quote:Op vrijdag 24 september 2010 16:46 schreef ReWout het volgende:
Ik heb nu het volgende maar naar wat ik lees moet ik dit nog even aanpassen, omdat ik de tweede partitie
• Een partitie van ca. 15 GB, met bestandssysteem EXT4, en aanhechtingspunt "/"
moet aanpassen naar een primair partitie type? (Moet dit ook alleen voor de 2de of ook voor de 1ste?)
[ afbeelding ]
ps. van de overige vrije ruimte maak een ntfs partitie van wanneer ik weer op windows ben ingelogd.
Tijdzone instellen (desgewenst op "localhost", dan ben je de conflicten met Windows dualboot kwijt). /etc/localtime dus. Linux standaard is om de systeemtijd overal op aarde gelijk te hebben, en de tijd die de user ziet aan te passen aan de tijdzone waarin de user zich bevindt.quote:Op vrijdag 24 september 2010 16:48 schreef vogeltjesdans het volgende:
En waarom geeft hij niet de correcte tijd weer rechtsboven?![]()
Dat ziet er volgens mij goed uit. Volgens mij projecteert de installer zelf logische partities voor. Dat is volgens mij goed, want je kan maar een beperkt aantal primaire partities maken.quote:
4 stuks om precies te zijn.quote:Op vrijdag 24 september 2010 17:13 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Dat ziet er volgens mij goed uit. Volgens mij projecteert de installer zelf logische partities voor. Dat is volgens mij goed, want je kan maar een beperkt aantal primaire partities maken.
Dat denk ik dus niet want hij zal anders dan toch niet vragen of het een logische of primaire partitie moet zijn lijkt me? Dus mijn vraag alomquote:Op vrijdag 24 september 2010 17:13 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Dat ziet er volgens mij goed uit. Volgens mij projecteert de installer zelf logische partities voor. Dat is volgens mij goed, want je kan maar een beperkt aantal primaire partities maken.
Volgens mij hoef je helemaal geen primary partition aan te wijzen. Alles mag logisch.quote:Op vrijdag 24 september 2010 17:20 schreef ReWout het volgende:
[..]
Dat denk ik dus niet want hij zal anders dan toch niet vragen of het een logische of primaire partitie moet zijn lijkt me? Dus mijn vraag alom
• een partitie net zo groot als je werkgeheugen, met bestandssysteem "linux swap"
• Een partitie van ca. 15 GB, met bestandssysteem EXT4, en aanhechtingspunt "/"
• De rest van de ruimte een partitie met bestandssysteem EXT4 en aanhechtingspunt "/home"
welke van de 3 moet primair zijn, lijkt me logisch dat het de tweede is.
Thanks voor de link; lees ook trouwens dat de swap partitie ministens 2 maal zo groot moet zijn als het werkgeheugen en niet 1x...quote:Op vrijdag 24 september 2010 17:26 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Volgens mij hoef je helemaal geen primary partition aan te wijzen. Alles mag logisch.
Zie: https://help.ubuntu.com/1(...)ng-partitioning.html
quote:1.
Root partition - where Ubuntu is installed. This should be at least 4GB.
2.
Home partition - where your files are kept.
3.
Swap partition - this need only be twice the size of your memory.
Hou die grootte die komttijd noemde aan. Swap hoeft bij jou echt geen 6Gb te zijn hoor! Die regel geldt zo'n beetje als je minder dan 1Gb RAM hebt...quote:Op vrijdag 24 september 2010 17:45 schreef ReWout het volgende:
[..]
Thanks voor de link; lees ook trouwens dat de swap partitie ministens 2 maal zo groot moet zijn als het werkgeheugen en niet 1x...
[..]
Mwoa, als je wilt hibernaten heb je swap nodig, dacht ik...quote:Op vrijdag 24 september 2010 17:55 schreef RemcoDelft het volgende:
Als je 4 GB ram hebt (toch wel standaard tegenwoordig?) zou ik helemaal geen swap instellen.
Heb je dat alleen bij deze DVD of ook bij een andere?quote:Op vrijdag 24 september 2010 18:21 schreef Hondenbrokken het volgende:
Ik krijg een dvd niet werkend op VLC. Ik heb restricted extras, css en vlc player geïnstalleerd.
De DVD opstarten lukt wel, maar als ik klik op "film starten", krijg ik slecht geluid en het beeld is in blokken verdeeld, met verschillende kleuren.
Op windows werkt de DVD trouwens wel out of the box (zonder codecs)
Op de DVD-doos staat dat de schijf een kopieerbeveiliging heeft. Wat kan het probleem zijn?
Vond het een goeie, ik wist het ook niet gelijk.quote:Op vrijdag 24 september 2010 18:06 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Mwoa, als je wilt hibernaten heb je swap nodig, dacht ik...
Dan wel inderdaad, maar dat doe ik niet.quote:Op vrijdag 24 september 2010 18:06 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Mwoa, als je wilt hibernaten heb je swap nodig, dacht ik...
Bij een bepaalde DVD.quote:Op vrijdag 24 september 2010 18:42 schreef Kalkmaar het volgende:
[..]
Heb je dat alleen bij deze DVD of ook bij een andere?
Alleen een mapje met de naam VIDEO_TS, met een aantal bestandjes eindigend op BUP, IFO en VOB.quote:Is de source ook DVD (mapje VIDEO_TS en AUDIO_TS op de schijf)?
Niet helemaal de juiste link. Gaat over een vista installatie...quote:Op vrijdag 24 september 2010 19:04 schreef Joooo-pi het volgende:
Die error ff googlen:
http://forums.techarena.in/vista-setup-install/561943.htm
reactie 4 heeft ook een linux install gedaan en had hetzelfde. Was snel opgelost blijkbaar...
Thanks, zoals ik begrijp heb je dus 2 keuzes dat programma'tje gebruiken of windows gewoon opnieuw installeren. Dan doe ik wel het laatste omdat ik windows toch gisteravond er nieuw op heb gegooid. Vandaar dat ik nu ook graag ubuntu er eens op wil hebbenquote:Op vrijdag 24 september 2010 19:15 schreef Joooo-pi het volgende:
@ReWout:
is dit wat?
http://www.howtogeek.com/(...)ows-vista-partition/
Nee, volgens mij kun je met de vista cd gewoon "repairen".quote:Op vrijdag 24 september 2010 19:19 schreef ReWout het volgende:
[..]
Thanks, zoals ik begrijp heb je dus 2 keuzes dat programma'tje gebruiken of windows gewoon opnieuw installeren. Dan doe ik wel het laatste omdat ik windows toch gisteravond er nieuw op heb gegooid. Vandaar dat ik nu ook graag ubuntu er eens op wil hebben
ps. is het trouwens ook mogelijk om ubuntu gewoon op een usb stick te installeren? Ik wil het eigenlijk namelijk vooral gebruiken voor software development.
Ik heb het nog nooit fout zien gaan, maar voor de zekerheid kun je natuurlijk beter eerst even een backup maken.quote:Op vrijdag 24 september 2010 19:17 schreef Schenkstroop het volgende:
Hey als ik Ubuntu op een usb-stick zet en daarmee mijn partietie ga verkleinen waar windows7 op staat (partitie is ongeveer 500GB en moet verkleind worden naar zeg 20GB). Is dat veilig of bestaan er nog kinderziekten hierbij? Ik wil nadat ik de partitie heb verkleind deze partitie gaan imagen met ubuntu en comprimeren met 7zip.
Ja natuurlijk. Gewoon de betreffende (lege) USB-stick als schijf kiezen bij dat partitievenstertje.quote:Op vrijdag 24 september 2010 19:19 schreef ReWout het volgende:
[..]
ps. is het trouwens ook mogelijk om ubuntu gewoon op een usb stick te installeren? Ik wil het eigenlijk namelijk vooral gebruiken voor software development.
Het kan maar je krijgt dan geen hibernate en I/O caching zal niet gebeuren.quote:Op vrijdag 24 september 2010 17:55 schreef RemcoDelft het volgende:
Als je 4 GB ram hebt (toch wel standaard tegenwoordig?) zou ik helemaal geen swap instellen.
Kan ik dan nogsteeds programma's installeren? Zoals eclipse? En bestanden opslaan etc...quote:Op vrijdag 24 september 2010 19:56 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Ja natuurlijk. Gewoon de betreffende (lege) USB-stick als schijf kiezen bij dat partitievenstertje.
Overigens is het niet handig om Windows als laatste te installeren, windows kan er niet echt mee omgaan als er al een ander besturingssysteem geinstalleerd staat.
Eventjes een live-sessie starten en grub repareren.quote:Op vrijdag 24 september 2010 20:00 schreef ReWout het volgende:
Hmmmm... heb win7 nu gerepareerd en doet het weer. Maar nu krijg ik bij het opstarten geen keuze menu meer van welk OS ik wil opstarten...
Een USB-stick is ook gewoon een (kleine) harde schijf dus voor de rest werkt het precies het zelfde. Ligt er allemaal maar net aan waar jij je partities neerzet.quote:Op vrijdag 24 september 2010 20:00 schreef ReWout het volgende:
[..]
Kan ik dan nogsteeds programma's installeren? Zoals eclipse? En bestanden opslaan etc...
En slaat hij dat dan op op de usb of de hardeschijf?
Want dan ga ik denk ik het installeren op een usb omdat ik het met name voor development wil gebruiken.
Leuk tooltje is miredo (service) om gebruik te maken van gratis newsgroepen via ipv6quote:Op vrijdag 24 september 2010 20:25 schreef fotostarter het volgende:
Ik ga weer even meelezen
Welke software is voor jullie onmisbaar, en wat zijn leuke tooltjes?
Heb eens gekeken, maar ik blijf er wel vanafquote:Op vrijdag 24 september 2010 20:28 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Leuk tooltje is miredo (service) om gebruik te maken van gratis newsgroepen via ipv6
Huh? Daar heb ik nog nóóit van gehoord! Watvoor geluidskaart/output gebruik je?quote:Op vrijdag 24 september 2010 20:32 schreef Rivalo het volgende:
Trouwens wie heeft nog meer last van dat de geluidskwaliteit echt zuigt. Ik heb al via Realtek mijn drivers geupdate maar de ALSA drivers zijn bij lange na nog niet zo goed als de HD Audio Drivers bij windows.
Zijn er misschien nog alternatieven?
Gewoon standaard intel HD 7.1 dingetje. Misschien zijn mijn oren/boxen gewoon te goedquote:Op vrijdag 24 september 2010 20:40 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Huh? Daar heb ik nog nóóit van gehoord! Watvoor geluidskaart/output gebruik je?
Geen idee maar dan hoort het nog niet te kraken.quote:Op vrijdag 24 september 2010 20:44 schreef KomtTijd... het volgende:
Je hebt niet al je kanalen op 200% staan ofzo?
Waarom zou je een usb gebruiken? Er kleven allerlei nadelen aan. Het is veel trager en als je op de usb een wisselpartitie instelt is deze heel snel versleten.quote:Op vrijdag 24 september 2010 22:24 schreef ReWout het volgende:
Nieuw vraagje van mij... Ik wil nu dus ubuntu op me 8gig usb installeren maar hoe doe ik dat? Ik heb ubuntu al op me usb staan vanwaar ik ubuntu kan opstarten maar dan is ubuntu toch noch niet geinstalleerd?
Nee je hebt dan nog een USB-stick nodig. Of je moet even een CDtje branden.quote:Op vrijdag 24 september 2010 22:24 schreef ReWout het volgende:
Nieuw vraagje van mij... Ik wil nu dus ubuntu op me 8gig usb installeren maar hoe doe ik dat? Ik heb ubuntu al op me usb staan vanwaar ik ubuntu kan opstarten maar dan is ubuntu toch noch niet geinstalleerd?
Als je niet vertelt watvoor koptelefoon het om gaat niet nee.quote:Op zaterdag 25 september 2010 00:02 schreef Rivalo het volgende:
Iemand idee hoe ik mijn koptelefoon aan de praat krijg. Het is er 1 met een ingebouwde geluidskaart, waar je normaal drivers voor nodig hebt maar dat is eigenlijk alleen maar voor surround.
Linux lijkt hem helemaal niet te herkennenHij krijgt wel stroom maar dat is het dan ook. Geluid hoor ik er niet door.
Git is voor mij absoluut onmisbaar, ben kernel hacker van beroep.quote:Op vrijdag 24 september 2010 20:25 schreef fotostarter het volgende:
Welke software is voor jullie onmisbaar
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |