abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 10 oktober 2010 @ 19:10:31 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87391950
quote:
Op zondag 10 oktober 2010 19:05 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

De kippen zijn gekruid met (en ik denk dat dit vloeken in de CUL-kerk is :') ) kant-en-klare kipkruiden
't Is hier geen CUL-kerk hoor. 't Blijft gewoon een FOK-kerk. ;-)
pi_87392638
Niks mis met kant-en-klare kipkruiden vind ik. Daar zit weinig rotzooi in. :)
  zondag 10 oktober 2010 @ 19:53:10 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87393470
quote:
Op zondag 10 oktober 2010 18:58 schreef Miss_Isis het volgende:


Halal (links) en Koosjer (rechts):
[ afbeelding ]
_O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 10 oktober 2010 @ 19:57:49 #54
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_87393657
Karbonade :9

Kip ziet er heerlijk uit!
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 10 oktober 2010 @ 20:04:57 #55
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_87393988
quote:
Op zondag 10 oktober 2010 19:05 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Bedankt :) De kippen zijn gekruid met (en ik denk dat dit vloeken in de CUL-kerk is :') ) kant-en-klare kipkruiden, knoflook en limoenrasp gemengd met roomboter, dit is onder hun vel op de borst gesmeerd. Aan de buitenkant zijn dezelfde kruiden gebruikt maar dan gemengd met olijfolie, hier zijn ze mee ingekwast. Oh, en het limoentje dat gebruikt is voor de rasp heb ik in vieren gesneden en daar hebben ze allemaal een partje van in hun gat :Y) Geen culinair hoogstandje dus, maar wel erg lekker :)
Klinkt heerlijk! :9~ CUL-kerk ken ik niet :') Ben benieuwd naar de foto's en de smaaktest!!
pi_87399588
Nou, het is gebeurd hoor! Kip opgegeten, en restjes zijn inmiddels opgeborgen in de koelkast. Eerst maar eens de foto's.

Kip is klaar, hier is er al eentje uit de oven gehaald, de andere drie liggen nog te wachten:


Uit de oven, op een groot bord:


Doormidden geknipt met de vleesschaar ziet het er zo uit:


Dit zijn (waren :P ) de eigen gefokte haantjes:


En dit de poule de Bresse hanen:


En zo zag mijn avondeten er uit! Apart bordje met 1/2 Bresse haan en een drumstick van één van de eigen haantjes om te kunnen vergelijken, schaaltje stoofpeertjes, schaaltje appelmoes en patat :9~ :


En dan de smaaktest... Het eerste dat opviel was het verschil in formaat. Ik heb één van de eigen haantjes en één van de Bresse haantjes gewogen. Het eigen haantje kwam (na bereiding dus) op zo'n 950 gram. De Bresse haan kwam op ong. 1150 gram (de precieze getallen ben ik helaas vergeten). Ze hebben beiden ongeveer 50 gram aan vocht verloren, ik heb eigenlijk geen idee hoe zich dit verhoud tot supermarktkip.

Qua smaak moet ik eerlijk zeggen dat ik (en de rest van de familie ook) geen verschil kon proeven tussen de twee soorten. Het enige verschil zat in het formaat en de hoeveelheid vlees per haantje. Het verschil met productiekip is wel erg duidelijk, onze kip is steviger en wat taaier, en heeft duidelijk meer smaak. Het leek ook alsof onze kip steviger in elkaar zit dan supermarktkip, er kwam nog aardig wat geweld bij kijken om de drumstick van de poot te krijgen en om de poot van het karkas te breken (ja, ik heb met mijn handen gegeten :') ). Ook was het pootvlees opvallend veel donkerder van kleur dan bij productiekip, het was duidelijk te zien dat ze lekker rond hebben gewandeld.

Het eindoordeel was dat het erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar is (wat goed uitkomt gezien de hoeveelheid haantjes die we nog rond hebben lopen). De volgende keer gaan we denk ik eens een ander recept proberen. Wellicht coq au vin of iets soortgelijks, of gewoon bakken in de koekenpan misschien. De twee oudere hanen (ouder dan een jaar, vader van deze haantjes) gaan in ieder geval rond december geslacht worden en die gaan in de ragout en kippensoep, precies op tijd voor Kerst :Y)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  zondag 10 oktober 2010 @ 21:56:40 #57
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_87399726
Super!!
Heel smakelijk. Leuk zo'n verslag :Y
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_87402474
Hoewel ik net heb gegeten, krijg ik trek van de plaatjes. :9
  zondag 10 oktober 2010 @ 23:01:42 #59
131800 Tarado
capô de fusca
pi_87402883
Leuk topic, lekker :P verslag ^O^
  zondag 10 oktober 2010 @ 23:04:43 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87402995
Taai en droog dus. Precies wat ik al vermoedde. :)
  zondag 10 oktober 2010 @ 23:05:20 #61
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87403026
Je zou, ter vergelijking, eens een echte Bresse-haan of -kip moeten kopen en bereiden en dan het verschil proeven.
Zo eentje dus:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87403087
quote:
Op zondag 10 oktober 2010 23:05 schreef golfer het volgende:
Je zou, ter vergelijking, eens een echte Bresse-haan of -kip moeten kopen en bereiden en dan het verschil proeven.
Zo eentje dus:
[ afbeelding ]
Ze verkopen die bij mij om de hoek. Is het 't geld waard?
  zondag 10 oktober 2010 @ 23:08:37 #63
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87403158
quote:
Op zondag 10 oktober 2010 23:06 schreef Isegrim het volgende:


Ze verkopen die bij mij om de hoek. Is het 't geld waard?
Geen idee, want zelf nog nooit gekocht/bereid. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87403362
Wat heb ik nou aan jou? :{w :+

Wel jammer dat je geen kippen kunt houden op een balkon. ;(
pi_87403529
Ik weet wel dat de Bresse kip met hoofd en de poten er nog aan wordt verkocht, tenminste, in Frankrijk.
Mijn smaakpalet is niet zo gesofisticeerd als die van Heston Blumenthal, maar hij heeft wel de Bresse gekozen voor zijn roast chicken.
  zondag 10 oktober 2010 @ 23:26:12 #66
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87403778
Denk dat als ik ooit een Bresse Kip in huis zou hebben ik inderdaad 't recept van Blumenthal als leidraad zou nemen. Maar ja, dit waren haantjes, dat is toch weer heel wat anders.
pi_87403821
Die recepten van Blumenthal zijn altijd zo ingewikkeld. Hij heeft een recept voor een Indiase curry dat vele pagina's lang is. :')
  zondag 10 oktober 2010 @ 23:52:16 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87404678
Met een kip van 40 euro (zoiets toch?) wil ik 'm wel graag perfect gegaard hebben. En ach, ik geloof dat dat recept van Blumenthal nog niet zo heel ingewikkeld is.

Vooral omdat ik weet dat die Bresse kip gewoon anders is dan wij gewend zijn. Dus je hebt echt voor je het weet een droge, taaie kip op je bord liggen. En dat zou me echt aan mijn hart gaan.
pi_87404709
Dat is zonde van het geld inderdaad. :)
  maandag 11 oktober 2010 @ 00:23:09 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87405710
quote:
Op zondag 10 oktober 2010 23:52 schreef RobinOok het volgende:
Met een kip van 40 euro (zoiets toch?) wil ik 'm wel graag perfect gegaard hebben.
Een kapoen is nog wat duurder:
http://www.foodlog.nl/cafe/bericht/een_haan_voor_bijna_100_euro/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87408289
Top verslagje! Leuk hoor....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_87413074
quote:
Op zondag 10 oktober 2010 23:04 schreef RobinOok het volgende:
Taai en droog dus. Precies wat ik al vermoedde. :)
Haha, nou dat was niet wat ik bedoelde hoor. Het is zeker steviger vlees dan productiekip, maar niet echt taai en absoluut niet droog. Het is gewoon heel anders van structuur :) Het is ook lastig uit te leggen zo, 't is denk ik een kwestie van een keer proeven.

Maar goed, een echte Bresse kip smaakt natuurlijk ook anders vanwege de andere voeding en manier van houden. Helaas hebben wij er niet zoveel tijd en moeite voor over om ze uitvoerig vet te gaan mesten. We hebben ook nog 4 plofkipjes rondlopen, als die binnenkort geslacht gaan worden is het verschil echt overduidelijk. Die mesten zichzelf namelijk vet, ze eten veel meer en blijven het liefst een beetje in de zon liggen chillen. Die zijn nu al zwaarder dan de Bresse hanen terwijl ze half zo oud zijn.

Leuk weetje misschien, het met de kop en poten eraan verkopen van Bresse kip doen ze zodat te zien is dat het echte poule de Bresse is. Ze hebben namelijk kenmerkende blauwe poten en een hele grote rode kam. Het lijf van de meesten is wit (zeker voor de slachtkippen, oogt ook mooier als ze geplukt zijn), samen vormen dat de kleuren van de Franse vlag :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_87413816
bedankt voor het leuke verslag!
heb er honger van gekregen :9 :Y)
  maandag 11 oktober 2010 @ 14:51:29 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87418883
[quote]Op maandag 11 oktober 2010 11:54 schreef Miss_Isis het volgende:

Jaja, snap ik, taai en droog is oneerbiedig gezegd, maar toch noem ik dat zo. ;-)

In China worden de kippen ook altijd met poten en kop verkocht. En zelfs in je soep geserveerd, want ook dan wil je zien dat het een zwartpoot was of zo. :Y
pi_87418917
Konijnen worden toch ook altijd met kop verkocht omdat het anders heel erg lijkt op een kat?
  maandag 11 oktober 2010 @ 14:55:18 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87418995
Nee.
pi_87419202
quote:
The term "roof-hare" (roof-rabbit, German Dachhase) applies to cat meat presented as that of a hare, another small mammal used as a source of meat. Subtracting the skin, feet, head and tail, hare and cat carcasses appear similar. The only way to distinguish them is by looking at the processus hamatus of the feline scapula, which should have a processus suprahamatus.

http://en.wikipedia.org/wiki/Taboo_food_and_drink#Cats
Ik zat warm
  maandag 11 oktober 2010 @ 15:18:49 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87419773
'k Heb nooit haas of kat gegeten of zelfs maar gezien in China. Had er ook niet van gehoord.
pi_87420596
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 15:18 schreef RobinOok het volgende:
'k Heb nooit haas of kat gegeten of zelfs maar gezien in China. Had er ook niet van gehoord.
Weer wat geleerd ;)

In bijv. Spanje dus nooit konijn zonder kop kopen ;)
  maandag 11 oktober 2010 @ 16:16:57 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87421850
Een konijn is geen haas, maar dan nog zou ik er niet mee zitten.
  maandag 11 oktober 2010 @ 16:39:59 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87422716
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 16:16 schreef RobinOok het volgende:
Een konijn is geen haas, maar dan nog zou ik er niet mee zitten.
Ik frankrijk wordt konijn ook met kop verkocht, heb nog ergens een portugees recept voor kat, maar we dwalen af
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87425161
Ik ben van plan onze haantjes voor bereiding te pekelen. Dat zou ze malser moeten maken.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  maandag 11 oktober 2010 @ 17:53:30 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87425573
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 17:41 schreef sigme het volgende:
Ik ben van plan onze haantjes voor bereiding te pekelen. Dat zou ze malser moeten maken.
Hooguit zouter.
Als je kip mals wilt hebben moet je jong slachten of oude kip marineren en stoven
Of je kan papaya enzymen gebruiken het vlees malser te maken, wordt verkocht in potjes in het kruidenrek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87425700
Ik zou het ook stoven tot het vlees van de botten valt. :9
  maandag 11 oktober 2010 @ 17:58:27 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87425761
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 17:57 schreef conleche het volgende:
Ik zou het ook stoven tot het vlees van de botten valt. :9
Aanbraden met gerookt spek en dan blussen met een straffe rode wijn, wat kruiden erbij, knoflook, later sudderen tot moddergaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87425921
En larderen?
pi_87425938
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hooguit zouter.
Als je kip mals wilt hebben moet je jong slachten of oude kip marineren en stoven
Of je kan papaya enzymen gebruiken het vlees malser te maken, wordt verkocht in potjes in het kruidenrek
Een kiwi in je marinade werkt ook uitstekend! En nee, het smaakt dan niet naar kiwi. Hoe rijper de kiwi, hoe beter!
pi_87425950
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hooguit zouter.
Dat is werkelijk niet wat mijn kookboeken daarover schrijven.

quote:
Als je kip mals wilt hebben moet je jong slachten of oude kip marineren en stoven
Of je kan papaya enzymen gebruiken het vlees malser te maken, wordt verkocht in potjes in het kruidenrek
Mijn ervaring is dat dat dergelijke haantjes niet echt helpt.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 11:48:42 #89
97745 Thorical
finding a way
pi_87451726
Het woord is al 2 keer gevallen, kapoen.
Hoe maak je van een haan een kapoen en nu weet ik waarom ik ze nooit in de winkel zie.Een gecastreerde haan heet een kapoen en wordt ongeveer twee keer zo groot als een ongecastreerde haan. Het vet van de haan verspreidt zich na de castratie namelijk over de spieren. Dat maakt het vlees zacht en heel smakelijk. Een kapoen is verder gemakkelijk van een gewone haan te onderscheiden doordat hij een kleinere kam en kinlellen heeft en een minder verenpracht aan de hals en op het eind van de rug. Een haan castreer je door een insnede te maken achter de ribben en met een vinger de balletjes, die onder het rugbeen zitten, naar buiten te halen en met een scherp mes af te snijden. Daarna de snede bij de ribben weer dichtnaaien. Uit het oogpunt van dierenwelzijn is een verdoving aan te bevelen. De ingreep kan het best door een dierenarts worden uitgevoerd. Vroeger was het castreren (= lubben) nog een apart beroep, maar dat is uitgestorven.
Zijn er trouwens fokkers die een kapoen of wat hebben rondlopen?

[ Bericht 70% gewijzigd door Thorical op 12-10-2010 17:34:28 (hoe en wat.) ]
pi_87451971
Van wat ik heb begrepen, is dat hetzelfde principe als een os maken. Maar omdat de testikels bij een haan in het lichaam zitten, is dat meer dier onvriendelijker en dus niet verkrijgbaar in een gewone supermarkt.

PS
Voor degene die geïnteresseerd is, de perfecte roast chicken van Heston Blumenthal


[ Bericht 57% gewijzigd door ASSpirine op 12-10-2010 16:20:13 ]
pi_87462070
Waarom de net geslachte kip overgieten met kokend water, en niet gewoon in een emmer kokend water kiepen? :) Ik zou denken: Veertjes los én bloed er uit in één handeling, of lekt'ie dan niet goed leeg? :)

quote:
Op maandag 11 oktober 2010 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hooguit zouter.
Als je kip mals wilt hebben moet je jong slachten of oude kip marineren en stoven
Of je kan papaya enzymen gebruiken het vlees malser te maken, wordt verkocht in potjes in het kruidenrek
Of een kiwi meeprakken :) Dat doe ik altijd met mn saté. Als je dat meer dan 5 uur doet, krijgt je kip na het bakken de structuur van roomboter op kamertemperatuur.
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 11:57 schreef ASSpirine het volgende:
Van wat ik heb begrepen, is dat hetzelfde principe als een os maken. Maar omdat de testikels bij een haan in het lichaam zitten, is dat meer dier onvriendelijker en dus niet verkrijgbaar in een gewone supermarkt.

PS
Voor degene die geïnteresseerd is, de perfecte roast chicken van Heston Blumenthal
Het lijkt mij ook veel lastiger, tijdrovender, dus duurder om te doen...
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_87463931
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 16:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Waarom de net geslachte kip overgieten met kokend water, en niet gewoon in een emmer kokend water kiepen? :) Ik zou denken: Veertjes los én bloed er uit in één handeling, of lekt'ie dan niet goed leeg? :)
[..]
Hij wordt alleen overgoten omdat het water overal moet komen, maar wel kort. Als hij te lang in het water blijft dan gaat het vel kapot. En als je hem met bloed en al in een emmer kokend water doet wordt dat denk ik een behoorlijk bloederige smeerbende :X

Maar even onderdompelen in een emmer kokend water als hij al uitgebloed is zou denk ik ook wel kunnen, alleen moet de emmer dan voller zijn zodat de kip er helemaal onder kan. En dan moet je een grotere pan hebben om voldoende water in te koken, en dan duurt het weer langer tot er nieuw water aan de kook is... etc.

Oh, en was trouwens nog een tussenstap vergeten. Nadat de kip schoon op de tafel lag en voordat hij op het ovenrooster terecht kwam is hij nog even afgebrand met een gasbrander en heeft-ie in een emmer koud water gestaan. Het branden is om flieters van veren die achtergebleven zijn weg te branden en het in het water staan is om restjes bloed etc. weg te spoelen en alles nog wat extra schoon te maken.

Volgende keer gaan we waarschijnlijk inderdaad voor een stoof-achtige bereiding, en de tip van de kiwi lijkt me ook nuttig om eens te proberen :) Wat ook heerlijk is (maar veel werk) is zelfgemaakte kippenragout. Dat maken we in december weer van de oudere hanen. Dat is echt feestdagen-voedsel hier :9

edit: en over kapoeneren: dat is toch nog erg lastig om te doen. Zoals gezegd (en zoals ook was te zien op een van de slachtfoto's) zitten de testikels bij hanen helemaal binnen in het lijf. Ik heb wel eens een how-to met foto's gezien van zelf kapoeneren, maar ik vind het eigenlijk een beetje sneu. Het gebeurd ook zonder verdoving en ik vind het zielig om een haan zo te behandelen. Dat moet haast wel pijn doen als je een gat maakt in hun zij om vervolgens hun testikels eruit te trekken. Dus nee, voor ons dan maar een iets taaier maar diervriendelijker haantje :)

Kapoeneren gebeurd trouwens niet op grote schaal omdat de huidige generatie slachtkippen zo snel zo vet wordt dat het weghalen van testikels helemaal geen toegevoegde waarde meer heeft. Ze worden toch al met een week of 8 geslacht, dan werken die hormonen uberhaupt nog nauwelijks.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 18:12:36 #93
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87464748
Sneu en zielig lijken me understatements in die geval. Pure dierenmishandeling om hanen zo te castreren. Ik mag toch hopen dat dat in NL gewoon verboden is.
pi_87465243
Tja, tot voor heel erg kort mochten biggetjes ook gewoon onverdoofd gecastreerd worden. En dat is toch ook geen pretje voor die dieren... Ik zou dus eigenlijk niet weten of het verboden is, maar ik verwacht niet dat het veel gebeurd.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 18:28:26 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87465318
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 18:26 schreef Miss_Isis het volgende:
Tja, tot voor heel erg kort mochten biggetjes ook gewoon onverdoofd gecastreerd worden. En dat is toch ook geen pretje voor die dieren...
Nee, maar dat is echt niet te vergelijken hoor! Twee sneetjes in de ballen en hop, je floept ze eruit. Maar in die haan gaan ze zitten peuren. Nee, echt, niet te vergelijken qua gruwelijkheid of pijn.
pi_87466065
Ja, het lijkt me inderdaad erg pijnlijk. Toch lijkt het me ook voor de big geen pretje, ook al gebeurd het sneller. Ik heb de link trouwens nog eens opgezocht, hier is te zien (met duidelijke foto's) hoe het kapoeneren (is dat een woord..?) gebeurd.

http://www.backyardchickens.com/forum/viewtopic.php?pid=2489274
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  woensdag 13 oktober 2010 @ 09:18:23 #97
131800 Tarado
capô de fusca
pi_87486292
Naar aanleiding van jouw kip verhaal zelf gisteren ook kip gebraden, kip bij de Sligro gekocht, daar hebben ze ook Bresse kip maar die was 30 euro (1,8 kg) , ik koop meestal een franse fermier label rouge kip zeg maar een franse boerenkip, deze was 10 euro (1,5kg), ik hak de kip in zessen peper en zouten, dan aanbraden in de roomboter en daarna in de oven, heerlijk! sorry geen uitgebreid verhaal met foto's

pi_87590931
Die patat ziet er niet uit alsof je die zelfgesneden hebt?
pi_88169383
Gadverdamme, die ingewanden bah
pi_88169549
Zinvolle toevoeging. :')
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')