quote:Op vrijdag 24 september 2010 16:46 schreef ReWout het volgende:
Ik heb nu het volgende maar naar wat ik lees moet ik dit nog even aanpassen, omdat ik de tweede partitie
• Een partitie van ca. 15 GB, met bestandssysteem EXT4, en aanhechtingspunt "/"
moet aanpassen naar een primair partitie type? (Moet dit ook alleen voor de 2de of ook voor de 1ste?)
[ afbeelding ]
ps. van de overige vrije ruimte maak een ntfs partitie van wanneer ik weer op windows ben ingelogd.
Tijdzone instellen (desgewenst op "localhost", dan ben je de conflicten met Windows dualboot kwijt). /etc/localtime dus. Linux standaard is om de systeemtijd overal op aarde gelijk te hebben, en de tijd die de user ziet aan te passen aan de tijdzone waarin de user zich bevindt.quote:Op vrijdag 24 september 2010 16:48 schreef vogeltjesdans het volgende:
En waarom geeft hij niet de correcte tijd weer rechtsboven?![]()
Dat ziet er volgens mij goed uit. Volgens mij projecteert de installer zelf logische partities voor. Dat is volgens mij goed, want je kan maar een beperkt aantal primaire partities maken.quote:
4 stuks om precies te zijn.quote:Op vrijdag 24 september 2010 17:13 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Dat ziet er volgens mij goed uit. Volgens mij projecteert de installer zelf logische partities voor. Dat is volgens mij goed, want je kan maar een beperkt aantal primaire partities maken.
Dat denk ik dus niet want hij zal anders dan toch niet vragen of het een logische of primaire partitie moet zijn lijkt me? Dus mijn vraag alomquote:Op vrijdag 24 september 2010 17:13 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Dat ziet er volgens mij goed uit. Volgens mij projecteert de installer zelf logische partities voor. Dat is volgens mij goed, want je kan maar een beperkt aantal primaire partities maken.
Volgens mij hoef je helemaal geen primary partition aan te wijzen. Alles mag logisch.quote:Op vrijdag 24 september 2010 17:20 schreef ReWout het volgende:
[..]
Dat denk ik dus niet want hij zal anders dan toch niet vragen of het een logische of primaire partitie moet zijn lijkt me? Dus mijn vraag alom
• een partitie net zo groot als je werkgeheugen, met bestandssysteem "linux swap"
• Een partitie van ca. 15 GB, met bestandssysteem EXT4, en aanhechtingspunt "/"
• De rest van de ruimte een partitie met bestandssysteem EXT4 en aanhechtingspunt "/home"
welke van de 3 moet primair zijn, lijkt me logisch dat het de tweede is.
Thanks voor de link; lees ook trouwens dat de swap partitie ministens 2 maal zo groot moet zijn als het werkgeheugen en niet 1x...quote:Op vrijdag 24 september 2010 17:26 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Volgens mij hoef je helemaal geen primary partition aan te wijzen. Alles mag logisch.
Zie: https://help.ubuntu.com/1(...)ng-partitioning.html
quote:1.
Root partition - where Ubuntu is installed. This should be at least 4GB.
2.
Home partition - where your files are kept.
3.
Swap partition - this need only be twice the size of your memory.
Hou die grootte die komttijd noemde aan. Swap hoeft bij jou echt geen 6Gb te zijn hoor! Die regel geldt zo'n beetje als je minder dan 1Gb RAM hebt...quote:Op vrijdag 24 september 2010 17:45 schreef ReWout het volgende:
[..]
Thanks voor de link; lees ook trouwens dat de swap partitie ministens 2 maal zo groot moet zijn als het werkgeheugen en niet 1x...
[..]
Mwoa, als je wilt hibernaten heb je swap nodig, dacht ik...quote:Op vrijdag 24 september 2010 17:55 schreef RemcoDelft het volgende:
Als je 4 GB ram hebt (toch wel standaard tegenwoordig?) zou ik helemaal geen swap instellen.
Heb je dat alleen bij deze DVD of ook bij een andere?quote:Op vrijdag 24 september 2010 18:21 schreef Hondenbrokken het volgende:
Ik krijg een dvd niet werkend op VLC. Ik heb restricted extras, css en vlc player geïnstalleerd.
De DVD opstarten lukt wel, maar als ik klik op "film starten", krijg ik slecht geluid en het beeld is in blokken verdeeld, met verschillende kleuren.
Op windows werkt de DVD trouwens wel out of the box (zonder codecs)
Op de DVD-doos staat dat de schijf een kopieerbeveiliging heeft. Wat kan het probleem zijn?
Vond het een goeie, ik wist het ook niet gelijk.quote:Op vrijdag 24 september 2010 18:06 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Mwoa, als je wilt hibernaten heb je swap nodig, dacht ik...
Dan wel inderdaad, maar dat doe ik niet.quote:Op vrijdag 24 september 2010 18:06 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Mwoa, als je wilt hibernaten heb je swap nodig, dacht ik...
Bij een bepaalde DVD.quote:Op vrijdag 24 september 2010 18:42 schreef Kalkmaar het volgende:
[..]
Heb je dat alleen bij deze DVD of ook bij een andere?
Alleen een mapje met de naam VIDEO_TS, met een aantal bestandjes eindigend op BUP, IFO en VOB.quote:Is de source ook DVD (mapje VIDEO_TS en AUDIO_TS op de schijf)?
Niet helemaal de juiste link. Gaat over een vista installatie...quote:Op vrijdag 24 september 2010 19:04 schreef Joooo-pi het volgende:
Die error ff googlen:
http://forums.techarena.in/vista-setup-install/561943.htm
reactie 4 heeft ook een linux install gedaan en had hetzelfde. Was snel opgelost blijkbaar...
Thanks, zoals ik begrijp heb je dus 2 keuzes dat programma'tje gebruiken of windows gewoon opnieuw installeren. Dan doe ik wel het laatste omdat ik windows toch gisteravond er nieuw op heb gegooid. Vandaar dat ik nu ook graag ubuntu er eens op wil hebbenquote:Op vrijdag 24 september 2010 19:15 schreef Joooo-pi het volgende:
@ReWout:
is dit wat?
http://www.howtogeek.com/(...)ows-vista-partition/
Nee, volgens mij kun je met de vista cd gewoon "repairen".quote:Op vrijdag 24 september 2010 19:19 schreef ReWout het volgende:
[..]
Thanks, zoals ik begrijp heb je dus 2 keuzes dat programma'tje gebruiken of windows gewoon opnieuw installeren. Dan doe ik wel het laatste omdat ik windows toch gisteravond er nieuw op heb gegooid. Vandaar dat ik nu ook graag ubuntu er eens op wil hebben
ps. is het trouwens ook mogelijk om ubuntu gewoon op een usb stick te installeren? Ik wil het eigenlijk namelijk vooral gebruiken voor software development.
Ik heb het nog nooit fout zien gaan, maar voor de zekerheid kun je natuurlijk beter eerst even een backup maken.quote:Op vrijdag 24 september 2010 19:17 schreef Schenkstroop het volgende:
Hey als ik Ubuntu op een usb-stick zet en daarmee mijn partietie ga verkleinen waar windows7 op staat (partitie is ongeveer 500GB en moet verkleind worden naar zeg 20GB). Is dat veilig of bestaan er nog kinderziekten hierbij? Ik wil nadat ik de partitie heb verkleind deze partitie gaan imagen met ubuntu en comprimeren met 7zip.
Ja natuurlijk. Gewoon de betreffende (lege) USB-stick als schijf kiezen bij dat partitievenstertje.quote:Op vrijdag 24 september 2010 19:19 schreef ReWout het volgende:
[..]
ps. is het trouwens ook mogelijk om ubuntu gewoon op een usb stick te installeren? Ik wil het eigenlijk namelijk vooral gebruiken voor software development.
Het kan maar je krijgt dan geen hibernate en I/O caching zal niet gebeuren.quote:Op vrijdag 24 september 2010 17:55 schreef RemcoDelft het volgende:
Als je 4 GB ram hebt (toch wel standaard tegenwoordig?) zou ik helemaal geen swap instellen.
Kan ik dan nogsteeds programma's installeren? Zoals eclipse? En bestanden opslaan etc...quote:Op vrijdag 24 september 2010 19:56 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Ja natuurlijk. Gewoon de betreffende (lege) USB-stick als schijf kiezen bij dat partitievenstertje.
Overigens is het niet handig om Windows als laatste te installeren, windows kan er niet echt mee omgaan als er al een ander besturingssysteem geinstalleerd staat.
Eventjes een live-sessie starten en grub repareren.quote:Op vrijdag 24 september 2010 20:00 schreef ReWout het volgende:
Hmmmm... heb win7 nu gerepareerd en doet het weer. Maar nu krijg ik bij het opstarten geen keuze menu meer van welk OS ik wil opstarten...
Een USB-stick is ook gewoon een (kleine) harde schijf dus voor de rest werkt het precies het zelfde. Ligt er allemaal maar net aan waar jij je partities neerzet.quote:Op vrijdag 24 september 2010 20:00 schreef ReWout het volgende:
[..]
Kan ik dan nogsteeds programma's installeren? Zoals eclipse? En bestanden opslaan etc...
En slaat hij dat dan op op de usb of de hardeschijf?
Want dan ga ik denk ik het installeren op een usb omdat ik het met name voor development wil gebruiken.
Leuk tooltje is miredo (service) om gebruik te maken van gratis newsgroepen via ipv6quote:Op vrijdag 24 september 2010 20:25 schreef fotostarter het volgende:
Ik ga weer even meelezen
Welke software is voor jullie onmisbaar, en wat zijn leuke tooltjes?
Heb eens gekeken, maar ik blijf er wel vanafquote:Op vrijdag 24 september 2010 20:28 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Leuk tooltje is miredo (service) om gebruik te maken van gratis newsgroepen via ipv6
Huh? Daar heb ik nog nóóit van gehoord! Watvoor geluidskaart/output gebruik je?quote:Op vrijdag 24 september 2010 20:32 schreef Rivalo het volgende:
Trouwens wie heeft nog meer last van dat de geluidskwaliteit echt zuigt. Ik heb al via Realtek mijn drivers geupdate maar de ALSA drivers zijn bij lange na nog niet zo goed als de HD Audio Drivers bij windows.
Zijn er misschien nog alternatieven?
Gewoon standaard intel HD 7.1 dingetje. Misschien zijn mijn oren/boxen gewoon te goedquote:Op vrijdag 24 september 2010 20:40 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Huh? Daar heb ik nog nóóit van gehoord! Watvoor geluidskaart/output gebruik je?
Geen idee maar dan hoort het nog niet te kraken.quote:Op vrijdag 24 september 2010 20:44 schreef KomtTijd... het volgende:
Je hebt niet al je kanalen op 200% staan ofzo?
Waarom zou je een usb gebruiken? Er kleven allerlei nadelen aan. Het is veel trager en als je op de usb een wisselpartitie instelt is deze heel snel versleten.quote:Op vrijdag 24 september 2010 22:24 schreef ReWout het volgende:
Nieuw vraagje van mij... Ik wil nu dus ubuntu op me 8gig usb installeren maar hoe doe ik dat? Ik heb ubuntu al op me usb staan vanwaar ik ubuntu kan opstarten maar dan is ubuntu toch noch niet geinstalleerd?
Nee je hebt dan nog een USB-stick nodig. Of je moet even een CDtje branden.quote:Op vrijdag 24 september 2010 22:24 schreef ReWout het volgende:
Nieuw vraagje van mij... Ik wil nu dus ubuntu op me 8gig usb installeren maar hoe doe ik dat? Ik heb ubuntu al op me usb staan vanwaar ik ubuntu kan opstarten maar dan is ubuntu toch noch niet geinstalleerd?
Als je niet vertelt watvoor koptelefoon het om gaat niet nee.quote:Op zaterdag 25 september 2010 00:02 schreef Rivalo het volgende:
Iemand idee hoe ik mijn koptelefoon aan de praat krijg. Het is er 1 met een ingebouwde geluidskaart, waar je normaal drivers voor nodig hebt maar dat is eigenlijk alleen maar voor surround.
Linux lijkt hem helemaal niet te herkennenHij krijgt wel stroom maar dat is het dan ook. Geluid hoor ik er niet door.
Git is voor mij absoluut onmisbaar, ben kernel hacker van beroep.quote:Op vrijdag 24 september 2010 20:25 schreef fotostarter het volgende:
Welke software is voor jullie onmisbaar
G35.quote:Op zaterdag 25 september 2010 00:19 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Als je niet vertelt watvoor koptelefoon het om gaat niet nee.
Als het goed is moet je gewoon bij geluidsvoorkeuren het uitvoerapparaat kunnen selecteren.
Secundair? Bedoel je extended? Het totaal van de primaire en de extended was volgens mij 4. Binnen een extended kan je verder nog logische stations aanmaken.quote:Op vrijdag 24 september 2010 17:16 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
4 stuks om precies te zijn.
En 1 secundaire partitie.
Dat is een advies, het hoeft niet.quote:Op vrijdag 24 september 2010 17:45 schreef ReWout het volgende:
[..]
Thanks voor de link; lees ook trouwens dat de swap partitie ministens 2 maal zo groot moet zijn als het werkgeheugen en niet 1x...
[..]
Nee, dat is een andere file. Zoals je onder windows ook pagefile.sys en hiberfil.sys hebt. De een is voor standaard gebruik (RAM - harddisk verkeer) en de ander is om de inhoud van je geheugen in te zetten als je in hibernate gaat. Daarom hoeft de beschikbare schijfruimte om te kunnen hibernaten ook niet groter te zijn dat het intern geheugen, terwijl voor de pagefile 2 keer de grootte van het intern geheugen aanbevolen wordt.quote:Op vrijdag 24 september 2010 18:06 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Mwoa, als je wilt hibernaten heb je swap nodig, dacht ik...
Kan wel, maar dan moet je de ntldr terugkopieren vanuit de command line nadat je van de windows dvd opgestart hebt. Of zijn dan ook andere zaken vernueckt? Onder windows xp werkte dat tenminste nog wel.quote:Op vrijdag 24 september 2010 19:56 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Ja natuurlijk. Gewoon de betreffende (lege) USB-stick als schijf kiezen bij dat partitievenstertje.
Overigens is het niet handig om Windows als laatste te installeren, windows kan er niet echt mee omgaan als er al een ander besturingssysteem geinstalleerd staat.
Anyone?quote:Op vrijdag 24 september 2010 16:48 schreef vogeltjesdans het volgende:
Nog een gekke vraag. Ik heb nu opgestart van usb stick en ik kan in de filemanager de usb stick niet meer benaderen. Deze staat er aan de linkerkant wel tussen, en de harde schijven van de pc zijn ook gewoon te benaderen, maar ik kan de inhoud van de usb stick niet oproepen. Is die beveiligd ofzo en hoe los ik dat op?
En als ik van de usb stick opstart krijg ik altijd de optie of ik van de stick wil opstarten of ubuntu op de pc wil installeren. Ik wil helemaal niets installeren, ik wil dat ubuntu gelijk doorstart. Hoe doe ik dat?
Heb je al opgestart in recovery mode? Dan krijg je wat opties zoals de videokaartdriver herstellen of starten in "low graphics" mode. Waarschijnlijk kom je er daar wel mee uit.quote:Op zaterdag 25 september 2010 01:09 schreef Rivalo het volgende:
Oke, probleempje.
Ik had eerst de standaard driver aan staan. Toen heb ik een nieuwe van de ATI site gedownload toen dit ging buggen heb ik deze met een command gedelete(stond op internet)
Nu start ubuntu 10.04 op en blijft het bij een paars scherm. Kan ik dit repairen met mijn Installatie CD zonder te moeten formatten. Of is dit een verloren zaak?
Wat wil je doen met de bestanden op die stick dan? Daar kun je niet zo veel mee hoor.quote:
1 2 3 4 5 6 7 8 | name of display: :0.0 X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation) Major opcode of failed request: 136 (GLX) Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString) Serial number of failed request: 15 Current serial number in output stream: 15 ***@***-desktop:~$ |
PulseAudio Device Chooser zou de g35 moeten herkennen.quote:Op zaterdag 25 september 2010 00:41 schreef Rivalo het volgende:
[..]
G35.
Nee dat kan helaas niet, hij herkent hem geen eens dat hij aangesloten word.
Hmmm kun je FGLRX eens herinstalleren?quote:Op zaterdag 25 september 2010 03:35 schreef Rivalo het volgende:
Oke ik ben weer bij af. Linux doet het weer maar voordat ik nu games kan spelen moet eerst de boel het goed doen en het werkt nog steeds niet:
[ code verwijderd ]
1 2 | Segmentatiefout |
1 2 3 4 5 6 | E: Kon vergrendeling /var/lib/dpkg/lock niet verkrijgen - open (11: Hulpbron is tijdelijk onbeschikbaar) E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it? root@***-desktop:~# apt-get remove xserver-xorg-video-radeon --purge E: Kon vergrendeling /var/lib/dpkg/lock niet verkrijgen - open (11: Hulpbron is tijdelijk onbeschikbaar) E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it? |
vind het altijd handig om als ik meerdere commands uitvoer dat ik sudo -i uitvoer.quote:Op zaterdag 25 september 2010 14:43 schreef wdn het volgende:
Je hebt nog ergens een package manager open staan...
Verwijderen:
sudo apt-get remove --purge xserver-xorg-video-radeon
sudo apt-get remove --purge fglrx-kernel-source
Of zonder sudo aangezien je onder root bezig bent (waarom?).
En de installatie kan toch gewoon via de gnome driver display lijkt me?
Vanaf 9.10 kan dit via System->Administration->Hardware Drivers.
Na een reboot kun je
fglrxinfo
gebruiken als test of eea. werkt.
quote:Op vrijdag 24 september 2010 18:21 schreef Hondenbrokken het volgende:
Ik krijg een dvd niet werkend op VLC. Ik heb restricted extras, css en vlc player geïnstalleerd.
De DVD opstarten lukt wel, maar als ik klik op "film starten", krijg ik slecht geluid en het beeld is in blokken verdeeld, met verschillende kleuren.
Op windows werkt de DVD trouwens wel out of the box (zonder codecs)
Op de DVD-doos staat dat de schijf een kopieerbeveiliging heeft. Wat kan het probleem zijn?
quote:Op vrijdag 24 september 2010 18:51 schreef Hondenbrokken het volgende:
vraagt mij of ik dat ook bij andere dvd's heb
Bij een bepaalde DVD.
vraagt mij of ik de mapjes video_ts en audio_ts kan vinden
Alleen een mapje met de naam VIDEO_TS, met een aantal bestandjes eindigend op BUP, IFO en VOB.
AUDIO_TS bestaat niet.
Dit klinkt als een kopieerbeveiliging.quote:krijg ik slecht geluid en het beeld is in blokken verdeeld, met verschillende kleuren.
quote:Op de DVD-doos staat dat de schijf een kopieerbeveiliging heeft.
Ik neem aan die kopieerbeveiliging...quote:Wat kan het probleem zijn?
Ok maar je moet dan niet vergeten dat je andere packet managers moet afsluiten voordat je commando style gaatquote:Op zaterdag 25 september 2010 14:55 schreef Rivalo het volgende:
[..]
vind het altijd handig om als ik meerdere commands uitvoer dat ik sudo -i uitvoer.
Natuurlijk! Als je EXT gebruikt en grub kan je partities verkleinen, vergroten, verplaatsen, toevoegen en (als er geen belangrijke delen zoals / of /home op staan) zelfs verwijderen, EXT4-schijven hebben een UUID, waaraan het systeem de partities herkent. Als een partitie ooit als sda6 is aangemaakt zal deze altijd sda6 blijven, ook al maak je twee partities tussen sda5 en sda6 in.quote:Op zaterdag 25 september 2010 16:07 schreef Rivalo het volgende:
Voor het gamen wil ik nu toch windows hebben. (G15 doet het niet, Xfire doet het niet volledig. Niet alle games doen het, driver problemen.)
Kan ik gewoon de partitie van Ubuntu verkleinen en er windows bij opzetten?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 | local cur_kernel=$1 local kernel_pkg=$2 local meta_pkg=$3 sudo aptitude remove $(dpkg -l | egrep $kernel_pkg | egrep -v "${cur_kernel}|${meta_pkg}" | awk '{print $2}') } rmkernel () { local cur_kernel=$(uname -r|sed 's/-*[a-z]//g'|sed 's/-386//g') local kernel_pkg="linux-(image|headers|ubuntu-modules|restricted-modules)" local meta_pkg="${kernel_pkg}-(generic|i386|server|common|rt|xen|ec2)" _rmkernel $cur_kernel $kernel_pkg $meta_pkg sudo aptitude purge $(dpkg -l | tail -n +6 | grep -v '^ii' | awk '{print $2}') } |
Wat ik best vervelend vind (en hopelijk heeft iemand daar een oplossing voor)quote:Op maandag 27 september 2010 10:16 schreef KomtTijd... het volgende:
Je kunt ook gewoon in Synaptic even zoeken op "linux-image-2.6" en dan de oude versies die je niet meer gebruikt verwijderen.
'k zie zelf echt het probleem van meerdere kernels in de bootloader, in de weg staan doen ze niet. Maar toch verwijder ik ze af en toe inderdaad.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.heitieh
1 |
1 |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 | insmod part_msdos insmod ext2 set root='(hd0,msdos2)' search --no-floppy --fs-uuid --set ec8ce521-7f42-481b-981c-36357abf559c linux /boot/vmlinuz-2.6.32-21-generic root=UUID=ec8ce521-7f42-481b-981c-36357abf559c ro quiet splash initrd /boot/initrd.img-2.6.32-21-generic } menuentry "Ubuntu 10.04.1 LTS, kernel 2.6.32-21-generic (recovery mode) (on /dev/sda2)" { insmod part_msdos insmod ext2 set root='(hd0,msdos2)' search --no-floppy --fs-uuid --set ec8ce521-7f42-481b-981c-36357abf559c linux /boot/vmlinuz-2.6.32-21-generic root=UUID=ec8ce521-7f42-481b-981c-36357abf559c ro single initrd /boot/initrd.img-2.6.32-21-generic } menuentry "Ubuntu 10.04.1 LTS, memtest86+ (on /dev/sda2)" { insmod part_msdos insmod ext2 set root='(hd0,msdos2)' search --no-floppy --fs-uuid --set ec8ce521-7f42-481b-981c-36357abf559c linux /boot/memtest86+.bin } |
En dat komt dan bovenaan te staan? En niet dubbel?quote:Op maandag 27 september 2010 11:14 schreef slacker_nl het volgende:
Das heel makkelijk aan te passen bij grub2 heur..
[ code verwijderd ]
Zoek je Windows entry op (ik doe hier ff Ubuntu als default, principe is hetzelfde uiteraard)
[ code verwijderd ]
[ code verwijderd ]
Dan ff update-grub2 uitvoeren en klaar.
Voorkeuren -> energiebeheer. Maar "niets doen" staat er niet bij als keuze, wel "vragen", dan krijg je dus alleen een keuzevenstertje.quote:Op maandag 27 september 2010 14:05 schreef Diabox het volgende:
Op m'n laptop heb ik zo'n shutdown button, maar ik wil dus dat die niks doet, waar kan ik dat configuren in ubuntu?
sudo gdmsetupquote:Op maandag 27 september 2010 14:35 schreef Diabox het volgende:
Dat keuzevenstertje heb ik al, maar ik wil gewoon dat ie niks doet, op WINDOWS KAN DAT WEL
?quote:Op maandag 27 september 2010 19:15 schreef ouderejongere het volgende:
Lieve schatten, ik heb jullie nodig
Na een update naar kernel 2.6.32-25 op mijn laptop doet de nvidia X server het niet meer. De computer start op in lage resolutie
sudo nvidia-xconfig werkt niet (schrijft nieuwe xorg.conf, maar na reboot komt er weer een waarschuwing en daarna low-res)
Is de nieuwe kernel niet compatible? Als ik in 2.6.32-24 opstart is er niks aan de hand, dan heb ik gewoon 1440x900
Als je alleen windows hebt, dan kan je het os_prober ding weghalen uit /etc/grub.d/ want hij komt er wel dubbel in te staan ja. Heb je meerdere OS'sen, ja, dan zal je met enkele dubbele entries gaan zitten. Of je moet os_prober een hogere prio geven, ala mv 40_os_prober 01_os_proberquote:Op maandag 27 september 2010 12:20 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
En dat komt dan bovenaan te staan? En niet dubbel?
Ik heb nu low-res op mijn laptop, behalve als ik de vorige kernel gebruik, zo duidelijker?quote:
Wel de goede kernelheaders installed?quote:Op maandag 27 september 2010 19:15 schreef ouderejongere het volgende:
Lieve schatten, ik heb jullie nodig
Na een update naar kernel 2.6.32-25 op mijn laptop doet de nvidia X server het niet meer. De computer start op in lage resolutie
sudo nvidia-xconfig werkt niet (schrijft nieuwe xorg.conf, maar na reboot komt er weer een waarschuwing en daarna low-res)
Is de nieuwe kernel niet compatible? Als ik in 2.6.32-24 opstart is er niks aan de hand, dan heb ik gewoon 1440x900
1 2 3 | # en/of dpkg -l | grep $(uname -r) |
1 |
Ik heb ook een nvidia en draai nu kernel 2.6.35 - 22quote:Op maandag 27 september 2010 19:15 schreef ouderejongere het volgende:
Lieve schatten, ik heb jullie nodig
Na een update naar kernel 2.6.32-25 op mijn laptop doet de nvidia X server het niet meer. De computer start op in lage resolutie
sudo nvidia-xconfig werkt niet (schrijft nieuwe xorg.conf, maar na reboot komt er weer een waarschuwing en daarna low-res)
Is de nieuwe kernel niet compatible? Als ik in 2.6.32-24 opstart is er niks aan de hand, dan heb ik gewoon 1440x900
Nee, WAT is de waarschuwingquote:Op maandag 27 september 2010 19:26 schreef ouderejongere het volgende:
[..]
Ik heb nu low-res op mijn laptop, behalve als ik de vorige kernel gebruik, zo duidelijker?
Behalve dat ie nu elke install/update stop ivm die foutmeldingquote:Op maandag 27 september 2010 20:26 schreef wdn het volgende:
Nope.
Maar ik heb geen osk geinstalleerd dus zal het weinig kwaad kunnen lijkt me
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |