abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_86637164
registreer om deze reclame te verbergen

Play

Farmville is hét spel van Facebook waarbij je je eigen farm kan aanmaken om er vervolgens veel verschillende crops op te planten, het naar je eigen smaak in te richten én ook nog eens bomen en dieren kan oogsten.


XP - Je krijgt voor het aankopen van bepaalde items een hoeveelheid XP.
Deze XP heb je nodig om te kunnen levelen. In totaal zijn er 90 levels.

Ribbons - Je kan verschillende ribbons halen, door bepaalde hoeveelheden te voltooien.
Hieronder valt bijvoorbeeld: 50 buren toevoegen aan je farm, of zoveel soorten bomen te oogsten.
Op het moment zijn er 37 ribbons, maar er zullen er vast nog wel een aantal bij komen.

Masterys - De mastery kan je zien in de Market, dat is het balkje onder de crops hun foto en die 3 sterren.
Als je met je muis op dat balkje gaat staan krijg je te zien hoeveel je van die soort moet oogsten om dan de eerste mastery ster te halen. Je kan ook zien hoe ver je bent, die balk wordt langzamerhand blauw.
Als je een ster hebt gehaald krijg je een hoeveelheid xp.

Bushels - Als je gewassen oogst kun je bushels van dat gewas krijgen. Voor 30.000 coins kun je een marktkraampje kopen waarin je je bushels voor een bepaalde tijd kunt aanbieden. Als anderen een bushel van je kopen kun als beloning kiezen uit coins, XP of fuel. Zelf kun je ook bushels van anderen pakken, dit kost je (vooralsnog) niets. Als je bij voorbeeld grapes oogst en net voor het oogsten een grape bushel activeert dan krijg je dubbele masterypunten. Ook zijn bushels nodig om producten te produceren in je crafting building, lees hier meer over bij "goods".

Goods - Goods zijn producten die je in kunt leveren voor fuel, hoe hoger het level van het product hoe meer fuel het oplevert. In een crafting building, dat kan een bakkerij een wijnboerderij of een spa zijn, kun je goods maken om ze daarna te verkopen aan je buren. Goods maak je van verschillende bushels die je bij je buren kunt pakken, elk product heeft andere bushels nodig. Elke keer als je een product maakt of verkoopt kan het een level omhoog gaan, dat houdt in dat ze duurder voor je buren zijn om ze te kopen maar ook dat ze meer fuel opleveren. Als een bepaalds aantal goods een level omhoog zijn gegaan kan je je crafting building upgraden met coins.

Co-op - Het samen boeren. Met een aantal mensen moet je zo snel mogelijk een opdracht voltooien voor een beloning in de vorm van xp en coins, en daarnaast een aparte beloning bij het behalen van een gouden medaille. Je kan Co-ops joinen via de wall of via de co-op knop in het spel zelf. Voor meer info: klik hier.


De Dairy Farm - Deze stal is bedoeld voor koeien, en heeft ruimte voor 20 koeien. Als je er een stier bij plaatst heb je kans op kalfjes. De kalfjes kunnen overigens NIET in de Dairy Farm.

De Chicken Coop - Deze opslag is bedoeld voor kippen, en heeft ruimte voor 20 kippen.
Sinds kort is deze opslag ook uit te breiden tot een opslag van 60 kippen. Deze stal heeft ruimte voor 20 kippen, van allerlei soorten. Het voordeel van deze stal is dat het eieren kan produceren. Als je een ei weet te produceren uit je Chicken Coop kan je deze posten op je startpagina. Iedereen die een ei open maakt, kan allerlei verschillende cadeautjes krijgen.

Horse Stable - Deze stal is bedoeld voor paarden, en heeft ruimte voor 20 paarden. Sinds kort is hij in stappen uit te breiden naar ruimte voor 40 paarden. Bij het oogsten van deze stal maak je kans op verschillende bonussen. Als je een stallion in je stal zet (via de feed) dan heb je kans op een veulentje. Het leuke aan deze stal is dat je hem zelf moet opbouwen. Je moet 50 items verzamelen om de stal compleet te krijgen en te kunnen gebruiken voor je paarden. Via hulp van vrienden kan je je stal zo snel mogelijk af maken.

Deze 50 items zijn opgedeeld in de volgende categoriën:
- Wooden board
- Nail
- Brick
- Harness
- Horseshoe

De Nursery - Een speciale stal voor kalfjes en veulens. De Nursery is net als de Horse Stable een verzamelgebouw, met 50 items die je moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld als volgt:
- Wooden board
- Nail
- Brick
- Blanket
- Bottle

Je kalfjes en veulens kunnen opgroeien in de Nursery tot volwassen beesten die je dan weer in je Dairy Farm of Horse Stable kunt zetten Als je in de Nursery kijkt en met je muis over de verschillende beesten gaat kun je zien waarin ze opgroeien. Want ze veranderen niet per definitie in een volwassen versie van hun soort. Je moet het volgroeide jong wel vervangen voor een nieuw exemplaar.

De Beehive - Je kunt nu ook bijen verzamelen in de daarvoor bestemde Beehive, deze wordt steeds groter naarmate er meer bijen in zitten. Ook de Beehive is een verzamelgebouw, met 50 items die je moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld in de categoriën:
- Smoker
- Bees wax
- Wooden board
- Brick
- Nail

Om de bijen te kunnen verzamelen in je Beehive moet je eerst een "Queen Bee" vinden, deze kun je vinden tijdens het fertilizen van land van je buren óf bij het oogsten van bloemen op je eigen farm. De bijen zelf kun je krijgen door gifts van je buren of door ze te kopen van FC. Het nut van de bijen is dat je pollinated seeds (bestuivde zaden) krijgt van crops die gefertilized zijn. Ze zorgen ervoor dat je Pollinated crops krijgt in je market waarmee je een grotere kans krijgt dat je meer bushels bij het oogsten van die crops vind.

De Pigpen - Sinds kort is het mogelijk om je varkens onderdak te geven in dit hok, in totaal is er ruimte voor 20 varkens. Ook de Pigpen is een verzamelgebouw waarvoor je ditmaal maar 30 items moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld in de volgende 3 categoriën:
- Brick
- Nail
- Wooden board

De Garage- Je kunt hier niet alleen al je voertuigen kwijt maar je kunt ze hierin ook nog eens upgraden! Door vehicle parts (die je kan krijgen als gifts van buren) toe te voegen aan je voertuig kun je ervoor zorgen dat ze over een groter stuk land hun werk doen, stel je tractor kan 2x2 ploegen en je upgrade hem één keer dan kan hij 2x3 ploegen! De maximale grote dat je je voertuig kan laten ploegen is 9x9. Vanaf level 20 kun je de garage in de farmers market kopen voor 50.000 coins, daarna moet je nog eens 30 items verzamelen om hem op te kunnen bouwen.

Deze zijn opgedeeld als volgt:
- Brick
- Nail
- Wooden board

Storage Cellar - Dit is een opslagplaats die weinig plaats in beslag neemt maar die ervoor zorgt dat je tot maarliefst 500 spullen kan opslaan. Hier moet je natuurlijk wel iets voor doen. Door shovels toe te voegen vergroot je het aantal spullen die je kwijt kan, elke shovel zorgt voor 1 plekje ruimte meer. Het leuke is dat je ook prijzen kan claimen met je shovels, zo kun je bijv. voor 60 shovels een miner sheep claimen en voor 200 shovels een antique tractor!


FarmVille Calculator
FarmVille Wiki
FarmVille Freak
Hoeveel moet ik planten voor ik een mastery haal?


Wanneer je level 10 bereikt kan je collections verzamelen. Onderdelen hiervoor vind je bij vrienden of op je eigen farm. Zodra je een collection compleet hebt kan je deze op je prikbord of op het forum plaatsen zodat anderen hier weer een collectible door krijgen.
Complete Handleiding
Uitleg Firefox
Uitleg Chrome
Uitleg Internet Explorer


Als buren kan je elkaar gifts sturen. Wil je een gift versturen die niet in je lijstje staat?
Gebruik dan deze handleiding.

FOK!kers op farmville:

! Je wordt vriendelijk verzocht bij het toevoegen van een van deze personen erbij te vermelden dat je van FOK! bent en/of dat het voor FV is !

Borisz
Buurvrouw_Rietman
CasB
Cat22
DjFrodo
Gateway
Hara
just me
Krioro
liesje1979
Mirjam
Morrisz
NelisZ
Nizno
Lienzz
Lorteti
Peekies
Pindanoot
Pisces29
ry4life
sbientje
Sjowhan
Solique
TJV
Tombolafan
Trainfreak

Wel meespelen maar niet al je gegevens blootgeven?
Hier kun je tips over de privacy settings voor Facebook en Farmville vinden.


Deze OP is hier te vinden.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 20 september 2010 @ 15:01:23 #2
257772 Pisces29
Mijn kleine kuikentje <3
pi_86637187
quote:
Op maandag 20 september 2010 14:58 schreef trainfreak het volgende:

[..]

Dat had ik ook.
Zolang er geen berichtje bijstaat dat het van fok, voor Farmville is dan accepteer ik niet..

Ik ben trouwens langzaamaan mijn buren aan het opkuisen. Bij sommigen zie ik nog dingen van Nieuwjaar staan, barns verpakt in toiletpapier...
Af en toe lekker ff de bezem er door.
Je ziet het op een profiel snel genoeg hoe lang geleden iemand voor het laatst iets met FV deed :)
Life only gives you what you decided you can have!
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende: Abs are made in the kitchen.
pi_86637220
met dank aan Just me voor de koperen fladderaar, vlinders:
http://apps.facebook.com/(...)2CtvlL.q%28fU&ref=nf
Da gao nie nou!
  maandag 20 september 2010 @ 15:04:26 #4
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_86637315
registreer om deze reclame te verbergen
Dat is de reden dat ik niet meer in de OP wilde. Sindsdien krijg ik hooguit 1 verzoek per week of zo die mij via via via via heeft gevonden. Staat daar niks bijj, dan negeer ik die alsnog. :P
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
pi_86637318
:s)
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
pi_86637335
graag gedaan *)

Ik begin steeds makkelijker mensen te weigeren :@
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
  maandag 20 september 2010 @ 15:05:41 #7
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_86637367
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op maandag 20 september 2010 15:01 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Af en toe lekker ff de bezem er door.
Je ziet het op een profiel snel genoeg hoe lang geleden iemand voor het laatst iets met FV deed :)
Niet mij eruit gooien dan, want ik probeer mijn pagina te legen en zit al in juli jwt.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  maandag 20 september 2010 @ 15:06:27 #8
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_86637388
quote:
Op maandag 20 september 2010 15:04 schreef Xebber het volgende:
Dat is de reden dat ik niet meer in de OP wilde. Sindsdien krijg ik hooguit 1 verzoek per week of zo die mij via via via via heeft gevonden. Staat daar niks bijj, dan negeer ik die alsnog. :P
Ik vind het altijd zo sneu voor nieuwe spelers, ik was ook ooit een newbie op zoek naar buren.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_86637606
quote:
Op maandag 20 september 2010 15:06 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ik vind het altijd zo sneu voor nieuwe spelers, ik was ook ooit een newbie op zoek naar buren.
Ja dat had ik ook maar... ik probeer altijd 'n rondje buren te doen en dat is nu bijna niet meer haalbaar. Naar mijn "oude" buren toe vind ik het ook niet fair. Ik probeer mijn gifts ook te verdelen. Wat van iemand van hier komt gooi ik hier neer :)
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
pi_86637666
Ik ga zelfs niet meer langs bij mijn buren, met 100+ ben je wel een tijdje bezig...
Een hele hoop vrienden van me spelen FV, en dan nog enkele mensen die ik hier heb leren 'kennen'.
En dan nog een hoop wildvreemden omdat ik in het begin wanhopig op zoek was naar buren :P
  maandag 20 september 2010 @ 15:16:15 #11
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_86637763
Als newbie FV-er heb ik wel veel geleerd hier, had o.a. niet door dat ik aan het cheaten was :@
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
  maandag 20 september 2010 @ 15:17:06 #12
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_86637793
quote:
Op maandag 20 september 2010 15:06 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ik vind het altijd zo sneu voor nieuwe spelers, ik was ook ooit een newbie op zoek naar buren.
Met actieve mensen hier word ik vanzelf buren, hetzij via PM, hetzij via FB, hetzij via via.
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
pi_86637815
quote:
Op maandag 20 september 2010 15:16 schreef just me het volgende:
Als newbie FV-er heb ik wel veel geleerd hier, had o.a. niet door dat ik aan het cheaten was :@
Hoe dan? :o
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
pi_86637853
Ik moet nog 1 neighbor dan heb ik er 25. Ben wel de hele lijst uit de OP langs gegaan, maar uiteraard overal netjes bijgezet wie ik was en waarom ik iemand toevoeg.

Maar FV is wel heel leuk, ook al speel ik net 2 dagen. Ben level 16 nu /newbiemode :P
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
  maandag 20 september 2010 @ 15:20:55 #15
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_86637920
quote:
Op maandag 20 september 2010 15:19 schreef Blistering het volgende:
Ik moet nog 1 neighbor dan heb ik er 25. Ben wel de hele lijst uit de OP langs gegaan, maar uiteraard overal netjes bijgezet wie ik was en waarom ik iemand toevoeg.

Maar FV is wel heel leuk, ook al speel ik net 2 dagen. Ben level 16 nu /newbiemode :P
In twee dagen level 16 is niet slecht. :P

Buren worden? :')
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
  maandag 20 september 2010 @ 15:23:48 #16
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_86638014
quote:
Op maandag 20 september 2010 15:17 schreef tombolafan het volgende:

[..]

Hoe dan? :o
ik had een of ander tooltje geinstalleerd en die haalde van alles en nog wat voor je binnen!

* just me gaat weer uurtje plat, snif, snot verkouden en wat koorts hebben is zwaar vervelend :(
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
  maandag 20 september 2010 @ 15:49:57 #17
257772 Pisces29
Mijn kleine kuikentje <3
pi_86638992
quote:
Op maandag 20 september 2010 15:13 schreef trainfreak het volgende:
Ik ga zelfs niet meer langs bij mijn buren, met 100+ ben je wel een tijdje bezig...

Ik heb er ook teveel om langs te gaan (al moet ik nog wel die ene ribbon :')).
Maar af en toe klik ik er een paar aan :)
Life only gives you what you decided you can have!
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende: Abs are made in the kitchen.
pi_86640393
quote:
Op maandag 20 september 2010 15:49 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Ik heb er ook teveel om langs te gaan (al moet ik nog wel die ene ribbon :')).
Maar af en toe klik ik er een paar aan :)
Zo doe ik het ook :)
En ondertussen kijken wie van de buurtjes naar de prullenmand mag..
  maandag 20 september 2010 @ 16:27:26 #19
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_86640407
quote:
Op maandag 20 september 2010 15:49 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Ik heb er ook teveel om langs te gaan (al moet ik nog wel die ene ribbon :')).
Maar af en toe klik ik er een paar aan :)
Ik kwam er gisteren achter dat vanuit de balk onderin 't spel langsgaan bij de buren niet meer meetelt voor de Good Samaritan. D'r wordt niet meer gevraagd beesten te verjagen of onkruid te wieden. :{

Je moet echt via 't tabje "Neighbours" langskomen, dus voor iedere buur 't hele spel gaan laden. Ik heb 't maar opgegeven.


Edit: Ohw, nou weer wel. :?

Een Fertilize All voor de verwarring. :*

http://apps.facebook.com/(...)B%2Akey%2A%7D&ref=nf

[ Bericht 13% gewijzigd door Xebber op 20-09-2010 16:34:42 ]
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
pi_86640907
Hoe noemt die Farmville wiki?
Ik kan hem niet direct terugvinden.
Het staat wel in het vorige topic, maar ik heb even geen zin om te gaan zoeken :P
pi_86641072
quote:
Op maandag 20 september 2010 16:41 schreef trainfreak het volgende:
Hoe noemt die Farmville wiki?
Ik kan hem niet direct terugvinden.
Het staat wel in het vorige topic, maar ik heb even geen zin om te gaan zoeken :P
Naar boven scrollen is ook te veel moeite? :+
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
  maandag 20 september 2010 @ 16:45:48 #22
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_86641130
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
pi_86641182
quote:
Op maandag 20 september 2010 16:44 schreef tombolafan het volgende:

[..]

Naar boven scrollen is ook te veel moeite? :+
:@
pi_86641296
quote:
Hij staat gewoon in de op o|O
Zo creëer je luie FOK!kers :{w
quote:
Op maandag 20 september 2010 16:46 schreef trainfreak het volgende:

[..]

:@
_O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
  maandag 20 september 2010 @ 16:49:45 #25
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_86641323
quote:
Remco just started the A Very Berry Field Trip job and needs to harvest 1000 Cranberries and 750 Grapes in 4 days 21 hrs. Finishing the job promises a huge payout to all farmers involved!
Jullie moeten maar zien wanneer jullie joinen. Met een paar mensen moet het makkelijk lukken om goud te krijgen. :)
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')