Karina | donderdag 23 september 2010 @ 20:53 |
Sinds een tijdje koop ik kaas (bijna) alleen nog maar bij de kaasboer. Die kaas is echt een stuk lekkerder dan de voorverpakte kaas van bijvoorbeeld AH. Waar ligt dat aan? Kaas wordt toch altijd op dezelfde manier gemaakt? Of zit er in kaas van de supermarkt toch meer conserveringsmiddel (of wat dan ook)? Of verbeeld ik me maar dat het lekkerder is ![]() Het gaat trouwens om "normale" kaas, belegen, jonge, oude, dat soort, voor op je brood. | |
golfer | donderdag 23 september 2010 @ 20:55 |
http://www.lamuse.nl/ Beter bestaat niet. | |
PICHT | donderdag 23 september 2010 @ 20:55 |
In de supermarkt vindt je vooral gekoelde kaas. Da's niet lekker. | |
Karina | donderdag 23 september 2010 @ 20:56 |
quote:Haha dat is precies de winkel waar ik mijn kaas haal ![]() | |
Bellatrix | donderdag 23 september 2010 @ 20:57 |
Zit allemaal tussen je oren. | |
Rosbief | donderdag 23 september 2010 @ 20:57 |
Brood van de bakker en vlees van de slager is ook beter dan uit de supermercato, | |
Karina | donderdag 23 september 2010 @ 20:58 |
quote:Nou dat zat ik dus ook te denken, maar ja, maakt eigenlijk niet uit toch? Het smaakt in ieder geval lekkerder, of het nou echt is of niet. | |
Habork | donderdag 23 september 2010 @ 20:59 |
Is verser. | |
captainkid | donderdag 23 september 2010 @ 20:59 |
quote:Veel supermarkten hebben hun eigen bakkerij en slagerij.. | |
Rosbief | donderdag 23 september 2010 @ 21:01 |
quote:En dan nog is het lekkerder bij een goede keurslager of goede echte bakker. | |
Godtje | donderdag 23 september 2010 @ 21:01 |
Ik kom best bij de AH en ik ga ook wel eens de fout in maar een aantal dingen die je er eigenlijk echt niet moet kopen wat mij betreft zijn kaas, kip en fruit. Fruit belachelijk duur en een hele slechte kwaliteit. Kip omdat het volgespoten smakeloze dingen zijn. En dus de juist benoemde kaas. Slecht assortiment met wanproducten. | |
deedeetee | donderdag 23 september 2010 @ 21:01 |
Voorverpakte kaas zit altijd een bijsmaakje aan vind ik. Ik koop wel kaas in de supermarkt maar dan laat ik een groot stuk vers van een kaas afsnijden. ![]() | |
Karina | donderdag 23 september 2010 @ 21:02 |
En als iemand nog een tip heeft voor een lekkere kaas om zo op te eten ![]() | |
Habork | donderdag 23 september 2010 @ 21:02 |
quote:Dan verwacht ik nog de de ingrediënten centraal ingekocht en vandaar uit gedistribueerd wordt. En daarom zijn de ingrediënten minder vers en smaakt het brood/vlees minder. | |
Bellatrix | donderdag 23 september 2010 @ 21:03 |
quote:Blauwe kaas blijf ik het lekkerst vinden. ![]() | |
hollander87 | donderdag 23 september 2010 @ 21:05 |
quote:Veelal afbakwerk wat meerdere dagen houdbaar is bij levering en het vlees is vaak voorverpakt aangeleverd. Het aantal echte slagerijen die nog zelf gehakt draaien, filet americain maken en bakkers die vanaf scratch werken kan je bijna op 1 hand tellen. De blauwe reus laat iig al het vlees kant en klaar voorverpakt binnenkomen. Daarnaast, kaas uit een plastic vacuumverpakking smaakt altijd wat naar plastic. Vers verpakte kaas is al een stuk beter te doen maar de wat luxere kaasboerkazen zijn nu eenmaal niet in de supermarkt te verkrijgen. Ik waag te betwijfelen of een stuk Goudse jong belegen vers afgesneden en voor je verpakt anders smaakt dan een marktkaasboer.... | |
Pietverdriet | donderdag 23 september 2010 @ 21:08 |
Omdat een goede kaasboer zich probeert te onderscheiden door betere kaas te verkopen dan de meeste supermarkten dat doen. | |
Dunwich | donderdag 23 september 2010 @ 21:10 |
de meeste goedkope kazen uit de supermarkt komen uit fabrieken die de kazen niet echt goed laten rijpen in een kaas kelder, ook wordt er vaak kaas ingevroren en dan verzonden naar de supermarkt ben vaak bij de aldi/lidl van die ingevroren kaasjes tegen gekomen ![]() een echte kaasboer doet dit natuurlijk niet | |
Karina | donderdag 23 september 2010 @ 21:11 |
quote:Maar waar zit dat beter dan in? Jonge kaas is jonge kaas zou je denken. Ingevroren kaas dus zie ik hierboven. | |
Synthesist | donderdag 23 september 2010 @ 21:26 |
die goedkopere blokken kaas smaken me ook meestal iets te zout, en het blijft altijd wat te hard | |
hollander87 | donderdag 23 september 2010 @ 21:32 |
quote:Die komen ook meestal uit een vierkante kaas en volgens mij is de bereiding dan ook niet zo goed als bij een ronde kaas. Volgens mij is de smaakverdeling in een vierkante kaas niet zo gelijkmatig als bij een ronde kaas maar wat het precieze verhaal is weet ik ook niet. Jonge kaas vers van het mes zou hetzelfde moeten zijn in supermarkt als bij de kaasboer. Het onderscheidende assortiment van overjarige boerenkaas tot harde blauwschimmel geitenkaas ga je gewoonweg niet vinden een de gemiddelde supermarkt. Dus daarvoor --> kaasboer | |
Tommeke | donderdag 23 september 2010 @ 21:34 |
quote:Eens is... Kip haal ik ook liever op de markt. Trouwens, vlees is sowieso slecht bij de Albert Heijn. Mager aanbod en slechte kwaliteit. | |
Pietverdriet | donderdag 23 september 2010 @ 21:42 |
quote:Waarom zou je kaas invriezen? | |
Pietverdriet | donderdag 23 september 2010 @ 21:43 |
quote:Kwaliteit van het product, bv een boerenkaas is gemaakt van rauwe melk, veel smaakvoller. | |
Mirjam | donderdag 23 september 2010 @ 21:50 |
*poets | |
borisz | donderdag 23 september 2010 @ 22:04 |
Omdat die proberen iets fatsoenlijks op de plank te zetten. ![]() | |
KillerBee4ever | vrijdag 24 september 2010 @ 07:45 |
quote:Dit heb ik bij de AH ook weleens gedaan, maar -afhankelijk van welke medewerker er staat- dit staat meestal garant voor discussie. Ik heb al meerdere keren gehad dat de Appie medewerker (meestal een vrouw ![]() ![]() [OT] Vers is inderdaad vele malen lekkerder en dat zit écht niet tussen je oren. Gewoon een kwestie van goede smaak ![]() | |
Ou-Tannu | vrijdag 24 september 2010 @ 09:42 |
quote:ja tot op zekere hoogte ja ![]() de echte slager vergelijken met een superslager is net als appels en peren he! | |
Weltschmerz | vrijdag 24 september 2010 @ 14:10 |
Ik denk dat kaasboeren gewoon betere kaas uitzoeken, en ook boerenkaas. Supermarkten willen waarschijnijk constante kwaliteit en natuurlijk van gepasteuriseerde melk, één keer bestellen, en klaar, niet proeven, elke week een vrachtwagen vol. Constante kwaliteit, in de zin van altijd dezelfde smaak, gaat doorgaans niet samen met hoge kwaliteit. Daarnaast lijkt me zo'n plastic verpakking en de koeling niet de optimale manier om kaas te bewaren. Kaas rijpt toch door, een goede kaasboer heeft het een paar graden koeler en zo rijpen kazen volgens mij het beste. quote:De jong belegen boerenkaas is lekker op dit moment. Van grasmelk, niet te verwarren met graskaas, dat is alleen de allerjongste en daar wordt de eerste grasmelk altijd voor misbruikt. Ik had laatst stolwijker gatenkaas, ook vrij jong maar erg markant. Maar vraag het je kaasboer eens, die heeft vast wel tips. | |
chocolatelover | vrijdag 24 september 2010 @ 15:02 |
ik heb pas kaas gehaald bij de kaasboer gehaald , lekker man ![]() ![]() ![]() | |
Karina | vrijdag 24 september 2010 @ 15:09 |
Ik heb een stuk brie met truffel gekocht voor vanavond op een stokbroodje ![]() | |
Kper_Norci | vrijdag 24 september 2010 @ 15:16 |
Ik krijg spontaan zin om een stuk kaas te gaan kopen. | |
fruityloop | vrijdag 24 september 2010 @ 15:25 |
quote:Ik ken het iig niet, en ik heb mijn levensmiddelen stage bij een kaasfabriek gedaan. ![]() | |
lurf_doctor | vrijdag 24 september 2010 @ 15:26 |
quote: ![]() | |
El_Bassie | vrijdag 24 september 2010 @ 15:29 |
quote:Bullshit. Randstedelijk dedain. http://www.kaashandel-debrink.nl/ Beste kaasboer van Nederland. | |
lurf_doctor | vrijdag 24 september 2010 @ 15:31 |
quote:He, mijn kaasboertje. Ik vind die jongens daar maar zozo, maar hun kaas is geweldig ![]() | |
fruityloop | vrijdag 24 september 2010 @ 15:31 |
quote:Ik stond zonet naast hem bij de visboer op de markt. ![]() ![]() | |
Karina | vrijdag 24 september 2010 @ 15:37 |
quote:Tja, beetje ver uit de buurt om een onsje kaas te halen ![]() | |
El_Bassie | vrijdag 24 september 2010 @ 15:44 |
quote:Vond de stelling te stellig. ![]() | |
Karina | vrijdag 24 september 2010 @ 17:29 |
quote:En smaken verschillen tenslotte, toch? | |
pussywillow | zaterdag 25 september 2010 @ 10:46 |
Volgens mij ligt het er maar aan wat voor kaas je koopt. De kaasboer verkoopt net zo goed 'fabriekskazen', van gepasteuriseerde melk. Die zijn eigenlijk nooit écht lekker, waar je ze ook koopt ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 25 september 2010 @ 10:49 |
quote:Grappig dat je bij kaas kieskeurig bent, terecht, maar wel voor margarine kiest ipv boter. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 september 2010 @ 10:52 |
Volgens mij is er ook een groot smaakverschil bij het proeven van de kaas in de winkel omdat de kaasboer daar de kaas niet zo koud heeft als de doorsnee supermarkt, waardoor je de kaas beter proeft. | |
Viking84 | zaterdag 25 september 2010 @ 10:53 |
Dit geldt trouwens ook voor brood van de bakker en vlees van de slager. Ook veel lekkerder dan die voorverpakte meuk bij de AH. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 september 2010 @ 11:05 |
quote:Ik vind het juist zo triest dat de meeste bakkers in NL eigenlijk erg slecht brood hebben. En vlees is sowieso een ramp, zowel bij de slager als bij de supermarkt. Een goede slager moet je koesteren, dat zijn net als goede bakkers witte raven | |
Weltschmerz | zaterdag 25 september 2010 @ 11:33 |
quote:Ik ben ook een fan van boerenkaas, maar ik weet wel zeker dat mijn kaasboer ook zijn gepasteuriseerde kazen proeft en keurt. Er zijn ook kaasmakers die proberen met gepasteuriseerde melk een mooie kaas te maken. De leveranciers van de supermarkten proberen dat niet, die proberen constante kwaliteit te leveren, altijd hetzelfde. | |
Viking84 | zaterdag 25 september 2010 @ 17:29 |
quote:Nou dan haalt mijn school het brood kennelijk bij een goede bakker, want dat is echt ontzettend lekker brood ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 25 september 2010 @ 17:30 |
quote:iets met referentiekaders | |
Viking84 | zaterdag 25 september 2010 @ 17:33 |
quote:Iets met ontzettend arrogante opmerkingen. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 september 2010 @ 17:35 |
quote:Maakt het niet minder waar, niet? Waarheid is nu eenmaal hard. | |
Red_85 | zaterdag 25 september 2010 @ 17:36 |
quote:Waar slaat dat nou weer op? Een op niets gebasseerde notoire haat richting 'randstedelingen'? Met zo'n uitdrukking maak je jezelf bij voorbaat al compleet belachelijk. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 september 2010 @ 17:40 |
quote:Niet bij mensen buiten de randstad. | |
Grrrrrrrr | zaterdag 25 september 2010 @ 17:45 |
quote:Same ![]() | |
Viking84 | zaterdag 25 september 2010 @ 17:45 |
quote:Wat jij wilt ![]() | |
Red_85 | zaterdag 25 september 2010 @ 17:46 |
quote:Dan ageer je natuurlijk tegen 'het-volk-waarvan-wij-denken-dat-het-zich-bij-voorbaat-al-boven-de-boeren-zet'. Dan maak je je geliefd bij de die andere 8 miljoen... jup. I.p.v. dat hij zegt 'deze zaak heeft anders het gouden kaasmes gewonnen', dan valt hij nog serieus te nemen. | |
Red_85 | zaterdag 25 september 2010 @ 17:47 |
Ik had laatst een stukje Passendale Abdij kaas, damn, dat was ook wel erg lekker. | |
El_Bassie | zaterdag 25 september 2010 @ 18:04 |
quote:Wat een randstedelijke arrogantie. Superioriteitsgevoel ten top. Ongelofelijk dit. Worden wij weer als simpele boertjes in de hoek gezet. | |
Weltschmerz | zaterdag 25 september 2010 @ 18:13 |
Van die "Old Amsterdam"-arrogantie, allemaal buitenkant, verzonnen, fake, niet te moeilijk en zonder inhoud. | |
El_Bassie | zaterdag 25 september 2010 @ 18:19 |
quote:Wat je zegt, wereldsmart. Wat je zegt. | |
Weltschmerz | zaterdag 25 september 2010 @ 18:21 |
Het sloeg trouwens op randstedelijke arrogantie, niet op Red 85. | |
golfer | zaterdag 25 september 2010 @ 18:56 |
quote:Aan je posts te zien ben je dat ook. ![]() Blijf jezelf maar lekker achter die koeieuier verschuilen en vermijdt de grote stad verder. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 25 september 2010 @ 19:00 |
Ik moet eigenlijk eerlijk zeggen dat ik vooral de Randstad nogal bekrompen vind, maar goed, laten we het hier vooral over kaas hebben | |
El_Bassie | zaterdag 25 september 2010 @ 19:00 |
quote:Schandalig dit, als provinciaal moet je dit allemaal maar over je heen laten komen. Zo werd mij laatst in de stad verweten dat ik naar gier stonk. Nou vraag ik je. | |
Pietverdriet | zaterdag 25 september 2010 @ 19:11 |
quote:Dat bij Passendale nog een Abdij staat bedenk ik me dan. Zal wel nieuwbouw zijn. | |
NoCigar | zaterdag 25 september 2010 @ 19:18 |
quote:Koeler? | |
Weltschmerz | zaterdag 25 september 2010 @ 19:57 |
quote:Koeler dan kamertemperatuur, keldertemperatuur zeg maar. | |
Weltschmerz | zaterdag 25 september 2010 @ 20:04 |
quote:Er worden vast wel jongetjes misbruikt in Passendale, maar daar houdt volgens mij de link met de kerk op. Het is een beetje de Old Amsterdam van België denk ik. | |
NoCigar | zaterdag 25 september 2010 @ 23:31 |
quote:O, ikdacht dat je bedoelde nog koeler dan bij de supermarkt. Zal ik wel fout gelezen hebben dan. | |
Weltschmerz | zondag 26 september 2010 @ 11:55 |
quote:Ik denk dat ik het vooral fout opgeschreven heb. | |
honda1990 | zondag 26 september 2010 @ 12:06 |
http://www.schellach.nl/ned/kaasboerderij.html Meest cheape website ooit, maar wel geweldige kaas ![]() ![]() | |
MinderMutsig | zondag 26 september 2010 @ 14:05 |
Ik word altijd blij van kaaswinkels. ![]() Doet me denken aan vroeger, toen De Zuivelhoeve nog een kleine boerderijwinkel net buiten Enschede was waar je zelfgemaakte jam, kaas en boter kon kopen, de melk en karnemelk nog in witte 3 liter emmers met en deksel verkocht werden en die karnemelk ook nog echt zuur was met bonkjes. En dan mocht je altijd even bij de paarden en koeien kijken en kreeg je een zak met hooi mee voor je konijn. ![]() Nu verkopen ze onder die naam vieze yoghurt met vieze jam erin in de supermarkt. ![]() | |
Red_85 | zondag 26 september 2010 @ 14:06 |
quote:Dat betwijfel ik nauwelijks.. maar hij was wel erg lekker. Sterk, pittig, stevig en toch lekker romig. | |
Weltschmerz | woensdag 29 september 2010 @ 15:08 |
Ik had gisteren Stolwijker gatenkaas gehaald, die was ook wel ok. Niet echt subtiel of zo, maar wel erg karaktervol, gemeen zelfs. | |
SimtekF1 | woensdag 29 september 2010 @ 15:19 |
Na mijn weten is er weinig tot geen verschil tussen de kaas van de supermarkt en die van de kaasboer. Ik heb "vroeger" een paar jaar vakantiewerk gedaan in een kaasfabriek en alle kaas word op dezelfde manier bereid. De ene kaas moet langer rijpen in de koelcel dan de ander maar verder is er weinig verschil. Kaas die in het hele proces een keer van de kar valt en bijvoorbeeld kapot gaat, word vaak gebruikt als geraspte kaas. En de kaas die je bij de Aldi koopt zal ook wel van zo'n schade kaas komen. | |
El_Bassie | woensdag 29 september 2010 @ 15:25 |
quote:Sommige kazen van de kaasboer komen uiteraard niet uit de kaasfabriek. Bovendien denk ik niet dat de Aldi-kaas slechter is dan die van de Appie. Dat dan wel schadekaas zou zijn slaat ook als een lul op een drumstel. | |
Japie_Tepel | woensdag 29 september 2010 @ 15:28 |
Vlees bij een goede keurslager smaakt ook 100x beter dan bij welke supermarkt dan ook! Waarom denk je dat het een stuk goedkoper is.... | |
SimtekF1 | woensdag 29 september 2010 @ 15:50 |
quote:Ik zeg ook niet dat ik het zeker weet, feit is wel dat die schade kaas goedkoper word verkocht, en daarom zou het best kunnen dat de kaas bij de Aldi daarom goedkoper is. | |
El_Bassie | woensdag 29 september 2010 @ 16:12 |
quote:Tuurlijk zou het best kunnen, maar het is me net iets te veel speculatie. | |
MinderMutsig | woensdag 29 september 2010 @ 16:31 |
quote:Tenzij ze in fabrieken expres kazen laten vallen om ze aan de Aldi te verkopen lijkt me dat erg sterk. De afname van een bedrijf als de Aldi is veel te groot om die af te laten hangen van of en hoeveel kazen een onhandige kazendraaier uit zijn handen laat glippen. | |
Pietverdriet | woensdag 29 september 2010 @ 18:37 |
quote:Het zou ook best kunnen dat je uit je nek kletst. | |
Pietverdriet | woensdag 29 september 2010 @ 18:39 |
quote:Dat heeft eerder te maken dat het een goede slager is dan een keurslager. Ken een keurslager die echt geen goed vlees heeft. | |
Curiosity | woensdag 29 september 2010 @ 18:48 |
Ik denk dat de kaas van de kaasboer lekkerder is omdat hij partijen direct van de boer afneemt, hij zal ook best fabriekskazen verkopen maar als je boerenkaas koopt zit je al beter. Kaas direct van de boer is steeds wisselend van smaak en kwaliteit, ik heb al heel wat Stolwijkers gegeten maar er zijn er nooit 2 hetzelfde geweest. Supermarkten verkopen veelal jong, jong belegen oud en komijn, niet echt spannend, en ook vaak niet aan smaakverandering onderhevig omdat de klant die dit koopt een constante kwaliteit wilt die een fabriek ook kan leveren. Bij de boer is het kleinschaliger. Ook zal de omgeving bepalend zijn voor een smaak. Loop maar eens een rondje op de markt, dan zul je zien dat er altijd bordjes staan van bijv. de nieuwe Stolwijker is binnen, of oude Leidsche, kaas is ook seizoensgebonden. | |
#ANONIEM | woensdag 29 september 2010 @ 19:35 |
Bij de AH is het ook zo dat de goedkoopste voorverpakte kaas net zo 'lekker' is als de duurdere stukken AH eigen merk (¤3,90 per kilo en ¤7,- per kilo ofzo). Slaat ook nergens op. Je kunt of de goedkoopste voorverpakte kaas kopen of echt goede van de kaasboer. Geitenkaas! ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-09-2010 19:35:50 ] | |
Windigo | woensdag 29 september 2010 @ 20:15 |
Ik heb van de week een rauwmelkse jong belegen kaas gekocht bij de kaasboer, wat een beleving was dat! Zó veel voller van smaak, kaas uit de supermarkt lust ik niet eens. | |
ABombali | maandag 4 oktober 2010 @ 12:30 |
Kaas van de supermarkt, vooral die gesneden kaas...heeft echt geen smaak Maarja, wel veel goedkoper... |