Op de KMA begin je als cadet-soldaat3. Na een paar maanden wordt je cadet-korporaal, na een jaar vanaf je start wordt je vaandrig of cadet-sergeant (indien je het lang-model KMA doet).quote:Op dinsdag 21 september 2010 11:08 schreef UIO_AMS het volgende:
De snelste weg is via de militaire academie (KIM of KMA). Als beginnend onderofficier moet je eerst alle onderofficiers-rangen doorlopen en daar ben je lang mee bezig. Aan de militaire academie begin je als vaandrig (onderofficier) en na afronding van de studie stroom je de officiersrangen binnen.
Zo was het tenminste 10 jaar terug. Geen idee of daar veel aan veranderd is.
Hetzelfde bij het KIM maar dan als adelborst.quote:Op dinsdag 21 september 2010 11:56 schreef Lightning_NL het volgende:
[..]
Op de KMA begin je als cadet-soldaat3. Na een paar maanden wordt je cadet-korporaal, na een jaar vanaf je start wordt je vaandrig of cadet-sergeant (indien je het lang-model KMA doet).
Vaandrig is trouwens toch ook al een officiersrang?
Als je erop googlet zie je eigenlijk overal dat vaandrig de laagste officiersrang is, maar ik heb het dus nergens officier kunnen verifieren of weerleggen.quote:Op dinsdag 21 september 2010 12:02 schreef Rave_NL het volgende:
[..]
Hetzelfde bij het KIM maar dan als adelborst.
En vaandrig is officieel het equivalent van adjudant als hoogste onderofficiersrang.
Het is de laatste rang voor ze hun studie afronden en als officier geïnstalleerd zullen worden, en omdat het bij elk onderdeel dezelfde rangonderscheidingstekens hebben als adjudanten ga ik er gemakshalve van uit dat het een onderofficiersrang is.quote:Op dinsdag 21 september 2010 12:04 schreef Lightning_NL het volgende:
[..]
Als je erop googlet zie je eigenlijk overal dat vaandrig de laagste officiersrang is, maar ik heb het dus nergens officier kunnen verifieren of weerleggen.
Volgens het KB is een vaandrig idd de laagste officiersrang.quote:Op dinsdag 21 september 2010 12:04 schreef Lightning_NL het volgende:
[..]
Als je erop googlet zie je eigenlijk overal dat vaandrig de laagste officiersrang is, maar ik heb het dus nergens officier kunnen verifieren of weerleggen.
Ja die HBO studie heb ik dus al geprobeerd op de HvA en daar wil ik niet meer terugkomen.quote:Op dinsdag 21 september 2010 16:54 schreef jankaas020 het volgende:
Je kan na je EMMV, EVO en VVO opleiding OOFF TD een studie HBO techniek in je eigen tijd gaan doen, en daarmee doorstromen naar OFF TD, waarschijnlijk krijg je dan nog een messen-en-vorken-cursus op het KIM, maar dat moet geen probleem zijn!
Uiteraard vind ik sleutelen leuker, maar ik ben alvast een beetje aan het kijken wat mijn mogelijkheden zijn om door te groeien. Ik heb me ingeschreven op de infodag op 26 oktober, dan zal ik het gelijk vragen!quote:Op dinsdag 21 september 2010 23:46 schreef jankaas020 het volgende:
Ik heb ook geen idee, wel heb je een heleboel verantwoordelijkheid als Hoofd Technische Dienst of Ondergeschikte HTD, misschien dat het daar wat mee te maken heeft..
Verder moet je ook bij jezelf nagaan wat je liever wilt: sleutelen (KPL TD) of aan een bureau zitten (OFF TD).
En die studies zijn volgens mij van die LOI dingen. Die moet je dus echt naast je werk nog een keer gaan doen, maar wordt daarna wel volledig vergoed door de baas. Maar dat kan je beter aan een voorlichter vragen.
En niet met een tanker zoals de Amsterdam gaat manoeuvreren alsof het een fregat is!quote:Op donderdag 30 september 2010 15:03 schreef KoninklijkeMarine het volgende:
... aan boord wel les in techniek omdat je moet weten hoe het schip werkt waarmee je vaart.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |