abonnement Unibet Coolblue
pi_88462626
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 00:57 schreef Kees22 het volgende:

[..]

maar dan kun je wel lekker in de zon liggen!
niet iedereen vind dat fijn ;)

ik moet dan na afloop langs het brandwondencentrum beverwijk :X
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_88468982
Ik vind het allebei fijn, in de winter lekker buiten afkoelen en zomers lekker egaal bruin kleuren in de zon :)
pi_88472168
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 08:28 schreef Leipo666 het volgende:

[..]



niet iedereen vind dat fijn ;)

ik moet dan na afloop langs het brandwondencentrum beverwijk :X
Ik herken het. Niet echt een geslaagde afsluiting van een dagje sauna.
blub blub
pi_88472805
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 14:20 schreef nielsgeode het volgende:

[..]



Ik herken het. Niet echt een geslaagde afsluiting van een dagje sauna.
nee, en insmeren is ook weer zo'n gedoe in een sauna :+ (blijf je bezig :P )
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_88591873
na mijn gepieker over wel of niet gaan heb ik voor eind dec een dagje sauna gepland met massage erbij voor mij (de mr houdt daar niet van).

best zin in :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_88599912
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2010 13:04 schreef DarkElf het volgende:
na mijn gepieker over wel of niet gaan heb ik voor eind dec een dagje sauna gepland met massage erbij voor mij (de mr houdt daar niet van).

best zin in :)
Wat goed van je! Ik wens jullie heel veel plezier en ontspanning toe!

Ik wil jou en de rest ook bedanken voor de reacties op mijn vraag hierboven. Ben 'blij' om te lezen dat ik iig niet de enige ben. De laatste keer sauna vond ik het reuze meevallen met het 'bekijks' hebben. Maar lette er ook niet meer zoveel op, je komt er immers voor je eigen ontspanning ;)
pi_88600863
Ik kom ook regelmatig vrouwen met een afgezette borst tegen in de sauna.
En het is inderdaad zoals je zegt; Je komt er voor je ontspanning en dan let je waarschijnlijk veel minder op starende mensen. Ik vind het alleen maar fijn dat de sauna voor iedereen toegankelijk is, en dat dus ook iedereen zich er "thuis" kan voelen.
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
pi_89418362
Het is weer zover, sneeuw!

Gisteren was ik weer naar de sauna (saunadrome in Putten), heerlijk om na de opgieting lekker door de sneeuw te rolllen........ tintelingen door je huid!
pi_89419682
Ja, de sneeuw vinden wij ook heerlijk. Niet echt letterlijk om in te rollen, maar wel om sneeuw over je armen te smeren na de sauna. Smelt het heerlijk van je armen af :) En vooral het vele stoom, na een opgieting, als je weer buiten komt :) :)

Ik moet denken aan vorig jaar, toen we naar de sauna gingen terwijl de weersvoorspellingen niet echt super waren. We waren hier heel nuchter over, omdat toen het ergste sneeuw in het midden van het land viel en in het hoge noorden viel het wel mee. Wij bellen om te reserveren, hoorden we dat veel mensen hadden afgebeld en er daardoor weer plek was. Hm.. Leuke dag gehad, was redelijk rustig... Maar de terugweg was een ramp, we werden zelfs gewaarschuwd door het personeel omdat er een hevige sneeuwstorm op komst was. We waren net tijd voor het ergste sneeuw. Pfffieuw.. De volgende keer denken we wel even goed na voor we weer met slechte weersvoorspellingen naar de sauna gaan, want het geeft je niet echt rust in de sauna.
pi_89419696
ik hoop dat als wij gaan, einde jaar, dat er ook sneeuw is O+
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_89420111
Ben vorig jaar ook een keer terug gereden vanuit de Veluwse Bron in zo'n sneeuwstorm. Gelukkig had ik wel winterbanden, anders is het echt gevaarlijk daar met die glibberige landweggetjes.....
pi_89422230
Ik heb ook wel eens in de sneeuw gelopen bij de sauna. Vond dat wel wat hebben. Maar ook de zon is fijn, vooral omdat ik niet naar een naaktstrand wil om egaal bruin te worden o.i.d.
I wonder if the stars sign, the life that is to be mine. - Enya
pi_89425183
quote:
17s.gif Op donderdag 2 december 2010 11:29 schreef Tamashii het volgende:
Ik heb ook wel eens in de sneeuw gelopen bij de sauna. Vond dat wel wat hebben. Maar ook de zon is fijn, vooral omdat ik niet naar een naaktstrand wil om egaal bruin te worden o.i.d.
+1 :)

Wij gaan in de kerstvakantie als het goed is weer een dagje naar de sauna :) Maar dan wordt het waarschijnlijk wel de Veluwse Bron, als het dan heel slecht weer is blijven we gewoon de hele dag binnen :)
pi_90343542
is de leeuwerikhoeve wel eens beoordeeld? ik kon het niet vinden en ze hebben dit jaar verbouwd dus ik geef even een (kort) verslagje van onze dag (gister) aldaar :)

website:
http://www.leeuwerikhoeve.nl/?page=home&subpage=36

welke sauna's er allemaal zijn staat op de website, de sauna's zelf zijn goed verzorgd. gewoon wat je mag verwachten van een middelkleine sauna. er is een sauna voor iedereen, heel mild tot heel heet en verschillende vochtigheidsgraden. daarnaast een prima stoomkabine (heet geneog. niets zo irritant als een lauwe stoomkabine!)

het restaurant heeft erg weinig keuze, maar wat je kan bestellen is heel goed. prima hoeveelheden en goed verzorgd. vooral de vegetarische gerechten zijn heel goed.

de rustruimtes zijn geweldig. lekkere zachte dekentjes op de banken voor de open haard. het meest relaxte is de waterbeddenruimte :) zalig!

de eigenaar knapt elk jaar een klein stukje op. dat zie je terug in de uitstekende rustruimtes, de toiletten zijn nog niet aan de beurt geweest. die zijn een beetje oud & koud. maar een knisoor als je daarover piept! we hebben een heerlijke dag gehad
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_90397500
Klinkt goed simmu!

Gisteren zijn wij ook weer lekker een dagje naar de sauna geweest. In de Veronicagids stond pas een advertentie van het Wierookarrangement bij Thermen Bussloo. In dit arrangement zat een lunch, 3-gangendiner en een half uur hamam inbegrepen. Dit leek ons wel wat en helemaal zo voor de drukke Kerstdagen hadden we wel zin in een dagje ontspannen.

Rond 11 uur waren we er en nadat we omgekleed waren hebben we eerst in het restaurant een kopje koffie/thee gedronken. Daarna zijn we gaan douchen, scrubben en hebben we in het kruidenbad en stoombad gezeten. Om kwart voor 12 gingen we naar het hamamgedeelte, waar we ook nog een tijdje in het stoombad gezeten hebben. Daarna waren we aan de beurt en konden Peter en ik tegelijkertijd de behandeling ondergaan. We werden lekker gescrubd, gewassen en met warm water overgoten. Ook kregen we een lekkere massage. Het was dus een half uur lekker ontspannen en genieten.

Na de hamam hebben we nog even gezwommen en toen was het al tijd om te eten. We konden gebruik maken van een uitgebreid lunchbuffet en hebben meerdere bordjes leeggegeten. 's Middags zijn we in de verschillende sauna's geweest. We zijn in de rozensauna geweest, die niet erg warm was ( 70 graden) maar wel erg lekker. Om 4 uur zijn we naar de opgieting geweest. De opgietsauna is erg groot, er kunnen heel veel mensen in en de opgieting werd dan ook gedaan door 2 mensen. Het eerste gedeelte van de opgieting was goed te doen, het tweede gedeelte was een stuk heter, maar wel erg lekker. We zijn ook nog in de Finse sauna geweest, die was zo'n 80 graden. Tussen de sauna's door hebben we lekker gezwommen en in het stoom- en kruidenbad gezeten.

Om 18 uur gingen we naar het restaurant voor het diner. We hadden een 3-gangendiner, maar ik vond dat er erg weinig keus was in de gangen. Uiteindelijk heb ik als voorgerecht een bietencarpaccio gekozen. Hij was wel lekker, maar het was wel erg veel voor een voorgerecht vond ik. Ik heb de helft dan ook laten staan. Als hoofdgerecht had ik een rundstuk van diamanthaas, die erg lekker was. Als nagerecht had ik een rabarber-aardbeiencompote met vanille-ijs. Ik had nog nooit rabarber gehad, maar in combinatie met de aardbeien vond ik het wel lekker.

Om 20 uur hebben we de tweede opgieting van de dag gedaan. Deze werd door 1 man gedaan, waardoor er wat minder gewapperd werd dan tijdens de eerste opgieting. Maar omdat deze opgieting heter was dan 's middags was het wel erg lekker. Verder zijn we 's avonds nog een keer in de rozensauna en de Finse sauna geweest. Tussendoor hebben we in het restaurant koffie/warme chocomelk gedronken en de dag hebben we traditiegetrouw weer afgesloten met een portie bitterballen.

[ Bericht 69% gewijzigd door _Hestia_ op 24-12-2010 17:27:05 ]
  † In Memoriam † maandag 27 december 2010 @ 17:23:27 #116
37843 lady-wrb
kortaf
pi_90501052
wow dat klinkt ook wel goed zeg.
stom stom stom, ik heb die bonnen van de veronicagids gewoon met de gids weggemikt :|W
pi_90502044
quote:
1s.gif Op maandag 27 december 2010 17:23 schreef lady-wrb het volgende:
wow dat klinkt ook wel goed zeg.
stom stom stom, ik heb die bonnen van de veronicagids gewoon met de gids weggemikt :|W
Nee, dit was geen bon, maar gewoon een advertentie. Je kunt gewoon het arrangement "Wierook" boeken. Was geen kortingsactie ofzo, maar gewoon advertentie van arrangement.
pi_90543937
Iemand wel eens in Thermen Tilburg geweest? Is dat wat?
pi_91312280
Vriendlief en ik willen binnenkort weer een dagje naar de Veluwse Bron.

Heeft iemand misschien nog een kortingsbon liggen, waar je niets mee doet? Ze hebben soms bonnen in bepaalde kranten/tijdschriften bijv. 'gratis lunchbuffet' bij entree. Ik ben ze zelf nog niet tegengekomen :( .
pi_91447727
Zaterdagavond naar sauna Centre du Lac in Pijnacker geweest.
http://www.centredulac.nl/

Een middelgrote sauna net voorbij Zoetermeer. Hoewel onopvallend aan een weg tussen andere bedrijven gemakkelijk te vinden. Een bord met 'Sauna 150 meter' is een teken om je voet van het gaspedaal te halen. Voldoende parkeerplekken. Niet eens helemaal vol op een zaterdagavond.

Vriendelijk ontvangst aan de receptie met duidelijke uitleg waar de kleedruimte en alle andere faciliteiten te vinden zijn. Ruime, nette kleedruimte met ruime kluisjes die je vergrendeld met een pincode.

Zoals bij de meeste sauna's kom je na het verlaten van de kleedruimte direct bij de douches met voldoende haakjes voor badjas en badlaken. Voorbij de douches bevind je je in het centrale gedeelte. Hier bevinden zich het korte gedeelte van het zwembad met doorgang naar buiten, een koud dompelbad, een bubbelbad met stevige bubbelstralen, een warm voetenbad en een finse sauna.

Rechts naast de Finse sauna is een gang. Volg je die kom je bij onder andere een kruiden sauna, infrarood ruimte en een turks stoombad. In de kelder is een rustruimte.

In het centrale deel bevinden zich links en rechts van het zwembad twee deuren naar buiten. Het buitenterrein is mooi en ruim van opzet. Het straalt een en al rust uit. Hier vindt je: een warm zitbad (soort jacuzzi zonder de bubbels), en diverse houten sauna hutten (zie die site). In de ruime Kelo sauna is driemaal daags een löyly met ieder 3 sessies. De laatste sessie, waar ik bij was, werd druk bezocht. Er was genoeg zitruimte voor iedereen. Bij de houtgestookte Maa sauna staan ligbedden opgesteld voor het zomerseizoen. Verder is er nog een overdekt en met doorzichtige flappen afgeschermde zithoek en een gescheiden warme en koude douche gedeelte aan de achterzijde ervan.

Het restaurant bevindt zich achter een deur links van het centrale deel binnen. Ik ben er niet binnen geweest, maar van een afstand zag het er gezellig en verzorgd uit.

Mijn algemene indruk voor deze middelgrote sauna is: netjes, schoon, verzorgd.
Buiten inrichting is ruim, smaakvol en straalt rust uit.
Gemelleerd en rustig publiek.
Genoeg keuzemogelijkheden qua sauna's.
En aangenaam geprijsd. :)

:Y Kortom: een goede aanrader voor wie niet van massaal houdt.
Hemelsbreed niet ver verwijderd van Elysium (Bleiswijk). Scheelt 1 afslag aan de A12.
Beschuitjes.
  maandag 17 januari 2011 @ 10:51:50 #121
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_91453668
Gisteren weer een dagje Devarana gedaan; het was weer heerlijk :) Ik was bang dat het te druk zou zijn toen ik de overvolle parkeerplaats zag. Eenmaal binnen bleken er nog maar 4 lockers vrij
te zijn. Het complex was dus helemaal volgeboekt.

Toch was het binnen echt niet te druk. Wel goed dus dat ze hun bezoekerslimiet niet zo hoog zetten dat je binnen voor de voeten wordt geloopt wanneer ze vol zitten (dat is bij Elysium namelijk wel het geval, vind ik).

Hebben jullie trouwens ook dat je de dag nadat je bij de sauna geweest bent, zo moe bent? Heb vannacht 9 uur geslapen maar ik val hier op mijn werk toch bijna in slaap...
  † In Memoriam † maandag 17 januari 2011 @ 15:05:09 #122
37843 lady-wrb
kortaf
pi_91464380
Geldt een bezoek aan de sauna van vakantiepark weerterbergen (roompot) ook?

Vorig weekend hadden we een hutje op het vakantiepark geboekt en bij het zwembad bleek ook een soort van sauna te zijn. Dat hebben we een middagje gedaan.

Algemene indruk: het is er redelijk netjes, wel enorm gedateerd en afgezien van de saunafaciliteiten is er helemaal niets.
Er is een kleedruimte met kastjes die werken op een 50centstuk (krijg je retour)
In de rustruimte staan ligstoenen en er is een open haard die op verzoek aangestoken wordt, er liggen wat oude tijdschriften er staan wat ligstoelen en er is een aanrechtblad met plasic bekertjes waar je water uit de kraan kunt tappen.

De sauna is verplicht naakt.
Als je wat te eten wilt, kan je je weer aankleden (want je loopt dan het zwembadgedeelte in) naar de bar om wat te bestellen, maar dat is heel omslachtig, dat hebben we maar niet eens gedaan.

Er staat een 70 graden sauna, een 90 graden sauna, een infraroodsauna en een stoomcabine.

Met de sauna's is niets mis, het is echt heerlijk, maar voor de rest is het een opeenstapeling van gemiste kansen.

Er zijn warme en koude douches op diverse plaatsen, voetenbaden en twee koude dompelbaden.
Op de bodem van de dompelbaden liggen allemaal stukjes voegwerk van de muur, dat aan het afbrokkelen is.

Er is ook een kleine ruimte buiten. de enige ruimte waar gerookt schijnt te mogen worden, gezien de peuken op de grond :')
Op de grond liggen houten vlonders. Zo te zien is het een tijdje geleden dat er geveegd is, er ligt nogal wat boomafval, de vlonders zijn nu ze nat zijn spekglad en de ligstoelen die buiten staan hebben bijna allemaal wel een mankement. dus echt voor je plezier ga je niet buiten zitten.

Wat me opviel was dat er geen deur op slot zat, sterker nog, ze stonden gewoon open. We konden als we hadden gewild overal bij: jerrycans met geurmengsels, handdoeken, achter het stoombad...

Wat ook wel knullig was dat we twee keer terug konden nadat we ons uitgekleed hadden. eerstzochten we ons een ongeluk naar het lichtknopje van de sauna's wat ons de eerste keer liet teruglopen naar de balie: het licht wordt daar geregeld en waren ze vergeten aan te zetten. Toen vervolgens bleek dat de stoomcabine niet aanstond, konden we vervolgens nog een keer terug :')

Met het personeel is niets mis. (misschien wat vergeetachtig hooguit) maar ze zijn uiterst vriendelijk en behulpzaam en ze doen echt hun best.

Het was op zich niet slecht, maar ik zou een volgende keer een koelbox koude drankjes meenemen. gewoon omdat ik geen zin heb om iedere keer aan te kleden om naar die zwemmersbar te gaan.

Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten: het dagtarief is 13,25 per persoon en kinderen vanaf 12 de helft. en 's avonds na 6 uur (dacht ik) kan je er voor de helft in (maar dan istie geloof ik nog maar open tot 9 uur)

Wij hebben het er uiteindelijk zo'n 4 uur volgehouden.
Volgens één van de personeelsleden was het altijd heel druk in de sauna. dan troffen wij het vast niet, want we hebben bijna de hele middag het complex voor ons tweetjes gehad (er kwam op een gegeven moment nog een oudere heer alleen, die even in de sauna zat en vervolgens alleen nog een uur op een ligstoel heeft liggen snurken :( )'

Conclusie: als je de luxe van thermen holiday schiedam gewend bent, is dit wel even slikken.
maar oke, met de sauna's op zich is niks mis. Het is er gewoon alleen dodelijk saai, zeker met zijn tweeën. (oke, we hebben zoonlief van bijna 12 ook meegenomen, want die wou het ook zo graag eens proberen. hij was het na een half uur spuugzat (lees: hij had de donald duck uit :+ ) en ging snel weer terug naar het zwembad :D )
Maar voor zomaar omdat we er toch waren, was het zeker niet verkeerd en een volgende keer zal ik het absoluut weer doen, alleen neem ik dan wat te eten en te drinken mee.

[ Bericht 0% gewijzigd door lady-wrb op 17-01-2011 15:12:45 ]
pi_91472477
Centre du Lac klinkt goed ^O^

Die sauna's bij zwembaden vind ik meestal ook niet echt wat, helemaal niet als je grote saunacomplexen zoals de Veluwse Bron gewend bent ofzo. Vind het nog knap dat jullie het er 4 uur hebben volgehouden.
pi_91475008
Dank je wel voor de review! (centre du lac is mijn "huis"-sauna)
De horeca is echt heel goed, dus voor volgende keer wel een tip om eens een happie te doen! Prijzen lijken vrij hoog, maar je krijgt altijd heel veel op je broodje en ze zijn ook groot.

Even wat aanvullingen:

quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 02:03 schreef Eelco-tjuh het volgende:
Zaterdagavond naar sauna Centre du Lac in Pijnacker geweest.
http://www.centredulac.nl/

Een middelgrote sauna net voorbij Zoetermeer. Hoewel onopvallend aan een weg tussen andere bedrijven gemakkelijk te vinden. Een bord met 'Sauna 150 meter' is een teken om je voet van het gaspedaal te halen.
Helaas staat het bord niet als je van de andere kant (Pijnacker) afkomt, maar de vlaggen geven ook goed aan dat ze precies daar zitten. Als je er tenminste al eens geweest bent of ze snel genoeg ziet ;)

quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 02:03 schreef Eelco-tjuh het volgende:
In het centrale deel bevinden zich links en rechts van het zwembad twee deuren naar buiten. Het buitenterrein is mooi en ruim van opzet. Het straalt een en al rust uit. Hier vindt je: een warm zitbad (soort jacuzzi zonder de bubbels), en diverse houten sauna hutten (zie die site). In de ruime Kelo sauna is driemaal daags een löyly met ieder 3 sessies. De laatste sessie, waar ik bij was, werd druk bezocht.
Dat is ook een jacuzzi! Het enige nadeel van Centre du Lac is dat je de jacuzzi's binnen en buiten niet zelf aan kan zetten. Ze gaan gewoon aan na een tijdje en afwisselend (dus buiten uit is binnen meestal gauw weer aan).

De opgietingen lopen op qua heftigheid, dus de laatste is de heetste en omdat er veel saunagangers komen die vaak van de sauna gebruik maken is die altijd het volst.
pi_91500198
@lady-wrb
Afgelopen zomer waren we in Center Parcs 'Het Meerdal' niet ver van Venlo. Ook daar bevindt zich binnen het zwembadgebied een sauna waar je a raison van 10 euro een kaartje koopt. Hiermee kun je slechts 1 maal naar binnen. Hier stond gelukkig wel alles aan. Er zijn twee cabines: finse sauna en een turks stoombad. Verder een koud dompelbad met trapjes om erin te lopen en er weer uit te lopen. Een grotendeels buitenbad waar je binnen in kan. Via flappen zwem je naar buiten. Rondom het zwembad een grasveld met volledige privacy. Geen kans voor gluurders. Binnen ook fijne ruststoelen. Goede douchemogelijkheden: koud, warm en stortdouche. Hoewel je je omkleed in een ruime nis met zicht op het hele saunagebied, zijn er gewoon afsluitbare lockers voor 50 eurocent. Het is niet overdreven luxe, maar wel smaakvol ingericht. Ik kon geen gebreken ontdekken. De sauna was goed op temperatuur en het turks stoombad met intervallen goed volgeblazen met stoom. Voor een vakantiepark een prima sauna.

@Sylvana
Ik zou Centre du Lac zeker een keer uitproberen. Echt de moeite waard!

@kahlie
Dank voor de aanvullingen en correcties. Leuk om te lezen dat het je "huis-sauna" is.
De volgende keer zal ik de horeca ook uitproberen.
Ik nam deel aan de opgieting van 20:30. Mijn 'ontgroening' op dit vlak. Pittig, maar geweldige ervaring vanwege de gebruikte aroma's. Eerste sessie koffie en kaneel. Tweede sessie fruit en honing. Derde sessie met mint en eucalyptus.
Ik ga zeker spoedig weer, maar wil dan langer genieten dan afgelopen keer (v.a. 19:30). :Y
Beschuitjes.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')