't Is hier geen CUL-kerk hoor. 't Blijft gewoon een FOK-kerk. ;-)quote:Op zondag 10 oktober 2010 19:05 schreef Miss_Isis het volgende:
[..]
De kippen zijn gekruid met (en ik denk dat dit vloeken in de CUL-kerk is) kant-en-klare kipkruiden
quote:Op zondag 10 oktober 2010 18:58 schreef Miss_Isis het volgende:
Halal (links) en Koosjer (rechts):
[ afbeelding ]
Klinkt heerlijk!quote:Op zondag 10 oktober 2010 19:05 schreef Miss_Isis het volgende:
[..]
BedanktDe kippen zijn gekruid met (en ik denk dat dit vloeken in de CUL-kerk is
) kant-en-klare kipkruiden, knoflook en limoenrasp gemengd met roomboter, dit is onder hun vel op de borst gesmeerd. Aan de buitenkant zijn dezelfde kruiden gebruikt maar dan gemengd met olijfolie, hier zijn ze mee ingekwast. Oh, en het limoentje dat gebruikt is voor de rasp heb ik in vieren gesneden en daar hebben ze allemaal een partje van in hun gat
Geen culinair hoogstandje dus, maar wel erg lekker
Ze verkopen die bij mij om de hoek. Is het 't geld waard?quote:Op zondag 10 oktober 2010 23:05 schreef golfer het volgende:
Je zou, ter vergelijking, eens een echte Bresse-haan of -kip moeten kopen en bereiden en dan het verschil proeven.
Zo eentje dus:
[ afbeelding ]
Geen idee, want zelf nog nooit gekocht/bereid.quote:Op zondag 10 oktober 2010 23:06 schreef Isegrim het volgende:
Ze verkopen die bij mij om de hoek. Is het 't geld waard?
Een kapoen is nog wat duurder:quote:Op zondag 10 oktober 2010 23:52 schreef RobinOok het volgende:
Met een kip van 40 euro (zoiets toch?) wil ik 'm wel graag perfect gegaard hebben.
Haha, nou dat was niet wat ik bedoelde hoor. Het is zeker steviger vlees dan productiekip, maar niet echt taai en absoluut niet droog. Het is gewoon heel anders van structuurquote:Op zondag 10 oktober 2010 23:04 schreef RobinOok het volgende:
Taai en droog dus. Precies wat ik al vermoedde.
Ik zat warmquote:The term "roof-hare" (roof-rabbit, German Dachhase) applies to cat meat presented as that of a hare, another small mammal used as a source of meat. Subtracting the skin, feet, head and tail, hare and cat carcasses appear similar. The only way to distinguish them is by looking at the processus hamatus of the feline scapula, which should have a processus suprahamatus.
http://en.wikipedia.org/wiki/Taboo_food_and_drink#Cats
Weer wat geleerdquote:Op maandag 11 oktober 2010 15:18 schreef RobinOok het volgende:
'k Heb nooit haas of kat gegeten of zelfs maar gezien in China. Had er ook niet van gehoord.
Ik frankrijk wordt konijn ook met kop verkocht, heb nog ergens een portugees recept voor kat, maar we dwalen afquote:Op maandag 11 oktober 2010 16:16 schreef RobinOok het volgende:
Een konijn is geen haas, maar dan nog zou ik er niet mee zitten.
Hooguit zouter.quote:Op maandag 11 oktober 2010 17:41 schreef sigme het volgende:
Ik ben van plan onze haantjes voor bereiding te pekelen. Dat zou ze malser moeten maken.
Aanbraden met gerookt spek en dan blussen met een straffe rode wijn, wat kruiden erbij, knoflook, later sudderen tot moddergaar.quote:Op maandag 11 oktober 2010 17:57 schreef conleche het volgende:
Ik zou het ook stoven tot het vlees van de botten valt.
Een kiwi in je marinade werkt ook uitstekend! En nee, het smaakt dan niet naar kiwi. Hoe rijper de kiwi, hoe beter!quote:Op maandag 11 oktober 2010 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hooguit zouter.
Als je kip mals wilt hebben moet je jong slachten of oude kip marineren en stoven
Of je kan papaya enzymen gebruiken het vlees malser te maken, wordt verkocht in potjes in het kruidenrek
Dat is werkelijk niet wat mijn kookboeken daarover schrijven.quote:
Mijn ervaring is dat dat dergelijke haantjes niet echt helpt.quote:Als je kip mals wilt hebben moet je jong slachten of oude kip marineren en stoven
Of je kan papaya enzymen gebruiken het vlees malser te maken, wordt verkocht in potjes in het kruidenrek
Of een kiwi meeprakkenquote:Op maandag 11 oktober 2010 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hooguit zouter.
Als je kip mals wilt hebben moet je jong slachten of oude kip marineren en stoven
Of je kan papaya enzymen gebruiken het vlees malser te maken, wordt verkocht in potjes in het kruidenrek
Het lijkt mij ook veel lastiger, tijdrovender, dus duurder om te doen...quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 11:57 schreef ASSpirine het volgende:
Van wat ik heb begrepen, is dat hetzelfde principe als een os maken. Maar omdat de testikels bij een haan in het lichaam zitten, is dat meer dier onvriendelijker en dus niet verkrijgbaar in een gewone supermarkt.
PS
Voor degene die geïnteresseerd is, de perfecte roast chicken van Heston Blumenthal
Hij wordt alleen overgoten omdat het water overal moet komen, maar wel kort. Als hij te lang in het water blijft dan gaat het vel kapot. En als je hem met bloed en al in een emmer kokend water doet wordt dat denk ik een behoorlijk bloederige smeerbendequote:Op dinsdag 12 oktober 2010 16:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Waarom de net geslachte kip overgieten met kokend water, en niet gewoon in een emmer kokend water kiepen?Ik zou denken: Veertjes los én bloed er uit in één handeling, of lekt'ie dan niet goed leeg?
![]()
[..]
Nee, maar dat is echt niet te vergelijken hoor! Twee sneetjes in de ballen en hop, je floept ze eruit. Maar in die haan gaan ze zitten peuren. Nee, echt, niet te vergelijken qua gruwelijkheid of pijn.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 18:26 schreef Miss_Isis het volgende:
Tja, tot voor heel erg kort mochten biggetjes ook gewoon onverdoofd gecastreerd worden. En dat is toch ook geen pretje voor die dieren...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |