abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  was: Cat22 woensdag 22 september 2010 @ 18:30:58 #1
161975 Cat-astrophe
wild wief
pi_86720343
registreer om deze reclame te verbergen

Play

Farmville is hét spel van Facebook waarbij je je eigen farm kan aanmaken om er vervolgens veel verschillende crops op te planten, het naar je eigen smaak in te richten én ook nog eens bomen en dieren kan oogsten.


XP - Je krijgt voor het aankopen van bepaalde items een hoeveelheid XP.
Deze XP heb je nodig om te kunnen levelen. In totaal zijn er 90 levels.

Ribbons - Je kan verschillende ribbons halen, door bepaalde hoeveelheden te voltooien.
Hieronder valt bijvoorbeeld: 50 buren toevoegen aan je farm, of zoveel soorten bomen te oogsten.
Op het moment zijn er 37 ribbons, maar er zullen er vast nog wel een aantal bij komen.

Masterys - De mastery kan je zien in de Market, dat is het balkje onder de crops hun foto en die 3 sterren.
Als je met je muis op dat balkje gaat staan krijg je te zien hoeveel je van die soort moet oogsten om dan de eerste mastery ster te halen. Je kan ook zien hoe ver je bent, die balk wordt langzamerhand blauw.
Als je een ster hebt gehaald krijg je een hoeveelheid xp.

Bushels - Als je gewassen oogst kun je bushels van dat gewas krijgen. Voor 30.000 coins kun je een marktkraampje kopen waarin je je bushels voor een bepaalde tijd kunt aanbieden. Als anderen een bushel van je kopen kun als beloning kiezen uit coins, XP of fuel. Zelf kun je ook bushels van anderen pakken, dit kost je (vooralsnog) niets. Als je bij voorbeeld grapes oogst en net voor het oogsten een grape bushel activeert dan krijg je dubbele masterypunten. Ook zijn bushels nodig om producten te produceren in je crafting building, lees hier meer over bij "goods".

Goods - Goods zijn producten die je in kunt leveren voor fuel, hoe hoger het level van het product hoe meer fuel het oplevert. In een crafting building, dat kan een bakkerij een wijnboerderij of een spa zijn, kun je goods maken om ze daarna te verkopen aan je buren. Goods maak je van verschillende bushels die je bij je buren kunt pakken, elk product heeft andere bushels nodig. Elke keer als je een product maakt of verkoopt kan het een level omhoog gaan, dat houdt in dat ze duurder voor je buren zijn om ze te kopen maar ook dat ze meer fuel opleveren. Als een bepaalds aantal goods een level omhoog zijn gegaan kan je je crafting building upgraden met coins.

Co-op - Het samen boeren. Met een aantal mensen moet je zo snel mogelijk een opdracht voltooien voor een beloning in de vorm van xp en coins, en daarnaast een aparte beloning bij het behalen van een gouden medaille. Je kan Co-ops joinen via de wall of via de co-op knop in het spel zelf. Voor meer info: klik hier.


De Dairy Farm - Deze stal is bedoeld voor koeien, en heeft ruimte voor 20 koeien. Als je er een stier bij plaatst heb je kans op kalfjes. De kalfjes kunnen overigens NIET in de Dairy Farm.

De Chicken Coop - Deze opslag is bedoeld voor kippen, en heeft ruimte voor 20 kippen.
Sinds kort is deze opslag ook uit te breiden tot een opslag van 60 kippen. Deze stal heeft ruimte voor 20 kippen, van allerlei soorten. Het voordeel van deze stal is dat het eieren kan produceren. Als je een ei weet te produceren uit je Chicken Coop kan je deze posten op je startpagina. Iedereen die een ei open maakt, kan allerlei verschillende cadeautjes krijgen.

Horse Stable - Deze stal is bedoeld voor paarden, en heeft ruimte voor 20 paarden. Sinds kort is hij in stappen uit te breiden naar ruimte voor 40 paarden. Bij het oogsten van deze stal maak je kans op verschillende bonussen. Als je een stallion in je stal zet (via de feed) dan heb je kans op een veulentje. Het leuke aan deze stal is dat je hem zelf moet opbouwen. Je moet 50 items verzamelen om de stal compleet te krijgen en te kunnen gebruiken voor je paarden. Via hulp van vrienden kan je je stal zo snel mogelijk af maken.

Deze 50 items zijn opgedeeld in de volgende categoriën:
- Wooden board
- Nail
- Brick
- Harness
- Horseshoe

De Nursery - Een speciale stal voor kalfjes en veulens. De Nursery is net als de Horse Stable een verzamelgebouw, met 50 items die je moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld als volgt:
- Wooden board
- Nail
- Brick
- Blanket
- Bottle

Je kalfjes en veulens kunnen opgroeien in de Nursery tot volwassen beesten die je dan weer in je Dairy Farm of Horse Stable kunt zetten Als je in de Nursery kijkt en met je muis over de verschillende beesten gaat kun je zien waarin ze opgroeien. Want ze veranderen niet per definitie in een volwassen versie van hun soort. Je moet het volgroeide jong wel vervangen voor een nieuw exemplaar.

De Beehive - Je kunt nu ook bijen verzamelen in de daarvoor bestemde Beehive, deze wordt steeds groter naarmate er meer bijen in zitten. Ook de Beehive is een verzamelgebouw, met 50 items die je moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld in de categoriën:
- Smoker
- Bees wax
- Wooden board
- Brick
- Nail

Om de bijen te kunnen verzamelen in je Beehive moet je eerst een "Queen Bee" vinden, deze kun je vinden tijdens het fertilizen van land van je buren óf bij het oogsten van bloemen op je eigen farm. De bijen zelf kun je krijgen door gifts van je buren of door ze te kopen van FC. Het nut van de bijen is dat je pollinated seeds (bestuivde zaden) krijgt van crops die gefertilized zijn. Ze zorgen ervoor dat je Pollinated crops krijgt in je market waarmee je een grotere kans krijgt dat je meer bushels bij het oogsten van die crops vind.

De Pigpen - Sinds kort is het mogelijk om je varkens onderdak te geven in dit hok, in totaal is er ruimte voor 20 varkens. Ook de Pigpen is een verzamelgebouw waarvoor je ditmaal maar 30 items moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld in de volgende 3 categoriën:
- Brick
- Nail
- Wooden board

De Garage- Je kunt hier niet alleen al je voertuigen kwijt maar je kunt ze hierin ook nog eens upgraden! Door vehicle parts (die je kan krijgen als gifts van buren) toe te voegen aan je voertuig kun je ervoor zorgen dat ze over een groter stuk land hun werk doen, stel je tractor kan 2x2 ploegen en je upgrade hem één keer dan kan hij 2x3 ploegen! De maximale grote dat je je voertuig kan laten ploegen is 9x9. Vanaf level 20 kun je de garage in de farmers market kopen voor 50.000 coins, daarna moet je nog eens 30 items verzamelen om hem op te kunnen bouwen.

Deze zijn opgedeeld als volgt:
- Brick
- Nail
- Wooden board

Storage Cellar - Dit is een opslagplaats die weinig plaats in beslag neemt maar die ervoor zorgt dat je tot maarliefst 500 spullen kan opslaan. Hier moet je natuurlijk wel iets voor doen. Door shovels toe te voegen vergroot je het aantal spullen die je kwijt kan, elke shovel zorgt voor 1 plekje ruimte meer. Het leuke is dat je ook prijzen kan claimen met je shovels, zo kun je bijv. voor 60 shovels een miner sheep claimen en voor 200 shovels een antique tractor!


FarmVille Calculator
FarmVille Wiki
FarmVille Freak
Hoeveel moet ik planten voor ik een mastery haal?


Wanneer je level 10 bereikt kan je collections verzamelen. Onderdelen hiervoor vind je bij vrienden of op je eigen farm. Zodra je een collection compleet hebt kan je deze op je prikbord of op het forum plaatsen zodat anderen hier weer een collectible door krijgen.
Complete Handleiding
Uitleg Firefox
Uitleg Chrome
Uitleg Internet Explorer


Als buren kan je elkaar gifts sturen. Wil je een gift versturen die niet in je lijstje staat?
Gebruik dan deze handleiding.

FOK!kers op farmville:

! Je wordt vriendelijk verzocht bij het toevoegen van een van deze personen erbij te vermelden dat je van FOK! bent en/of dat het voor FV is !

Borisz
Buurvrouw_Rietman
CasB
Cat22
DjFrodo
Gateway
Hara
just me
Krioro
liesje1979
Morrisz
NelisZ
Nizno
Lienzz
Lorteti
Peekies
Pindanoot
Pisces29
ry4life
sbientje
Sjowhan
Solique
TJV
Tombolafan
Trainfreak

Wel meespelen maar niet al je gegevens blootgeven?
Hier kun je tips over de privacy settings voor Facebook en Farmville vinden.


Deze OP is hier te vinden.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  Moderator woensdag 22 september 2010 @ 18:32:32 #2
163650 crew  Greys
Nee.
pi_86720390
quote:
Op woensdag 22 september 2010 18:29 schreef Cat22 het volgende:
Ik heb je twine aan mijn collectie twine toegevoegd. :)

En Hara vindt harkjes heeeeel bijzonder. :P
Ja, alleen jammer dat Hara gloves kreeg :+
Koutist in opleiding.
  woensdag 22 september 2010 @ 18:33:10 #3
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_86720415
Stash Centipedes: http://apps.facebook.com/(...)B%2Akey%2A%7D&ref=nf

Fertilize All: http://apps.facebook.com/(...)B%2Akey%2A%7D&ref=nf

Heb net bijna 500 Dog Roses geoogst, maar kreeg geen bushels. Is 't d'r net zo een als die Pinto Beans en Lupines?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 14% gewijzigd door Xebber op 22-09-2010 18:42:14 ]
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
pi_86720427
registreer om deze reclame te verbergen
ik wilde liever shears ;)
Vaduz: Je snapt toch wel waarom sbientje het Franse woord bien in d'r naam heeft?
  was: Cat22 woensdag 22 september 2010 @ 18:35:47 #5
161975 Cat-astrophe
wild wief
pi_86720511
quote:
Op woensdag 22 september 2010 18:32 schreef Greys het volgende:

[..]Ja, alleen jammer dat Hara gloves kreeg :+
Ik weet het. >:)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  woensdag 22 september 2010 @ 18:48:58 #6
257772 Pisces29
Mijn kleine kuikentje <3
pi_86721008
TerugVindBoerderie *O*
Life only gives you what you decided you can have!
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende: Abs are made in the kitchen.
pi_86721293
registreer om deze reclame te verbergen
ik krijg elke x blankets uit die mystery giften.. maar ik zou niet weten waarvoor ik ze nodig heb heb me nurserybarn al upgegrade :o 2x ;(
pi_86721456
Hoiii!
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
pi_86721748
FV werkt hier nu niet meer }:| , laadbalkje blijft hangen op 3/4, meer mensen last van?

Kom er nu wel in maar tis wel traag :)

Nog maar een goud eitje dan:
http://apps.facebook.com/(...)R3iKpL8%2ChvJ&ref=nf

En yay je kan nu die schoolspullen in je rugzak doen zonder steeds naar de school te gaan *O*

[ Bericht 25% gewijzigd door ry4life op 22-09-2010 19:16:51 ]
Als iets niet gaat zoals het moet, moet het zoals het gaat...
pi_86722069
Sorry hoor blijf bezig hier :@ :@
Sheaaaaars *O*
http://apps.facebook.com/(...)rU7cMrMa28EJd&ref=nf
Als iets niet gaat zoals het moet, moet het zoals het gaat...
  woensdag 22 september 2010 @ 19:13:27 #12
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_86722119
quote:
Op woensdag 22 september 2010 19:12 schreef ry4life het volgende:
Sorry hoor blijf bezig hier :@ :@
Sheaaaaars *O*
http://apps.facebook.com/(...)rU7cMrMa28EJd&ref=nf
O+
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
pi_86722135
quote:
Op woensdag 22 september 2010 19:12 schreef ry4life het volgende:
Sorry hoor blijf bezig hier :@ :@
Sheaaaaars *O*
http://apps.facebook.com/(...)rU7cMrMa28EJd&ref=nf
Fuck te laat :'(
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
pi_86722204
Jezus, link posten lukt me echt niet :P

edit:

Ah, kijken of dit werkt; Vehicle parts :P

http://apps.facebook.com/(...)TttgRYE0uUrob&ref=mf

[ Bericht 54% gewijzigd door Blistering op 22-09-2010 19:22:30 ]
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
  woensdag 22 september 2010 @ 19:20:33 #15
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_86722433
quote:
Op woensdag 22 september 2010 19:15 schreef Blistering het volgende:
Jezus, link posten lukt me echt niet :P

edit:

Ah, kijken of dit werkt; Vehicle parts :P

http://apps.facebook.com/(...)2d9e40ce0e32bccbe056
Prima link, ze waren alleen weg, en ik gok d'r op dat je niet op "overslaan" hebt gedrukt, maar op "publiceren". :)
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
pi_86722557
quote:
Op woensdag 22 september 2010 19:20 schreef Xebber het volgende:

[..]

Prima link, ze waren alleen weg, en ik gok d'r op dat je niet op "overslaan" hebt gedrukt, maar op "publiceren". :)
Ah, als ik op skip druk dan kan je alleen dingen claimen middels de link? Ook wel logisch, ik leer nog iedere dag :D Nu krijg ik wel fatsoenlijke links btw. Ook leuk om te weten, ook maar wat dingetjes sharen de komende dagen.
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
pi_86723018
facebook is down hier ;(
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_86723036
quote:
Op woensdag 22 september 2010 19:35 schreef Mirjam het volgende:
facebook is down hier ;(
hier ook!
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
pi_86723543
zo kan ik toch niet fatsoenlijk soggen?
Da gao nie nou!
  was: Cat22 woensdag 22 september 2010 @ 19:53:37 #21
161975 Cat-astrophe
wild wief
pi_86723676
quote:
Op woensdag 22 september 2010 19:12 schreef ry4life het volgende:
Sorry hoor blijf bezig hier :@ :@
Sheaaaaars *O*
http://apps.facebook.com/(...)rU7cMrMa28EJd&ref=nf
*O* *O* _O_ _O_ _O_
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_86724347
Vaduz: Je snapt toch wel waarom sbientje het Franse woord bien in d'r naam heeft?
pi_86727200
Buren worden?
pi_86727874
FB gaat bij mij absoluut niet vlekkeloos :(
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
pi_86728215
quote:
Op woensdag 22 september 2010 21:09 schreef studiohans het volgende:
Buren worden?
Ja hoor http://www.facebook.com/profile.php?id=1474884239
Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')