Niet echt, nee.. Er is bovendien nog een verschil tussen "dan heb ik er niks meer aan" en "als ik ze dan nog niet heb ontbind ik de overeenkomst". Maargoed, zolang je al niet aan kan tonen dat je iets hebt medegedeeld over een fatale datum is dat niet van belang.quote:Op donderdag 23 september 2010 19:34 schreef JohnB52 het volgende:
De melding van hun, dat ze de tegels 20 mei verwachten, helpt ook niet?
Wij hebben in ieder geval gebeld waar de tegels bleven, op dat moment niet leverbaar, en duidelijk gemaakt dat we er na verhuisdatum niets meer aan hebben.
Telefonisch, dus niets op papier, ik weet het, niet heel erg in mijn voordeel...
De mededeling: levering dient voor die en die datum te geschieden, anders hebben we er niks meer aan lijkt me niet mis te verstaan.quote:Op donderdag 23 september 2010 19:43 schreef DonJames het volgende:
[..]
Niet echt, nee.. Er is bovendien nog een verschil tussen "dan heb ik er niks meer aan" en "als ik ze dan nog niet heb ontbind ik de overeenkomst". Maargoed, zolang je al niet aan kan tonen dat je iets hebt medegedeeld over een fatale datum is dat niet van belang.
Die brief gaat je niet helpen. De verkoper is (zo zal hij zeggen) niet in verzuim, omdat er geen fatale datum is afgesproken. Je kan dan natuurlijk niet pas op het moment dat de verkoper gaat leveren zeggen "jamaar ik had het eerder moeten hebben". Er is dus geen fatale datum gesteld, dus volgt er geen verzuim zonder ingebrekestelling (verzuim is nodig voor ontbinding). Alsnog een ingebrekestelling sturen is ook zinloos, de verkoper wil immers nu nakomen.quote:Op donderdag 23 september 2010 19:40 schreef JohnB52 het volgende:
@ rewimo: ja dat weet ik nog.
@sachertorte: ja heb ik gedaan.
n snelle google bracht me op deze site:
http://www.consuwijzer.nl(...)ertijd_door_verkoper
kan zijn dat ik zo niet reageer, moet nog eea voor mijn werk doen...
Maar in ieder geval al wel hartelijk dank voor jullie reacti's en hulp!
Daarover kan je van mening verschillen, maar zoals gezegd is dat niet relevant omdat TS niet kan aantonen dat hij die fatale datum heeft gesteld.quote:Op donderdag 23 september 2010 19:46 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
De mededeling: levering dient voor die en die datum te geschieden, anders hebben we er niks meer aan lijkt me niet mis te verstaan.
Dat kan hij wel, als bv de medewerker waarmee de afspraak is gemaakt dit bevestigt.quote:Op donderdag 23 september 2010 19:49 schreef DonJames het volgende:
[..]
Daarover kan je van mening verschillen, maar zoals gezegd is dat niet relevant omdat TS niet kan aantonen dat hij die fatale datum heeft gesteld.
En dat moet ook weer schriftelijk, of mag dat ook mondeling?quote:Op donderdag 23 september 2010 19:51 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
Dat kan hij wel, als bv de medewerker waarmee de afspraak is gemaakt dit bevestigt.
Als je dit voor de rechter gaat uitvechten is het raadzaam de verklaring op papier te laten zetten, maar ik zou daar niet mee beginnen.quote:Op donderdag 23 september 2010 19:56 schreef JohnB52 het volgende:
[..]
En dat moet ook weer schriftelijk, of mag dat ook mondeling?
Jouw voorbeeld vanuit het oogpunt van de verkoper gezien is anders:quote:Op donderdag 23 september 2010 19:55 schreef JohnB52 het volgende:
Ik snap precies wat je bedoelt,
Helaas is er n groot verschil in je recht hebben, en je recht krijgen, en ook een groot verschil in, voor mij dan, logica, en de wet![]()
Nogal krom gezegd: ik ga naar een restaurant: ik bestel soep, hoofdgerecht en dessert: ik krijg als eerste mijn hoofdgerecht, en zeg dat ik mijn soep dan niet meer wil hebben, vervolgens komt na het dessert toch de soep, die ik, of ik het nou opeet of niet, toch moet betalen...
Ik denk dat jullie dat ook niet zouden pikken, of wel soms? Op dit moment voel ik me namelijk gedwongen de soep net zo heet op te eten, als dat ie gedient wordt
Het is vormvrij, maar je zal het aannemelijk moeten maken.quote:Op donderdag 23 september 2010 19:56 schreef JohnB52 het volgende:
[..]
En dat moet ook weer schriftelijk, of mag dat ook mondeling?
Les 1: Gemaakte afspraken schriftelijk laten bevestigen.quote:Op donderdag 23 september 2010 19:56 schreef JohnB52 het volgende:
[..]
En dat moet ook weer schriftelijk, of mag dat ook mondeling?
Toen men liet weten dat ze niet direct leverbaar waren, werd er een nieuwe termijn gesteld vanuit het bedrijf? Of kwam het er op neer dat ze helemaal niet geleverd konden worden?quote:Op donderdag 23 september 2010 18:56 schreef JohnB52 het volgende:
Hallo,
Wie kan mij helpen?
6 mei 2010 hebben we bij een bedrijf 2 dozen tegels besteld, bedoeld om als plint te gebruiken voor onze laminaatvloer.
Bedrijf heeft telefonisch laten weten dat ze op dat moment niet meer leverbaar zijn.
13 augustus krijgen wij een brief (aangetekend nog wel) met daarin de factuur, en de mededeling:
"voorts delen wij u mede dat er nog 2 dozen (2,16m2) GPD 57 5x60 voor u gereed staan in ons magazijn, u dient deze zsm af te nemen en de factuur per omgaande aan ons te voldoen"
Zijn we nog verplicht de tegels te kopen?
Laminaatvloer ligt er inmiddels al sinds april in, en hebben andere plinten gekocht.
We hebben nergens bericht gehad dat de levertijd langer zou zijn, en of we de tegels dan nog wilden hebben.
Ook hebben we geen koopovereenkomst getekend, of ergens anders onze handtekening gezet.
Ik zou sowieso een ferm standpunt kiezen. Gedecideerd hun aanspraken afwijzen, en wijzen op de gemaakte afspraak. Je moet ze niet het idee geven dat er makkelijk iets te halen valt.quote:Op donderdag 23 september 2010 20:09 schreef JohnB52 het volgende:
De soep zijn de tegels, het hoofdgerecht is mijn laminaat, de verwisseling is als volgt: de tegels worden later aangeboden dan het laminaat.
Wat zijn nu jullie adviezen?
Bla bla bla, redelijkheid en billijkheid enzo. Met al het andere wat hierboven nog wordt aangevoerdquote:Op donderdag 23 september 2010 19:22 schreef DonJames het volgende:
[..]
Tuurlijk wel! Als TS geen fatale datum stelt (hij kan het in elk geval niet bewijzen) bestaat die overeenkomst gewoon nog. En nu wil de ene partij zijn deel nakomen (namelijk leveren), en dan zal de andere partij (TS dus) ook zijn deel moeten nakomen. Betalen that is.
Het feit dat een partij zijn deel van de overeenkomst niet nakomt heeft niet automatisch tot gevolg dat de overeenkomst wordt ontbonden (zou een mooie boel zijn, zeg. Heb je ergens toch geen zin in, betaal je gewoon niet, overeenkomst weg..)
Als je een datum van levering (termijn bepaald voor voldoening) hebt afgesproken is de leverancier automatisch in verzuim en hoef je dus geen ingebrekestelling te sturen.quote:Op donderdag 23 september 2010 20:45 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:
Als je een datum van levering hebt afgesproken en er word niet geleverd kun je een ingebrekestelling sturen en de koop ontbinden. Alleen moet je dat wel doen. Heb je aangegeven nadat de termijn verstreken is dat je de tegels niet meer wilde TS?
Wat probeer je daarmee te zeggen?quote:Op donderdag 23 september 2010 20:14 schreef Daniel1976 het volgende:
Bla bla bla, redelijkheid en billijkheid enzo. Met al het andere wat hierboven nog wordt aangevoerd
Als jij hebt afgesproken dat er voor een bepaalde datum geleverd moest worden, zou jij gelijk kunnen hebben. Maar ja, als je dat niet kan bewijzen, en de verkoper zegt dat er geen fatale datum is gesteld, ga je geen gelijk krijgen.quote:Op donderdag 23 september 2010 20:22 schreef JohnB52 het volgende:
@ daniel: wie heeft er nou "gelijk" ik, of de verkoper?
Niet van belang.quote:Wat ik wel heb gedaan: alle rekeningen die hun hebben gestuurd, en die terecht waren, betaald. Behalve deze tegels dus.
Als je goed leest staat er nergens iets over afleveren, zelfs wel over klaarleggen. Je argument is dus niet erg valide.quote:Op donderdag 23 september 2010 19:17 schreef Daniel1976 het volgende:
Je hoeft helemaal niets af te nemen volgens mij. Zij hebben niet geleverd dus ze zijn de koopovereenkomst niet nagekomen. Het lijkt me niet dat dit stand houdt voor een rechter.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |