Toen ik als kind van een jaar of 10 op vakantie in Frankrijk de hele trolley met kaasplank aan het leeg eten was toen mijn ouders even niet opletten bleek ik wel in de risicogroep te zitten. Dat was zo'n kaasplank die alle tafels nog langs moest, met allemaal eenvoudige doch flinke stinkkazen en blauwschimmels.quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:19 schreef FruitenCo het volgende:
http://www.kaas.nl/kaas_verslaving.html
?
Goeie plakken op brood en een flinke laag roomboterquote:Op woensdag 17 november 2010 12:02 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Toen ik als kind van een jaar of 10 op vakantie in Frankrijk de hele trolley met kaasplank aan het leeg eten was toen mijn ouders even niet opletten bleek ik wel in de risicogroep te zitten. Dat was zo'n kaasplank die alle tafels nog langs moest, met allemaal eenvoudige doch flinke stinkkazen en blauwschimmels.
Sindsdien wel geleerd een beetje maat te houden. Met drank (en cannabis) op wil het nog wel eens uit de hand lopen, dan gaat het met grote stukken tegelijk en meerdere vrienden van me hebben al eens 's ochtends een stuk kaas aangetroffen met een grote hap eruit, waarbij de gebitsafdruk niet eens nodig was om mij als dader aan te wijzen.
Maar meestal benader ik het toch als bonbons, kleine stukjes, met heel veel smaak die je met aandacht opeet. Op brood beleg ik het wel dik maar ook niet heel extreem. Het heeft niet zoveel toegevoegde waarde, veel goede kazen komen juist beter tot hun recht in dunne stukjes.
Jouw pa werkt in een kaasmakerij?quote:Op woensdag 17 november 2010 11:12 schreef Miam het volgende:
Kaas.
Pa werkt in de kaasmakerij en neemt dus wel eens wat kaas mee. in allerlei soorten,
jong, oud, belegen, kruidnagel, komijn, mosterd ..
En krijg het allemaal gratis. heerlijk
Goatse??? wtfquote:Op donderdag 7 oktober 2010 00:04 schreef 08gnoT. het volgende:
Heeft iemand de nieuwe kaas van de AH al geproefd?
[ afbeelding ]
mag ik bij je komen eten?quote:Op zaterdag 8 januari 2011 20:28 schreef stavromulabeta het volgende:
Zo, even een kickje...
Ik ben tijdens m'n zaterdagelijkse zwerftocht door Europa diep in België weer een kaasverslavingstempel tegen gekomen. Eindelijk eens eentje met een ruime sortering lokaal spul en ook nog eens een eigenaar die precies kon vertellen waar het vandaan kwam, wie het maakte en die ook eerlijk zei als hij een kaas niet adviseert. Dus ik ga zo even smullen.
[ afbeelding ]
Voor de liefhebber, het is Fil ô Fromage in Welkenraedt. Alleen jammer dat het 4 uur is met de Benelux en IC-A vanuit Den Haag.
vrouw. Check. '82. Check. Randstad. Check. Kaasverslaving. Dubbelcheck.quote:
Hmmm, Düsseldorf is in ieder geval minder dan 4 uur hier vandaan. Zo te zien is het wel een klassiek, sorry, een Klassiek restaurant... Niet echt iets om in m'n eentje op zaterdagmiddag kaas te gaan kanen, maar wel even onthouden voor een daarbij passende gelegenheid...quote:Op zaterdag 8 januari 2011 21:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je een kaasverslaving hebt moet je eens gaan eten bij Schiffchen in Duesseldorf,
http://www.im-schiffchen.de/
Niet verwarren met
http://www.brauerei-zum-schiffchen.de/
waar je ook prima kan eten trouwens
Maar goed, Im Schiffchen hebben ze behalve zeer goed eten, werkelijk uitmuntend eten, ook een geweldige kaaswagen. Heb nergens zo goed kazen gegeten als daar.
Nee, je moet dan een keer een hotelletje daar vlakbij nemen, daar heen gaan, het menu met wijn er bij nemen, en dan de kazen. Een onvergetelijke eet ervaringquote:Op zaterdag 8 januari 2011 21:49 schreef stavromulabeta het volgende:
Hmmm, Düsseldorf is in ieder geval minder dan 4 uur hier vandaan. Zo te zien is het wel een klassiek, sorry, een Klassiek restaurant... Niet echt iets om in m'n eentje op zaterdagmiddag kaas te gaan kanen, maar wel even onthouden voor een daarbij passende gelegenheid...
Welk restaurant is dat?quote:Op het station in Amersfoort heb je trouwens ook een restaurant met een kaaskar die je 10 tafels verderop al ruikt. Helaas werd er aan de overkant van mijn tafel al geklaagd over de geuren van 5 tafels verderop, waardoor ik het niet meer aandurfde om ook gebruik te maken van die kar. Een gemiste kans.
Op het perron is een restaurant, en dan heb ik het niet over de kiosk.quote:Op zaterdag 8 januari 2011 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, je moet dan een keer een hotelletje daar vlakbij nemen, daar heen gaan, het menu met wijn er bij nemen, en dan de kazen. Een onvergetelijke eet ervaring
[..]
Welk restaurant is dat?
Heb daar vlakbij gewerkt, zou zo niet weten wat je bedoeld
Dankjewelquote:Op zaterdag 8 januari 2011 21:57 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Op het perron is een restaurant, en dan heb ik het niet over de kiosk.
Eten is zeg maar the upper middle of the upper middle class. Ik heb wel eens beter gegeten, maar nog véél vaker slechter. Alleen jammer dat er nog een paar zandkorrels op mijn aardappel zaten.
En er is natuurlijk geen beter locatie voor wanneer je na een paar flessen wijn met een zatte kop naar huis wilt.
Goede kaas moet je niet verprutsen met fondue... Gewoon zo, met wat goed brood en boter. En eventueel wat stroop, peren, krenten of kweeperengelei.quote:Op zaterdag 8 januari 2011 21:53 schreef Tsunade het volgende:
Kaasverslaafde meldt zich! Iemand nog verrukkelijke kaasfondue recepten of tips?
een kaadate!quote:Op zaterdag 8 januari 2011 21:49 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
vrouw. Check. '82. Check. Randstad. Check. Kaasverslaving. Dubbelcheck.
Prima plan!
maar wel pas nadat ik die heerlijke Le Malmedy, die op kamertemperatuur zo heerlijk uitloopt, op je tong smelt en in je hand ook, voor mezelf verstopt heb. Wat nog een hele klus wordt, gezien de geur die die verspreidt.
[..]
Hmmm, Düsseldorf is in ieder geval minder dan 4 uur hier vandaan. Zo te zien is het wel een klassiek, sorry, een Klassiek restaurant... Niet echt iets om in m'n eentje op zaterdagmiddag kaas te gaan kanen, maar wel even onthouden voor een daarbij passende gelegenheid...
Op het station in Amersfoort heb je trouwens ook een restaurant met een kaaskar die je 10 tafels verderop al ruikt. Helaas werd er aan de overkant van mijn tafel al geklaagd over de geuren van 5 tafels verderop, waardoor ik het niet meer aandurfde om ook gebruik te maken van die kar. Een gemiste kans.
Probeer eens 30+ kaas van de markt, bij een kaasboer. Da's wel degelijk lekker.quote:Op vrijdag 17 september 2010 21:17 schreef romski het volgende:
Kaasverslaving. Niet kunnen eten zonder kaas, kaas in en overal op, stiekem kaas snoepen, kaas kopen ook heb je hem niet nodig. Ook andere soorten kaas inslaan en daar in zwelgen en tot slot natuurlijk veel te dik worden en een te hoge bloeddruk omdat kaas, vooral oude en de meest favoriete, tamelijk veel zout bevat.
Nu vind ik die van Milner 30+ gerijpt wel lekker, 18% vet (ipv 32% van beemster)
Maargoed.. Ik wil enkele kilo's afvallen, alleen die milner is nogal duur. Ik heb 30+ kaas geprobeert van de lidl en de aldi en van andere merkenvan bijv. c1000, alleen dat zijn net plakken rubber. Dan helemaal niet te spreken over 20+ kaas!!
Wie heeft er nog meer een kaasverslaving?![]()
Geen idee hoe het met precies met Roquefort zit, maar mijn ervaring is dat de prijzen niet geweldig verschillen. Uitzondering daarop zijn echte schaarse regionale specialiteiten, die in de regio zelf best betaalbaar zijn en hier voor het dubbele bij een enkele speciaalzaak liggen. Maar Roquefort is daarvoor veel te gangbaar.quote:Op zondag 9 januari 2011 15:27 schreef Ferdii het volgende:
meld zich,
zwaar verslaafd aan roquefort
kan overal bij, door de sla, op brood, 's avonds op een toastje, gewoon tussendoor etc
[ afbeelding ]
iemand die toevallig het verschil in prijs in frankrijk en nederland mbt roquefort weet?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |