En al helemaal als ze een grid van 10x10 kilometer gebruiken voor de simulaties.quote:Op maandag 4 oktober 2010 12:20 schreef IkWilbert het volgende:
Ach, ik neem dit soort voorspellingen altijd met een grote korrel zout... het is soms al moeilijk om het weer een week van te voren goed te voorspellen... laat staan maanden.
Dat was het toch ook, althans, het eerste deel van de zomer.quote:Op maandag 4 oktober 2010 12:38 schreef Boca_Raton het volgende:
Is dat diezelfde man die een bloedhete zomer had voorspeld?
Misschien drie weken bij elkaar, meer was het toch niet?quote:Op maandag 4 oktober 2010 12:40 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Dat was het toch ook, althans, het eerste deel van de zomer.
... dus ?quote:
Als het in Engeland Siberisch koud is, dan is de kans groot dat dat in Nederland ook zo is.quote:Op maandag 4 oktober 2010 15:33 schreef Frutsel het volgende:
Tis wel de trend van de voorspellingen de laatste tijd. Kou en Sneeuw.
Maar dit is toch de voorspelling voor Engeland? Wie weet wordt het hier wel kwakkelweer![]()
Alleen in Siberië is het Siberisch koud, en verder nergensquote:Op maandag 4 oktober 2010 16:47 schreef aloa het volgende:
[..]
Als het in Engeland Siberisch koud is, dan is de kans groot dat dat in Nederland ook zo is.
Precies, inductiequote:Op maandag 4 oktober 2010 17:06 schreef cynicus het volgende:
De laatste winter was niet koud vergeleken met het langjarige gemiddelde.
Er is al heel wat onderzoek gedaan naar de relaties tussen ENSO (La Niño/La Niña) en het noord-Atlantische gebied en Europa en het blijkt dat bij een koude ENSO even (La Niña) er een grotere kans is op weerfenomenen die ook bij een positive NAO (North Atlantic Oscillation) horen. Oftwel een aanvoer van relatief warme vochtige oceaan lucht in de richting van Europa dus een relatief warme winter met veel neerslag.
Maar goed dat is dus zeker geen wet, dus het hoeft dit keer niet op te gaan. Oftewel het weerbedrijfje van dit nieuwsbericht had het (toevallig) twee keer goed maar dat voorspelt niet dat ze het de derde keer ook goed zullen hebben.
Ik heb het doorgegevenquote:Op maandag 4 oktober 2010 16:54 schreef Gripper het volgende:
[..]
Alleen in Siberië is het Siberisch koud, en verder nergens![]()
Maar ik hoop ook dat het bij ons een Oudhollandsche ijskoude winter wordt, het kanaal naast mn huis dichtvriest, en ik alle 8 kuubs haardhout die liggen te wachten mag opstoken.![]()
Slechts 1 kleine wens: ik wil dat het op 1 december een heel klein beetje sneeuwt, en dat het verder de hele maand december en ook januari koud, helder, en zonnig is, zodat er veel geschaatst kan worden. 2 Elfstedentochten, omdat ie ons vorig jaar net door de neus werd geboord. -5 overdag, -10 's nachts. Kouder mag natuurlijk ook. Pas begin Februari mag er dan een enorm pak sneeuw van een meter vallen, alles in 1 keer tegelijk, en daarna niks meer. Dan raakt het zout tenminste ook niet zo snel op. En nadat alle sneeuw gevallen is, moet het nog de hele maand overdag net -1 blijven, zodat het niet wegsmelt, maar je er ook nog steeds fatsoenlijke sneeuwballen van kan maken, niet van die keiharde ijsbonken. Op 1 maart wordt het dan ineens 15 graden, dooit alles in 2 dagen weg, en heeft niemand ergens last van. Tot zover mijn kleine wens, is dat mogelijk weermeneren en mevrouwen?
Hij niet alleen trouwensquote:Op maandag 4 oktober 2010 17:20 schreef mvdejong het volgende:
Ik kan me nog goed Michael Fish in 1987 herinneren :
[..]
Een paar uur later werd Engeland lamgelegd door een van de zwaarste orkanen die het land ooit trof.
Het weer is niet het klimaat. Het weer is de ruis op de trend die klimaat is.quote:Op maandag 4 oktober 2010 17:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Weervoorspellers
[...]
En dat wil ons vertellen dat ze weten hoe het klimaat veranderd.
Vertel dat vooral aan het KNMIquote:Op maandag 4 oktober 2010 17:34 schreef cynicus het volgende:
[..]
Het weer is niet het klimaat. Het weer is de ruis op de trend die klimaat is.
Zij weten dat wel, alleen wist jij het kennelijk nog niet. Maar dat geeft niet, zolang je maar niet anderen onterecht beticht van zaken waar je zelf schuldig aan bent.quote:
Volgens mij hadden die weermannen gewoon gelijk en was er geen orkaan. De wind had orkaankracht, maar dat maakt het nog geen orkaan.quote:Op maandag 4 oktober 2010 17:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Weervoorspellers
[..]
Hij niet alleen trouwens
En toen gebeurde er dit
En dat wil ons vertellen dat ze weten hoe het klimaat veranderd.
quote:Winter: op schaatsen, koud en vuil
In mijn voorlopige winterverwachting ga ik ervan uit dat wij meer, dus massaler op schaatsen kunnen dan de afgelopen winter. Dit betekent dat ik uitga van een koude, te koude winter. Maar, het wordt ook opnieuw een winter voor de winterbanden. Dus veel overlast door periodiek flink wat sneeuw en gladheid. Ik wil het dan ook een vuile winter noemen. Ik geef aan dat het hier om mijn voorlopige verwachting gaat. De bijstelling naar de definitieve verwachting komt eind november, voor de eerste december (het begin van de meteorologische winter).
Groeten, Piet
Scherp hoor! Maar het verschil tussen januari gemiddelde (klimaat) 1971 - 2000 en 1981 - 2010 is maar 0.32 graden terwijl de temperatuur wel 7 graden kan schelen van jaar tot jaar. Interjaarlijkse variatie is dus belangrijker dan de onderliggende trend.quote:Op zondag 10 oktober 2010 19:38 schreef Resistor het volgende:
Ze rekenen toch met de gemiddelde temperatuur van de afgelopen 30 jaar per 10 jaar?
Dus als ze een 'normale' temperatuur bedoelen, bedoelen ze eigenlijk de gemiddelde maandtemperatuur van 1971 tot en met 2000, maar als we het nieuwe jaar in gaan worden die gemiddelden dus 1981 tot en met 2010, en laat de laatste 10 jaren het gemiddelde wat omhoog hebben gebracht...
Dan is het minder moeilijk om onder dat gemiddelde te duiken, en is het al gauw 'kouder dan normaal'
quote:While 2009 showed a slowdown in the rate of annual air temperature increases in the Arctic, the first half of 2010 shows a near record pace with monthly anomalies of over 4°C in northern Canada. There continues to be significant excess heat storage in the Arctic Ocean at the end of summer due to continued near-record sea ice loss. There is evidence that the effect of higher air temperatures in the lower Arctic atmosphere in fall is contributing to changes in the atmospheric circulation in both the Arctic and northern mid-latitudes. Winter 2009-2010 showed a new connectivity between mid-latitude extreme cold and snowy weather events and changes in the wind patterns of the Arctic; the so-called Warm Arctic-Cold Continents pattern.
[..]
While individual weather extreme events cannot be directly linked to larger scale climate changes, recent data analysis and modeling suggest a link between loss of sea ice and a shift to an increased impact from the Arctic on mid-latitude climate (Francis et al. 2009; Honda et al. 2009). Models suggest that loss of sea ice in fall favors higher geopotential heights over the Arctic. With future loss of sea ice, such conditions as winter 2009-2010 could happen more often. Thus we have a potential climate change paradox. Rather than a general warming everywhere, the loss of sea ice and a warmer Arctic can increase the impact of the Arctic on lower latitudes, bringing colder weather to southern locations.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |