abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_94737661
registreer om deze reclame te verbergen
Wij zijn dus ook afgelopen weekend naar de veluwse bron geweest. Ook het arrangement met overnachting in het speulderbos hotel en incl het ontbijt en lunchbuffet en de massage.
Het was onze 1e keer naar de sauna en we deden dit ter viering van het 10 jaar samenzijn. (overigens ook de 1e keer weg zonder de kleine, erg wennen!)

Had me in 1 ding vergist het hotel lag namelijk op een half uur rijden van de veluwse bron. Had ik kunnen weten als ik beter uit mijn doppen had gekeken maar dat had ik dus niet.
Ontbijt in het hotel was goed al vond ik het brood erg droog.
Daarna maar eens naar de veluwse bron wat erg afgelegen ligt. Natuurlijk erg gunstig voor de rust en privacy.
Het was toen wij aankwamen denk ik niet erg druk aangezien de parkeerplaats nog niet voor de helft vol stond. Toch stond de receptie vol maar waren we binnen enkele minuten aan de beurt. Je krijgt een polsbandje waar je de hele dag mee kunt afrekenen en in je kluisje kunt. Tevens krijg je de tijd voor de massage te horen. Die vond ik een beetje onlogish om 12:50 gepland staan aangezien het lunchbuffet van 12:00 tot 14:00 was.

Dan eerst maar eens omkleden en alle spullen in het kluisje. Je hebt gewoon kleedhokjes tot je beschikking wat voor een beginner toch wel fijn is. Daarna naar het restaurant alwaar je een rondleiding kunt starten. Aangezien het onze 1e keer was die maar gedaan om wat te leren. De rondleiding duurde denk ik 10/15 minuten. Daarna gedoucht en een voetenbad. Dan de 1e sauna, we willen niet meteen het lot tarten dus een niet te hete, ik geloof dat hij tepidarium heette iig de 40graden sauna.
Die viel ons dusdanig mee dat we het al vlug gezien hadden en maar na een lauwe douche en even op het teras gezeten te hebben naar een 70 graden sauna zijn gegaan. Dit was volgens mij de laconium sauna. Hier hebben we denk ik een 12 minuten gezeten en daarna weer een lauwe douche en even buiten gezeten. Daarna zijn we naar de rustruimte gegaan hebben we even gelezen en daarna de massage.
We kregen beide tegelijkertijd dezelfde massage. Ik moet zeggen dat ik het niet heel speciaal vond maar mijn vriendin vond het helemaal geweldig en heerlijk rustgevend. Na de massage zijn we gaan lunchen. Het lunchbuffet was in mijn ogen niet mega bijzonder en ik miste vooral vleeswaren of die waren al op aangezien er ook redelijk wat lege schalen stonden.
Na de lunch zijn we naar beneden gegaan voor het kruidenbad. Dit is een ruimte met gedempt licht waar je kunt zitten naast of in het bad. Ondanks dat het een stille ruimte was viel mij op dat het water wat over de rand stroomt erg veel lawaai maakte in de vrij lage ruimte. Na een tijdje vonden we het welletjes en zijn we naar de zoutscrub ruimte gegaan. Hier staan 2 grote schalen met zout en zijn 2 douches om het weer af te spoelen. Pas hier merkten we echt de drukte want het was echt druk met meerdere mensen die tegelijkertijd stonden te scrubben. Dit was de enige ruimte welke ik tegenover het formaat van het hele complex onderbemeten vond.

Voor de rest hebben we wel erg veel mensen zien rondwandelen maar in de sauna's waar wij in zijn geweest zaten we soms alleen en soms mag 2 tot 4 anderen in dus dat was helemaal niet druk.

Na de scrub zijn we in de 70 graden Finse sauna geweest. Ook die hebben we netjes 12 minuten volgehouden en daarna zijn we naar buiten gegaan. Na eerst een tijdje rondgewandeld te hebben besloten we om de stoomsauna te proberen. Deze was wel wat warmer voor mijn gevoel maar ook hier zaten we alleen en hebben we ook een 10/12 minuten gezeten.

Ik moet zeggen dat ik alleen in de Finse sauna een zandloper/timer heb gezien maar verder nergens. Ik weet niet of je je echt aan de tijd van 12 tot 15 minuten dient te houden of gewoon zolang je zelf prettig vind.

We hebben nog een tijdje buiten gezeten en zijn daarna even gaan zwemmen in het bad met de onderwatermuziek (droomvlucht tingeltjes ;))

Daarna hebben we nog 1x de laconium sauna aangedaan wat gedronken in het restaurant en nog wat gezwommen. Hierna hebben we gegeten. We kozen voor het buffet. Ik snap alleen niet wat en of er verschil was tussen het satebuffet of het gewone. De prijs is gelijk en het staat ook door/naast elkaar. Het smaakte in ieder geval goed.

Helaas kreeg ik een anderhalf uur na de laatste sauna ineens een ontzettende hoofdpijn welke helaas vandaag nog steeds niet helemaal weg is. Hier snap ik dus niets van aangezien we naar mijn mening echt alle tips met rustig opbouwen en afkoelen hebben opgevolgd en ik ook nergens tijdens de dag ook maar enigzins tekenen hiervan heb gehad.

Ik kan wel zeggen dat we dit mischien wel vaker gaan doen. Ik zeg niet maandelijks of wat dan ook maar het is wel ff een dagje rust voor jezelf. Ook het naakt zijn ben je echt binnen enkele minuten aan gewend en dan "merk" je het inderdaad niet eens meer.

Het viel me wel op dat er redelijk veel vrouwen als groepjes waren enkele stelletjes van onze leeftijd en wat ouderen waren. Maar de heren waren duidelijk in de minderheid.

Ik kan natuurlijk niet vergelijken maar vond de veluwse bron erg ruim van opzet en goed verzorgd. Ik las veel over de problemen in het restaurant maar met het buffet hebben wij er in ieder geval geen last van gehad alleen het drinken tussendoor liet wat op zich wachten maar ach je hebt de tijd op zo'n dag. Ben alleen wel bang dat afgaan op verhalen rondom de veluwse bron als zijnde 1 vd grootste en betere saunacomplexen dat een eventueel volgend saunabezoek aan een andere mischien wel tegenvalt :p
Mischien komt niet alles helemaal positief over maar ik ben persoonlijk een erg nuchter en rechtdoorzee persoon. Ik heb me echt wel vermaakt hoor

Edit : wat een lul verhaal is het geworden en dan ook nog helemaal op dat klotetoetsenbord van de iPhone.
pi_94750858
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2011 21:59 schreef harley het volgende:Helaas kreeg ik een anderhalf uur na de laatste sauna ineens een ontzettende hoofdpijn welke helaas vandaag nog steeds niet helemaal weg is. Hier snap ik dus niets van aangezien we naar mijn mening echt alle tips met rustig opbouwen en afkoelen hebben opgevolgd en ik ook nergens tijdens de dag ook maar enigzins tekenen hiervan heb gehad.
Heb je je hoofd wel goed gekoeld steeds, dus met koud water afspoelen steeds?
pi_94751703
Ik denk idd net als bigfoot dat je dan toch je hoofd te weinig gekoeld hebben. Je kunt na afloop van een sauna wel lauw douchen, maar je hoofd moet je echt met koud water afkoelen.

In de wat minder warme sauna's zoals het laconium en tepidarium hangen idd geen zandlopers. Maar in de rest van de sauna's allemaal wel hoor :Y

Het verschil tussen het dinerbuffet en het satébuffet is dat je van het dinerbuffet alles mag pakken, en bij het satébuffet mag je alleen onbeperkt de saté eten en daarnaast rijst, atjar, patat. Maar ik heb geen idee hoe dat er uit zag, omdat wij a la carte hebben gegeten. Maar als het idd door elkaar stond lijkt het me lastig te controleren wat iedereen neemt.

Dat van dat scrubgedeelte ben ik met je eens, toen ik er was was het ook hartstikke druk en dan heb je idd weinig ruimte en moet je echt wachten tot je het weer kunt afspoelen onder de douche. Wat betreft het lunchbuffet, wij waren er rond 13 uur en toen waren er genoeg vleessoorten. Alleen de jonge kaas was op en toen ik dat meldde werd er meteen een nieuwe bak neergezet. En dan heb je wel geluk gehad als je steeds maar met een paar mensen zat, want de sauna's waar wij in zijn geweest zaten aardig vol steeds.
pi_94752446
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2011 21:59 schreef harley het volgende:

Edit : wat een lul verhaal is het geworden en dan ook nog helemaal op dat klotetoetsenbord van de iPhone.
_O-

Dat koppijn heb ik ook heel af en toe, ondanks goed (koud) koelen. Ben er ook nog niet achter waar het door komt.
pi_94752738
ik heb het nooit en tijdens elke zwangerschap (en tijdens het nazwangeren) kan ik niet tegen echt koud koelen, dus koel ik dan altijd lauw. lauw koelen kan prima, maar dan moet je het wel wat langer doen dan wanneer je goed koud koelt
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_94753739
echt koud koelen hebben we niet gedaan, alhoewel ik persoonlijk de lauwe douche's ook niet echt lauw maar gewoon koel vond ;) en ja ook mijn hoofd heb ik telkens gekoeld. Ach volgende keer iig beter. Vond het alleen zo raar dat het echt pas anderhalf uur na de laatste sauna was.
pi_94753990
registreer om deze reclame te verbergen
Heb je wel genoeg gedronken? Denk aan 2 liter ongeveer. Je raakt veel vocht kwijt, zeker als je allerlei sauna's bent afgegaan.
www.passieenplezier.nl Dé winkel voor erotiek
I wonder if the stars sign, the life that is to be mine. - Enya
pi_94754165
schat een 3 liter ongeveer (maar dat dat drink ik zowiezo wel per dag al aan water) dus misschien dat dat nu niet meer genoeg was.
pi_94754485
Of misschien wel teveel :P
pi_94756163
Ik heb altijd koppijn na een dagje sauna als ik volgens aanwijzingen koel. Als ik het koelen oversla en gewoon douche en daarna lekker het zwembad in ga heb ik nergens last van. Misschien haal ik dan niet het optimale uit een saunabezoek, maar heb in ieder geval geen hoofdpijn meer.

Gewoon even voor je zelf kijken wat werkt bij jou, harley. Niet goed genoeg koelen is doorgaans het probleem en ook vochttekort is een bekend probleem. En soms is het zoiets tegenstrijdigs als bij mij.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 29 maart 2011 @ 15:27:15 #236
63722 z80
von nichts kommt nichts
pi_94763364
ik koel eigenlijk veel te weinig. even onder de koude douche, even rondlopen, en de volgende sauna gang.
wat naast het koelen heel belangrijk is, is vocht binnen krijgen.
en dan niet alleen kraanwater maar ook zouten.
Statistieken zijn als bikinis: ze tonen het voornaamste,maar bedekken het essentiele.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
I fink you freaky and I like you a lot
pi_94763551
Misschien anders koelen?
Dus vanuit de polsen naar de schouders, van de benen naar het kruis en dan extra aandacht geven aan het hoofd koelen?

Meeste mensen leggen de focus op koelen met water. Maar koelen wil ook zeggen dat je even rust pakt. Even lekker rustig gaat zitten. Het gaat door middel van water wel veel sneller, koelen. Maar volgens mij is dat alleen niet voldoende.
pi_94764564
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 maart 2011 15:32 schreef Kabolter het volgende:
Misschien anders koelen?
Dus vanuit de polsen naar de schouders, van de benen naar het kruis en dan extra aandacht geven aan het hoofd koelen?

Meeste mensen leggen de focus op koelen met water. Maar koelen wil ook zeggen dat je even rust pakt. Even lekker rustig gaat zitten. Het gaat door middel van water wel veel sneller, koelen. Maar volgens mij is dat alleen niet voldoende.
Vul maar eens een glazen fles met water van 60 graden, dan onder de koude kraan, moet je zien hoe lang het duurt voor het water in de fles onder de 35 graden is.
pi_94765840
quote:
99s.gif Op dinsdag 29 maart 2011 15:56 schreef stbabylon het volgende:

[..]

Vul maar eens een glazen fles met water van 60 graden, dan onder de koude kraan, moet je zien hoe lang het duurt voor het water in de fles onder de 35 graden is.
Ik bedoelde meer aan te geven dat bij goed koelen ook rust komt kijken.
Dus niet snel even lang onder de koude douche staan of een flink aantal keren het dompelbadje in, maar na het koelen met water even de rust pakken. Even rustig gaan zitten, beetje drinken en dan na een tijdje pas de volgende sauna gebruiken.

Vind je dit moeilijk, heb je die rust niet. Neem dan bijvoorbeeld een boek mee en verplicht jezelf tot het lezen van een x-aantal pagina's.
pi_94797564
De beste manier om te koelen is trouwens niet gelijk onder het koude water, maar eerst bijv. 5 min in de buitenlucht rondlopen totdat je het koud krijgt. Dan even een douche om af te spoelen (als ik het al echt koud heb gekregen neem ik zelf dan vaak een warme douche), en vervolgens het ijskoude dompelbad. Dit laatste is geen must, maar ik vind het lekker, en is ook goed voor de huid/ spieren.
pi_94797593
ik merk dat ik vooral hoofdpijn krijg als ik te weinig drink gedurende de dag. Als ik regelmatig wat drink is er niets aan de hand
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ
  woensdag 30 maart 2011 @ 11:02:18 #242
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_94800730
Ik wil zaterdag met mijn vriendin ook weer eens naar de sauna gaan. Hebben mensen nog aanraders in het zuiden van het land (Limburg)? Zat zelf te denken aan Thermen Born of misschien wel Thermen Carolus in Aachen. Is iemand in die laatste al eens geweest?
Don't let my username fool you...
pi_94802366
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2011 09:20 schreef bigfoot1972 het volgende:
De beste manier om te koelen is trouwens niet gelijk onder het koude water, maar eerst bijv. 5 min in de buitenlucht rondlopen totdat je het koud krijgt. Dan even een douche om af te spoelen (als ik het al echt koud heb gekregen neem ik zelf dan vaak een warme douche), en vervolgens het ijskoude dompelbad. Dit laatste is geen must, maar ik vind het lekker, en is ook goed voor de huid/ spieren.
Koud/warm/koud/warm in die jacuzzi's is ook altijd fijn. Begint de huid zo lekker subtiel te tintelen.
2 tot 3 weken geleden weer eens bij de Woudfennen in Joure geweest. Ben benieuwd wat ze met die tuin dit jaar gaan doen, want daar zit nog heel wat werk aan. En ik vond die tuin vorig jaar al wat tegenvallen, ondanks dat ze wel de ruimte hebben.

Daarnaast was er zo'n klank-gebeuren-opgieting (?). Die begon echter veel eerder dan de afgesproken tijd, waardoor we die niet konden volgen. Vond dat niet zo'n slimme actie.

Iemand overigens zo'n opgieting, ondersteund met geluid, gevolgd?
pi_94802683
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2011 09:20 schreef bigfoot1972 het volgende:
De beste manier om te koelen is trouwens niet gelijk onder het koude water, maar eerst bijv. 5 min in de buitenlucht rondlopen totdat je het koud krijgt. Dan even een douche om af te spoelen (als ik het al echt koud heb gekregen neem ik zelf dan vaak een warme douche), en vervolgens het ijskoude dompelbad. Dit laatste is geen must, maar ik vind het lekker, en is ook goed voor de huid/ spieren.
Ik denk dat ik dat maar eens ga proberen, ik duik vaak te snel al direct on de koude douche. Denk dat het dan ook voornamelijk de spieren in de nek zijn die last geven.
pi_94802776
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2011 11:02 schreef Metalfreak het volgende:
Ik wil zaterdag met mijn vriendin ook weer eens naar de sauna gaan. Hebben mensen nog aanraders in het zuiden van het land (Limburg)? Zat zelf te denken aan Thermen Born of misschien wel Thermen Carolus in Aachen. Is iemand in die laatste al eens geweest?
Die in Born, is wat mij betreft een zeer prettige sauna. Het is allemaal nieuw, modern en mooi. Lekker zwembad waar je ook naar buiten toe kunt zwemmen, en chille rustruimtes boven (o.a bios en natuurkamer). Ik heb er niet gegeten, dus daar kan ik niet over oordelen.

edit: zie net dat je alleen ervaringen vwb Aachen vraagt :|W
pi_94810185
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2011 11:45 schreef Kabolter het volgende:

[..]
Iemand overigens zo'n opgieting, ondersteund met geluid, gevolgd?
Niet zo'n opgieting maar wel een keer een in Boijl (Friesland) met "the sounds of nature" op een radio/cdspeler. Was wel grappig (en verbazingwekkend hoe goed dat apparaat tegen een opgieting kan :D)
blub blub
pi_94811989
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2011 15:12 schreef nielsgeode het volgende:

[..]

Niet zo'n opgieting maar wel een keer een in Boijl (Friesland) met "the sounds of nature" op een radio/cdspeler. Was wel grappig (en verbazingwekkend hoe goed dat apparaat tegen een opgieting kan :D)
Dat is hier in de buurt, toevallig. Nooit geweest overigens, op de één of andere manier kies ik toch sneller voor Joure. Al heb ik het idee dat ik de volgende keer zeker voor iets anders zal gaan, vooral nu de zomer eraan komt. Is die van Boijl een beetje goed te doen? En dan gewoon puur qua sauna, massages en pakkingen is niks voor mij. En daardoor gaat mijn vriendin vaak ook niet deelnemen aan die extra diensten.

Dit bedoel ik overigens met die klankschaalsessie:

Klankschaalsessie

quote:
Ervaar de nieuwe sensatie van Beauty Sauna Peize

In onze Kelo Sauna wordt dagelijks om 11.30 uur een klankschaalsessie gegeven.
Tijdens deze sessie wordt er gebruik gemaakt van meerdere klankschalen.
Een klankschaal is een muziekinstrument in de vorm van een schaal, dat vervaardigd is uit een legering van verschillende metalen. Door middel van het met een slagstok aanslaan van de klankschaal, ontstaat er een klank met een grondtoon en boventonen.
Deze klank wordt als zeer aangenaam en rustgevend ervaren.

Werking
De werking van een klankschaal volgt natuurkundige principes. Water geleidt goed en ons lichaam bestaat voor circa 70% uit water. Zoals een steen in het water kringen maakt, zo kan de trilling van een klankschaal tot diep in ons lichaam doordringen en onze cellen in beweging zetten.
Klankschalen brengen subtiele, maar toch krachtige trillingen voort die elke cel van ons lichaam kunnen doen meetrillen. Hierdoor kan het lichaam spanning loslaten en meer in balans komen
Het resultaat is een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning. Na een sessie voelt men zich zowel ontspannen als energiek.

klankschalen1.jpg
Laat u verrassen door de rust van geluid.

Voor wie
Klankschaalsessies zijn geschikt voor mensen die vol in hun hoofd zitten, gespannen zijn, het druk hebben, moeite hebben met zich te ontspannen, of moeite hebben zich te concentreren. Slapeloosheid klachten kunnen verminderen, je energie kan beter doorstromen waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en je lekkerder in je vel komt te zitten. Over het algemeen wordt een sessie door iedereen als ontspannend ervaren. Er ontstaat rust en je hersenen komen in alfastaat (een soort ontspanningstoestand) zoals ook gebruikelijk is bij meditatie. Dit schept helderheid en ruimte in je hoofd. Als je een klankschaalsessie vaker ondergaat werkt het nog dieper op je in.

Voor wie NIET
Hoewel het gebruik van klankschalen over het algemeen niet schadelijk kan zijn, is het in sommige gevallen toch af te raden een klankschaalsessie te ondergaan. Dit is het geval bij trombose, een pacemaker, epilepsie, psychoses, hoge bloeddruk , spataders en bij zwangerschap.
  woensdag 30 maart 2011 @ 16:13:47 #248
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_94812676
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2011 11:57 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Die in Born, is wat mij betreft een zeer prettige sauna. Het is allemaal nieuw, modern en mooi. Lekker zwembad waar je ook naar buiten toe kunt zwemmen, en chille rustruimtes boven (o.a bios en natuurkamer). Ik heb er niet gegeten, dus daar kan ik niet over oordelen.

edit: zie net dat je alleen ervaringen vwb Aachen vraagt :|W
Ow, is niet erg hoor. Ben ook wel blij met de ervaringen over Born :)

Als het eten daar niet bevalt, kan ik nog altijd naar de Delifrance bij het tankstation ernaast. Heerlijke broodjes kip-deluxe daar :P
Don't let my username fool you...
pi_94819222
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2011 16:13 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Ow, is niet erg hoor. Ben ook wel blij met de ervaringen over Born :)

Als het eten daar niet bevalt, kan ik nog altijd naar de Delifrance bij het tankstation ernaast. Heerlijke broodjes kip-deluxe daar :P
Of de bedrijfskantine van Nedcar :+
pi_94819301
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2011 15:57 schreef Kabolter het volgende:

Dit bedoel ik overigens met die klankschaalsessie:

Klankschaalsessie

[..]

_O-
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')