc blijft hangen in syslinuxquote:Op woensdag 13 oktober 2010 01:01 schreef Tazar_Yoot het volgende:
Poging 6 tot Ubuntu Netbook op mn Netbook te krijgen
Geen last vanquote:Op woensdag 13 oktober 2010 01:05 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
eeepc blijft hangen in syslinux
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 | 404 Not Found Genegeerd http://packages.medibuntu.org/ maverick/non-free Translation-en Fout http://ppa.launchpad.net maverick/main i386 Packages 404 Not Found Genegeerd http://packages.medibuntu.org/ maverick/non-free Translation-nl Ophalen:2 http://packages.medibuntu.org maverick Release [6857B] Genegeerd http://packages.medibuntu.org maverick Release Genegeerd http://packages.medibuntu.org maverick/free i386 Packages/DiffIndex Genegeerd http://packages.medibuntu.org maverick/non-free i386 Packages/DiffIndex Geraakt http://packages.medibuntu.org maverick/free i386 Packages Geraakt http://packages.medibuntu.org maverick/non-free i386 Packages 198B opgehaald in 0s (263B/s) W: GPG-fout: http://packages.medibuntu.org maverick Release: De volgende ondertekeningen konden niet geverifieerd worden omdat de publieke sleutel niet beschikbaar is: NO_PUBKEY 2EBC26B60C5A2783 W: Ophalen van http://ppa.launchpad.net/gdm2setup/gdm2setup/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz is mislukt 404 Not Found W: Ophalen van http://ppa.launchpad.net/gdm2setup/gdm2setup/ubuntu/dists/maverick/main/binary-i386/Packages.gz is mislukt 404 Not Found E: Ophalen van sommige indexbestanden is mislukt, deze zijn of genegeerd, of er zijn oudere versies van gebruikt. |
Vanuit waar?quote:Op woensdag 13 oktober 2010 02:03 schreef Tazar_Yoot het volgende:
Wat is de toetsen Combo om het Ubuntu Menu tevoorschijn te toveren? (je spotlight zoekfunctie zeg maar)
quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 16:51 schreef Joooo-pi het volgende:
kijk eens hier
Je moet eerste de repository toevoegen, denk ik
1 2 3 4 5 6 | W: Ophalen van http://ppa.launchpad.net/gdm2setup/gdm2setup/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz is mislukt 404 Not Found W: Ophalen van http://ppa.launchpad.net/gdm2setup/gdm2setup/ubuntu/dists/maverick/main/binary-i386/Packages.gz is mislukt 404 Not Found E: Ophalen van sommige indexbestanden is mislukt, deze zijn of genegeerd, of er zijn oudere versies van gebruikt. |
Heb je link even bekeken maar die berichten dateren uit 2007 voor zover ik nu kan zien, evengoed bedankt!quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 16:51 schreef wdn het volgende:
BONG: https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/12692
Wat ik uit die discussie volg: kan zijn dat medibuntu down is of dat je repo niet klopt ofzo (lekker algemeen ;-) )
Ik zie trouwens geen gdm2setup staan hier:
http://packages.medibuntu.org/maverick/index.html
Misschien dat een medibuntu'er je verder kan helpen
(want wij zijn Ubuntu'ers)
[..]
Dat de link oud is maakt de oplossing nog niet verkeerdquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 16:56 schreef BONG4002 het volgende:
[..]
[ code verwijderd ]
Helaas..
[..]
Heb je link even bekeken maar die berichten dateren uit 2007 voor zover ik nu kan zien, evengoed bedankt!
En hoe kan ik dat doen?quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 19:50 schreef wdn het volgende:
[..]
Dat de link oud is maakt de oplossing nog niet verkeerd
Die repo's die gebruikt zal iets mis mee zijn dus de oplossing zit update manager/settings volgens mij
System-> admin -> update manager -> knop settings.quote:Op zaterdag 16 oktober 2010 13:05 schreef BONG4002 het volgende:
[..]
En hoe kan ik dat doen?
(Ja ben een n00b)
iig bedankt voor je hulp
't is meer dat het geen moeite is.quote:Op zaterdag 16 oktober 2010 20:09 schreef robin007bond het volgende:
Zelf gebruik ik nu 10.04.
Is het de moeite waard om te updaten naar 10.10? Graag wil ik een stabiel systeem houden.
10.04 is een longterm supportversie, dus je krijgt nog een aantal jaren de nodige updates. Je hoeft dus niet te upgraden. Ik vind 10.10 wel net weer even iets fijner en als je de nieuwe releases volgt heb je altijd de nieuwste dingetjes in je os.quote:Op zaterdag 16 oktober 2010 20:09 schreef robin007bond het volgende:
Zelf gebruik ik nu 10.04.
Is het de moeite waard om te updaten naar 10.10? Graag wil ik een stabiel systeem houden.
1 2 | sudo apt-get install firefox-4.0 |
2 video's in de tekst met multi-touchquote:One of the most exciting things about the Ubuntu 10.10 release has been the delivery of the Unity ‘shell’ in Ubuntu Netbook Edition. For the uninitiated, this delivers a very different user experience to that in the main desktop edition. For a start the icons of the most popular applications are permanently featured on the left-hand side of the screen. This borrows more from the smartphone interfaces but is adapted for use on, in this case, netbooks. So there remains a workspace where users still have sufficient room to watch video, edit photos, create documents, play games, read the web, write emails – all of the usual tasks we use a computer for, day to day.
<..>
1 |
Waarbij de eerste entry nummer 0 is, de tweede 1, enz.quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 10:32 schreef KomtTijd... het volgende:
Kun je instellen in het bestand /etc/default/grub
[ code verwijderd ]
Staat een regel in voor de default entry, moet je even tellen hoeveelste windwos is en die dan instellen.
1 |
Je kan beter Windows als eerste neerzetten, want bij een kernel upgrade zal de volgorde veranderen..quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 10:57 schreef KomtTijd... het volgende:
Die niet vergeten inderdaad.
En grub2 kan helaas niet helemaal overgeslagen worden als je ook een windows-OS hebt (althans, ik heb het zelf nog niet eenvoudig voor elkaar). Maar je kunt 'm wel op 1 of 2 seconden zetten, in het zelfde bestandje.
(ik weet de entries niet exact uit mijn hoofd en zit nu op een windowsbak)
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind en Cadsuana Melaidhrin
Stellar Blade *O* Sea of Stars *O* Trails Daybreak *O*
quote:Lees maar even in de links die Slacker_nl hierboven heeft geplaatst.Op vrijdag 22 oktober 2010 07:53 schreef Incolumis het volgende:
hoe verander ik eigenlijk de boot order, zodat windows als eerste boot?
quote:Op donderdag 21 oktober 2010 20:48 schreef wdn het volgende:
Ik hou van mijn Kindle
ssh root@192.168.2.2Wat doe je/kan je er mee?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Het is voornamelijk voor het lezen van e-books.
1 2 | Poort: 1863 |
quote:Zoals al vaker gezegd: de auto van een RTL-topman met graffitty bekladden met anti-DRM leuzen.Op vrijdag 22 oktober 2010 17:02 schreef Ploertendoder het volgende:
Ik draai ook 10.10 en wil regelmatig het RTL Nieuws terugkijken op RTL Gemist. Ik heb Moonlight geïnstalleerd, maar ik krijg alleen een wit scherm te zien. Iemand een oplossing?
quote:DRM... zo achterhaald ookOp vrijdag 22 oktober 2010 17:03 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Zoals al vaker gezegd: de auto van een RTL-topman met graffitty bekladden met anti-DRM leuzen.
quote:HA! Het werktOp vrijdag 22 oktober 2010 17:20 schreef KomtTijd... het volgende:
wat ook werkt:
https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/59/
+
Mozilla/5.0 (iPad; U; CPU OS 3_2 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/531.21.10 (KHTML, like Gecko) Version/4.0.4 Mobile/7B334b Safari/531.21.10
+
http://rtl.nl/service/gemist/device/ipad
quote:Kan vanalles zijn. Probeer het eerst gewoon eens met 10.10.Op zaterdag 23 oktober 2010 18:06 schreef jakkop het volgende:
Ik heb een bootable usb-stick gemaakt, maar als ik em boot krijg ik alleen maar een knipperend streepje links bovenin. Op het moment staat 9.10 er op. Weet iemand wat het probleem zou kunnen zijn?
quote:Ik maak 'em in Ubuntu met boot disk creator (of hoe dat ook heet), en die geeft aan het eind een melding dat ik em nu kan gebruiken als boot disk. De ISO is gewoon de standaard 386 live-cd.
quote:Dan heb je waarschijnlijk last van de oude versie disk creator icm de nieuwe ubuntu. Ik heb ergens iets daarover gelezen...Op zaterdag 23 oktober 2010 20:20 schreef jakkop het volgende:
[..]
Ik maak 'em in Ubuntu met boot disk creator (of hoe dat ook heet), en die geeft aan het eind een melding dat ik em nu kan gebruiken als boot disk. De ISO is gewoon de standaard 386 live-cd.
quote:Een ISO branden moet gewoon goed gaan. Met ieder willekeurig programma wat een ISO kan branden. Alleen het maken van een USB-stick ging idd met de alpha's van 10.10 niet goed.Op zaterdag 23 oktober 2010 20:49 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Dan heb je waarschijnlijk last van de oude versie disk creator icm de nieuwe ubuntu. Ik heb ergens iets daarover gelezen...
Probeer eens een usb te maken met een ander programma.
quote:Canonical stapt bij de volgende versie van zijn Linux-variant Ubuntu over op de eigen desktopomgeving Unity. Oudgediende GNOME wordt geloosd wegens onenigheid over het design.
Ubuntu stopt met ingang van versie 11.04, die in april uitkomt, na ruim 6,5 jaar met het leveren van de desktopomgeving GNOME. Dat heeft Canonical-oprichter Mark Shuttleworth gisteren bekend gemaakt op de Ubuntu Developer Summit in Florida. In versie 11.04 is Ubuntu voorzien van Unity, de desktopomgeving die Canonical zelf heeft ontwikkeld voor de netbookuitvoering van zijn Linux-distributie. Het maakt nu een op de desktop toegespitste versie van de Unity-omgeving.
'Uiteenlopende visies'
Volgens Shuttleworth komen de visies van Canonical en de GNOME-gemeenschap niet overeen. Hij voorspelt een groeiende kloof over hoe een desktopomgeving eruit moet zien en bediend moet worden. "We hebben een opvatting die afwijkt van die van de GNOME-mensen over de belangrijkste ontwerpkwesties. Bijvoorbeeld over hoe programmamenu's moeten verschijnen op het systeem, hoe men moet zoeken om applicaties te vinden en hoe iemands favoriete programma's gepresenteerd moeten worden", zegt Shuttleworth tegen Webwerelds Amerikaanse correspondent.
Volgens de Zuid-Afrikaan heeft Canonical wel meegediscussieerd over het ontwerp van de GNOME-desktopomgeving en heeft het bedrijf haar opvattingen daar duidelijk gemaakt. De ontwerpers van GNOME namen die opvattingen echter niet over. Als gevolg van deze designkwesties was de relatie tussen Canonical en de ontwikkelaars van GNOME al langer disharmonieus.
Beter dan Mac OS X
"Omdat Canonical de desktop-interface Unity al ontwikkelt voor netbookgebruikers, zijn we daar verder gegaan en ontwikkelen we nu ook een algemene desktop-interface voor de volgende release", zegt Shuttleworth. "In wezen is Unity een heel ander product uit de GNOME-shell", zegt hij, "Het organiseert dingen op een heel andere manier".
Volgens voorstanders zou de nieuwe desktopomgeving van Ubuntu uiteindelijk een betere gui moeten krijgen dan Mac OS X. Het open source Unity krijgt daarom ondersteuning voor hardwarematige versnelling via de grafische kaart. Voor videokaarten die het grafische geweld van Unity niet aan kunnen, komt er een lichtere versie.
Weinig upgrade-problemen
Ondanks de verschillen tussen GNOME en Unity belooft Shuttleworth dat huidige gebruikers van Ubuntu weinig problemen zullen krijgen met het overschakelen naar de nieuwe interface. Canonical blijft wel elementen van GNOME, zoals GTK+ integreren in Ubuntu.
Daarnaast belooft Shuttleworth dat alle GNOME en KDE-applicaties gewoon werken onder Unity. Gebruikers die echt niet zonder GNOME willen werken, kunnen de desktopomgeving later alsnog installeren via bijvoorbeeld Synaptic, stelt de ceo.
quote:Ja, ik had em ook al gepost in het ubuntu-topic.
quote:Waar wacht je op dan?Op woensdag 27 oktober 2010 15:36 schreef w8jij17 het volgende:
Grote kans dat ik op termijn ga overstappen. Eerst nog oriënteren en info verzamelen, maar ik wil van Microschoft af omdat ik een open-source toekomst wil.
(Verkapte TVP)
quote:In principe moet hij het gewoon out of the box goed doen. En met de proprietary drivers (die je gewoon via systeem -> beheer -> harwarestuurprogramma's kunt installeren) misschien wat beter.Op woensdag 27 oktober 2010 16:14 schreef punchdrunk het volgende:
hmm.. draai nu al een tijdje ubuntu, tot grote tevredenheid. is op bijna alle fronten beter en mooier dan windows. 1 probleem: ik krijg mijn radeon 9600xt kaart maar niet goed aan de praat. youtube stottert als een malle en pagina's met veel foto's vertragen het systeem enorm. al vanalles geprobeerd, maar geen zin om avonden te gaan zitten kutten op de commandline.
jammer, want het is verder echt top. maar als ik dit niet gefixt krijg houd het op.
quote:You'll be back.Op dinsdag 26 oktober 2010 16:20 schreef Rivalo het volgende:
Ubuntu is mij de afgelopen weken goed bevallen als vervanger voor Windows.
Maar ik gebruikte het meer omdat windows erg veel last had van BSOD i.v.m. Atikmdag.sys.
Dit is nu sinds ik een biosupdate heb uitgevoerd niet meer voorgekomen en ik zit er over te denken ubuntu weer totaal te vervangen met windows.
Toch allemaal bedankt voor het helpen met problemen en vooral in de beginfase met het dualboot krijgen van ubuntu en windows.
quote:Ik weet het niet. Heb ook windows altijd heel erg fijn gevonden, behalve de jaarlijkse schoonmaak
quote:Het zal geen packages zomaar verwijderen. Bestaande apps verhuizen dus gewoon mee.Op woensdag 27 oktober 2010 19:51 schreef Hondenbrokken het volgende:
Wat gebeurt er precies bij een upgrade van ubuntu 10.4. Laat het alle reeds geïnstalleerde programma's heel of zal het proberen F-spot te verwijderen?
Nu heb ik dit scherm gekregen, licentie van java.quote:sudo apt-get remove gnash gnash-common libflashsupport mozilla-plugin-gnash swfdec-mozilla && sudo apt-get install alsa-oss faac faad flashplugin-nonfree gstreamer0.10-ffmpeg gstreamer0.10-plugins-bad gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse gstreamer0.10-plugins-ugly gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse gstreamer0.10-pitfdll libmp3lame0 non-free-codecs sun-java6-fonts sun-java6-jre sun-java6-plugin unrar
Nah doet het nu weer, na een restart. Zal wel komen door de installatie.quote:Op maandag 1 november 2010 11:15 schreef Joooo-pi het volgende:
ssh, smb of ftp??
Wat is het probleem?
applet "notifications area" toevoegen aan het panel want de volume zit daar inquote:Op zondag 31 oktober 2010 20:11 schreef Dale. het volgende:
ps. als iemand trouwens wel weet hoe je je volume knop in de taskbar terug krijgt dan zou ik het willen weten... En kom niet met dat ik die moet toevoegen, want ik had het programma verwijderd.
Ja die heb ik toegevoegd alleen ik heb het programma'tje van die sound applet juist verwijderd geloof ikquote:Op maandag 1 november 2010 11:56 schreef wdn het volgende:
[..]
applet "notifications area" toevoegen aan het panel want de volume zit daar in
Oh hoe doe je dat?quote:Op maandag 1 november 2010 12:03 schreef Dale. het volgende:
[..]
Ja die heb ik toegevoegd alleen ik heb het programma'tje van die sound applet juist verwijderd geloof ik
Het is bekend dat suspend en hybernate niet altijd werken. Dus als je ingesteld hebt staan dat'ie dat gaat doen als je de klep sluit, dan kan het inderdaat zijn dat hij niet goed wakker wordt ofzo.quote:Op maandag 1 november 2010 13:37 schreef Gesloten het volgende:
Mijn laptop loopt erg vaak vast als ik de klep even sluit. Als ik de klep dan open doe blijft het beeld zwart, of blijft hij hangen in het scherm waar berichten staan als "Check battery state". Is dit een bekend probleem?
system > preferences > power management > general&on battery power > when laptop lid is closed... > blank screenquote:Op maandag 1 november 2010 13:46 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Het is bekend dat suspend en hybernate niet altijd werken. Dus als je ingesteld hebt staan dat'ie dat gaat doen als je de klep sluit, dan kan het inderdaat zijn dat hij niet goed wakker wordt ofzo.
Ja. Hibernate en suspend zijn vaak in de BIOS al fout gecodeerd waardoor Linux over de kop gaat (want die verwacht andere antwoorden etc etc). Met als resultaat dat wij als gebruiker soms tegen problemen aanlopen die niet standaard goed worden afgehandeld.quote:Op maandag 1 november 2010 13:37 schreef Gesloten het volgende:
Mijn laptop loopt erg vaak vast als ik de klep even sluit. Als ik de klep dan open doe blijft het beeld zwart, of blijft hij hangen in het scherm waar berichten staan als "Check battery state". Is dit een bekend probleem?
'vriend blocked pirania'quote:Op maandag 1 november 2010 14:44 schreef wdn het volgende:
[..]
Ja. Hibernate en suspend zijn vaak in de BIOS al fout gecodeerd waardoor Linux over de kop gaat (want die verwacht andere antwoorden etc etc). Met als resultaat dat wij als gebruiker soms tegen problemen aanlopen die niet standaard goed worden afgehandeld.
Indien je hibernate/suspend wilt gebruiken zul je moeten zoeken naar je type notebook etc. 99 van de 100x moet je ergens even een textfile aanpassen met een string speciaal voor jouw notebook.
Of je doet zoals vriend blocked PiRANiA post en ik ook doe
Ha dat is c/p van je naam (ik had wel het achterste gedeelte gezien en weggehaald:quote:
Linux Mint is gebaseerd op Ubuntu (en inmiddels hebben ze ook een Debian editie). MInt heeft als voordeel dat sommige meuk default wordt geinstalleerd die niet in Ubuntu zitten vanwege juridische redenen. Je gebruikt volgens mij gewoon de Ubuntu repo's met wat custom packages. Wmb is er geen betere, als je Mint vs Ubuntu vs Debian gaat vergelijken.quote:Op woensdag 3 november 2010 23:38 schreef cablegunmaster het volgende:
Ik dacht slim te wezen en linux mint te installeren. (iets ter overbrugging van win7 naar linux).
Toch blijft de vraag waarom is Ubuntu beter?
lspci/lsusb/lshw even uitvoerenquote:Op woensdag 3 november 2010 22:33 schreef Dale. het volgende:
Das klote... zie net dat ubuntu 10.10 geen dvd speler aangeeft in me laptop terwijl ik die wel heb...
Iemand enig idee hoe dit op te lossen (m.a.w. waar krijg ik de geschikte drivers vandaan?)
In 10.04 werd hij wel nog herkend trouwens.
Je maakt wel gebruik van tab?quote:ps. waarom wil de console trouwens lange bestandsnamen niet auto aanvullen of dir's waar je net bent geweest?
DVD herkent hij weer inmiddels geen idee waarom eigenlijk "opeens" toen ik gewoon bezig was met wat andere dingen was hij er weer.quote:Op donderdag 4 november 2010 01:21 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
lspci/lsusb/lshw even uitvoerenand report back. Overigens heb je een /dev/dvd oid?
[..]
Je maakt wel gebruik van tab?
Ah ok, tof, ben nu zelf ook bezig met CLI leren enzo, heb ook al een paar scriptjes geschreven en het lukt aardig kost alleen wat tijd voordat je alle commando's uit je kop kent.quote:Op vrijdag 5 november 2010 21:22 schreef PiRANiA het volgende:
ET draaide ik jaren geleden al op ubuntu. Zo heb ik de CLI geleerd, een Wolf:ET server installeren
Hmmmm goeie vraag ik heb dat ook soms, dacht dat het aan de video lag of codec maar blijkbaar jij dus ook last van...quote:Op vrijdag 5 november 2010 21:57 schreef w8jij17 het volgende:
Aaaargh, ik kan alleen video of muziek vloeiend afspelen zolang ik mijn muis beweeg. Iemand hier een oplossing voor? Ik gebruik Kubuntu.
Ik zit door dit echt te twijfelen aan m'n huidige setup. Ik wil Ubuntu development releases gaan draaien de komende tijd. Maar... Ga ik Ubuntu LTS of Debian testing/stable ernaast draaien?quote:Op vrijdag 5 november 2010 21:58 schreef KomtTijd... het volgende:
Best groot nieuws vanuit Canonical:
http://www.omgubuntu.co.u(...)land-display-server/
Ze gaan breken met X
Geen idee, wat wil je er mee doen?quote:Op vrijdag 5 november 2010 22:27 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Ik zit door dit echt te twijfelen aan m'n huidige setup. Ik wil Ubuntu development releases gaan draaien de komende tijd. Maar... Ga ik Ubuntu LTS of Debian testing/stable ernaast draaien?
omgquote:Op vrijdag 5 november 2010 21:58 schreef KomtTijd... het volgende:
Best groot nieuws vanuit Canonical:
http://www.omgubuntu.co.u(...)land-display-server/
Ze gaan breken met X
Ze trekken er wel anderhalf jaar voor uit ofzo. Ik ken de techniek iniet zo, maar ik zie er wel wat in. Ze doen er gewoon alles aan om linux een stap verder te krijgen. Dan moet je soms dit soort beslissingen nemen.quote:Op vrijdag 5 november 2010 23:09 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
omgwaar zijn ze helemaal mee bezig bij ubuntu??
Ben benieuwd of dit goed gaat aflopen.
Eerst Gnome en nu X.
Hopelijk pakt het goed uit, anders is het snel afgelopen met ubuntu.
Leuk joh. Wayland heeft onder andere DRM, KMS, de GEM batchbuffer en nog wat andere dingen nodig die niet in de drivers van ATI en Nvidia zitten. Zij zullen dit ook niet gaan ondersteunen want dan moeten ze hun drivers open sourcen. Gaat nooit gebeuren.quote:Op vrijdag 5 november 2010 21:58 schreef KomtTijd... het volgende:
Best groot nieuws vanuit Canonical:
http://www.omgubuntu.co.u(...)land-display-server/
Ze gaan breken met X
Nou, gebruiken/draaien. Ik draai nu Ubuntu LTS en Debian unstable/testing met wat experimental shizzle. Thuis draai ik Debian en op werk Ubuntu LTS (tis een dualboot op een laptop).quote:Op vrijdag 5 november 2010 22:57 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Geen idee, wat wil je er mee doen?
Ik blijf gewoon lekker de normale updates volgen. En als ik zin heb in avontuur en positieve geluiden hoor, misschien een beta of alpha installeren.
Mooi! Ubuntu neemt weer eens het voortouwquote:Op vrijdag 5 november 2010 21:58 schreef KomtTijd... het volgende:
Best groot nieuws vanuit Canonical:
http://www.omgubuntu.co.u(...)land-display-server/
Ze gaan breken met X
Ik ben blij dat types als Linus Torvalds en Mark Shuttleworth deze mentaliteit niet delen, want dan zaten we nu met zijn allen nog op Windows Longhorn te wachten.quote:Op zaterdag 6 november 2010 00:39 schreef PalmRoyale het volgende:
[..]
Leuk joh. Wayland heeft onder andere DRM, KMS, de GEM batchbuffer en nog wat andere dingen nodig die niet in de drivers van ATI en Nvidia zitten. Zij zullen dit ook niet gaan ondersteunen want dan moeten ze hun drivers open sourcen. Gaat nooit gebeuren.
De maker van Wayland werkt bij Intel. Dus je kunt er van op aan dat Wayland zal werken op elk Intel mobo en op elk Intel grafische kaart.quote:Op zaterdag 6 november 2010 00:39 schreef PalmRoyale het volgende:
[..]
Leuk joh. Wayland heeft onder andere DRM, KMS, de GEM batchbuffer en nog wat andere dingen nodig die niet in de drivers van ATI en Nvidia zitten. Zij zullen dit ook niet gaan ondersteunen want dan moeten ze hun drivers open sourcen. Gaat nooit gebeuren.
Maar dan is ubuntu niet meer geschikt voor *iedereen*, zoals dat nu zou moeten zijn. De community wordt dan veel kleiner. Ik zou dan denk ik ook een alternatief zoeken, ipv nieuwe hardware aan te schaffen.quote:Op zaterdag 6 november 2010 09:41 schreef wdn het volgende:
[..]
De maker van Wayland werkt bij Intel. Dus je kunt er van op aan dat Wayland zal werken op elk Intel mobo en op elk Intel grafische kaart.
Indien nVidia/ATI niet mee willen is het resultaat dus dat we allemaal aan de Intel videokaarten gaan
quote:Op zaterdag 6 november 2010 09:41 schreef wdn het volgende:
De maker van Wayland werkt bij Intel. Dus je kunt er van op aan dat Wayland zal werken op elk Intel mobo en op elk Intel grafische kaart.
Indien nVidia/ATI niet mee willen is het resultaat dus dat we allemaal aan de Intel videokaarten gaan
Een gamer draait waarschijnlijk geen linuxquote:Op zaterdag 6 november 2010 10:14 schreef PalmRoyale het volgende:
[..]
![]()
Tuurlijk joh, want Intel grafische chips zijn uitermate geschikt om mee te gamen. Degenen die al een dure kaart van nVidia of ATI hebben zullen dan gewoon lekker bij Xorg blijven. En waarom ook niet, Xorg is de laatste tijd sterk verbeterd.
Gamen != Linux.quote:Op zaterdag 6 november 2010 10:14 schreef PalmRoyale het volgende:
[..]
![]()
Tuurlijk joh, want Intel grafische chips zijn uitermate geschikt om mee te gamen. Degenen die al een dure kaart van nVidia of ATI hebben zullen dan gewoon lekker bij Xorg blijven. En waarom ook niet, Xorg is de laatste tijd sterk verbeterd.
Wayland kan een X server hosten dus ik zie geen probleemquote:Op zaterdag 6 november 2010 10:01 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Maar dan is ubuntu niet meer geschikt voor *iedereen*, zoals dat nu zou moeten zijn. De community wordt dan veel kleiner. Ik zou dan denk ik ook een alternatief zoeken, ipv nieuwe hardware aan te schaffen.
Een van de sterke punten is toch nu wel de out of the box ondersteuning.
Hoeveel neemt een standaardinstallatie van Ubuntu eigenlijk (ongeveer) in beslag?quote:
Als je niets gaat installeren enzo heb je aan 5 GB ruim voldoende.quote:Op zaterdag 6 november 2010 17:53 schreef braddofiel het volgende:
[..]
Hoeveel neemt een standaardinstallatie van Ubuntu eigenlijk (ongeveer) in beslag?![]()
Ik ben overigens niet van plan veel programma's erop te installeren, ik houd het bij huis, tuin en keukengebruik..
Des ondanks, 10 Gb root slice is toch wel aan te raden (iig aan /usr zou ik 10 Gb doneren).quote:Op zaterdag 6 november 2010 18:04 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Als je niets gaat installeren enzo heb je aan 5 GB ruim voldoende.
Eens! 5 is krapjes.quote:Op zaterdag 6 november 2010 18:30 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Des ondanks, 10 Gb root slice is toch wel aan te raden (iig aan /usr zou ik 10 Gb doneren).
/ inderdaad. Er nast moet je nog een swapruimte hebben.quote:Op zaterdag 6 november 2010 19:13 schreef braddofiel het volgende:
Maar wat moet ik eigenlijk als 'aanhechtingspunt' selecteren?
Wanneer ik / deed begon hij te zeuren over het wisselgeheugen ofzoiets.
Moet ik gewoon /root doen?
Hoeveel zou jij aanraden?quote:Op zaterdag 6 november 2010 19:13 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
/ inderdaad. Er nast moet je nog een swapruimte hebben.
Nee hoor. Ik gebruik al jaren geen swap.quote:Op zaterdag 6 november 2010 19:13 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
/ inderdaad. Er nast moet je nog een swapruimte hebben.
Ah okay. Dacht dat het moest...quote:Op zaterdag 6 november 2010 19:15 schreef PalmRoyale het volgende:
[..]
Nee hoor. Ik gebruik al jaren geen swap.
Wat zijn de voordelen/nadelen daarvan?quote:Op zaterdag 6 november 2010 19:15 schreef PalmRoyale het volgende:
[..]
Nee hoor. Ik gebruik al jaren geen swap.
Ik stel altijd net zo veel als mijn RAM in.quote:Op zaterdag 6 november 2010 19:25 schreef braddofiel het volgende:
Maar hoeveel swapgeheugen heb ik nou nodig
Dan doe ik dus gewoon 1024mb.quote:Op zaterdag 6 november 2010 19:26 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Ik stel altijd net zo veel als mijn RAM in.
quote:Op zaterdag 6 november 2010 19:32 schreef braddofiel het volgende:
[..]
Dan doe ik dus gewoon 1024mb.
Dankje
Hij heeft het daar nog niet nodig. Die 820KiB had makkelijk nog op je RAM gepast. Hij heeft het alleen alvast geswapt omdat die data nauwelijks aangeroepen wordt en er op deze manier meer cache-geheugen vrij is. Als je je swappiness op 0 zet zul je zien dat je swap gewoon leeg blijft. Met zoveel geheugen is een swappiness van 10 trouwens aan te raden, waar deze standaard op 60 staat.quote:Op zaterdag 6 november 2010 19:16 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Ah okay. Dacht dat het moest...
Hij heeft het duidelijk wel nodig:
[ afbeelding ]
-edit- img werkt niet
quote:Op zaterdag 6 november 2010 20:01 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Hij heeft het daar nog niet nodig. Die 820KiB had makkelijk nog op je RAM gepast. Hij heeft het alleen alvast geswapt omdat die data nauwelijks aangeroepen wordt en er op deze manier meer cache-geheugen vrij is. Als je je swappiness op 0 zet zul je zien dat je swap gewoon leeg blijft. Met zoveel geheugen is een swappiness van 10 trouwens aan te raden, waar deze standaard op 60 staat.
https://help.ubuntu.com/community/SwapFaq
Overigens vraag ik me wel af wat je aan het doen bent dat je zoveel geheugen in gebruik hebt. Ik kom zelden boven de 1GB uit.
Voordelen en nadelen staan ergens in het vorige topic of het topic daarvoorquote:Op zaterdag 6 november 2010 19:17 schreef braddofiel het volgende:
[..]
Wat zijn de voordelen/nadelen daarvan?
Iets meer dan je geheugen voor een volledige dump van je geheugen.quote:Op zaterdag 6 november 2010 19:25 schreef braddofiel het volgende:
Maar hoeveel swapgeheugen heb ik nou nodig
Enige reden om NIET met swap te werken: Als je er écht alles voor over hebt om iedere byte hardeschijfruimte te kunnen gebruiken voor opslag.quote:Op zaterdag 6 november 2010 20:29 schreef wdn het volgende:
[..]
Voornaamste redenen om wel met swap te werken: opvangen van memory leaks, hibernate, i/o caching.
Hoe voer ik dit uit?quote:Ik heb op het Engels forum een instelling gevonden die helemaal goed werkt:
- nu werkt zowel de externe miscrofoon als de interne microfoon van de webcam.
- ook de harde kraak bij het inschakelen van de geluidskaart bij opstarten is verdwenen.
Voeg in /etc/modprobe.d/alsa-base.conf de volgende regel toe:
options snd-hda-intel model=z71v position_fix=1
Dankje! Nu weet ik hoe ik dat in het vervolg kan doen.quote:Op zaterdag 6 november 2010 21:40 schreef wdn het volgende:
Vanaf commandline (applications->accesories->terminal)
sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
wachtwoord invoeren
onderaan
options snd-hda-intel model=z71v position_fix=1
toevoegen
save&sluiten.
In dit geval is het wel nodig alsa te herstarten, en als je als beginner niet weet hoe dat moet is even herstarten nieteens zo'n slechte optie...quote:Op zaterdag 6 november 2010 21:54 schreef PalmRoyale het volgende:
Nee. Met Linux zijn er maar 2 redenen voor een reboot. Toevoegen/verwijderen van hardware of een kernel upgrade.
nee niet perse.quote:Op zaterdag 6 november 2010 21:45 schreef braddofiel het volgende:
[..]
Dankje! Nu weet ik hoe ik dat in het vervolg kan doen.
Deze heeft trouwens niet geholpen, maar er staan ook nog andere opties. Kan ik die ook even proberen
edit: Moet ik me laptop dan trouwens opnieuw opstarten? Heb het net wel gedaan, maar is het ook echt nodig??
vanaf commandlinequote:Op zaterdag 6 november 2010 22:51 schreef braddofiel het volgende:
Het is gelukt!
Oja nog 1 vraagje, mijn boxjes hebben standaard niet zo veel bass, dus daarom veranderde ik altijd wat opties in de equalizer van realtek.
Is zoiets ook mogelijk in Ubuntu?
Raar, hier helemaal geen problemen met het scrollen door 50 gig muziek.quote:Op zondag 7 november 2010 14:23 schreef braddofiel het volgende:
Oke
Oja nog even een vraagje, welke muziekspeler is eigenlijk nou het snelste/beste?
Ik heb nu al Exail, Rhythmbox en Banshee geprobeerd, maar scrollen door m'n muzieklijst van 10gb gaat gewoon niet, het gaat enorm traag wat gepaard gaat met vastlopen..
edit: En dit probleem had ik dus niet in iTunes...
Naja het zal wel aan m'n 5 jaar oude laptop liggen..quote:Op zondag 7 november 2010 14:26 schreef Dale. het volgende:
[..]
Raar, hier helemaal geen problemen met het scrollen door 50 gig muziek.
Guayadeque. 10.000+ aan titels was geen enkel probleem.quote:Op zondag 7 november 2010 14:23 schreef braddofiel het volgende:
Oke
Oja nog even een vraagje, welke muziekspeler is eigenlijk nou het snelste/beste?
Ik heb nu al Exail, Rhythmbox en Banshee geprobeerd, maar scrollen door m'n muzieklijst van 10gb gaat gewoon niet, het gaat enorm traag wat gepaard gaat met vastlopen..
edit: En dit probleem had ik dus niet in iTunes...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 | /etc/environment: line 4: /proc/asound/card0/pcm0p/oss: No such file or directory dpkg: error processing install-info (--configure): subprocess installed post-installation script returned error exit status 1 No apport report written because MaxReports is reached already Errors were encountered while processing: install-info Setting up install-info (4.13a.dfsg.1-5ubuntu1) ... /etc/environment: line 4: /proc/asound/card0/pcm0p/oss: No such file or directory dpkg: error processing install-info (--configure): subprocess installed post-installation script returned error exit status 1 dpkg: dependency problems prevent configuration of emacs23: emacs23 depends on install-info; however: Package install-info is not configured yet. dpkg: error processing emacs23 (--configure): dependency problems - leaving unconfigured dpkg: dependency problems prevent configuration of maxima-emacs: maxima-emacs depends on emacs23 | emacsen; however: Package emacs23 is not configured yet. Package emacsen is not installed. Package emacs23 which provides emacsen is not configured yet. dpkg: error processing maxima-emacs (--configure): dependency problems - leaving unconfigured |
Ook wel een goedequote:Op zondag 7 november 2010 15:16 schreef wdn het volgende:
[..]
Guayadeque. 10.000+ aan titels was geen enkel probleem.
quote:Op zondag 7 november 2010 22:25 schreef slacker_nl het volgende:
Je kan het proberen door dpkg --force-all purge install-info uit te voeren.
Maar wat staat er in je /etc/environment file?
1 2 3 4 5 | LANGUAGE="en" LANG="en_US.utf8" echo et.x86 0 0 direct > /proc/asound/card0/pcm0p/oss echo et.x86 0 0 disiable > /proc/asound/card0/pcm0c/oss |
Mwuah geheel verwijderen van die file verhielp het probleemquote:Op maandag 8 november 2010 09:16 schreef slacker_nl het volgende:
Ik zou die laatste twee regels uit je /etc/environment verwijderen in in /etc/rc.local plaatsen, of geheel verwijderen als je toch al een andere oplossing hebt gevonden.
Geen idee, ligt eraan of RTL ooit nog het licht ziet.quote:Op maandag 8 november 2010 19:21 schreef Deeltjesversneller het volgende:
Ik wil Ubuntu weer eens proberen, maar gelijk weer dezelfde problemen wat steeds de reden is om weer Windows te gebruiken, namelijk dat rtlgemist en uitzendinggemist niet werken. Uitzendinggemist alleen in Firefox, maar niet in Chrome. Nou las ik dat rtlgemist niet werkt omdat moonlight niet met DRM rechten om kan gaan, wordt dat in de toekomst wel gefixed?
drm!=linux.quote:Op maandag 8 november 2010 19:21 schreef Deeltjesversneller het volgende:
Ik wil Ubuntu weer eens proberen, maar gelijk weer dezelfde problemen wat steeds de reden is om weer Windows te gebruiken, namelijk dat rtlgemist en uitzendinggemist niet werken. Uitzendinggemist alleen in Firefox, maar niet in Chrome. Nou las ik dat rtlgemist niet werkt omdat moonlight niet met DRM rechten om kan gaan, wordt dat in de toekomst wel gefixed?
Die ipod video's kun je van de rtl site downloaden, volgens mij.quote:Op maandag 8 november 2010 20:50 schreef Deeltjesversneller het volgende:
Op welke manier downloaden bedoel je, via nieuwsgroepen enzo? Niet alle programma's komen daar op te staan, en het liefste wil ik dat het gewoon zo werkt als in Windows, in mijn standaard browser (Chrome) etc.
/root/.Trash/ ?quote:Op zondag 14 november 2010 15:52 schreef jakkop het volgende:
Okee, dat is nu opgelost. Nieuw probleempje: heb net een sloot bestanden (50 gig ofzo) verwijderd via gksu nautilus. Maar ze zijn nu wel weg, maar de ruimte is niet vrijgekomen. Hoe krijg ik ze écht weg?
Probeer het eens "live" zou ik zeggenquote:Op zondag 5 december 2010 01:46 schreef vogeltjesdans het volgende:
Zou Xubuntu werken op een laptop van 400 Mhz met 256 Mb RAM?
Ik verwacht dat de 2.6 kernel echt te zwaar is voor dergelijke apparatuur, het zal wel te installeren zijn maar verwacht er niet teveel van.quote:Op zondag 5 december 2010 01:46 schreef vogeltjesdans het volgende:
Zou Xubuntu werken op een laptop van 400 Mhz met 256 Mb RAM?
quote:Minimum system requirements
You need 192 MB RAM to run the Live CD or 192 MB RAM to install. The Alternate Install CD only requires you to have 64 MB RAM at install time.
To install Xubuntu, you need 2.0 GB of free space on your hard disk.
Once installed, Xubuntu can run with starting from 192 (or even just 128) MB RAM, but it is strongly recommended to have at least 256 MB RAM.
Mjaquote:Op zondag 5 december 2010 01:59 schreef henrivo het volgende:
[..]
Probeer het eens "live" zou ik zeggen
Nee, hij gaat nu weer verderquote:Op zondag 5 december 2010 03:37 schreef henrivo het volgende:
Ik denk dat je toch beter een os met het getal 98 in de naam ervan kunt installeren, dit wordt niks
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op vrijdag 14 mei 2021 @ 23:33 schreef Joopklepzeiker: Zonder twijfel is @vogeltjesdans de grootste smaakmaker en intelligentste persoon van heel KLB.
xubuntu = ubuntu, dus zo gek is het niet. Enige verschil is xfce ipv gnome.quote:Op zondag 5 december 2010 03:31 schreef vogeltjesdans het volgende:
HmIk heb toch echt xubuntu gedownload dacht ik, en dat staat ook gewoon zo in de iso naam, maar toch zegt hij ubuntu maverick te willen installeren
Apart trouwens, hij schijnt vast te lopen in virtual pc
Mja, maar het gaat niet om de harde schijf ruimte, maar om de processor van 400 Mhzquote:Op zondag 5 december 2010 10:47 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
xubuntu = ubuntu, dus zo gek is het niet. Enige verschil is xfce ipv gnome.
Je kan wel iets anders proberen, zoals Damn Small Linux.
Maar de small in DSL gaat volgens mij niet alleen over de schijfruimte die het gebruikt, maar over de min. sys. requirements.quote:Op zondag 5 december 2010 16:10 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Mja, maar het gaat niet om de harde schijf ruimte, maar om de processor van 400 Mhz
quote:Op donderdag 9 december 2010 20:15 schreef Joooo-pi het volgende:
Wat gebeurt er straks als ik een andere videokaart in mijn systeem (ubuntu 10.10) prik?
Ik ga van nvidia naar ati ()
Gaat ubuntu automatisch andere drivers zoeken?
Ja. maar voor de zekerheid zou ik beginnen met de nVidia driver te verwijderen voor de kaart er uit gaat.quote:Op donderdag 9 december 2010 20:15 schreef Joooo-pi het volgende:
Wat gebeurt er straks als ik een andere videokaart in mijn systeem (ubuntu 10.10) prik?
Ik ga van nvidia naar ati ()
Gaat ubuntu automatisch andere drivers zoeken?
Omdat mijn nvidia overleden isquote:Op donderdag 9 december 2010 20:30 schreef wdn het volgende:
[..]
Ja. maar voor de zekerheid zou ik beginnen met de nVidia driver te verwijderen voor de kaart er uit gaat.
Volgende wil ik wel even kwijt... WAAROM WAAROM WAAROM ATI? WAAROM?
Maar er zijn ook goedkope nVidia kaarten op marktplaatsquote:Op vrijdag 10 december 2010 09:53 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Omdat mijn nvidia overleden is
En nu heb ik een goedkoop kaartje van marktplaats gekocht. Ik liep tegen een aardig kaartje aan voor weinig. Het was dan toevallig een ati...
Ik heb meer systemenquote:Op vrijdag 10 december 2010 09:57 schreef wdn het volgende:
[..]
Maar er zijn ook goedkope nVidia kaarten op marktplaats
ATI blijft een zorgenkindje...
http://collinp.com/index.(...)yst-ubuntu-maverick/
quote:Op vrijdag 10 december 2010 10:13 schreef wdn het volgende:
Oh maar ik ben bezig met een opzetje waarbij ik straks tegen je kan zeggen "zie je wel"
Ik ben maar aan het plagen hoorquote:Op vrijdag 10 december 2010 10:29 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
ubuntu op ati zal wel baggerslecht zijn. Ik zie het wel
Tuuuuuuuuuurlijk. Na eerst te verwijzen naar mijn reactie op vrijdag 10 december 2010 @ 10:13:56quote:Op vrijdag 10 december 2010 10:56 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Jij helpt mij als het niet lukt, toch?
quote:Op vrijdag 10 december 2010 10:13 schreef wdn het volgende:
Oh maar ik ben bezig met een opzetje waarbij ik straks tegen je kan zeggen "zie je wel"
Ach bekend verhaal inderdaad. Ik heb een Ati 4850 videokaart en hij werkt gewoon NIET met de propriate drivers van ATI. 2D gaat goed maar zodra er iets 3D's wordt opgestart zoals een spelletje oid dan crasht heel ubuntu. Niet alleen X-server maar gewoon alles. Alles zit dan muurvast. Ik werk dus nu met de opensource drivers en die werken ook maar zo zo. 2D is oke maar 3D is gewoon niet te doen zo sloom, bovendien werkt lang niet alles.quote:Op vrijdag 10 december 2010 09:57 schreef wdn het volgende:
[..]
Maar er zijn ook goedkope nVidia kaarten op marktplaats
ATI blijft een zorgenkindje...
http://collinp.com/index.(...)yst-ubuntu-maverick/
quote:Op vrijdag 10 december 2010 14:51 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
Ach bekend verhaal inderdaad. Ik heb een Ati 4850 videokaart en hij werkt gewoon NIET met de propriate drivers van ATI. 2D gaat goed maar zodra er iets 3D's wordt opgestart zoals een spelletje oid dan crasht heel ubuntu. Niet alleen X-server maar gewoon alles. Alles zit dan muurvast. Ik werk dus nu met de opensource drivers en die werken ook maar zo zo. 2D is oke maar 3D is gewoon niet te doen zo sloom, bovendien werkt lang niet alles.
Volgende keer maar een Nvidia kaart.
quote:
Morgen haal ik em op, dus wel zullen zien. Ik begin em al te knijpen.quote:Op vrijdag 10 december 2010 14:51 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
Ach bekend verhaal inderdaad. Ik heb een Ati 4850 videokaart en hij werkt gewoon NIET met de propriate drivers van ATI. 2D gaat goed maar zodra er iets 3D's wordt opgestart zoals een spelletje oid dan crasht heel ubuntu. Niet alleen X-server maar gewoon alles. Alles zit dan muurvast. Ik werk dus nu met de opensource drivers en die werken ook maar zo zo. 2D is oke maar 3D is gewoon niet te doen zo sloom, bovendien werkt lang niet alles.
Volgende keer maar een Nvidia kaart.
Klinkt als een duidelijke userfail, Windows 7 start hier nog net zo snel als na dag één meer dan een jaar geleden. Als je weet hoe je er mee om moet gaan werkt het prima.quote:Op vrijdag 10 december 2010 23:09 schreef KomtTijd... het volgende:
Nou feest ik start weer een keer windows op hoor...
Zonder systeemherstel wou het nieteens starten.
Na het inloggen duurt het nog een kwartier voordat de cursor in een pijltje veranderd ipv de zandloper
Daarna beginnen 6 verschillende programma's op updates te zeuren
En als alles eindelijk werkt is het nog steeds zo traag als dikke stront...
Dit is vista. En nee dat weet ik ook niet. En wil ik ook niet weten, ik heb nu al koppijn van die lelijke fonts. Maar volgens mijn broertje duurt het opstarten van deze laptop altijd een half uur.quote:Op vrijdag 10 december 2010 23:15 schreef Dubbeldrank het volgende:
[..]
Klinkt als een duidelijke userfail, Windows 7 start hier nog net zo snel als na dag één meer dan een jaar geleden. Als je weet hoe je er mee om moet gaan werkt het prima.
Nou, die losse updateprogrammaatjes zijn ECHT irritant...quote:Op vrijdag 10 december 2010 23:15 schreef Dubbeldrank het volgende:
[..]
Klinkt als een duidelijke userfail, Windows 7 start hier nog net zo snel als na dag één meer dan een jaar geleden. Als je weet hoe je er mee om moet gaan werkt het prima.
Haha precies het lijstje wat bij mij ook langs kwam! Behalve apple dan.quote:Op vrijdag 10 december 2010 23:59 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Nou, die losse updateprogrammaatjes zijn ECHT irritant...
java
hp printer
apple
flash
windows
firefox
ga maar door.
Ik word er gewoon chagrijnig van!
Applequote:Op zaterdag 11 december 2010 00:02 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Haha precies het lijstje wat bij mij ook langs kwam! Behalve apple dan.
En inderdaad, ze hebben allemaal weer een eigen geklust venstertje of popupje wat je eerst weg moet klikken voor je wat anders kunt doen en wat net zo vaak terug blijft komen tot je het doorloopt, en dan vaak ook nog eist dat je je computer direct herstart... Mega irritant...
Euh... Huh?quote:Op zaterdag 11 december 2010 13:26 schreef Dale. het volgende:
Weet iemand hoe ik me
games directory weer tot de algemene paden toevoeg? Waardoor ik nu bij me spelletjes "/usr/games/" moet toevoegen aan de commandline.
quote:
quote:Command 'glchess' is available in '/usr/games/glchess'
The command could not be located because '/usr/games' is not included in the PATH environment variable.
Ik zei het toch!quote:Op vrijdag 10 december 2010 11:15 schreef KomtTijd... het volgende:
Waarschijnlijk werkt het gewoon helemaal prima hoor!
Ja hoor...quote:Op zaterdag 11 december 2010 23:28 schreef Dale. het volgende:
Vraagje weet iemand wat je nodig hebt voor CVS in linux?
Als je nog pril begint en nog geen grote repository hebt, zou ik als ik jou was overstappen op subversion!quote:Op zaterdag 11 december 2010 23:28 schreef Dale. het volgende:
Vraagje weet iemand wat je nodig hebt voor CVS in linux?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |